X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To forum jest jedyne, pierwsze i ostatnie na ktorym sie udzielam. Fenomoenu FB nie rozumiem w ogole i jestem jak najdalej od tego by opisywac swoje porazki czy sukcesy publicznie . To forum tez moga czytac wszyscy bez zalogowania ale tutaj w miare jestesymy incognito dlatego tak swobodnie wylewamy swoje flustracje, czasami radosci. Nie przeczytalam dokladnie tego komunikatu. Mam nadzieje, ze to nie bedzie obligatoryjne ?

inessa, Lucky, samira, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarku to tak jak ja
    tym bardziej, że dużo ludzi cieszy się z cudzych niepowodzeń
    oprócz mojej mamy i siostry tylko Wy wiecie o moich problemach 459830qyqjkq81to.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2013, 20:50

Lucky, Iwone, polarmiś, inessa, anek42, bliska77, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyobrażam sobie znajomych jak u nich w aktualnościach na pierwszej stronie wyskakują moje śluzy ;-) haha

Lucky, Iwone, polarmiś, inessa, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nikomu nie mówiłam o naszych problemach. Niektórzy wiedzą że probujemy ale nie wiedzą tak naprawdę co się dzieje. A teraz to staram się unikać tego tematu. Nie mniej jednak zawsze znajdują się wscibskie osoby które pytaja wprost czy jestem w ciązy albo czy się staramy itd co mnie strasznie wkurza.

Lucky, Iwone, polarmiś, inessa lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu M rowniez lekarz powiedzial ze czasami leukocytospermia wystepuje bez powodu i niektorzy maja parametry normalne, aczkolwek leukocyty w spermie uniemozliwiaja sprawne poruszanie w niektorych przypadkach. Glownie duza ilosc leukocytow w nasieniu jest stanem jakims zapalnym, czasami chlamidii, poczatkami prostaty, zpalenia jader itp... u mojego M niestety paramatrey nasienia wolaja o pomste do nieba!!! i co najgorsze faceta trudno jest naprawic
    polarmiś wrote:
    Kasik my tez szukalismy przyczzyny. Robil inne badania, usg jader itp ale wszystko ok. Nie znamy przyczyny do tej pory.

Lucky, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash, a czy twoj M robil badanie hormonow? Testosteron, FSH, LH, prolaktyne? bo to rowniez jest wazne i o dziwo tak jak u nas kobietek FSH nie powinno byc powyzej 10 a stosunek FSH do LH 1:2 lub podobny

slash wrote:
    Kurcze ile jest tych rodzaji.
    Moj M ma teratozoospermie. A tu ciężko poprawić budowę plemników.

Lucky, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Slash jezeli chodzi o Invitro to oni zawsze cos tam znajda :) moga przeciez zrobic biopsje jadra, z tego co sie dowiedzialam do Invitro robi sie rozszerzone badania na nasienie i tez badania genetyczne na kariotyp

slash wrote:
    Nie mam nic przeciw, ale nie mam pewności czy się uda. No i ta cena :(
    W głebi duszy żywię nadzieję że może jednak uda się naturalnie.
    Jednak wiem ze przy tym problemie plemników tzn ich budowy może być ciężko.

Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik3033 wrote:
    Slash, a czy twoj M robil badanie hormonow? Testosteron, FSH, LH, prolaktyne? bo to rowniez jest wazne i o dziwo tak jak u nas kobietek FSH nie powinno byc powyzej 10 a stosunek FSH do LH 1:2 lub podobny

Nie robił tych badań :( ale powinien prawda?

inessa lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wole o tym nie mowic za duzo i wokolo, bo zreszta nie kazdy to zrozumie... pewnie jakis czas temu gdyby ktos mi opowiadal o jakis badaniach i staraniach o dziecko bylabym swiecie przekonana ze to mnie nigdy nie bedzie dotyczyc... a tu masz babo placek

slash wrote:
    Ja tez nikomu nie mówiłam o naszych problemach. Niektórzy wiedzą że probujemy ale nie wiedzą tak naprawdę co się dzieje. A teraz to staram się unikać tego tematu. Nie mniej jednak zawsze znajdują się wscibskie osoby które pytaja wprost czy jestem w ciązy albo czy się staramy itd co mnie strasznie wkurza.

polarmiś, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj zrobil wlasnie jak bylismy w Polsce teraz i ma ok ten stosunek i dobry testosteron
    I tu ciekawostka ze Panow mozna rowniez leczyc Clo jezli maja slabe wyniki testosteronu, w szoku bylam jak to uslyszalam, ale przysadke mozgowa maja podobna do nas i mozna rowniez jakos to stymulowac hormonami :) ale to dotyczy tylko testosteronu
    Aha i moj mial podwyzszona prolaktyne i odrazu lekarz mu dal dostinex :)
    slash wrote:
    Nie robił tych badań :( ale powinien prawda?

inessa, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ciezkim dńiu remontowo -projektowym a potem obiadowym i edykacyjnym ide odpoczac. Pozdrawiam i zycze kolorowych snw.

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    jestem nowa..
    i mam 35 lat
    i staramy się o dzidziusia:)

promyk, Iwone, anek42, Lucky, bliska77, Olena, angela, polarmiś, anna maria, samira, Andzia33, Dorka71, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• promyk Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni i Olena dawajcie do moich okolicznych laskow. Gdybym mogla to kosa bym wjechala do lasu. Jakie chcecie sowy,podgrzybki,prawdziwki, kurki,gaski itp itd...od groma. Moi byli w lesie i przez dwie godz.zebrali 2 5l wiadra i jeszcze z bolem serca zostawili..
    Iwone mam stale stan podgoraczkowy37,3 / 37,8

Iwone, anek42, Lucky, bliska77, Olena, Andzia33, inessa, Fidelissa, megan8 lubią tę wiadomość

Promyk
  • promyk Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Witajcie :)
    jestem nowa..
    i mam 35 lat
    i staramy się o dzidziusia:)
    Czesc

Lucky, inessa lubią tę wiadomość

Promyk
  • promyk Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie padly to i ja padam- narazie do jutra :-) :-)

Lucky, bliska77, inessa, inessa lubią tę wiadomość

Promyk
  • grosza Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aż strach bo ja mam zwykle mocno odczuwalną owulkę a jeśli clo ją zwiększy to ...będzie bolało ;P
    Lucky wrote:
    co do Clo, to nie miałam kompletnie żadnych objawów
    ale owulacja była niezwykle intensywna, bóle jajników trwały ponad dwie doby, raz musiałam wziąć coś rozkurczowego, chociaż to nic nie pomogło, jajnik owulujący niemal mi rozerwało (tak to czułam) a ten drugi bolał niemal tak samo niemiłosiernie mocno
    drugi cykl już na luzie, chociaż owulacja nadal intensywniejsza niż bez Clo
    teraz mam trzeci, już czuję przygotowujące bóle

Lucky, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tera dopiero mam pietra :P

caffe wrote:
    a ja miałam takie mroczki, a wręcz nawet nie widziałam ostro, tylko wszystko było takie z lekka rozmyte i strasznie jasne. Jak wyszliśmy na zewnątrz tak na ok. 3 godziny to najlepiej się czułam w okularach przeciwsłonecznych, nawet w cieniu je miałam bo tak mi było dobrze :)
    No i czułam takie ostre kłucie w prawym jajniku i pobolewanie w lewym, tym śpiącym.
    Zobaczę jak będzie jutro, bo może się juz organizm przyzwyczai i będzie ok.

Lucky, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedyś z 3 lata temu było tak, że właścicielem przedszkola mógł być każdy tylko musiał zatrudnić jakiegoś fachowca troszkę się tym interesowałam. Teraz nie wiem jakie są przepisy
    Są różne dofinansowania dla bezrobotnych z UP dla chcących założyć własny biznes ale tam trzeba spełnić oczywiście szereg wymogów :P
    inessa wrote:
    Andzia dzięki a Ty bedziesz dowozić czy ja mam przyjeżdżać :P :D
    Iwone wiesz aby założyć takie przedszkole musiałąbym zrobić jeszcze podyplomówke na dyrektora (nie pamietam nazwy kierunku a to kosztuje, ale myślałam o tym i myśle,ze moze się uda stworzyć coś małego chociaż dla kilku - kilkunastu dziecie popołudniami jakieś zajecia dla ciekawych świata(plastyka, muzyka,teatr) ale to trzeba porzadnie przemyśleć :D
    Mówie Wam zbliża sie @ i mam takiego wku.......ka że szok, jeszcze na to,ze pracowałam te kilka miesiecy na umowe o dzieło i za ostatni miesiac nie dali mi jeszcze wypłaty (za lipiec) no i i to o czym wcześniej pisałam.
    i strasznie zimno sie zrobiło jest 14 stopni :(

Lucky, bliska77, Iwone, Andzia33, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2013, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Paniusie z rana - chwilkę mnie nie było bo wiecie ten sex na okrągło zabiera czas hehe .
    A na poważnie wyleżałam się w szpitalu na diagnostyce i mam haschimoto , białkomocz , tachykardię , nadciśnienie( ale to akurat od dawna) i chorobę o zajefajnej nazwie " Migrena z aurą oczną" - czy któraś ma coś w ten deseń - najbardziej to mi ta tarczyca nie daje spokoju.

bliska77, Olena, Iwone, polarmiś, samira, Andzia33, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieńdoberek

witam Fide :) rozgość się :) za chwilę się zorientujesz że jesteś nastolatką :)

Bety, niezły masz zestaw chorób, współczuję, co do Hashi, to dziewczyny pod kontrolą lekarską zachodzą w ciązę niemal normalnie. Najważniejsze że Cię zdiagnozowali. Teraz leki i seks, ale dacie przecież radę :D

Grosza, nie martw się, gdy pytałam lekarza o możliwe objawy, to on ze swojej 30-to letniej praktyki powiedział, że są przeróżne, że większość kobiet nie odczuwa ŻADNYCH, więc nie nakręcaj się a będzie dobrze!
    Poza tym powiedział mi że z wiekiem owulacje same z siebie są bardziej odczuwalne, bo ścianki jajników są pogrubione tym ciągłym uwalnianiem pęcherzyków przez 20-30 lat. Nastaw się ze to dobry lek, który daje dobre rezultaty a Tobie da ciążę!

Promyku, gdzie te grzybne lasy, bo przegapiłam adres? :) temp nadal nie za ciekawa, a jak sam palec?

bliska77, Andzia33, inessa, grosza, Mango, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

‹‹ 1210 1211 1212 1213 1214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ