X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dokładnie tak samo jak Nati

caffe, inessa lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia zlituj sie jestem w pracy i skąd ja teraz wezmę smalec?

bliska77, caffe, Iwone, inessa lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Viola Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Andzia, wczoraj niestety nie bylo bzyku-bzyku bo moj wojownik padl, ale wczesniej oczywiscie dzialalismy wiec licze ze cos z tego bedzie...dzisiaj ide zobaczyc czy jaja popekaly, tzn. pewnie jedno peklo, to dominujace...a moze dwa:-) pomarzyc zawsze mozna...
    Andzia33 wrote:
    A tak wogóle to witajcie,bo chciałam szybko napisac ,żeby mi strona nie umknęła i znów nie wiadomo by było o czym ja piszę

Aga zdrówka dla małej!
    Viola czekamy na bliżniaki!
    Olena pij winko ,ja będę też wieczorem z Tobą wirtualnie piła.
    A za ten smak na smalec z ogórkiem kiszonym to poprostu ubiję!

Andzia33, bliska77, caffe, Lucky, inessa, Mango lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violka to czekamy pisz jak najszybciej!
    Trzymam kciuki,żeby pękły dwa!

inessa, Mango lubią tę wiadomość

Andzia33
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    aaa, to juz wiem skad ten sluz u mnie, pewnie do dupku i luteinie....faktycznie przed braniem dupka nie mialam tyle bialego sluzu, a pozniej jak sie pojawil to bylam pewna ciazy...nie wiedzialam ze to moze byc od tych hormonow...
    Viola, po dupku to ja miałam śluz biały, ale bylo go tak malo, że jak byłam w toalecie to na bieliźnie on był widoczny, ale już wysuszony, więc nie wiem jakiej był konsystencji. Nieraz to się śmiałam w duchu, że moje majtki po nawet nie całym dniu chodzenia wyglądały jakby facet w nich chodził w sensie pozostawionych białych plam :P

A teraz po luteinie to wiadomo, pełno tego wszystiego ale ten wyciek to taki luteinowy jest. Nieraz bardziej wodnisty, nieraz widać kawałki tabletki.

inessa lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Mój ma właśnie oligospermię i zoospermią [o ile dobrze pamiętam] i myślę ,że dostanę teraz to clo
    podobno te rzeczy łatwiej poprawić niż morfologie...niech je orzechy brazylisjkie, niech łyka salfazin, selen, witaminę c 1000mg i witaminę E 400mg - i poprawią się może wyniki...ale z tego co pamiętam, to zwykle się kończy na inseminacjach albo in vitro....bo to wtedy można dobrać się do tych kilku dobrych plemniczków i ułatwić im zadanie...

bliska77, caffe, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bozia, ja gdzieś czytalam, ze facetom też się podaje clo, a nawet pregnyl ;) ale nie pamietam przy jakich schorzeniach. pewnie w ulotce coś napisali.
    Żeby im za dużo żyłek nie popękało po tym pregnylu...;)

bliska77, caffe, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati74 wrote:

Caffe - ale przerwanie luteiny przy wczesnej ciąży może spowodować poronienie. Mnie gin uczulał, by przed zakończeniem brania - o ile nie pojawiła się @ zrobić test, by się upewnić, ze nie doszło do zapłodnienia.

W sumie to logiczne, nic mi nie powiedział takiego, ale to pewnie dlatego, że założyl cykl bezowulacyjny.

Dzięki Nati za zwrócenie uwagi, tym bardziej w mojej sytuacji, bo u mnie progesteronu prawie brak.

Buźka ;)

Andzia33, Bozia3, Lucky, inessa, Mango, Nati74 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Andzia szczerze mówiąc to ja nie słyszałam o facetach zażywających clo....ale może to kwestia podejścia różnych klinik czy lekarzy... Jak już pisałam kilkakrotnie u nas wyniki M w normie, dobre - choć bez rewelacji....i kilka razy pytałam lekarki co można zrobić, by to polepszyć...a ona uparcie powtarza, że u mężczyzn trudno cokolwiek zmienić znacząco - jasne, że witaminki wzmocnią i poprawią wyniki, ale przy poważniejszych sprawach to i tak podkręcają kobietę - żeby miała wypasione jaja,a jego pozostawiają w spokoju... - tak jest w mojej klinice - nie wiem jakie doświadczenia macie u siebie...
    CLO podaje się mężczyzną często w celu poprawy żywotności plemników przez ok 2 m-ce

caffe, majka., Andzia33, Bozia3, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola trzymamy kciuki za pęknięte jajka ;-)

caffe, Viola, Andzia33, Bozia3, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze raz co do mojego endo, obecnie przed owulacją, tj wczoraj, miałam grubość 4,9. Miesiąć temu 8, a w lipcu 6. Więc źle.
    Gdzieś doczytałam, że jeśli endo jest cienkie z powodu słbych estrogenów to wskazane jest CLO. Jeśli z innych powodów to nie wskazane CLO. Mam nadzieję, że mój gin wie co robi.

caffe, Andzia33, Bozia3, inessa lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja temat smalcu też pominęłam wczoraj..bo mi zaczynacie działać na prolaktynę w tym temacie....dupa mi urosła ( mam nadzieję, że to po clo, a nie po jedzeniu..;) od jutra zaczynam do pracy jeździć na rowerze...i wracam na basen - bez paznokcia...ale, może już żadna cholera mnie nie weźmie...:)

Ja smalczyk robię z cebulką smażoną- dodaje potem jabłko i kilka wędzonych śliwek - potem jak się smaruje to są takie ciemne śliwkowe pasma...jem go z ogóreczkami i do tego np. świeży, ciepły chleb drwalski z Lidla...no do tego jeszcze może być piwo zimne..:)
    Ciekawe dodatki, ja śliwek nie dawałam, ale wypróbuję :)

Tak miałam właśnie się Ciebie zapytać. Gdzie są te kilogramy, o których na forum piszesz? Ja patrzyłam na zdjęcie i nic nie widziałam. I nie mówię, zeby Ci słodzić, bo ja nie słodzę sztucznie, tylko pytam poważnie.

Są dwa wyjścia. Albo użyłaś photoshopa :P albo masz taką budowę ciała, że ta waga jest w sam raz dla Ciebie.

bliska77, majka., Andzia33, Bozia3, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Żeby im za dużo żyłek nie popękało po tym pregnylu...;)
    tych pierdzących hahaha

Bozia3, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za zainteresowanie. Posłucham gina i zobaczymy co z tego wyjdzie. Oczywiście znów będę piła wino. W cyklu z winem urosło do 8,2 mm. No i migdały, które uwielbiam, ale te jadłam cały czas.

bliska77, Andzia33, Bozia3, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego właśnie pisałam, ze ja nie mogę zejsc ponizej 72 kg - bo wtedy wyglądam jak "nasza szkapa" - wiem, że spokojnie mogę ważyć te 74-75 kg - wtedy czuję się najlepiej...na tych zdjęciach waże jakieś 76-77 kg - no a teraz mam 78-79 - raz nawet zobaczyłam 80 kg i się tak przeraziłam, ze przez 3 dni jechałam na jogurcie i warzywach...ja jestem trochę przewrażliwiona..bo nie chciałabym wrocic do wagi np. 90...a wiem, że spokojnie dałabym radę...zaraz poszukam - to wrzucę Ci tu fotę moją z taką wagą...:)

caffe, Lucky, bliska77, inessa, Nati74 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zauwazylam ze Bozia ma cycki!...i wlasnie nie pamietam do jakiego klubu cyckowego nalezala...
    caffe wrote:
    Ciekawe dodatki, ja śliwek nie dawałam, ale wypróbuję :)

Tak miałam właśnie się Ciebie zapytać. Gdzie są te kilogramy, o których na forum piszesz? Ja patrzyłam na zdjęcie i nic nie widziałam. I nie mówię, zeby Ci słodzić, bo ja nie słodzę sztucznie, tylko pytam poważnie.

Są dwa wyjścia. Albo użyłaś photoshopa :P albo masz taką budowę ciała, że ta waga jest w sam raz dla Ciebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2013, 12:19

Andzia33, caffe, Bozia3, bliska77, inessa, Mango lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Czy przy oligospermii clo bierze kobieta czy facet?
    no jak - facet ,przeciez my nie wytwarzamy spermy ...

Andzia33, Bozia3, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    a ja zauwazylam ze Bozia ma cycki!...i wlasnie nie pamietal do jakiego klubu cyckowego nalezala...
    chciałam do tych malutkich Waszych...bo ja jestem pośrednia, ale mnie odrzuciłyście..:)

Andzia33, caffe, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie jak wczoraj zobaczylam zdjecie to od razu wydalas mi sie podejrzana, bo tak cos kojarzylam ze chcialam do AA a tu prosze bimbalki jak sie patrzy!;-)
    Bozia3 wrote:
    chciałam do tych malutkich Waszych...bo ja jestem pośrednia, ale mnie odrzuciłyście..:)

caffe, Bozia3, inessa, Mango lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry drogie panie , ale narobiłyście mi smaku na ogórki ale moze nie ze smalczykiem ale z pyszna polską bułeczka . I nie przepadam za ogoreczkiem kiszonym tylko wcinam właśnie korniszone . Może i nie są za zdrowe bo ocet dla mojego malca ale tylko korniszony i Cola maskuja mi te moje wredne smaki w ustach , więc wole korniszona niż ta Colę pić . Co do wagi to ja podczas tej ciąży przytyłam juz bardzo dużo bo aż 14 kg , ale moja pani ginekolog i znajomi mowią że ważne że malec jest zdrowy a kilogramy zgubie bez kłopotu jak przed ciążą dałam rade 40 kg zgubić to i teraz te 30 zgubie hihiiihh . Mam nadziejeże aż tyle nie przytyję . Młody szaleje nie myślałam że w 6 miesiącu dzieciątko aż tak mocno kopie , ale to oznaka że jest zdrowy i silny . Kurcze już za pare dni kończy mi się pobyt w polsce i czas wracać na Niemieckie śmieci a tak wolała bym zostać tutaj . I teraz jeszcze zabieram moją kotke i musze biegac po weterynarzach na czipowanie i wystawienie paszportu na podruz dla niej , Tak że będę miała częśc polski ze soba w niemczech Pozdrawiam was serdecznie i życze powodzonek

Andzia33, caffe, samira, Bozia3, Lucky, bliska77, inessa, Mango, promyk, anek42, megan8 lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
‹‹ 1174 1175 1176 1177 1178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ