X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Viola Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie! co najmniej dwie, a moze i wiecej ;-)
    agafbh wrote:
    Masz rację, przepraszam, powinnam powiedzieć "co najmniej dwie"

caffe, Andzia33, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest ze lekarz powiedział że budowy plemników nie da się poprawić. :(
    Czy to możliwe?
    Jeśli tak to nie ma sensu chodzic na wizyty i się denerwować i oczyszczac portfel.
    Wiecie coś na ten temat.

caffe, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym płynem w zatoce to mnie się wydaje ze ja za kazdym razem jak idę do gin to mowi że mam płyn w zatoce

caffe, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bylam przekonana ze ty mialas i szukalysmy jak dlugo sie utrzymuje...

spytam sie na pewno przy nastepnej wizycie/wizytach, bo musze wam jeszcze powiedziec ze ja teraz dzialam na 2 fronty chodze do obu ginekolozek:-) pierwsza mnie chce faszerowac Dupkiem, Clo i wszystkim innym ale ma najlepszy w Bielsku sprzet USG, a poza tym jest w ogolnie dobrym ginekologiem, a druga jest moja stara ginekolozka, ma same pozytywne opinie w Bielsku, nie pozwala mi brac zadnych hormonow no i ma sprzet do du....ale tez jest dobra....
    nie wiem co zrobie jak zaciaze, trudny wybor bede miala...
    caffe wrote:
    No ja własnie nie miałam tego płynu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2013, 13:08

Andzia33, bliska77, inessa, Mango, Iwone lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie niektorzy tak mowia. Jesli plyn utrzymuje sie cala druga faze to znaczy ze cos sie dzieje, albo stan zapalny albo nie pamietam co tam jeszcze pisali.
    polarmiś wrote:
    Po obecnosci plynu przy cyklach monitorowanych mozna okreslic przebyta owulacje.. Moim zdaniem nie ma mozliwosci by plyn sie utrzymywal cala 2 faze.

bliska77, inessa, Mango lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale w którym dniu po owulce idziesz?
    mnie się wydaje ,tak jak dziewczyny piszą ,że nie może utrzymywac się cały cykl,bo jak szłam póżniej to go nie było ,tylko 12 godzin
    A co do budowy plemników nie wiem ,zapytaj Fedry na wątku o plemnikach

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawdą jest, że morfologię plemników jest bardzo trudno poprawić

inessa lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem w ktorym dniu po owulce jestem, bo nie wiem kiedy dokladnie mam owulke, tego chyba nie wiem nikt, poszlam w 12 dc bo wtedy juz zazwyczaj jest u mnie skok tempki i testy owu pokazuja juz tylko jedna kreske.
    Plemniki to chyba nie do mnie;-) chyba Slash pytala...

Andzia33 wrote:
    ale w którym dniu po owulce idziesz?
    mnie się wydaje ,tak jak dziewczyny piszą ,że nie może utrzymywac się cały cykl,bo jak szłam póżniej to go nie było ,tylko 12 godzin
    A co do budowy plemników nie wiem ,zapytaj Fedry na wątku o plemnikach

Andzia33, caffe, bliska77, inessa, Iwone lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Najgorsze jest ze lekarz powiedział że budowy plemników nie da się poprawić. :(
    Czy to możliwe?
    Jeśli tak to nie ma sensu chodzic na wizyty i się denerwować i oczyszczac portfel.
    Wiecie coś na ten temat.
    Cześc dziewczynki

Ja następnym razem dopytam o ten płyn w zatoce ...bo mnie to też nurtuje..a uważam, że moja ginka ma wiedzę i się nią dosyć chętnie dzieli...
    Np. to, że ciałko żółte zostaje w jajniku, w tym , z którego była owulka to mnie zastrzeliła zupełnie - ale potem sprawdziłam i miała rację...ja myslałam, że ono się tworzy w macicy...

Slash..nie złość się na lekarza...bo ja tu pisałam o tym wiele razy - to samo mi mówiono na wizytach w Ludwin - że można popracować nad ilością i ruchliwością plemników, ale niestety na morfologię (budowę) wpływu za bardzo się nie ma...Więc podkręca się ilość i ruchliwość plemników witaminami, żeby było ich procentowo więcej - co jednocześnie potencjalnie zwiększa procent nawet niewielki tych zdrowych.....
    A ładuje się hormony w kobietę - żeby były zdrowe jajca....no i po 3-4 cyklach proponują inseminację lub in vitro...także przemyśl sprawę - bo może jednak lekarz ma rację....

Andzia33, caffe, bliska77, inessa, Mango, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Dzień dobry!
    Dziewczyny, bo mi pomysłu brak, co gotujecie dziś na obiad?

Ja mam kurczaka od wczoraj,ziemniaki będą podsmarzone też od wczoraj i pomidory w śmietanie.
    Ale jak nie mam czasu to często robię [kończę o 18 pracę ]makaron z szpinakiem,prościzna i mega szybko

caffe, bliska77, inessa, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Reni Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    można też sushi zrobić ;-) mi to zajmuje też 10 min tylko trzeba ryż wcześniej ugotować mniam

Andzia33, caffe, bliska77, inessa, Iwone lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Ja nie wiem w ktorym dniu po owulce jestem, bo nie wiem kiedy dokladnie mam owulke, tego chyba nie wiem nikt, poszlam w 12 dc bo wtedy juz zazwyczaj jest u mnie skok tempki i testy owu pokazuja juz tylko jedna kreske.
    Plemniki to chyba nie do mnie;-) chyba Slash pytala...

Całośc była do slash,ale fajnie ,że napisałaś.
    Ja czuję owulkę i gdy teraz napier...ł mi 3 dzień prawy jajnik to wiedziałam,że trzeba iśc do ginki,zawsze mam wcześnie ale teraz mam 16 dzień cyklu,czyli owulka była 15,a skoku jeszcze nie mam bo często[mam monitoringi od stycznia co miesiąc] wzrasta mi w 2 lub 3 dniu.

bliska77, caffe, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Viola Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, sushi 10 minut?? to chyba masz juz duza wprawe, bo samo zwijanie zajmuje pol dnia.....niedoswiadczonym;-)
    Reni wrote:
    można też sushi zrobić ;-) mi to zajmuje też 10 min tylko trzeba ryż wcześniej ugotować mniam

bliska77, Andzia33, caffe, inessa, Iwone lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

nigdynie jadłam sushi ,a o robieniu nie mam zielonego pojęcia,może jakiś przepis?

inessa, Iwone lubią tę wiadomość

Andzia33
  • caffe Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mojego plynu w zatoce, to jesli dobrze pamiętam to chyba mówił, ze sa szczątkowe ilości, ale w opisie mam, że jest pusty. Nie jestem tego co mówił na 100% pewna.

Andzia33, samira, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez teraz widze ze tempka u mnie rosnie po owulce, bo liczylam na skok wczoraj a byl dzisiaj...tzn. dzisiaj byl taki normalny o 0,3 stopnia, a wczoraj tez byl "skok" ale taki mini=mini, 0,1.
    Andzia33 wrote:
    Całośc była do slash,ale fajnie ,że napisałaś.
    Ja czuję owulkę i gdy teraz napier...ł mi 3 dzień prawy jajnik to wiedziałam,że trzeba iśc do ginki,zawsze mam wcześnie ale teraz mam 16 dzień cyklu,czyli owulka była 15,a skoku jeszcze nie mam bo często[mam monitoringi od stycznia co miesiąc] wzrasta mi w 2 lub 3 dniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2013, 13:41

Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i tak się nakręciłam gotowaniem na sucho, że poszłam kupiłam sushi :-/ eh.. musze na odwyk ;-)

bliska77, Andzia33, inessa, Iwone lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez kocham sushi, ale nigdy nie probowalam robic bo wydaje mi sie ze wlasnie ze zwijaniem sobie nie poradze....ale jesc uwielbiam...mmmmm....
    Reni wrote:
    no cóż...
    ryż do sushi płuczemy kilka razy aż woda nie będzie mętna (bo będzie gorzki)
    ja biorę 2,5 szklanki ryżu (wychodzi 5,6 rolek) zalewam w garnku tak, żeby było ponad ryż jakieś 0,5-1 cm wody więcej i gotuję pod przykryciem jak zacznie bulgotać to zostawiam 15 min cały czas pod przykryciem
    jak się ugotuje to zalewam wcześniej zrobioną zalewą (ocet ryżowy+cukier+sól) mieszam delikatnie ale dokładnie i zostawiam do ostygnięcia
    ja jestem uzależniona od sushi ;-) więc dostaliśmy na rocznicę garnek eletryczny do gotowania ryżu ...reeeewelacja nie tylko do sushi się przydaje!

no i jak ostygnie to na liście nori kładę ryż dodatki jakie lubię zawijam
    kroję i zdycham z przejedzenia ;-)

Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja czuję, że w tym miesiącu będzie owu jak ta lala
    lewa strona boli aaaauuuaaaa.... śluz książkowy
    dziewczyny będę w ciąży z Wami to już będziemy we trzy :-)

bliska77, Andzia33, caffe, inessa, Mango, polarmiś, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to Reni najbliższe dni będą dla Was bardzo pracowite ;-)

Andzia33, caffe, inessa lubią tę wiadomość

‹‹ 1185 1186 1187 1188 1189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ