X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik, kurcze jeśli jest tak źle to myślę, ze ten wypad to doskonały pomysł, pomyśl o sobie i swoich przyjemnościach

inessa, Mango lubią tę wiadomość

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te 2 miesiace wakacyjne zrobilismy z moim M wszystkie ale to juz wszystkie badania jakie istnieja jhezeli chodzi o starania sie o dziecko.... i teraz wiem ze chociaz zrobilam wszystko w tej sprawie i nie bede nigdy potem zalowala

bliska77, Reni, inessa, samira, Andzia33, Mango, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik jakiego Tybetu miałyśmy do Jolki pojechać hahah
    Kasik3033 wrote:
    Te ostatnie 2 miesiace daly ostro mi w dupe (malo co do wariatkowa nie trafialam :) Starania o dziecka pozostawiam innym...ja poki co zaczynam zajmowac sie soba tzn.. planuje wyjazd do Tybetu :) Himalaje i taka tam wyprawa ;)

Tybetu

inessa, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik3033 wrote:
    Przez te 2 miesiace wakacyjne zrobilismy z moim M wszystkie ale to juz wszystkie badania jakie istnieja jhezeli chodzi o starania sie o dziecko.... i teraz wiem ze chociaz zrobilam wszystko w tej sprawie i nie bede nigdy potem zalowala
    no właśnie, niedawno o tym pisałam, głową muru nie przebijesz, choćby nie wiem co!!!

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wybieram sie sama i wiecie ze tak wlasnie chce, nie jakas tam plaza czy palmy... cos zupelnie innego, cos o czym marzylam tyle czasu i co jest moja pasja...wielkie gory, najwieksze jakie przeciez istnieja - Himalaje :)
    agafbh wrote:
    Kasik, kurcze jeśli jest tak źle to myślę, ze ten wypad to doskonały pomysł, pomyśl o sobie i swoich przyjemnościach

inessa, Andzia33, Olena, Mango, polarmiś, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni czytalam was wiele razy i nieraz ryczalam bo chcialam cos napisac, ale nie chcialam wtedy sie z nikim dzielic, jakos tak mialam wielki zal do calego swiata

P.S. i z prasa jestem praktycznie na biezaco :)

Reni wrote:
    :-) Kasik kochana akurat Cię dzisiaj wspominałam divers2278.gif

Reni, inessa, bliska77, Andzia33, Olena, Mango, polarmiś, anek42, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa ato jak znowu znikniesz to Ci nawsadzamy ;-) bo będziesz czytać hahaha

Kiedy jedziesz?

inessa, bliska77, Andzia33, Olena, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Aga i to jest swieta prawda... a wydawalo mi sie kiedys ze bedzie to takie proste bo przeciez jestesmy zdrowi i wogole... a tu prosze

Wiec dziewczynki robcie badania, zeby wiedziec co w trawie piszczy :)
    agafbh wrote:
    no właśnie, niedawno o tym pisałam, głową muru nie przebijesz, choćby nie wiem co!!!

inessa, bliska77, Andzia33, Mango, polarmiś, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni za miesiac, ja bede tu wskakiwac i czytac i gadac i takie tam... ale przeciez to nie jest juz forum dla mnie...

Reni wrote:
    aaa ato jak znowu znikniesz to Ci nawsadzamy ;-) bo będziesz czytać hahaha

Kiedy jedziesz?

inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja tez mam dzien do du.. Wizyta u chirurga baaaardzo udana - znow ropa i montowanie na zywca drenu. Wsadzil dren glebiej, ale jak powiedzial widac swiatelko w tunelu. Cholerny metaforysta.....opuszek palca mam dalej pekaty jakby miala bliskie spotkanie z osa. Fakt ze reszta palca jest juz normalnych rozmiarow i moge sie dotknac....ale reszta - opuszek-malo apetyczna. Wycisnal mi palec jak tube i zamontowal ten cholerny dren - oczywiscie nie dal zadnego antybiotyku. Gotowa jestem na wlasna reke walnac sobie augmentin ale troszke cykam sie poniewaz jestem uczulona na zawarta w nim amoksycyline...po kokarde mam tego bolu. A teraz nie mam wyjscia ide do pracy. Do wieczorka

inessa, grosza, bliska77, samira, Andzia33, Iwone, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

Promyk
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik .. czyli już invitro też odpada? Już nie będziecie starać się w ogóle? Lekarze definitywnie powiedzieli, że nie macie szans?
    Bo jak jest szansa ale z pomocą lekarza ..to mimo wszystko forum dla Ciebie :-)

Jedź do mnichów poganiaj po górach i jak wrócisz zastanowisz się co dalej

inessa, bliska77, samira, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, myslelismy o InVitro ale ja potrzebuje czasu zeby to przemyslec...moje relacje z M przez to wszystko troche sie popsuly.....wszystko takie mechaniczne sie porobilo.... Zryta mam poki co glowe ;) wiec lepiej pojade w te gory a noz widelec jakis budda lub mnich otworzy mi oczy ;)

Reni wrote:
    Kasik .. czyli już invitro też odpada? Już nie będziecie starać się w ogóle? Lekarze definitywnie powiedzieli, że nie macie szans?
    Bo jak jest szansa ale z pomocą lekarza ..to mimo wszystko forum dla Ciebie :-)

Jedź do mnichów poganiaj po górach i jak wrócisz zastanowisz się co dalej

Reni, inessa, bliska77, Andzia33, Olena, Mango, polarmiś, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik ale tylko oczy ;-)

inessa, Kasik3033, Mango lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    absolutnie tak nie mow!! znowu podam przyklad znajomych, starali sie chyba z 10-15 lat o dziecko, nie pamietam dokladnie ile, kilka poronien w miedzyczasie tez mieli....no i jakis czas temu przeprowadzili sie do Warszawy, tam ich nikt nie znal i wyobraz sobie ze zaszli w ciaze zaraz po przeprowadzce! wymyslilismy ze znajomymi ze tam sie po prostu nikt nie dopytywal, nie nekal ich, nie stresowal, nie bylo rodzicow naciskajacych na wnuka no i wyszlo!!
    Kasik3033 wrote:
    Reni za miesiac, ja bede tu wskakiwac i czytac i gadac i takie tam... ale przeciez to nie jest juz forum dla mnie...

inessa, bliska77, Andzia33, Bursztyn lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też za chwilę będę brać CLO te pierwsze kazał mi od 2 dnia ale uważam że to za wcześnie przy moich 28 dc.
    pogoda ostatnio dopisuje ale fajnie
    tylko że czas tak szybko zap..
    :)

caffe wrote:
    U nas piękne slońce, ale podobno to ma się zmienić. Szkoda, tak trudno się teraz będzie przestawić na jesienną szarówkę. Lubię jesień, ale taką polską, złotą. Zime też lubię, ale tak w okol. świąt, jak przesadza ze śniegiem i mrozem to nie lubię :)

Dzisiaj pierwsza tabletka Clo. W tygodniu zadzwonię do gina się umówić na monitoring.

CLO to skrót od clostibegyt czy clomid. Ja mam ten pierwszy, ale odnoszę wrażenie, ze ludzie to mylą używając skrótu "clo". Bynajmniej ja nie mam jasności.

inessa, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violu jezeli tak by sie stalo i umnie to nazwalalbym to prawie jak niepokalane poczecie :) no az tak swieta to ja nie jestem ;)
    Viola wrote:
    absolutnie tak nie mow!! znowu podam przyklad znajomych, starali sie chyba z 10-15 lat o dziecko, nie pamietam dokladnie ile, kilka poronien w miedzyczasie tez mieli....no i jakis czas temu przeprowadzili sie do Warszawy, tam ich nikt nie znal i wyobraz sobie ze zaszli w ciaze zaraz po przeprowadzce! wymyslilismy ze znajomymi ze tam sie po prostu nikt nie dopytywal, nie nekal ich, nie stresowal, nie bylo rodzicow naciskajacych na wnuka no i wyszlo!!

bliska77, inessa, samira, Andzia33, Mango, Bursztyn lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

uwielbiam soję dużo jej jadłam jak byłam na diecie wegetariańskiej teraz mało bo młody jest uczulony na nią
    jestem z tobą :)
    Olena wrote:
    inessa ja jednak zaryzykuję. Mam niedoczynność, ale chęć posiadania dziecka jest większa. Teraz mam od przyszłego cyklu brać Clo. Lekarz zapisał mi je mimo cienkiego endometrium. Staram się z wszystkich sił podciągnąć endometrium i dlatego postanowiam brać soję. Stawiam wszystko na jedną kartę, czyli jakieś 3 miesiące brania CLO + soja. (oczywiście masam innych suplementów głównie na poprawę śluzu bo przy clo też ponoć zanika). Najwyżej mi się tarczyca zniszczy do końca, to ją wytną.

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh Kasik Kasik.. natura lubi płatać figla
    a póki co wpadaj na ploty :-)

bliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Obserwacja i badania są konieczne w pewnym momencie gdy się nie udaje, bo wiadomo gdzie można spróbować uderzyć by odnieść sukces
    właśnie "głową muru nie przebijemy" a nasi M też się kiedyś zaczną zbuntować że tak na zawołanie <3 i pod nasze dyktando
    czekam na @ już puka do mnie :P następny cykl walki z Clo,metformaxem, ziołami witaminami, żelami i sodami etc przedemną
    agafbh wrote:
    My na początku (około roku, dwa lata temu) podchodziliśmy tak na luzie, zero obserwacji, mierzenia itp potem zaczęliśmy popadać w obsesję, przyznaję, trwało to blisko rok, teraz wiem ze muszę zrobić wszystko co w mojej mocy ale z drugiej strony wiem, że głową muru nie przebiję, mam zdiagnozowane konkretne problemy i tyle i chyba tak jak Wam wcześniej pisałam jakoś w czerwcu nastąpił przełom w moim myśleniu i bardziej wyluzowałam

bliska77, inessa, samira, Andzia33, Mango, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik, nigdy nic nie wiadomo, pamiętaj
    Promyk, miejmy nadzieję, ze to już końcówka Twoich przygód i niebawem palec wróci do normy

Reni, inessa, Andzia33, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

‹‹ 1205 1206 1207 1208 1209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ