X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia dziękuje za podpowiedź ale wiesz w Ostrzeszowie pracowałam 10 lat temu a teraz mieszkam od Ostrzeszowa ponad 200 km.
    Caffe no masz racje że to jest jak gonitwa za czymś co już jest blisko a zarazem bardzo daleko. Tylko ja (mówie też cały czas o sobie i jak już to o męzu) chciałąbym jakoś tak w mojej głowie sobie powiedzieć,że uspokój się jak zajdziesz wciaże to bedzie wspaniale jak nie to dalej bedziesz żyć tylko troche inaczej niż wiekszość rodzin ale też pieknie. A u mnie to nie jest łatwe.

Andzia33, Iwone, Lucky, bliska77, Olena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe dzięki bardzo bo mnie koleżanka przez telefon zmyliła i już zwątpiłam jak to ma wygladać :D

Lucky lubi tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    200 km to za daleko,a może gdzieś w pobliżu,Twojej miejscowości,wiem,że dojazdy są męczące,ale też kiedys dojeżdżłam 30 km,bo nie było innej pracy.Ale zrobisz jak uważasz ,ja tylko chciałam powiedziec,że czasami szukamy u siebie i niema a niedaleko jest.[Piszę to np,mojego m siostrzenicy ,mieszka na strasznym zad...u gdzie są 2 sklepy i kościół i od 10 lat nie może znależc pracy,bo moim zdaniem nie chce dojeżdżac 10-20 km,albo wynając pokój u nas w mieście i napewno by coś szybko znalazła,ale nie Ona wie lepiej,tylko,że lata uciekają ma 31 od 10 mieszka z chłopakiem,bez ślubu i dzieci ,bo nie mają kasy.

inessa, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia złożyłam CV w trzech miastach ta oczekiwana praca była aż w Poznaniu a to 100 km ode mnie. A na inne CV nie było odpowiedzi ( no n jedno było i tez w Poznaniu ale to jest specyfoiczna praca)dzięki za podpowiedzi

Andzia33, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineska to ja już wymyśliłam ,ja zaraz będę w ciązy i wezmę Cię za nianię .

inessa, Lucky, samira, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 19:39

inessa, Lucky, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia dzięki a Ty bedziesz dowozić czy ja mam przyjeżdżać :P :D
    Iwone wiesz aby założyć takie przedszkole musiałąbym zrobić jeszcze podyplomówke na dyrektora (nie pamietam nazwy kierunku) a to kosztuje, ale myślałam o tym i myśle,ze moze się uda stworzyć coś małego chociaż dla kilku - kilkunastu dziecie popołudniami jakieś zajecia dla ciekawych świata(plastyka, muzyka,teatr) ale to trzeba porzadnie przemyśleć :D
    Mówie Wam zbliża sie @ i mam takiego wku.......ka że szok, jeszcze na to,ze pracowałam te kilka miesiecy na umowe o dzieło i za ostatni miesiac nie dali mi jeszcze wypłaty (za lipiec) no i i to o czym wcześniej pisałam.
    i strasznie zimno sie zrobiło jest 14 stopni :(

Iwone, Lucky, bliska77, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 19:39

Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik3033 wrote:
    Bozia lekarz nie podejmie sie laparskopii bo bardzo czesto mozna uszkodzic ten drugi jajowod ktory jest prawidlowy.
    Moj M mial leukocytospermie (bardzo duza ilosc leukocytow w spermie) leukocyty wyleczone, niestety wyniszczyly one zywe plemniki i nikle sa sznase na poprawe. Poki co nie wiemy skad ta leukocytospermia sie wziela i musi jeszcze dodatkowe badania zrobic...
    Moj maz tez ma leukocutospermie 10-11 mln ale androlog stwierdzil ze nie ma czym sie przejmowac, inne parametry byly w normie. Niedlugo wiec wysle meza na badania by sprawdzic o co chodzi.

Lucky, inessa, Iwone, samira, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik3033 wrote:
    wlsnie nie chorowal i nie narzekal...lekarz narazie jest w trakcie poszukiwania o co chodzilo z tymi leukocytami, ale one niestety okrutnie sponiewieralay jego zolnierzyki.... morfoligie ma praktycznie zerowa...
    Kasik my tez szukalismy przyczzyny. Robil inne badania, usg jader itp ale wszystko ok. Nie znamy przyczyny do tej pory.

Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    dopiero siadłam, co za dzień
    muszę przejrzeć co u Was, bo spać nie będę mogła :)
    szkoda że złota jesień ucieka w bardzo siną dal....
    zaczynamy też ciągnąć nosem
    ściskam mocno, może wycisnę z którejś zieloną kropkę

inessa, Iwone, bliska77, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik3033 wrote:
    Slash moj na luekocyty dostal antybiotyk + metronidazol. Po miesiacu juz ich nie bylo. Warto tez zrobic posiew nasienia + krew - morfologie z rozmazem i PSA

Mojemu PSA wyzszlo nieco podwyzszone i to tez swiadczy wlasnie o jakims tam zapaleniu. Poki co ma wizyty u urologa.

Dzięki Kasik, pomuliłam leukocyty z kroplami cytoplazmatycznymi 4 % - ale tez nie mam pojęcia co to oznacza.
    Może któras z Was się orientuje.

inessa lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Mam pytanie czy któraś z Was wie czy ja zgłosze sie bezrobocie a mój maz pracuje i ma ubezpieczenie to czy oni mnie ubezpieczą czy mój maz ma mnie ubezpieczyć???

CO do wyluzowania , no cóż wudaje mi sie,ze chyba każda z nas by chciała wyluzować ale wybaczcie nie wypominam tu nikomu naszego wieku ale coraz trudniej luzować jak widzimy jak lata lecą a tu nic.
    WIem zdarzają sie takie ciaze po 45 bez żadnych lekó ale jak ktos choruje ma problemy ginekologiczne czy są problemy meskie to chyba nie jest łatwo wyluzować i tak móić sobie wyluzuje leki bede brać jako cukiereczki a zajde wciąże. Chyba trzeba jakoś inaczej do tej sprawy podejsć. Samo mierzenie tempki jakoś mnie osobiscie nie nakreca bo czy bedzie wysoka czy niska (już się troche napatrzyłam tu chociażby na ovu) to i tak może być ciaza. Bardziej mnie własnie nakreca to,ze tyle kobietom sie udało i super - ale dlaczego nam sie nie udaje???!!! I tu jest problem jak pogodzić się z tym,że albo ciaża przyjdzie w określonym czasie dla mnie albo wogóle jej nie bedzie i co ja dalej ze swoim życiem zrobie???

Kilka lat temu było tak, że jeśli mąż pracuje to on zgłasza do ubezpieczenia żonę. Teraz niestety nie wiem czy coś się zmieniło.

inessa, Iwone lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Kasik my tez szukalismy przyczzyny. Robil inne badania, usg jader itp ale wszystko ok. Nie znamy przyczyny do tej pory.

Kurcze ile jest tych rodzaji.
    Moj M ma teratozoospermie. A tu ciężko poprawić budowę plemników.

Lucky, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Kurcze ile jest tych rodzaji.
    Moj M ma teratozoospermie. A tu ciężko poprawić budowę plemników.
    slash...wydaje mi się....że chyba powinnaś zastanowić się nad in vitro...Jaki masz do tego stosunek?

Lucky, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Lucky Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, mój M juz z rok temu badał spermę, wyniki podobno były niezłe, chociaż nie rewelacyjne, ale nie robił tak rozbudowanych jak wy opisujecie
    teraz go na pewno nie namówię na powtórkę
    i gdy czytam co wasi faceci mają....to boję się że i u mojego coś jest :(
    tym bardziej że czasem narzeka że go 'jajko' (czyli jądro) boli :(
    :( no wszystko może być i nic
    chyba jednak tak jest ze im dalej w las tym więcej strachu

ja też myślę że Ovu na FB to porażka, kto chce wszem i wobec trąbić o porażkach i staraniach???, bo raczej takich portali szukają kobiety, które załapały sie na chocby jedną kłodę rzucaną pod nogi, a te co wpadają w pierwszym cyklu, to na ovu nawet nie wejdą

inessa, Iwone, Andzia33, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash, Kasik fajnie że jesteście

co z Sylwią? jest w ciąży czy nie jest? ten cytowany wpis to jakiś aktualny?
    gubię się trochę

też czasem myślę że powinnam uciec i się schować trochę przed tym ciągłym wałkowaniem tematu, bo nie umiem przez to wyluzować
    ale wiem, że raczej zgłosiłabym takie wakacje

inessa, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    slash...wydaje mi się....że chyba powinnaś zastanowić się nad in vitro...Jaki masz do tego stosunek?

Nie mam nic przeciw, ale nie mam pewności czy się uda. No i ta cena :(
    W głebi duszy żywię nadzieję że może jednak uda się naturalnie.
    Jednak wiem ze przy tym problemie plemników tzn ich budowy może być ciężko.

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do Clo, to nie miałam kompletnie żadnych objawów
    ale owulacja była niezwykle intensywna, bóle jajników trwały ponad dwie doby, raz musiałam wziąć coś rozkurczowego, chociaż to nic nie pomogło, jajnik owulujący niemal mi rozerwało (tak to czułam) a ten drugi bolał niemal tak samo niemiłosiernie mocno
    drugi cykl już na luzie, chociaż owulacja nadal intensywniejsza niż bez Clo
    teraz mam trzeci, już czuję przygotowujące bóle

inessa, bliska77, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky - tak to prawda lepiej badanie zrobić szczegółowe, ale na siłę M tam nie zaciągniesz musi sam chcieć. Może spróbuj z nim porozmawiać. Mój tez się trochę ociągał, ale kiedy zobaczył że nam się nie udaje to bez problemu poszedł. Nie komentował tego za bardzo, ale zrobił to - dla nas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2013, 20:31

inessa, Lucky, Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 1209 1210 1211 1212 1213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ