X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z tą deprecha poporodową ?Do kiedy ona sie moze ujawnic ???
    tobie nie grozi :) spokojn atwoja rozczochranan :)

dzien dobry :)

efcia, Simba, kkisia, sandra80, BISCA, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni - pilas juz dzis kawke ;-) ?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/47c4de5bed37.jpg

efcia, kkisia, sandra80, BISCA, Bursztyn, kapturnica, krycha.stara, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    tobie nie grozi :) spokojn atwoja rozczochranan :)

dzien dobry :)

a dlaczego jesteście tego takie pewne?
    Od czego to zależy, że komuś grozi, a komuś nie?
    Czy takie groźby są karalne?

Simba, kkisia, BISCA, Bursztyn, kapturnica, krycha.stara, iwcia77, efcia, Mega, Mimbla lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Reni - pilas juz dzis kawke ;-) ?

pała za uważanie na lekcji
    milion pięćset sto dziewięćset mówiłam, że nie piję kawy

kkisia, malgos741, kapturnica, iwcia77, efcia, Mega, Mimbla lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pacząc na to ostatnie zdjęcie wzruchłam się, kochane bravo czy to może być ciąża? Dodam że jestem w 7dc.

Reni, paszczakin, kkisia, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Pacząc na to ostatnie zdjęcie wzruchłam się, kochane bravo czy to może być ciąża? Dodam że jestem w 7dc.

Poczekaj jeszcze 9 i zrob test! ;-)

Simba, sandra80, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a dlaczego jesteście tego takie pewne?
    Od czego to zależy, że komuś grozi, a komuś nie?
    Czy takie groźby są karalne?

Pewna nie jestem. Ale w postach Kapty nie wyczytuje sie pomiedzy wierszami, ze ja dopada stan depresyjny. Jest aktywna, pomocna i z humorem wiec tak mniemam, ze jest ok.

Kapta, potrzebujesz czego? (oprocz chlopa na dluzej) :-)

BISCA, kapturnica, krycha.stara, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    macie tam jakąś trasę szybkiego ruchu?
    a co jak tak?

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odkryłam, że płodne mi się chyba zaczynają, nie wiem o co cho ale mam 7 dc dopiero co małpiszon se polazł w pizdu. Jajnik lewy napiervala i śluz płodny, no żesz w mordę nie wiem kogo, toż ja za 3 dni mam mieć hsg :( jak nie urok to qrwa sraczka albo ovu

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • Reni Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    a co jak tak?

tam możesz się szybko róhać? Tylko nie przekraczaj dozwolonej prędkości

Simba, Bursztyn, Heretyczka, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Pewna nie jestem. Ale w postach Kapty nie wyczytuje sie pomiedzy wierszami, ze ja dopada stan depresyjny. Jest aktywna, pomocna i z humorem wiec tak mniemam, ze jest ok.

Kapta, potrzebujesz czego? (oprocz chlopa na dluzej) :-)

no niby tak, ale często jest tak, że ludzie z depresją są na zew. właśnie tacy,a w środku czarna dziura
    miałam koleżankę w pracy śmieszkę, duszę towarzystwa i pewnego dnia zniknęła z pracy na kilka miesięcy. Wylądowała w psychiatryku z depresją. Wierzyć się nie chciało :-(

Simba, Bursztyn, kapturnica, iwcia77, efcia, Mimbla lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra, spokojnie. To, plodne to nie oznacze, juz zaraz Ci jajo peknie. Zrob hsg za trzy dni i jeszcze sie mozesz starac w tym cyklu.

BISCA, efcia lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra spoko
    mi płodne zaczęły się 9 dni przed owu

kkisia, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    senność, widzę senność
    a miałam taki ambitny plan ograniczenia kawy :D no cóż, póki ten Mordor za oknem sim nie skończy to nie odstawie bo deprecha murowana!

bry dziouchy :)
    coś nowego? ktoś zaszedł? urodził?

kkisia, krycha.stara, efcia, Mega lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uf no to mnie uspokoiłyście, ja tak nigdy nie miałam, góra 3 dni tego śluzu, chyba mi coś po tym laparo porobiło bo jajnik lewy to u mnie zazwyczaj leniwy zazwyczaj prawy czuję, Magdala a TY robisz hsg w tym cyklu?

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no niby tak, ale często jest tak, że ludzie z depresją są na zew. właśnie tacy,a w środku czarna dziura
    miałam koleżankę w pracy śmieszkę, duszę towarzystwa i pewnego dnia zniknęła z pracy na kilka miesięcy. Wylądowała w psychiatryku z depresją. Wierzyć się nie chciało :-(

A to juz wyzszy poziom. W tym wypadku czlowiek jak sam sobie nie pomoze w sensie nie zglosi sie po pomoc to inni tym bardziej skoro tak to ukrywa.

Nigdy nie mialam doczynienia z depresja. I mam nadzieje, ze tego nie doswiadcze ani nikt z bluskuch mi osob. Zawsze mialam wpajane, ze trzeba brac dupe w troki.
    Ze nadmiernego rozczulania sie nad soba leczyly mnie zawsze wizyty w szpitalu przy okazji chorob rodziny. Tam popatrzylam na cierpienie i od razu czlowiek wniebowziety, ze nic powaznego mu nie dolega czy to na duszy czy na ciele ( bo w roznych szpitalach bywalam).

Simba, BISCA, kapturnica, efcia lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    uf no to mnie uspokoiłyście, ja tak nigdy nie miałam, góra 3 dni tego śluzu, chyba mi coś po tym laparo porobiło bo jajnik lewy to u mnie zazwyczaj leniwy zazwyczaj prawy czuję, Magdala a TY robisz hsg w tym cyklu?

W tym nie chce bo robie ta stymulacje. Pozatym zwyklego hsg tez nie chce, bo sie boje ze mnie zepsuja. Musze pogadac o zamianie hsg na hycosy. Wiem ze robia w moim szpitalu. Bez rentgena i sztywnego preta. Jak sie nie zgodza to zrobie w pl.

efcia lubi tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    W tym nie chce bo robie ta stymulacje. Pozatym zwyklego hsg tez nie chce, bo sie boje ze mnie zepsuja. Musze pogadac o zamianie hsg na hycosy. Wiem ze robia w moim szpitalu. Bez rentgena i sztywnego preta. Jak sie nie zgodza to zrobie w pl.

a no pisałaś coś, ja też będę miała sono hsg w szpitalu na enefzeta, sam mi gin zaproponował zamiast tej łiski w żyłę ;)

Magdala, ania.g, Simba, BISCA lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dzisiaj nosi a jak na złość muszę siedzieć grzecznie na tyłku. Jak ja wytrzymam jeszcze tyle czasu. Wszelkie ograniczenia są do bani :(

dorbie, kapturnica, iwcia77, efcia, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:

Magdala, już wczesniej Ci miałam napisać ale mi umknęło. Ten sztywny pręt to przeżytek. Traz hsg robią za pomocą cieniutkiego i giętkiego cewnika. Przynajmniej mi takim robili.

Reni, Luna76, Magdala, Sabina, efcia, kkisia lubią tę wiadomość

‹‹ 11857 11858 11859 11860 11861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ