35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja bylam przekonana ze ty mialas i szukalysmy jak dlugo sie utrzymuje...
spytam sie na pewno przy nastepnej wizycie/wizytach, bo musze wam jeszcze powiedziec ze ja teraz dzialam na 2 fronty chodze do obu ginekolozek:-) pierwsza mnie chce faszerowac Dupkiem, Clo i wszystkim innym ale ma najlepszy w Bielsku sprzet USG, a poza tym jest w ogolnie dobrym ginekologiem, a druga jest moja stara ginekolozka, ma same pozytywne opinie w Bielsku, nie pozwala mi brac zadnych hormonow no i ma sprzet do du....ale tez jest dobra....
nie wiem co zrobie jak zaciaze, trudny wybor bede miala...
caffe wrote:No ja własnie nie miałam tego płynuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2013, 13:08
Andzia33, bliska77, inessa, Mango, Iwone lubią tę wiadomość
-
Wlasnie niektorzy tak mowia. Jesli plyn utrzymuje sie cala druga faze to znaczy ze cos sie dzieje, albo stan zapalny albo nie pamietam co tam jeszcze pisali.
polarmiś wrote:Po obecnosci plynu przy cyklach monitorowanych mozna okreslic przebyta owulacje.. Moim zdaniem nie ma mozliwosci by plyn sie utrzymywal cala 2 faze.bliska77, inessa, Mango lubią tę wiadomość
-
ale w którym dniu po owulce idziesz?
mnie się wydaje ,tak jak dziewczyny piszą ,że nie może utrzymywac się cały cykl,bo jak szłam póżniej to go nie było ,tylko 12 godzin
A co do budowy plemników nie wiem ,zapytaj Fedry na wątku o plemnikachbliska77, inessa lubią tę wiadomość
Andzia33 -
nick nieaktualny
-
Ja nie wiem w ktorym dniu po owulce jestem, bo nie wiem kiedy dokladnie mam owulke, tego chyba nie wiem nikt, poszlam w 12 dc bo wtedy juz zazwyczaj jest u mnie skok tempki i testy owu pokazuja juz tylko jedna kreske.
Plemniki to chyba nie do mnie;-) chyba Slash pytala...
Andzia33 wrote:ale w którym dniu po owulce idziesz?
mnie się wydaje ,tak jak dziewczyny piszą ,że nie może utrzymywac się cały cykl,bo jak szłam póżniej to go nie było ,tylko 12 godzin
A co do budowy plemników nie wiem ,zapytaj Fedry na wątku o plemnikachAndzia33, caffe, bliska77, inessa, Iwone lubią tę wiadomość
-
slash wrote:Najgorsze jest ze lekarz powiedział że budowy plemników nie da się poprawić.
Czy to możliwe?
Jeśli tak to nie ma sensu chodzic na wizyty i się denerwować i oczyszczac portfel.
Wiecie coś na ten temat.
Ja następnym razem dopytam o ten płyn w zatoce ...bo mnie to też nurtuje..a uważam, że moja ginka ma wiedzę i się nią dosyć chętnie dzieli...
Np. to, że ciałko żółte zostaje w jajniku, w tym , z którego była owulka to mnie zastrzeliła zupełnie - ale potem sprawdziłam i miała rację...ja myslałam, że ono się tworzy w macicy...
Slash..nie złość się na lekarza...bo ja tu pisałam o tym wiele razy - to samo mi mówiono na wizytach w Ludwin - że można popracować nad ilością i ruchliwością plemników, ale niestety na morfologię (budowę) wpływu za bardzo się nie ma...Więc podkręca się ilość i ruchliwość plemników witaminami, żeby było ich procentowo więcej - co jednocześnie potencjalnie zwiększa procent nawet niewielki tych zdrowych.....
A ładuje się hormony w kobietę - żeby były zdrowe jajca....no i po 3-4 cyklach proponują inseminację lub in vitro...także przemyśl sprawę - bo może jednak lekarz ma rację....Andzia33, caffe, bliska77, inessa, Mango, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość
-
Iwone wrote:Dzień dobry!
Dziewczyny, bo mi pomysłu brak, co gotujecie dziś na obiad?
Ja mam kurczaka od wczoraj,ziemniaki będą podsmarzone też od wczoraj i pomidory w śmietanie.
Ale jak nie mam czasu to często robię [kończę o 18 pracę ]makaron z szpinakiem,prościzna i mega szybkocaffe, bliska77, inessa, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość
Andzia33 -
Viola wrote:Ja nie wiem w ktorym dniu po owulce jestem, bo nie wiem kiedy dokladnie mam owulke, tego chyba nie wiem nikt, poszlam w 12 dc bo wtedy juz zazwyczaj jest u mnie skok tempki i testy owu pokazuja juz tylko jedna kreske.
Plemniki to chyba nie do mnie;-) chyba Slash pytala...
Całośc była do slash,ale fajnie ,że napisałaś.
Ja czuję owulkę i gdy teraz napier...ł mi 3 dzień prawy jajnik to wiedziałam,że trzeba iśc do ginki,zawsze mam wcześnie ale teraz mam 16 dzień cyklu,czyli owulka była 15,a skoku jeszcze nie mam bo często[mam monitoringi od stycznia co miesiąc] wzrasta mi w 2 lub 3 dniu.bliska77, caffe, inessa, megan8 lubią tę wiadomość
Andzia33 -
Reni, sushi 10 minut?? to chyba masz juz duza wprawe, bo samo zwijanie zajmuje pol dnia.....niedoswiadczonym;-)
Reni wrote:można też sushi zrobićmi to zajmuje też 10 min tylko trzeba ryż wcześniej ugotować mniam
bliska77, Andzia33, caffe, inessa, Iwone lubią tę wiadomość
-
Ja tez teraz widze ze tempka u mnie rosnie po owulce, bo liczylam na skok wczoraj a byl dzisiaj...tzn. dzisiaj byl taki normalny o 0,3 stopnia, a wczoraj tez byl "skok" ale taki mini=mini, 0,1.
Andzia33 wrote:Całośc była do slash,ale fajnie ,że napisałaś.
Ja czuję owulkę i gdy teraz napier...ł mi 3 dzień prawy jajnik to wiedziałam,że trzeba iśc do ginki,zawsze mam wcześnie ale teraz mam 16 dzień cyklu,czyli owulka była 15,a skoku jeszcze nie mam bo często[mam monitoringi od stycznia co miesiąc] wzrasta mi w 2 lub 3 dniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2013, 13:41
Andzia33, inessa lubią tę wiadomość
-
ja tez kocham sushi, ale nigdy nie probowalam robic bo wydaje mi sie ze wlasnie ze zwijaniem sobie nie poradze....ale jesc uwielbiam...mmmmm....
Reni wrote:no cóż...
ryż do sushi płuczemy kilka razy aż woda nie będzie mętna (bo będzie gorzki)
ja biorę 2,5 szklanki ryżu (wychodzi 5,6 rolek) zalewam w garnku tak, żeby było ponad ryż jakieś 0,5-1 cm wody więcej i gotuję pod przykryciem jak zacznie bulgotać to zostawiam 15 min cały czas pod przykryciem
jak się ugotuje to zalewam wcześniej zrobioną zalewą (ocet ryżowy+cukier+sól) mieszam delikatnie ale dokładnie i zostawiam do ostygnięcia
ja jestem uzależniona od sushiwięc dostaliśmy na rocznicę garnek eletryczny do gotowania ryżu ...reeeewelacja nie tylko do sushi się przydaje!
no i jak ostygnie to na liście nori kładę ryż dodatki jakie lubię zawijam
kroję i zdycham z przejedzeniaAndzia33, inessa lubią tę wiadomość
-
a ja czuję, że w tym miesiącu będzie owu jak ta lala
lewa strona boli aaaauuuaaaa.... śluz książkowy
dziewczyny będę w ciąży z Wami to już będziemy we trzy
bliska77, Andzia33, caffe, inessa, Mango, polarmiś, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny