X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Moje byś też pokochała. ;-)
    A co do komórki dawczyni, to bralabym jak ciepłe buly, jeśli bym wiedziała, że dziecię z tego będzie - moje i mojego faceta. Zrobiłbym to dla niego, żeby miał też swoje geny, jeśli inaczej nie dałoby rady. Bo mi by wystarczyło, że jest we mnie te kilka miesięcy, że jest jak mój organ.
    A to o adopcji, co napisała chyba Bozia, że sprawiedliwieby było, żeby nie było niczyje biologicznie... Sorry, głupie to strasznie...
    jak juz oceniasz, że coś jest głupie...to doczytaj łaskawie dokładnie....ani słowa nie pisałam o tym, że coś jest bardziej sprawiedliwe....napisałam, że ciężko byłoby mi zaakceptować fakt, że noszę w brzuchu i wychowuję dziecko biologicznie mojego męża i jakiejś obcej baby.....Dlaczego Polar miałby robić to dla swojego męża - który miałby przekazać swoje geny - skoro mają już dziecko ....??? Bałabym się - podobnie jak Polar - że nie pokocham tego maleństwa tak, jak swoje...tylko dlatego, że mam dogadzać facetowi i jego genom....to wszystko....
    Jak napisałam wcześniej - osoby, które są wspaniałymi rodzicami adopcyjnymi - nie zawracają sobie głowy aż tak bardzo tym, czy nosi się to dziecko w brzuchu i czy tworzą się hormony - tylko biorą często mocno już skrzywione dzieci i oddają im część swojego życia - i bardzo to podziwiam....

SolarPolar lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarku, fajny wywiad
    http://www.nasz-bocian.pl/powiedziecirozmawiac_rozmowa_Kasia

SolarPolar lubi tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    hmmmm, sezon na zaglondanie w gacie????? ale tak zbiorowo?! o.O

tak my tak mamy ostatnio ;)

efcia lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    tak my tak mamy ostatnio ;)
    no tak, konsultacja od razu ;)

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie - u nas jest taki : http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a371c2bc7b98.jpg

dorbie lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już mi się dziś łapa w rossmanie po lovele wyciągała. Ale odpuściłam sobie myśląc że gdzieś może być w lepszej cenie. A teraz okazuje się że do bani to lovela. Z tego co tam wyczytałam to któryś jelp jest lepszy.

dorbie, moremi lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najpierw pralam w tym: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7cf06433ddfc.png

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre opinie ma Jelp i płyn Lovela i Biały Jeleń i Dzidziuś. Nie pamiętam co Kapta mi pisała, chyba,że najlepsza Lovela. Ale to mydło marsylskie to muszę poszukać. A tak chyba na pierwsze dni kupię Biały Jeleń. Chyba Kapta pisała, że Dzidziuś kiepski.
    AniaG, a Marcelowi w czym pralas? Ja też szybko przeszlam na VizirSensitive, ale te pierwsze 3 mce to trochę się obawiam. My generalnie jesteśmy alergicy

iwcia77 lubi tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 15:03

iwcia77, Heretyczka, Aasiula, dorbie, kkisia, BISCA, efcia, megan8, krycha.stara lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to pralam od poczatku w normalnym persilu ,tylko plyn do plukania mialam dla delikatnej skory ,nic Helci nie bylo :-)

iwcia77, Simba, Magdala, dorbie, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Ja to pralam od poczatku w normalnym persilu ,tylko plyn do plukania mialam dla delikatnej skory ,nic Helci nie bylo :-)
    ty tam z tym waszym dm to masz zajefajnie!

anna maria lubi tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 15:02

Bozia3, Simba, Aasiula, kkisia, moremi, Sabina, BISCA, malgos741, efcia, megan8 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Mam nadzieję że Twój plan się powiedzie :)
    Wózka nie znam ale zaraz poszukam w necie bo nadal jestem niezdecydowana. Ostatnio przymierzyłam Marcela do baby jogger czy jakoś tam i okazało się że odpada bo jest bardzo wąski i dziecko siedzi w nim ściśnięte jak sardynka w puszce. Teraz mam na oku holenderski kees tandem loop2go.
    Ja z całego serca polecam easy walker :)

ania.g, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Dobre opinie ma Jelp i płyn Lovela i Biały Jeleń i Dzidziuś. Nie pamiętam co Kapta mi pisała, chyba,że najlepsza Lovela. Ale to mydło marsylskie to muszę poszukać. A tak chyba na pierwsze dni kupię Biały Jeleń. Chyba Kapta pisała, że Dzidziuś kiepski.
    AniaG, a Marcelowi w czym pralas? Ja też szybko przeszlam na VizirSensitive, ale te pierwsze 3 mce to trochę się obawiam. My generalnie jesteśmy alergicy
    U mnie ( alergicy wszyscy) lecielismy na Białym Jeleniu. Płyn do prania, proszek, płyn do płukania. Dzidziuś też był ok. Teraz piore już wszystkim w zwykłym proszku i plucze w Jeleniu albo dzidziusiu.

iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 15:03

anna maria lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Jesli adoptujesz komorke dawczyni - jest Twoja, nikt nie ma prawa juz wtedy do Twojego dziecka. Mozesz popropsic o pewne cechy dziecka ale na podstawie rysopisu dziewczyny - brunetka, jasne oczy, szczupla, pulchna, wysoka lub sredniego wzrostu i chyba mozna zapytac o wyksztalcenie.
    własnie przeczytalam ze mozna zobaczyc zdjecia dawczyni nawet z dziecinstwa :)
    wiesz co wyolbrzymiane sa te strachy, mysle że fajnie ze zyjemy w czasach kiedy takie cuda sa mozliwe, bo kazde narodziny, czy z twojego materialu czy dawczyni sa wielkim cudem i darem od losu :)

Dziobak, Sabina, BISCA, efcia, Magdala, krycha.stara lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Ja pralam w normalnych proszkach ale za tomrecznie plukalam przynajmniej 2 razy i prasowalam:-)
    O.o szalona

moremi, efcia, Magdala, SolarPolar lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.dm.de/

annamaria, hera, stary kalosz- te co szprechajo- prosze mi powiedziec czy wysylaja tylko na terenie niemiec czy do europy tez? dzieki

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    https://www.dm.de/

annamaria, hera, stary kalosz- te co szprechajo- prosze mi powiedziec czy wysylaja tylko na terenie niemiec czy do europy tez? dzieki
    ja nie szprecham ....bardzo niewiele, ale krycha powinna ci pomoc jak tu zajrzy

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    własnie przeczytalam ze mozna zobaczyc zdjecia dawczyni nawet z dziecinstwa :)
    wiesz co wyolbrzymiane sa te strachy, mysle że fajnie ze zyjemy w czasach kiedy takie cuda sa mozliwe, bo kazde narodziny, czy z twojego materialu czy dawczyni sa wielkim cudem i darem od losu :)
    tia..:) normalnie jak w bajce - wszystkie dzieci są nasze....:) a życie życiem...

FZuMp1.png

‹‹ 11760 11761 11762 11763 11764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ