35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
moremi wrote:Jak widać nie pomaga.
Niestety 1sze ciaze bardzo czesto sa przenoszone.Wierze ,ze juz masz dośc i chciala bys zobaczyc i przytulic malego .Miejmy nadzieje ,ze jednak szybciej sie Toto zdecyduje wyjsc.moremi, iwcia77, ComeToMeBaby, efcia, Mega, BISCA, dorbie, Sabina lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:A ta na powaznie
Niestety 1sze ciaze bardzo czesto sa przenoszone.Wierze ,ze juz masz dośc i chciala bys zobaczyc i przytulic malego .Miejmy nadzieje ,ze jednak szybciej sie Toto zdecyduje wyjsc.iwcia77, ComeToMeBaby, efcia, Mega, Sabina lubią tę wiadomość
-
Kometa,
Przykro mi że ta wizyta Cię tyle emocji kosztowała...
Nie chcę się narzucać z dobrymi radami cioci kloci, ale
na Twoim miejscu bym podzwoniła po klinikach, pytała gdzie zostały jeszcze środki w rządowym - i próbowała się kwalifikować. Słyszałam o 1 klinice w Białymstoku..Białystok ma dobre tradycje, bardzo dobrą opinię. Kryteria programu jak rozumiem, spełniacie, więc tylko kwestia znaleźć realizatora.
Jak chcesz to zadzwoń jutro do MZ, i spytaj czy się orientują która klinika jeszcze dysponuje środkami z grantów. Oni przecież muszą to wiedzieć. Warto umówić się na wizytę w alternatywnym ośrodku, gdzie ta kasa jeszcze jest...
Wasze leczenie i tak "ruszy" nie już teraz, tak z marszu, tylko dopiero jak kliniki będą mieć akredytacje. Za parę tygodni czy coś. Teraz większość czeka na ten papier.
I to głównie z tego powodu, lekarz powiedział Wam tylko o komercyjnym in-vitro.
Tak ja to oceniam. Jeśli Wam zależy na rządowym to trzeba się pogodzić z tym, że trzeba będzie dojeżdżać. I poczekać troszeczkę, aż sytuacja się w Polsce rozjaśni. Do lipca program trwa, nie powinno być żadnych rewolucji po drodze..
Przemyśl to sobie, gdzie logistycznie jesteście w stanie jeździć. Ja bym rozważyła Białystok.Bozia3, macduska, moremi, malgos741, iwcia77, ComeToMeBaby, efcia, Mega, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość
-
Kometa, z kasą to mało kto ma łatwo. Ja bym nie wytrzymała do lipca żyjąc w niepewności co jeszcze pisiory mogą popsuć. Cokolwiek postanowicie to trzymam kciuki za powodzenie
Bozia3, malgos741, iwcia77, ComeToMeBaby, efcia, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Bozia3 wrote:Ja nie wiem, czy jest w ogóle jakaś reguła,,,,ja i pierwsze i drugie rodziłam po terminie...w sumie co w tym złego? Dziecko na maksa wykorzysta swój czas...
Dziobak, efcia, Sabina lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Kometa, nie napisze nic nowego. Najważniejsze ze juz wiadomo jaka drogą ruszyć po Wasze dziecko. Uważam ze podzwonić powinniście, lepiej zaoszczędzić mimo wysyłki dojazdowego- tak mi sie wydaje. To jest jednak kupę kasy a do tego polityka moze sporo namieszać.
Dzis próbowali dowiedzieć sie od Zembali czy podpisał przedłużenie projektu ale migał sie od odpowiedzi... Mam nadzieje ze to zrobiComeToMeBaby, dorbie lubią tę wiadomość
-
satori wrote:Mega jak córa?
Myślałam o Niej ostatnio i tak mi przyszło do głowy, że hormony też mogą dawac różne niefajne objawy takie właśnie jak tachykardia i ogólne złe samopoczucie. Czy ona już zakwitła? Sorry że tak dopytuję ale tak mi zaświtało w mózgulekarka tez tak podejrzewa, ale lepiej dmuchać na zimne, wole sprawdzic u specjalisty, tylko te terminy mnie rozwalają
Witam wieczornie... Wracałam dziś z pracy autobusem, wysiadam na przystanku i sobie spokojnie idę, widze po drugiej stronie niebieskie światła migają - policja, patrzę stoi policjant i obok niego dwie babki. Pomyślałam, ze złapał sierotki na czerwonym świetle, ale cos mi sie majaczy na ziemi, kurcze czarny worek. Przeszłam na druga stronę, idę i faktycznie - wystają nogi spod czarnego worka - była godzina 18:15. Doszłam do domu, po 19:00 wrócił maz z córa ze szkoły muzycznej. Opowiadam mu, ze widziałam trupa, a on mi na to, ze widział jak go reanimowali, bo przejeżdżał tamtędy przed 16:00. Czyli przez 2 godziny gostek sobie leży na ziemi i pilnuje go policjant, jakoś mi sie to w głowie nie mieści....Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 21:26
-
moremi wrote:Super, ale jak przenosze, to będzie cesarka, bo będzie za duży na sn. Juz teraz lekarz się zastanawia czy dam radę.
Może cc byłaby dobrym wyjściem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 20:28
Bozia3, iwcia77, efcia, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMorka, a jak duży jest Toto? Ile lekarz wyrokuje?
Ja urodziłam pierwszego Kubę 3350g, większego tez bym urodziła, tak mi lekarska mówiła, a wiesz jaka mała jestem. Zalezy jak zbudowana jest miednica, mierzył ci wymiary takim cyrklem? Teraz chyba nikt już nie mierzyefcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ania.g wrote:A pamiętam jak dopiero co wstawiała suwak ciążowy
ania.g, moremi, efcia, Mega, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
dorbie wrote:Kometa, będzie ok. Zdecydujecie razem, pomyślicie za i przeciw
Ważne,że już wiecie na czym stoicie.
Powodzonkalepiej żebyś przyniosła usprawiedliwienie
malgos741, Mega, dorbie, Mimbla, iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość
-
Jutro mam wolne a co mi tam...
efcia, dorbie, moremi, Sabina lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
dorbie wrote:Morka, a jak duży jest Toto? Ile lekarz wyrokuje?
Ja urodziłam pierwszego Kubę 3350g, większego tez bym urodziła, tak mi lekarska mówiła, a wiesz jaka mała jestem. Zalezy jak zbudowana jest miednica, mierzył ci wymiary takim cyrklem? Teraz chyba nikt już nie mierzy
Może i cesarka to dobre wyjście, ale nie chcemy za długo czekać z kolejnym. Jednak po sn trochę inaczej to wygląda niz po cc. Boję się też zrostów. I kilku innych rzeczy.malgos741, efcia, paszczakin, Mega, dorbie, Magdala, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny