X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ale Wy macie tematów do pisania hohohoho :)
    Angela jak czas leci :):):)

Andzia33, Mango, bliska77, samira, Olena, angela, megan8 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    to jest ryż krótkoziarnisty taki okrągły
    nie może być sypki po ugotowaniu
    w sklepach jest drogo ja kupuję wasabi w proszku 5 zł. starcza na dłuuugo a jem łyżkami ;-)
    ryż 2 kg i 15 zł.
    liście można za 10 szt 9 zł. ja kupuję 50 szt po 29 ;-) taniej
    ocet ryżowy 8 zł.
    ja zamawiam wszystko przez internet bo w marketach piekielnie drogo

No to nie tak żle,a gdzie zamawiasz?
    Narobiłaś mi ochoty.
    A tak wogóle to jestem strasznie głodna ,zjadłabym wszystko[tzn to co miałam w pracy już zjadłam] i jeszcze wymyslam

Reni, bliska77, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Reni Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różne sklepy przeglądałam ale najlepiej wychodzi nasushi.pl
    Andzia33 wrote:
    No to nie tak żle,a gdzie zamawiasz?
    Narobiłaś mi ochoty.
    A tak wogóle to jestem strasznie głodna ,zjadłabym wszystko[tzn to co miałam w pracy już zjadłam] i jeszcze wymyslam

Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w dodatku latam na dwa sklepy,bo kolega ma kaca i gdzie tu sprawiedliwośc

Reni, inessa lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam tu kogutowe porady księżycowe znalezione pod wykresem Inesski - żeby nie zginęły, wrzucę je też do wątku wspomagacze...

http://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Efemerydy/Cykle.htm

kalendarz księżycowy:

http://kalender-365.de/kalendarz-ksiezycowy.php

Reni, inessa, Iwone lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odwiedziłam Bozi wykres i zamiast magnez czytam majonez,i taka zdziwiona gapię się w monitor ,a po co jej majonez.?

Mango, Reni, inessa, caffe, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • promyk Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o plyn w zatoce daglasa - kochane to jest to co co miesiac obserwujemy. Jest to sluz ktory sugeruje nam o plodnosci- miedzy innymi. W zatoce moze miescic sie do 10 ml plynu o zabarwieniu od przejrzystego do mlecznego- inne zabarwienie lub zwiekszenie pojemnosci swiadczy o stanie zapalnym. Co miesiac jest produkowany i nie jest przechowywany na nastepny cykl. Jesli chodzi o moja wiedze - z wlasnego doswiadczenia. Po pierwszym porodzie zainfekowano mnie bakteria( brudne narzedzia) i mialam zabieg laparoskopowy poniewaz w zatoce bylo 100 ml plynu, a po pobraniu byl koloru spalonego karmelu. Bol brzucha przy takiej ilosci plynu jest dla mnie porownywalny do potrojonego bolu miesiaczkowego i towarzyszy mu wysoka temperatura. Ja mialam 39,6/39,9 i wierzcie mi to byl koszmar poniewaz na zabieg cito czekalam tydzien i tylko dzieki mojej lekarce byl przyspieszony. Przeciez zawsze mozna pomoc sobie przeciwbolowymi i przeciwgoraczkowymi lekami - wypowiedz ordynatora oddzialu izolacyjnego-ginokologicznego

Andzia33, bliska77, inessa, caffe lubią tę wiadomość

Promyk
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to straszne Promyk,ja bym ich skarżyła,jak tak można traktowac pacjentki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2013, 16:54

bliska77, promyk, inessa, caffe, Iwone lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety, wiele jest takich przypadków w systemie opieki zdrowotnej i to nie tylko u nas...

inessa, caffe lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Dziewczyny jakie Wy płodne jesteście... ;-) <3
    no właśnie ,gubię się już w tej pisaninie,poruszacie tyle tematów.Dziewczyny macie taką wiedzę że ja całkiem do tyłu jestem.Ja mam jakiś kryzys ,ostatnio stale myślę o moim stracony dzieciątku,musiałam zamknąć się w łazience bo dosłownie wyłam, nie wiem co się ze mną dzieje. Myślałam że czas leczy rany ale to jakoś ostatnio do mnie wraca stale analizuję co zrobiłam żle a w nocy stale wraca do mnie sen o tym jak poroniłam i widzę to moje maleństwo .Przepraszam dziewczyny że wam tu tak smęcę ale muszę się wygadać...

bliska77, inessa, caffe, Iwone, samira, Dorka71, polarmiś, Olena, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • promyk Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia komu sie poskarzyc - ja mloda glupiutka 22 latka a on doswiadczony.. ordynator ..lekarz medycyny. Parodie w kitlach za czesciej spotykane niz bursztyny na plazy.

inessa, caffe, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

Promyk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    no właśnie ,gubię się już w tej pisaninie,poruszacie tyle tematów.Dziewczyny macie taką wiedzę że ja całkiem do tyłu jestem.Ja mam jakiś kryzys ,ostatnio stale myślę o moim stracony dzieciątku,musiałam zamknąć się w łazience bo dosłownie wyłam, nie wiem co się ze mną dzieje. Myślałam że czas leczy rany ale to jakoś ostatnio do mnie wraca stale analizuję co zrobiłam żle a w nocy stale wraca do mnie sen o tym jak poroniłam i widzę to moje maleństwo .Przepraszam dziewczyny że wam tu tak smęcę ale muszę się wygadać...
    Gosia, nie smęcisz, każda kobieta która przeżyła coś podobnego doskonale to rozumie, niestety, każda z nas musi przeżyć to na swój sposób, jesli Tobie to pomaga, smęć ile wlezie, wysłuchamy i jak już "przegniesz" to za uszy wytargamy :-)

gosia7122, inessa, caffe, Iwone, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie była u nas teściwoej siostra jej wnuczka jest wciazy z drugim dzieckiem (wczoraj okazało sie,zę bedzie dziewczynka) pierwsze dziecko synek umarło podczas porodu 2 lata temu bo nasza wspaniała służba zdrowia "super" zareagowała a dokłądnie to dziewczyny rodzącej nie przyjeli do 3 szpitali bo w każdym coś sie działo np. nie było pradu albo nie było lekarza i położnej (okazało sie,ze spali). W końcu jak ją przyjęli to położna kazała jej jeszcze czekać bo za wcześnie a ona ją obudziła i musi sie wyspać i poszła spać. Synek udusił sie :(:(:( toczy sie sprawa sądowa. A kuzynka??? powiedziałą,że teraz jak zacznie rodzić to pojedzie do szpitala i nie wyjdzie z niego nawet gdyby miałą na progu urodzić już nie pozwoli sie odsyłąć od szpitala do szpitala ( bo mieszka w bardzo dużym mieście. Dlatego nie uwierzę już rzadnemu lekarzowi na 100%
    Zaczęło mnie boleć gardło :(

gosia7122, caffe, bliska77, Iwone, Olena, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za informacje.
    Dziękuję Bozia. Masz rację złoszczę się, bo chyba oczekiwałam czegoś innego od lekarza.
    Najgorsze jest to że widzę jak mój M się podłamał. Nie wiem co robic :(

inessa, bliska77, Iwone lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash zaznaczyłam,żelubie ale to nie o to chodzi,że lubie,ze mąż ma złe wyniki ale to,ze jestem z Tobą myślami i pamiecia i wierzę,że bedzie jednak dobrze :)

bliska77, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Własnie była u nas teściwoej siostra jej wnuczka jest wciazy z drugim dzieckiem (wczoraj okazało sie,zę bedzie dziewczynka) pierwsze dziecko synek umarło podczas porodu 2 lata temu bo nasza wspaniała służba zdrowia "super" zareagowała a dokłądnie to dziewczyny rodzącej nie przyjeli do 3 szpitali bo w każdym coś sie działo np. nie było pradu albo nie było lekarza i położnej (okazało sie,ze spali). W końcu jak ją przyjęli to położna kazała jej jeszcze czekać bo za wcześnie a ona ją obudziła i musi sie wyspać i poszła spać. Synek udusił sie :(:(:( toczy sie sprawa sądowa. A kuzynka??? powiedziałą,że teraz jak zacznie rodzić to pojedzie do szpitala i nie wyjdzie z niego nawet gdyby miałą na progu urodzić już nie pozwoli sie odsyłąć od szpitala do szpitala ( bo mieszka w bardzo dużym mieście. Dlatego nie uwierzę już rzadnemu lekarzowi na 100%
    niestety strasznie się takich rzeczy słucha, u mnie było ciężko, córci zanikało tętno ale na szczęście wszyscy się nami zajęli jak należy, co prawda córcię zobaczyłam dopiero na drugi dzień w inkubatorze ale wszystko dobrze się skończyło i zaznaczę że nie miałam nikogo znajomego i nikomu grosza nie zapłaciliśmy, rodziłam w Centrum Zdrowia Matki Polki na patologi ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2013, 07:29

Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem Inessko ze lubię oznacza coś innego. Dziękuję za wsparcie.

inessa lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, jakiś wirus w powietrzu jest z tym gardłem. Ja się wczoraj wygrzałam, dzisiaj w pracy "kipiałam", ale teraz jest trochę lepiej. Oby przeszło. Trzymaj się :)

inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 19:36

bliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Anna39 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Pracuje 20 lat na oddziale noworodkowym i nigdy w życiu nie słyszałam o przypadku,że pacjentka nie została przyjeta,bo personel spi.Owszem my też ludzie i dlatego mamy podwójne dyżury,żeby jedna mogła chwile odpocząć podczas gdy druga czuwa.Ale jak coś się dzieje to zawsze jesteśmy w gotowości.Pozatym jeszcze nie słyszałam,żeby lekarz u mnie nie zszedł do pacjentki i jej nie zbadał,inna sprawa co zrobi,czasem bezsensu odeśle,ale z reguły przyjmują.No i po trzecie jesli umiera dziecko przy porodzie zawsze robiona jest sekcja,która niestety lub stety wykazuje,że z dzieckiem cos się działo,naprawde tylko niewielki % zgonów jest z niewyjaśnionych przyczyn,z reguły sekcja wykazuje jakieś wady.I nie pisze nic nie wiedząc na ten temat,no i pisze o swoim szpitalu w pipidówku małym.Chociaz u mnie mniej miejsc niż w klinikach.

caffe, Iwone, Viola, bliska77, Andzia33, gosia7122, megan8 lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
‹‹ 1187 1188 1189 1190 1191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ