X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    47b20s0.gif
    Kasik3033 wrote:
    Reni humor jest juz duuuzo lepszy niz miesiac temu, przewalilam ten temat wszedzie nawet gdzies sie dokopalam do materialow lekarskich w USA :)

czytalam, czytalam i malo co nie sfiksowalam ;)

Tak sobie pomyslalm ze ja za nikogo nie wyzdrowieje i niech to moj M sobie czyta i czyta...

inessa lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasem im więcej się czyta tym bardziej w głowie wszystko się miesza niestety i coraz mniej wiemy....

Kasik3033, Olena, inessa, promyk lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia78 wrote:
    jestem
    nie wytrzymałam i poprosiłam sasiadke o kupienie testu, sa 2 kreski
    ta 2 tak dosyć mocno rozowa wciąż nie mogę w to uwierzyć
    jutro zadzwonię do mojego gina bo kazal się odezwac jak tylko zobaczę pozytywny test

Ciekawe co u niej?

inessa, megan8 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w piątek nie idę do mojej gin tylko w poniedziałek bo doszłam do wniosku że 10dc będzie "więcej widać" niż 7dc :-) (taka mam nadzieję)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2013, 14:18

Andzia33, inessa, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kasik!
    Masz jeden jajowód sprawny,więc jeżeli tylko poprawiło by się nasienie to jest szansa.Czasami ,życie nas zaskakuje i może akurat z tak spokojnym nastawieniem ,niespodziewanie się uda.
    Moi rodzice przez 14 lat się starali o rodzeństwo dla mnie,biegali po lekarzach itp.I nagle mama w wieku 34 lat urodziła mi siostrę .

inessa, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ja tez uwielbiam marnowane ,w tamtym roku zrobilismy ok. 20słoików i to w większości litrowych :) została 1duzy i jeden mały ,a zbierac uwielbiam :D

kasik witaj znów,fajna taka wyprawa,powiedziałąbym że w tamte rejony to wprawa duchowa :)

Andzia33, inessa, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam sowy,ale innymi grzybkami też nie pogardzę ,tylko boję się kleszczy.
    Dziewczyny przejżałam cały wątek od początku do maja i znalazłam tylko tą Kass ,szkoda ,że bardzo dużo ciężarówek nie pisze nam jak ich maleństwa rosną.

inessa, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    a ja w piątek nie idę do mojej gin tylko w poniedziałek bo doszłam do wniosku że 10dc będzie "więcej widać" niż 7dc :-) (taka mam nadzieję)

Tylko,żebyś nie przegapiła owulki

inessa, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • grosza Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od zbierania grzybków jest mój M w moich okolicach to głównie maślaki i podgrzybki opieńki czasami prawdziwki on zbiera ja robię :) lubię grzybeczki najlepiej takie podsmażane mniam

inessa, Lucky, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Dziewczyny, bo na tym cholernym forum trzeba cykać stronę po stronie, żeby przerzucić 200 stron np... a umknęło mi
    Któraś pisała, że chyba Kate jest w ciąży 15 tydz.
    Która Kate? ta z Angli? co miała wrotkarza w awatarze? Czy to Kasik? bo już mi się mylą
    co z Kasikiem?
    szkoda, że laski znikają bez słowa :-(

Witajcie dzewiczyny :)

Reni ja włąsnie zgłaszałam taką sugestię do forum żeby zrobić funkcję "idz do strony" bo to przesuwanie strona po stronie jest męczące. Ale jak narazie nic z tym nie zrobili, a szkoda.

Andzia33, inessa, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hah ja dzisiaj też do nich napisałam

ovuf pojawiło się na fb
    nie wiem czy chcę tam pisać tak jawnie, żeby moi znajomi widzieli..
    slash wrote:
    Witajcie dzewiczyny :)

Reni ja włąsnie zgłaszałam taką sugestię do forum żeby zrobić funkcję "idz do strony" bo to przesuwanie strona po stronie jest męczące. Ale jak narazie nic z tym nie zrobili, a szkoda.

Andzia33, inessa, Iwone, Lucky, samira, bliska77, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

No ja napewno nie będę na fb u nich pisać :P
    Reni wrote:
    hah ja dzisiaj też do nich napisałam

ovuf pojawiło się na fb
    nie wiem czy chcę tam pisać tak jawnie, żeby moi znajomi widzieli..

inessa, Iwone, Lucky, bliska77, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik3033 wrote:
    Bozia HSG mialam tydzien temu... jeden jajowod drozny a drugi wiem ze nie drozny ale nie mam jeszcze dokladnego opisu, lekarze nie chca za bardzo udrazniac tylko jednego bo sa szanse ze uszkodza ten zdrowy

A po co ci laparoskopia na jajnikach? masz policystyczne?
    Bo dostałam taką propozycję w szpitalu - zrobić narkozę i laparoskopowo przebadać wszystko w środku....łącznie z wykluczeniem endometriozy ( ja w ogóle nie wiem co to jest..:) - no i gdyby były niedrożne - to od razu czyszczą....ja się wahałam, ale dziewczyny mnie tu skutecznie przekonały i raczej się zdecyduję - termin mam na 20 listopada - nie chciałam wcześniej...bo się zdygałam trochę..:)

inessa, polarmiś, polarmiś, Lucky, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• slash Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    wiecie co, własnie sie dowiedziałam ze mojemu koledze (45 lat) i jego żonie (43 lat) udało się w pierwszym miesiacu starań, postanowili miec trzecie dziecko, tabletki odstawili i ona jest juz w 4mcu ciaży :-) zero długich starań, witamin i innych wspomagaczy

Moja koleżanka tez tak miała. I juz kilka razy słyszałam ze po odstawieniu tabletek bardzo szybko mozna zajsc w ciąże, pod warunkiem że nie ma innych problemów.

inessa, Lucky, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    No ja napewno nie będę na fb u nich pisać :P
    Ja jestem dosyć jawna..ale bez jaj - na fejsie się wystawiac nie będę i pisać tam o kogutach i innych jajcach....

Reni, inessa, Iwone, polarmiś, Lucky, anek42, bliska77, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• slash Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik3033 wrote:
    Violu juz jest lepiej :) zaczynam poprostu powowli doceniac co mam, kurde mam superowa corke, dobra prace i poukladane zycie :)

A przez te starania zrobilam sie wogole inna...zapomnialam kim jestem, bylam tak nakrecona ze szok....

Przecie nic nie dzieje sie bez przyczyny... tak chyba mialo byc :)

..ale masz córkę, a ja nie mam dziecka - najgorsze jest to że nawet starania o jedno dziecko sa psychicznie męczące. Wiem wiem łatwo się mówi z boku że masz już dziecko, ale ja proszę chociazo jedno żeby Bozia mi jedno Zdrowe dziecko dała, a póżniej to co będzie to będzie.

Reni, Olena, inessa, polarmiś, Lucky, samira, angela, anek42, bliska77, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    Czesc dziewczyny. Ja tez mam dzien do du.. Wizyta u chirurga baaaardzo udana - znow ropa i montowanie na zywca drenu. Wsadzil dren glebiej, ale jak powiedzial widac swiatelko w tunelu. Cholerny metaforysta.....opuszek palca mam dalej pekaty jakby miala bliskie spotkanie z osa. Fakt ze reszta palca jest juz normalnych rozmiarow i moge sie dotknac....ale reszta - opuszek-malo apetyczna. Wycisnal mi palec jak tube i zamontowal ten cholerny dren - oczywiscie nie dal zadnego antybiotyku. Gotowa jestem na wlasna reke walnac sobie augmentin ale troszke cykam sie poniewaz jestem uczulona na zawarta w nim amoksycyline...po kokarde mam tego bolu. A teraz nie mam wyjscia ide do pracy. Do wieczorka

Na samą mysl o tym co opisujesz przechodzą mi dreszcze - brrr, jesteś dzielna.

Lucky, promyk, bliska77 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia Ci nie da z tego co widzę do syna przywiązana a to nowe to chyba też dla siebie zostawi .. więc zły adres ;-)
    slash wrote:
    ..ale masz córkę, a ja nie mam dziecka - najgorsze jest to że nawet starania o jedno dziecko sa psychicznie męczące. Wiem wiem łatwo się mówi z boku że masz już dziecko, ale ja proszę chociazo jedno żeby Bozia mi jedno Zdrowe dziecko dała, a póżniej to co będzie to będzie.

Andzia33, inessa, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bozia Ci nie da z tego co widzę do syna przywiązana a to nowe to chyba też dla siebie zostawi .. więc zły adres ;-)
    :)

inessa lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę się przyjrzeć jeszcze raz wynikom mojego M, bo cos mi sie kojarzy ze jakies leukocyty tez tam były.

inessa, Lucky, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 1207 1208 1209 1210 1211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ