35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
kapturnica wrote:Dobraa teraz z serii nie ma glupich pytan.Moje takie bedzie
Zast sie nad kupieniem inhalatora-nebulizatora ,powie mi ktora po naszemu co to za ustrojstwo ?Domyslam sie ,ze wytwarza jakas pare co sie wdycha i ulatwia oddychanie przy chorobach ukl oddechowego.
.Ten nebulizator to tam sie dodaje jakies leki do wdychania ??Nigdy nie mialam nebulizatora i nie mam pojecia co z czym sie je.A inhalacje robione byly starym zwyczajem(micha z wrzatKiem i pod recznik)
Ciemnosc!!ciemnosc!!! widze ciemnosc!!Pomocy!!!!
O cosik takiego mam na mysli http:/ /allegro.pl/inhalator-nebulizator-care-life-2-gratisy-smoczek-i4980688293.html albo takiego
http://allegro.pl/inhalator-dzieci-nebulizator-omron-ne-c803-smoczek-i5657141866.htmlale tam są tez końcówki dla dorosłych (przynajmniej w moim ustrojstwie), więc sprzęt przydatny.
Do pojemniczka wlewasz sól fizjologiczną (dla dziecka), albo olejki jakie tam są w zależności od schorzenia i z tego wytwarza się para do wdychania. -
nick nieaktualny
-
Dziobak wrote:Tort czekoladowy!
to są pomysły, prawdziwe wyzwania, a nie- leniwe, pierogi itd. nuuuudaaaa
moremi, Kisiel, caffe, kapturnica, Dziobak, Sabina, efcia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Pyatnie do psiar
która z Was ma 2 psy? i mieszka w bloku
W przypadku kotów jakoś inaczej to brzmi. Dokocić. Czyli adoptować kolejnego kota. A w przypadku psów?
Poka jakiego zabieraszKisiel, Reni, paszczakin, Sabina, efcia, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
caffe wrote:gupia
Dawaj ten tortKisiel, caffe, kapturnica, Dziobak, efcia, Magdala, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Bry wiedźmy
Byłam w lesie sprawdzić czy grzyby rosną
I niestety dupa blada tylko mnie wypizdzialo
Musze zacząć ogarniać zakupy i pakowanie a nie mogę się za to zabrać
Wyjeżdżam w piątek do Holandii do pracy . Także ten tego odwyk od starań pełna para .
Paszcza szykuj się tam z Simba na jakieś prasowanie jak się trochę ogarnę.
A i Magda i Beates tez może odwiedzę
Zresztą do Beates będę miała 1000 pytań , bo być może machnę in vitro w Holandiikapturnica, dorbie, moremi, Dziobak, Simba, beates, paszczakin, Sabina, ComeToMeBaby, efcia, SolarPolar, ania.g, Magda*, sandra80, gretka, Mega, gosia7122, satori, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyyesenia wrote:Dzień dobry!! Melduję że nic mi się dziś nie chce
I bym coś zjadła fajnego, ale nie mam pomysłu i nie chce mi się. A i tak wiem, ze mi się nic nie mieśći, ciagle mam wzdęcia i jestem przepełniona, jak to ma tak dalej wyglądac, to ja dziękuję. Spać mi się chce, płakac mi się chce.
I w ogóle jest jakoś beznadziejnie -
czas na prasę
a propos kominka - ciekawostka - GW Zdrowie
9 powodów, dla których nie warto siedzieć przy kominku
1. zawiera setki związków rakotwórczych - dym ogniskowy jest 30 razy bardziej szkodliwy niż dym papierosowy
2. szkodzi sercu - dym zwiększa ryzyko zawału, arytmii
3. powoduje kaszel
4. szkodzi uszom - dzieci częsciej chorują na zapalenie ucha środkowego
5. szkodzi dzieciom - częściej cierpią na chroniczne schorzenia dróg oddechowych
dym może powodować toksyczne uszkodzenie układu nerwowego i mózgu małych dzieci i płodów
6. zwiększa się ryzyko chorób autoimmunologicznych np. reumatoidalnego zapalenia stawów
7. przyspiesza starzenie
8. przyspiesza rozwój zaćmy
9. nie wydostaje się całkowicie przez komin - dym wraca do pomieszczenia podczas otwierania i zamykania drzwiczek kominkapaszczakin, efcia lubią tę wiadomość
-
To jest prowokacja.
Nie chce o tym slyszec/czytacReni wrote:czas na prasę
1. zawiera setki związków rakotwórczych - dym ogniskowy jest 30 razy bardziej szkodliwy niż dym papierosowy
3. powoduje kaszel
5. szkodzi dzieciom - częściej cierpią na chroniczne schorzenia dróg oddechowych
dym może powodować toksyczne uszkodzenie układu nerwowego i mózgu małych dzieci i płodów
6. zwiększa się ryzyko chorób autoimmunologicznych np. reumatoidalnego zapalenia stawów
7. przyspiesza starzenie
9. nie wydostaje się całkowicie przez komin - dym wraca do pomieszczenia podczas otwierania i zamykania drzwiczek kominkaBozia3, Dziobak, kapturnica, efcia, moremi, SolarPolar, Magda*, Magdala lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Chcesz się dopsić?
W przypadku kotów jakoś inaczej to brzmi. Dokocić. Czyli adoptować kolejnego kota. A w przypadku psów?
Poka jakiego zabierasz
4 msce west sucza
rozważam na razie - podopieczna mops-u nabrała zwierząt, a nie może się nimi opiekowaćcaffe, paszczakin, efcia, moremi, SolarPolar, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:czas na prasę
3. powoduje kaszel
7. przyspiesza starzenie
9. nie wydostaje się całkowicie przez komin - dym wraca do pomieszczenia podczas otwierania i zamykania drzwiczek kominkakapturnica, Aasiula, SolarPolar, Magdala lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:czas na prasę
3. powoduje kaszel
7. przyspiesza starzenie
9. nie wydostaje się całkowicie przez komin - dym wraca do pomieszczenia podczas otwierania i zamykania drzwiczek kominkacaffe, kapturnica, Aasiula, Sabina, efcia, ania.g, SolarPolar, dorbie, Magdala, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość