35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ale to ja też tak robię
tu akurat chodzi o ciasto francuskie
kura na środek boki nacinamy w paski tak po skosie, żeby można było zapleść je w warkocz
potem posmarować jajkiem i do pieca
trochę inny smak niż z patelni
bo mięsko poczas pieczenia przechodzi pieczarami mniamViola wrote:zgadzam sie, ja tez tak robie, tylko nie zawijam w ciasto, tylko rzucam pieczarki i ser na kotlety i jest jak to w knajpach nazywaja " kotlet po cygansku"caffe, Andzia33, inessa, megan8 lubią tę wiadomość
-
Bozia - odmelduję się na pewnoBozia3 wrote:Angela..super...już urodź tą Lenkę i bierz się za jakiegoś Bartusia - dołącz do naszych starań...
A 10 kg...to bardzo przepisowo...bliska77, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwone wrote:ale coś mniej pracochłonnego, bo jeszcze osłabiona jestem i nie mam siły stać w kuchni
Iwone, Reni, inessa, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyViola wrote:Bylam wczoraj u gina i sytuacja wyglada nastepujaca. Wczoraj 12 dc: owulacja juz byla, w 8 dc byly dwa pecherzyki, wczoraj juz zadnego, byl widoczny natomiast piekny sflaczaly pecherzyk w miejscu tego dominujacego. plyn w zatoce Douglasa, endo 1 cm. Poczulam sie tak jakby co najmniej mi powiedziano ze jestem w ciazy. Strasznie licze ze to juz ten cykl i od razu zamowilam zapas testow ciazowych. Teraz postanowilam nie mierzyc juz tempki, zeby sie nie stresowac, ale zobaczymy czy wytrwam w postanowieniu.
Andzia33, inessa lubią tę wiadomość
-
cześć dziewczyny
Ja wczoraj padłam. Prawy migdal powiększony nadal i ucho kłuje. Kiedy jak kiedy, ale teraz to mi choroba nie potrzebna, bo może pokrzyżować plany.
Łykam te pieprzone tabletki i już jak biore jakąś do ręki to się zastanawiam, w którą dziurę mam sobie włożyć
Samopoczucie kiepściutkie, nawet się zastanawiałam czy do pracy iść, ale idę. Najwyżej wyjdę wcześniej.
Poczułam w nocy charakterystyczne bulgotanie w brzuchu, tak mam przed @Temperatura na tym samym poziomie, aż zmierzyłam drugi raz czy się termometr nie zaciął, ale się nie zaciął.
Nawet nie odebrałam wczoraj pregnylu bo nie miałam siły.
Jak nie urok to sraczka.Iwone, bliska77, inessa, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzieki Aga...mowie Ci wvczoraj jak od niej wychodzilam to czulam sie jakby mi wlasnie powiedziala ze juz jestem w ciazy...i jak tu sie nie nakrecac:-)
agafbh wrote:Viola, całkiem obiecująco się zapowiada, trzymam kciuki baaardzo mocnoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2013, 09:28
caffe, bliska77, Andzia33, inessa, Iwone, anek42 lubią tę wiadomość
-
moje super ekspresowe danie to : boczek, czosnek, papryczka chili podsmażone na oliwie z oliwek , dodaję sól i pieprz - gotuję makaron do spaghetti dodaję do boczku , posypuję zieloną pietruszką i wszystko mieszam - czas przygotowania 20min , a smakuje pysznie( uważać tylko na papryczkę chili żeby nie było za ostre , z czosnkiem też bez przegin 2-3 ząbki wystarczą)
caffe, Andzia33, inessa, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwone wrote:Też bym tak z chęcią zrobiła, ale ja nie pracuję. Przecież nie powiem im, że cały dzień u fryzjera siedziałam i że nie miałam czasu ugotować
caffe, Iwone, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:cześć dziewczyny
Ja wczoraj padłam. Prawy migdal powiększony nadal i ucho kłuje. Kiedy jak kiedy, ale teraz to mi choroba nie potrzebna, bo może pokrzyżować plany.
Łykam te pieprzone tabletki i już jak biore jakąś do ręki to się zastanawiam, w którą dziurę mam sobie włożyć
Samopoczucie kiepściutkie, nawet się zastanawiałam czy do pracy iść, ale idę. Najwyżej wyjdę wcześniej.
Poczułam w nocy charakterystyczne bulgotanie w brzuchu, tak mam przed @Temperatura na tym samym poziomie, aż zmierzyłam drugi raz czy się termometr nie zaciął, ale się nie zaciął.
Jak nie urok to sraczka.caffe, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViola wrote:Dzieki Aga...mowie Ci wvczoraj jak od niej wychodzilam to czulam sie jakby mi wlasnie powiedziala ze juz jestem w ciazy...i jak tu sie nie nakrecac:-)
caffe, Andzia33, inessa, Iwone lubią tę wiadomość
-
Dokladnie tak samo, trzeba urodzic i tyle a jak sie boisz to zalatw sobie lekarza lub polozna zebys miala swoich przyjaznych i niech ci dadza znieczulenie. Nie placi sie tyle co za porod w prywatnej klinice ale jestes pewna ze ktos sie Toba intersuje. Wiele osob tak robi i polozna masz na zawolanie. Nie wiem ile teraz polozne sobie krzycza, ale popytaj znajomych czy jakiejs nie polecaja.
agafbh wrote:Angela, wszystko będzie ok, ja podchodziłam do tego tak: każda przyszła matka MUSI urodzić i tyle......Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2013, 10:00
angela, bliska77, caffe, inessa lubią tę wiadomość
-
Zmęczenie i taka tempka to bardzo obiecujące objawy, szkoda tylko ,że przypętało się jakieś dziadostwo - trzymaj się dzielna kobietocaffe wrote:cześć dziewczyny
Jak nie urok to sraczka.bliska77, caffe, inessa lubią tę wiadomość