35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAndzia33 wrote:Witajcie
Byłam dziś u ginki,i okazało się ,że jestem po owulce w ciągu 24 godzin z prawego jajnika,od soboty lutka i po 11 dniach test.
Ale z moimi jajowodami nie jest tak wspaniale tzn.są drożne ale prawy jest na pewnym odcinku węższy a potem się rozszeża i tu jest problem,bo jajeczko może w nim utknąc i może byc ciąża pozamaciczna,a lewy jest krótki ale to nie problem.Nastraszyła laparoskopią,ale jeszcze nie teraz. Teraz to ma nadzieję ,że przyjdę już w ciązy i ja tak chcę!!!Andzia33, caffe, Mango, inessa, Iwone lubią tę wiadomość
-
Caffe, pamietasz jak ostatnio rozmawialysmy o plynie w zatoce Douglasa? Ty cos pisalas ze masz a nie wiesz jak dlugo sie utrzymuje po owulce i ja gdzies szukalam i znalazlam chyba ze przez caly cykl do @ ten plyn jest tam w tej zatoce. A wczoraj po powrocie od ginki zaczelam sobie czytac na ten temat i trafilam na przerozne opinie, jeden twierdzi ze plyn do 12 po owu sie wchlania, drugi twierdzi ze plyn przez caly cykl tam jest, trzeci jeszcze mowi ze to zalezy od osoby i moze sie wchalaniac od 12-24 godzin, jeszcze ktos pisze ze plyn wchlania sie do tygodnia. Czy wy mozecie wiecei dzieczynki jak to jest z tym plynem? Czy on sie wchlania w koncu czy nie?
Andzia33, bliska77, caffe, Mango, inessa lubią tę wiadomość
-
Caffe i promyk przytulam choróbki nasze,zdrowiejcie szybko!
Angela ale ten czas szybko mija,jeszcze troszkę i będziesz przytulac swoją kruszynkę ,a porodu się niebój trzeba przeżyc!bliska77, caffe, Mango, inessa, Iwone, angela, megan8 lubią tę wiadomość
Andzia33 -
O dobrze ze piszesz Andzia. Wlasnie powyzej napisalam o plynie z zatoce Douglasa. Powiedz mi skad Twoja ginka wiec ze owulka byla wstecz do 24 h? Dopytywales ja o to? Na podstawie plynu czy czego to stwierdzila?
Andzia33 wrote:Witajcie
Byłam dziś u ginki,i okazało się ,że jestem po owulce w ciągu 24 godzin z prawego jajnika,od soboty lutka i po 11 dniach test.
Ale z moimi jajowodami nie jest tak wspaniale tzn.są drożne ale prawy jest na pewnym odcinku węższy a potem się rozszeża i tu jest problem,bo jajeczko może w nim utknąc i może byc ciąża pozamaciczna,a lewy jest krótki ale to nie problem.Nastraszyła laparoskopią,ale jeszcze nie teraz. Teraz to ma nadzieję ,że przyjdę już w ciązy i ja tak chcę!!!Andzia33, bliska77, caffe, inessa lubią tę wiadomość
-
a ja jestem ciekawska jesli chodzi o takie sprawy i wczoraj nie zapytalam, a teraz mnie to meczy jak to jest z tym plynem, bo za duzo sprzecznych informacji jest w necie. Oczywiscie nastepnym razem spytam ginki, ale do tego czasu skreci mnie z ciekawosci;-)
bliska77, Andzia33, caffe, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Andzia, wyniki mam ok ale moja pierwsza ginka od poronienia kazala mi brac Dupka, bo taka jest chyba teraz tendencja do pakowania Dupka we wszystkie babki po poronieniu..tak na wszelki wypadek a nie bylo to potrzebne
bo jak zrobilam badania sama z siebie to wszystko wyszlo ok...szkoda tylko ze wpadlam na to dopiero w ostatnim cyklu, poniewaz moim zdaniem Dupek rozregulowal mi cykle...bliska77, Andzia33, caffe, inessa, Iwone lubią tę wiadomość
-
Witajcie kochane. Dawno się nie odzywałam, ale staram się nadrabiac zaległości w czytaniu.
Oczywiscie humorki Was nie opuszczają to fajnie
Chciałąm się podzielić z Wami informacja, że moj M był u urologa i wiecie co , po raz kolejny jestem zdegustowana, nawet nie zrobiłmu usg bo uznał ze nie jest potrzebne, przepisał mu selen i prostamol. Po co ten prostamol? nie wiem. Zasugerował ponowne badanie nasienia a najlepiej zgłosic sie na inseminacje lub invitro.
Po prsotu porażka, po raz kolejny konował, a nie lekarz.
Ja juz przestałam chodzic do gin, M tez nie będę wysyłac. Będziemy się sami leczyc doswiadczeniami innych. Może to nie jest dobre rozwiązanie, ale przynajmniej nie będziemy kasy tracić na obojetnosć lekarzy. Jestem tak zniesmaczona że szok.
bliska77, Andzia33, inessa, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość
-
Andzie w takim razie my dzialalysmy razem, bo ja mialam owulke wg mnie w pon/wtorek. Nie dopytywalam wczoraj ginki o dokladny czas, bo nie wiedzialam ze mozna to tak dokladnie okreslic:-(
Jakby sie udalo to bedziemy razem w ciazy!! wlasciwie zalozmy ze juz jestesmy;-) pocieszymy sie chociaz te 2 tygodnie;-)
Andzia33 wrote:Witajcie
Ale z moimi jajowodami nie jest tak wspaniale tzn.są drożne ale prawy jest na pewnym odcinku węższy a potem się rozszeża i tu jest problem,bo jajeczko może w nim utknąc i może byc ciąża pozamaciczna,a lewy jest krótki ale to nie problem.Nastraszyła laparoskopią,ale jeszcze nie teraz. Teraz to ma nadzieję ,że przyjdę już w ciązy i ja tak chcę!!!bliska77, Andzia33, samira, Mango, inessa, Iwone lubią tę wiadomość
-
Viola wrote:Caffe, pamietasz jak ostatnio rozmawialysmy o plynie w zatoce Douglasa? Ty cos pisalas ze masz a nie wiesz jak dlugo sie utrzymuje po owulce i ja gdzies szukalam i znalazlam chyba ze przez caly cykl do @ ten plyn jest tam w tej zatoce. A wczoraj po powrocie od ginki zaczelam sobie czytac na ten temat i trafilam na przerozne opinie, jeden twierdzi ze plyn do 12 po owu sie wchlania, drugi twierdzi ze plyn przez caly cykl tam jest, trzeci jeszcze mowi ze to zalezy od osoby i moze sie wchalaniac od 12-24 godzin, jeszcze ktos pisze ze plyn wchlania sie do tygodnia. Czy wy mozecie wiecei dzieczynki jak to jest z tym plynem? Czy on sie wchlania w koncu czy nie?
bliska77, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agafbh wrote:dziewczyny, myślę, że któraś z Was zakończy obecny cykl na zielono, poważnie
Jak to któraś -mamy zamiar obie,a może jecze któras dołączy!
Będą bliżniaki albo czworaczki hihi.
Viola masz całkowitą rację ,więc czekamy teraz na zielone zakończania naszych cykli!bliska77, caffe, inessa, Mango, megan8 lubią tę wiadomość
Andzia33 -
nick nieaktualnyViola wrote:Caffe, pamietasz jak ostatnio rozmawialysmy o plynie w zatoce Douglasa? Ty cos pisalas ze masz a nie wiesz jak dlugo sie utrzymuje po owulce i ja gdzies szukalam i znalazlam chyba ze przez caly cykl do @ ten plyn jest tam w tej zatoce. A wczoraj po powrocie od ginki zaczelam sobie czytac na ten temat i trafilam na przerozne opinie, jeden twierdzi ze plyn do 12 po owu sie wchlania, drugi twierdzi ze plyn przez caly cykl tam jest, trzeci jeszcze mowi ze to zalezy od osoby i moze sie wchalaniac od 12-24 godzin, jeszcze ktos pisze ze plyn wchlania sie do tygodnia. Czy wy mozecie wiecei dzieczynki jak to jest z tym plynem? Czy on sie wchlania w koncu czy nie?
bliska77, Andzia33, Andzia33, Andzia33, caffe, Reni, inessa, Mango lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAndzia33 wrote:Jak to któraś -mamy zamiar obie,a może jecze któras dołączy!
Będą bliżniaki albo czworaczki hihi.
Viola masz całkowitą rację ,więc czekamy teraz na zielone zakończania naszych cykli!Andzia33, caffe, inessa, Mango lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny