35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTo forum jest jedyne, pierwsze i ostatnie na ktorym sie udzielam. Fenomoenu FB nie rozumiem w ogole i jestem jak najdalej od tego by opisywac swoje porazki czy sukcesy publicznie . To forum tez moga czytac wszyscy bez zalogowania ale tutaj w miare jestesymy incognito dlatego tak swobodnie wylewamy swoje flustracje, czasami radosci. Nie przeczytalam dokladnie tego komunikatu. Mam nadzieje, ze to nie bedzie obligatoryjne ?
inessa, Lucky, samira, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Ja tez nikomu nie mówiłam o naszych problemach. Niektórzy wiedzą że probujemy ale nie wiedzą tak naprawdę co się dzieje. A teraz to staram się unikać tego tematu. Nie mniej jednak zawsze znajdują się wscibskie osoby które pytaja wprost czy jestem w ciązy albo czy się staramy itd co mnie strasznie wkurza.
Lucky, Iwone, polarmiś, inessa lubią tę wiadomość
-
Mojemu M rowniez lekarz powiedzial ze czasami leukocytospermia wystepuje bez powodu i niektorzy maja parametry normalne, aczkolwek leukocyty w spermie uniemozliwiaja sprawne poruszanie w niektorych przypadkach. Glownie duza ilosc leukocytow w nasieniu jest stanem jakims zapalnym, czasami chlamidii, poczatkami prostaty, zpalenia jader itp... u mojego M niestety paramatrey nasienia wolaja o pomste do nieba!!! i co najgorsze faceta trudno jest naprawic
polarmiś wrote:Kasik my tez szukalismy przyczzyny. Robil inne badania, usg jader itp ale wszystko ok. Nie znamy przyczyny do tej pory.
Lucky, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Slash, a czy twoj M robil badanie hormonow? Testosteron, FSH, LH, prolaktyne? bo to rowniez jest wazne i o dziwo tak jak u nas kobietek FSH nie powinno byc powyzej 10 a stosunek FSH do LH 1:2 lub podobny
slash wrote:Kurcze ile jest tych rodzaji.
Moj M ma teratozoospermie. A tu ciężko poprawić budowę plemników.Lucky, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Slash jezeli chodzi o Invitro to oni zawsze cos tam znajdamoga przeciez zrobic biopsje jadra, z tego co sie dowiedzialam do Invitro robi sie rozszerzone badania na nasienie i tez badania genetyczne na kariotyp
slash wrote:Nie mam nic przeciw, ale nie mam pewności czy się uda. No i ta cena
W głebi duszy żywię nadzieję że może jednak uda się naturalnie.
Jednak wiem ze przy tym problemie plemników tzn ich budowy może być ciężko.Lucky, inessa lubią tę wiadomość
-
Kasik3033 wrote:Slash, a czy twoj M robil badanie hormonow? Testosteron, FSH, LH, prolaktyne? bo to rowniez jest wazne i o dziwo tak jak u nas kobietek FSH nie powinno byc powyzej 10 a stosunek FSH do LH 1:2 lub podobny
Nie robił tych badańale powinien prawda?
inessa lubi tę wiadomość
-
Ja tez wole o tym nie mowic za duzo i wokolo, bo zreszta nie kazdy to zrozumie... pewnie jakis czas temu gdyby ktos mi opowiadal o jakis badaniach i staraniach o dziecko bylabym swiecie przekonana ze to mnie nigdy nie bedzie dotyczyc... a tu masz babo placek
slash wrote:Ja tez nikomu nie mówiłam o naszych problemach. Niektórzy wiedzą że probujemy ale nie wiedzą tak naprawdę co się dzieje. A teraz to staram się unikać tego tematu. Nie mniej jednak zawsze znajdują się wscibskie osoby które pytaja wprost czy jestem w ciązy albo czy się staramy itd co mnie strasznie wkurza.polarmiś, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Moj zrobil wlasnie jak bylismy w Polsce teraz i ma ok ten stosunek i dobry testosteron
I tu ciekawostka ze Panow mozna rowniez leczyc Clo jezli maja slabe wyniki testosteronu, w szoku bylam jak to uslyszalam, ale przysadke mozgowa maja podobna do nas i mozna rowniez jakos to stymulowac hormonamiale to dotyczy tylko testosteronu
Aha i moj mial podwyzszona prolaktyne i odrazu lekarz mu dal dostinex
slash wrote:Nie robił tych badańale powinien prawda?
inessa, Mango lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reni i Olena dawajcie do moich okolicznych laskow. Gdybym mogla to kosa bym wjechala do lasu. Jakie chcecie sowy,podgrzybki,prawdziwki, kurki,gaski itp itd...od groma. Moi byli w lesie i przez dwie godz.zebrali 2 5l wiadra i jeszcze z bolem serca zostawili..
Iwone mam stale stan podgoraczkowy37,3 / 37,8Iwone, anek42, Lucky, bliska77, Olena, Andzia33, inessa, Fidelissa, megan8 lubią tę wiadomość
Promyk -
Aż strach bo ja mam zwykle mocno odczuwalną owulkę a jeśli clo ją zwiększy to ...będzie bolało ;P
Lucky wrote:co do Clo, to nie miałam kompletnie żadnych objawów
ale owulacja była niezwykle intensywna, bóle jajników trwały ponad dwie doby, raz musiałam wziąć coś rozkurczowego, chociaż to nic nie pomogło, jajnik owulujący niemal mi rozerwało (tak to czułam) a ten drugi bolał niemal tak samo niemiłosiernie mocno
drugi cykl już na luzie, chociaż owulacja nadal intensywniejsza niż bez Clo
teraz mam trzeci, już czuję przygotowujące bóleLucky, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość
-
tera dopiero mam pietra
caffe wrote:a ja miałam takie mroczki, a wręcz nawet nie widziałam ostro, tylko wszystko było takie z lekka rozmyte i strasznie jasne. Jak wyszliśmy na zewnątrz tak na ok. 3 godziny to najlepiej się czułam w okularach przeciwsłonecznych, nawet w cieniu je miałam bo tak mi było dobrze
No i czułam takie ostre kłucie w prawym jajniku i pobolewanie w lewym, tym śpiącym.
Zobaczę jak będzie jutro, bo może się juz organizm przyzwyczai i będzie ok.Lucky, bliska77, inessa lubią tę wiadomość
-
kiedyś z 3 lata temu było tak, że właścicielem przedszkola mógł być każdy tylko musiał zatrudnić jakiegoś fachowca troszkę się tym interesowałam. Teraz nie wiem jakie są przepisy
Są różne dofinansowania dla bezrobotnych z UP dla chcących założyć własny biznes ale tam trzeba spełnić oczywiście szereg wymogów
inessa wrote:Andzia dzięki a Ty bedziesz dowozić czy ja mam przyjeżdżać
Iwone wiesz aby założyć takie przedszkole musiałąbym zrobić jeszcze podyplomówke na dyrektora (nie pamietam nazwy kierunku a to kosztuje, ale myślałam o tym i myśle,ze moze się uda stworzyć coś małego chociaż dla kilku - kilkunastu dziecie popołudniami jakieś zajecia dla ciekawych świata(plastyka, muzyka,teatr) ale to trzeba porzadnie przemyśleć
Mówie Wam zbliża sie @ i mam takiego wku.......ka że szok, jeszcze na to,ze pracowałam te kilka miesiecy na umowe o dzieło i za ostatni miesiac nie dali mi jeszcze wypłaty (za lipiec) no i i to o czym wcześniej pisałam.
i strasznie zimno sie zrobiło jest 14 stopniLucky, bliska77, Iwone, Andzia33, inessa, megan8 lubią tę wiadomość
-
Witam Paniusie z rana - chwilkę mnie nie było bo wiecie ten sex na okrągło zabiera czas hehe .
A na poważnie wyleżałam się w szpitalu na diagnostyce i mam haschimoto , białkomocz , tachykardię , nadciśnienie( ale to akurat od dawna) i chorobę o zajefajnej nazwie " Migrena z aurą oczną" - czy któraś ma coś w ten deseń - najbardziej to mi ta tarczyca nie daje spokoju.bliska77, Olena, Iwone, polarmiś, samira, Andzia33, inessa, megan8 lubią tę wiadomość
-
dzieńdoberek
witam Fiderozgość się
za chwilę się zorientujesz że jesteś nastolatką
Bety, niezły masz zestaw chorób, współczuję, co do Hashi, to dziewczyny pod kontrolą lekarską zachodzą w ciązę niemal normalnie. Najważniejsze że Cię zdiagnozowali. Teraz leki i seks, ale dacie przecież radę
Grosza, nie martw się, gdy pytałam lekarza o możliwe objawy, to on ze swojej 30-to letniej praktyki powiedział, że są przeróżne, że większość kobiet nie odczuwa ŻADNYCH, więc nie nakręcaj się a będzie dobrze!
Poza tym powiedział mi że z wiekiem owulacje same z siebie są bardziej odczuwalne, bo ścianki jajników są pogrubione tym ciągłym uwalnianiem pęcherzyków przez 20-30 lat. Nastaw się ze to dobry lek, który daje dobre rezultaty a Tobie da ciążę!
Promyku, gdzie te grzybne lasy, bo przegapiłam adres?temp nadal nie za ciekawa, a jak sam palec?
bliska77, Andzia33, inessa, grosza, Mango, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość