X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ale Ty go masz zawsze...a ona nigdy.... :P
    To fakt :P

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to cykl megan
    https://ovufriend.pl/wykres,237b1e3459bdc8e9ac73d55220412f5a.html

zobacz na jej notatki od 24-29 dc i komentarze z 30 maja i 1 czerwca....

caffe, bliska77, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    to cykl megan
    https://ovufriend.pl/wykres,237b1e3459bdc8e9ac73d55220412f5a.html

zobacz na jej notatki od 24-29 dc i komentarze z 30 maja i 1 czerwca....
    dzięki, własnie go szukalam ;P

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Dziewczyny już to napisałam pod wykresem, ale się powtórzę. Miałyście po luteinie gumowaty śluz? o.O
    Ja luteinę brałam będąc w ciąży i takich rzeczy nie było, dlatego pytam czy może w normalnych sytuacjach tak się dzieje?

Jeszcze trochę i będzie mi korkociąg potrzebny.

O, dzięki Bozia za odpowiedź pod wykresem :)

Oj miala, Ja bym ten sluz, po luteinie okreslila jako,plastelinowy.

caffe, inessa lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Wskazania: Zaburzenia miesiączkowania i niepłodność powodowane brakiem owulacji. Zbyt mała liczba nasienia u mężczyzn (oligospermia).
    i tu poczytaj http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=548

i to Sklad
    "1 tabl. zawiera 50 mg cytrynianu klomifenu."

Dzialanie
    "Syntetyczny związek chemiczny, pochodna chlorotrianizenu, działający bezpośrednio na podwzgórze, pobudzający wydzielanie gonadotropin przysadkowych, zwłaszcza LH. Wykazuje działanie antagonisty-agonisty receptora estrogenowego, blokując receptory dla estrogenów w podwzgórzu zakłóca mechanizm ujemnego sprzężenia zwrotnego. W wyniku działania leku dochodzi do uwalniania hormonów odpowiedzialnych za dojrzewanie pęcherzyka jajnikowego, a następnie owulacji. Oprócz działania na podwzgórze miejscem działania są także przysadka, jajniki i endometrium. Wzmaga przemianę androgenów do estrogenów, hamuje wzrost błony śluzowej endometrium. Warunkiem działania terapeutycznego jest prawidłowe stężenie prolaktyny, odpowiednie stężenie endogennych estrogenów i zachowana czynność przysadki oraz podwzgórza. U mężczyzn pod wpływem klomifenu wydzielanie gonadotropin również wzrasta, pobudzając spermatogenezę. Dobrze wchłania się z przewodu pokarmowego. Działa długo, T0,5 wynosi 5 dni. Wydalany z żółcią."

Wskazania
    Zaburzenia miesiączkowania i niepłodność powodowane brakiem owulacji. Oligospermia. Zespół Stein-Leventala. Mlekotok (przy wykluczeniu raka sutka).

Przeciwwskazania
    Ciąża, choroby wątroby, krwawienia z dróg rodnych o niewyjaśnionej etiologii, torbiel jajnika, nowotwory przysadki i jajników.

Niepozadane
    "Zaburzenia miesiączkowania, powiększenie jajników, napięcie gruczołów piersiowych, przyrost wagi ciała, bóle w podbrzuszu, uderzenia gorąca zbliżone do objawów w menopauzie, nudności, rzadziej wymioty, nerwowość, podrażnienie, depresja, zmęczenie, bezsenność, zawroty i bóle głowy, zwiększone prawdopodobieństwo ciąży mnogiej, odczyny skórne, w przypadku długotrwałej kuracji odwracalne wypadanie włosów. Nasilenie działań niepożądanych wzrasta wraz z dawką leku."

Dawkowanie
    "Leczenie niepłodności z powodu braku owulacji: 1 tabl. = 50 mg/dobę przez 5 kolejnych dni, rozpoczynając 5 dnia cyklu miesięcznego. W razie braku skuteczności dawkę leku można podwoić. Kurację można powtarzać do 6 kolejnych cykli. Oligospermiia - 50 mg/dobę przez 6 tygodni."
    Uwagi
    Przed rozpoczęciem leczenia należy wykluczyć nowotwór endometrium.

Czy przy oligospermii clo bierze kobieta czy facet?

samira, inessa lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny nie ma co się nakręcać ale ja trzymam bardzo mocno kciuki :-)

Andzia33, caffe, inessa lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Dziewczyny już to napisałam pod wykresem, ale się powtórzę. Miałyście po luteinie gumowaty śluz? o.O
    Ja luteinę brałam będąc w ciąży i takich rzeczy nie było, dlatego pytam czy może w normalnych sytuacjach tak się dzieje?

Jeszcze trochę i będzie mi korkociąg potrzebny.

O, dzięki Bozia za odpowiedź pod wykresem :)

Ja też myślę,że to dzidziuś się tam zamyka[i tworzy się czop śluzowy]

caffe, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clo - pogarsza entometrium, przy stymulacji dostawalam wspomaganie estrogenami, w normalnym cyklu mam endo do 15 mm a w cyklun z clo ledwo 8 - jest to spora roznica,

I czy dostajac clo masz monitoring?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2013, 11:40

caffe, Andzia33, bliska77, Olena, inessa, grosza lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia szczerze mówiąc to ja nie słyszałam o facetach zażywających clo....ale może to kwestia podejścia różnych klinik czy lekarzy... Jak już pisałam kilkakrotnie u nas wyniki M w normie, dobre - choć bez rewelacji....i kilka razy pytałam lekarki co można zrobić, by to polepszyć...a ona uparcie powtarza, że u mężczyzn trudno cokolwiek zmienić znacząco - jasne, że witaminki wzmocnią i poprawią wyniki, ale przy poważniejszych sprawach to i tak podkręcają kobietę - żeby miała wypasione jaja,a jego pozostawiają w spokoju... - tak jest w mojej klinice - nie wiem jakie doświadczenia macie u siebie...

caffe, Andzia33, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Oj miala, Ja bym ten sluz, po luteinie okreslila jako,plastelinowy.
    No dokladnie.

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu, tak sie dzieje bo chlopa ciezko zmusic do leczenia jego meskosci i to zachwianej, co innego gdyby leczenie poprawialo jego gabaryty - byli by pierwsi w kolejce. Dlatego tez stymuluje sie kobiety. A aby ciaza byla musza sie polaczyc dwie wypasione komorki - wtedy z tego wychodzi wypasiony, zdrowy bobas. Inaczej to walczymy sobie i walczymy , u mnie w listopadzie bedzie rok, z jednym poronieniem.

Andzia33, caffe, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle to witajcie,bo chciałam szybko napisac ,żeby mi strona nie umknęła i znów nie wiadomo by było o czym ja piszę

Aga zdrówka dla małej!
    Viola czekamy na bliżniaki!
    Olena pij winko ,ja będę też wieczorem z Tobą wirtualnie piła.
    A za ten smak na smalec z ogórkiem kiszonym to poprostu ubiję!

caffe, Olena, Iwone, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Ja też myślę,że to dzidziuś się tam zamyka[i tworzy się czop śluzowy]
    Zamyka? :) klajstruje :)

Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu - ale u Was wyniki M są ok z tego co pamiętam?

inessa lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tribiotyk sprzedają go też w saszetkach
    super sprawa.. używałam go na tatoo szybko się zagoiło
    ale też na zwykłe rany :-)
    Bozia3 wrote:
    Promyk - ja w górach w tym roku ubiłam palucha dużego u nogi - miałam stan zapalny z ropą całego palca..aż wreszcie odpadł cały paznokieć - bolało jak cholera.....zażywaj przeciwbólowe - za 2-3 dni będzie gitara...jeśli możesz czyms smarować to polecam tribiotyk - jakoś tak to się nazywa - taka mała tubka czerwona - ona jest przeciwzapalna i przeciwbólowa - koi ból..

inessa lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Andzia szczerze mówiąc to ja nie słyszałam o facetach zażywających clo....ale może to kwestia podejścia różnych klinik czy lekarzy... Jak już pisałam kilkakrotnie u nas wyniki M w normie, dobre - choć bez rewelacji....i kilka razy pytałam lekarki co można zrobić, by to polepszyć...a ona uparcie powtarza, że u mężczyzn trudno cokolwiek zmienić znacząco - jasne, że witaminki wzmocnią i poprawią wyniki, ale przy poważniejszych sprawach to i tak podkręcają kobietę - żeby miała wypasione jaja,a jego pozostawiają w spokoju... - tak jest w mojej klinice - nie wiem jakie doświadczenia macie u siebie...
    Bozia, ja gdzieś czytalam, ze facetom też się podaje clo, a nawet pregnyl ;) ale nie pamietam przy jakich schorzeniach. pewnie w ulotce coś napisali.

Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa, to juz wiem skad ten sluz u mnie, pewnie do dupku i luteinie....faktycznie przed braniem dupka nie mialam tyle bialego sluzu, a pozniej jak sie pojawil to bylam pewna ciazy...nie wiedzialam ze to moze byc od tych hormonow...

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma właśnie oligospermię i zoospermią [o ile dobrze pamiętam] i myślę ,że dostanę teraz to clo

inessa lubi tę wiadomość

Andzia33
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    ja nie pójdę na żadną bete:) Poczekam kilka dni od zakończenia brania luteiny, tzn. tak do 30dc i jesli nie dostanę @ to zadzwonię do niego niech coś z tym zrobi bo ja nie mam zamiaru czekac do 10 dni na pojawienie się @.

Caffe - ale przerwanie luteiny przy wczesnej ciąży może spowodować poronienie. Mnie gin uczulał, by przed zakończeniem brania - o ile nie pojawiła się @ zrobić test, by się upewnić, ze nie doszło do zapłodnienia.

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja temat smalcu też pominęłam wczoraj..bo mi zaczynacie działać na prolaktynę w tym temacie....dupa mi urosła ( mam nadzieję, że to po clo, a nie po jedzeniu..;) od jutra zaczynam do pracy jeździć na rowerze...i wracam na basen - bez paznokcia...ale, może już żadna cholera mnie nie weźmie...:)

Ja smalczyk robię z cebulką smażoną- dodaje potem jabłko i kilka wędzonych śliwek - potem jak się smaruje to są takie ciemne śliwkowe pasma...jem go z ogóreczkami i do tego np. świeży, ciepły chleb drwalski z Lidla...no do tego jeszcze może być piwo zimne..:)

Andzia33, bliska77, caffe, samira, inessa, grosza, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ