Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ale Ty go masz zawsze...a ona nigdy.... :P
    To fakt :P

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to cykl megan
    https://ovufriend.pl/wykres,237b1e3459bdc8e9ac73d55220412f5a.html

zobacz na jej notatki od 24-29 dc i komentarze z 30 maja i 1 czerwca....

caffe, nick nieaktualny, nick nieaktualny, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    to cykl megan
    https://ovufriend.pl/wykres,237b1e3459bdc8e9ac73d55220412f5a.html

zobacz na jej notatki od 24-29 dc i komentarze z 30 maja i 1 czerwca....
    dzięki, własnie go szukalam ;P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Dziewczyny już to napisałam pod wykresem, ale się powtórzę. Miałyście po luteinie gumowaty śluz? o.O
    Ja luteinę brałam będąc w ciąży i takich rzeczy nie było, dlatego pytam czy może w normalnych sytuacjach tak się dzieje?

Jeszcze trochę i będzie mi korkociąg potrzebny.

O, dzięki Bozia za odpowiedź pod wykresem :)

Oj miala, Ja bym ten sluz, po luteinie okreslila jako,plastelinowy.

caffe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Wskazania: Zaburzenia miesiączkowania i niepłodność powodowane brakiem owulacji. Zbyt mała liczba nasienia u mężczyzn (oligospermia).
    i tu poczytaj http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=548

i to Sklad
    "1 tabl. zawiera 50 mg cytrynianu klomifenu."

Dzialanie
    "Syntetyczny związek chemiczny, pochodna chlorotrianizenu, działający bezpośrednio na podwzgórze, pobudzający wydzielanie gonadotropin przysadkowych, zwłaszcza LH. Wykazuje działanie antagonisty-agonisty receptora estrogenowego, blokując receptory dla estrogenów w podwzgórzu zakłóca mechanizm ujemnego sprzężenia zwrotnego. W wyniku działania leku dochodzi do uwalniania hormonów odpowiedzialnych za dojrzewanie pęcherzyka jajnikowego, a następnie owulacji. Oprócz działania na podwzgórze miejscem działania są także przysadka, jajniki i endometrium. Wzmaga przemianę androgenów do estrogenów, hamuje wzrost błony śluzowej endometrium. Warunkiem działania terapeutycznego jest prawidłowe stężenie prolaktyny, odpowiednie stężenie endogennych estrogenów i zachowana czynność przysadki oraz podwzgórza. U mężczyzn pod wpływem klomifenu wydzielanie gonadotropin również wzrasta, pobudzając spermatogenezę. Dobrze wchłania się z przewodu pokarmowego. Działa długo, T0,5 wynosi 5 dni. Wydalany z żółcią."

Wskazania
    Zaburzenia miesiączkowania i niepłodność powodowane brakiem owulacji. Oligospermia. Zespół Stein-Leventala. Mlekotok (przy wykluczeniu raka sutka).

Przeciwwskazania
    Ciąża, choroby wątroby, krwawienia z dróg rodnych o niewyjaśnionej etiologii, torbiel jajnika, nowotwory przysadki i jajników.

Niepozadane
    "Zaburzenia miesiączkowania, powiększenie jajników, napięcie gruczołów piersiowych, przyrost wagi ciała, bóle w podbrzuszu, uderzenia gorąca zbliżone do objawów w menopauzie, nudności, rzadziej wymioty, nerwowość, podrażnienie, depresja, zmęczenie, bezsenność, zawroty i bóle głowy, zwiększone prawdopodobieństwo ciąży mnogiej, odczyny skórne, w przypadku długotrwałej kuracji odwracalne wypadanie włosów. Nasilenie działań niepożądanych wzrasta wraz z dawką leku."

Dawkowanie
    "Leczenie niepłodności z powodu braku owulacji: 1 tabl. = 50 mg/dobę przez 5 kolejnych dni, rozpoczynając 5 dnia cyklu miesięcznego. W razie braku skuteczności dawkę leku można podwoić. Kurację można powtarzać do 6 kolejnych cykli. Oligospermiia - 50 mg/dobę przez 6 tygodni."
    Uwagi
    Przed rozpoczęciem leczenia należy wykluczyć nowotwór endometrium.

Czy przy oligospermii clo bierze kobieta czy facet?

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny nie ma co się nakręcać ale ja trzymam bardzo mocno kciuki :-)

Andzia33, caffe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Dziewczyny już to napisałam pod wykresem, ale się powtórzę. Miałyście po luteinie gumowaty śluz? o.O
    Ja luteinę brałam będąc w ciąży i takich rzeczy nie było, dlatego pytam czy może w normalnych sytuacjach tak się dzieje?

Jeszcze trochę i będzie mi korkociąg potrzebny.

O, dzięki Bozia za odpowiedź pod wykresem :)

Ja też myślę,że to dzidziuś się tam zamyka[i tworzy się czop śluzowy]

caffe, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clo - pogarsza entometrium, przy stymulacji dostawalam wspomaganie estrogenami, w normalnym cyklu mam endo do 15 mm a w cyklun z clo ledwo 8 - jest to spora roznica,

I czy dostajac clo masz monitoring?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2013, 11:40

caffe, Andzia33, nick nieaktualny, Olena, nick nieaktualny, grosza lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia szczerze mówiąc to ja nie słyszałam o facetach zażywających clo....ale może to kwestia podejścia różnych klinik czy lekarzy... Jak już pisałam kilkakrotnie u nas wyniki M w normie, dobre - choć bez rewelacji....i kilka razy pytałam lekarki co można zrobić, by to polepszyć...a ona uparcie powtarza, że u mężczyzn trudno cokolwiek zmienić znacząco - jasne, że witaminki wzmocnią i poprawią wyniki, ale przy poważniejszych sprawach to i tak podkręcają kobietę - żeby miała wypasione jaja,a jego pozostawiają w spokoju... - tak jest w mojej klinice - nie wiem jakie doświadczenia macie u siebie...

caffe, Andzia33, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Oj miala, Ja bym ten sluz, po luteinie okreslila jako,plastelinowy.
    No dokladnie.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu, tak sie dzieje bo chlopa ciezko zmusic do leczenia jego meskosci i to zachwianej, co innego gdyby leczenie poprawialo jego gabaryty - byli by pierwsi w kolejce. Dlatego tez stymuluje sie kobiety. A aby ciaza byla musza sie polaczyc dwie wypasione komorki - wtedy z tego wychodzi wypasiony, zdrowy bobas. Inaczej to walczymy sobie i walczymy , u mnie w listopadzie bedzie rok, z jednym poronieniem.

Andzia33, caffe, nick nieaktualny, megan8 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle to witajcie,bo chciałam szybko napisac ,żeby mi strona nie umknęła i znów nie wiadomo by było o czym ja piszę

Aga zdrówka dla małej!
    Viola czekamy na bliżniaki!
    Olena pij winko ,ja będę też wieczorem z Tobą wirtualnie piła.
    A za ten smak na smalec z ogórkiem kiszonym to poprostu ubiję!

caffe, Olena, Iwone, nick nieaktualny, megan8 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Ja też myślę,że to dzidziuś się tam zamyka[i tworzy się czop śluzowy]
    Zamyka? :) klajstruje :)

Andzia33, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu - ale u Was wyniki M są ok z tego co pamiętam?

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tribiotyk sprzedają go też w saszetkach
    super sprawa.. używałam go na tatoo szybko się zagoiło
    ale też na zwykłe rany :-)
    Bozia3 wrote:
    Promyk - ja w górach w tym roku ubiłam palucha dużego u nogi - miałam stan zapalny z ropą całego palca..aż wreszcie odpadł cały paznokieć - bolało jak cholera.....zażywaj przeciwbólowe - za 2-3 dni będzie gitara...jeśli możesz czyms smarować to polecam tribiotyk - jakoś tak to się nazywa - taka mała tubka czerwona - ona jest przeciwzapalna i przeciwbólowa - koi ból..

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Andzia szczerze mówiąc to ja nie słyszałam o facetach zażywających clo....ale może to kwestia podejścia różnych klinik czy lekarzy... Jak już pisałam kilkakrotnie u nas wyniki M w normie, dobre - choć bez rewelacji....i kilka razy pytałam lekarki co można zrobić, by to polepszyć...a ona uparcie powtarza, że u mężczyzn trudno cokolwiek zmienić znacząco - jasne, że witaminki wzmocnią i poprawią wyniki, ale przy poważniejszych sprawach to i tak podkręcają kobietę - żeby miała wypasione jaja,a jego pozostawiają w spokoju... - tak jest w mojej klinice - nie wiem jakie doświadczenia macie u siebie...
    Bozia, ja gdzieś czytalam, ze facetom też się podaje clo, a nawet pregnyl ;) ale nie pamietam przy jakich schorzeniach. pewnie w ulotce coś napisali.

Andzia33, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa, to juz wiem skad ten sluz u mnie, pewnie do dupku i luteinie....faktycznie przed braniem dupka nie mialam tyle bialego sluzu, a pozniej jak sie pojawil to bylam pewna ciazy...nie wiedzialam ze to moze byc od tych hormonow...

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma właśnie oligospermię i zoospermią [o ile dobrze pamiętam] i myślę ,że dostanę teraz to clo

Andzia33
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    ja nie pójdę na żadną bete:) Poczekam kilka dni od zakończenia brania luteiny, tzn. tak do 30dc i jesli nie dostanę @ to zadzwonię do niego niech coś z tym zrobi bo ja nie mam zamiaru czekac do 10 dni na pojawienie się @.

Caffe - ale przerwanie luteiny przy wczesnej ciąży może spowodować poronienie. Mnie gin uczulał, by przed zakończeniem brania - o ile nie pojawiła się @ zrobić test, by się upewnić, ze nie doszło do zapłodnienia.

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja temat smalcu też pominęłam wczoraj..bo mi zaczynacie działać na prolaktynę w tym temacie....dupa mi urosła ( mam nadzieję, że to po clo, a nie po jedzeniu..;) od jutra zaczynam do pracy jeździć na rowerze...i wracam na basen - bez paznokcia...ale, może już żadna cholera mnie nie weźmie...:)

Ja smalczyk robię z cebulką smażoną- dodaje potem jabłko i kilka wędzonych śliwek - potem jak się smaruje to są takie ciemne śliwkowe pasma...jem go z ogóreczkami i do tego np. świeży, ciepły chleb drwalski z Lidla...no do tego jeszcze może być piwo zimne..:)

Andzia33, nick nieaktualny, caffe, nick nieaktualny, nick nieaktualny, grosza, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ