X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 19:38

Andzia33, inessa, Lucky, Mango, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash moj na luekocyty dostal antybiotyk + metronidazol. Po miesiacu juz ich nie bylo. Warto tez zrobic posiew nasienia + krew - morfologie z rozmazem i PSA

Mojemu PSA wyzszlo nieco podwyzszone i to tez swiadczy wlasnie o jakims tam zapaleniu. Poki co ma wizyty u urologa.

slash wrote:
    muszę się przyjrzeć jeszcze raz wynikom mojego M, bo cos mi sie kojarzy ze jakies leukocyty tez tam były.

inessa, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia jak masz okazje to rob badania, jak masz pod narkoza to juz wogole nie ma co sie obawiac, trzymam kciuki :)

Bozia3 wrote:
    Bo dostałam taką propozycję w szpitalu - zrobić narkozę i laparoskopowo przebadać wszystko w środku....łącznie z wykluczeniem endometriozy ( ja w ogóle nie wiem co to jest..:) - no i gdyby były niedrożne - to od razu czyszczą....ja się wahałam, ale dziewczyny mnie tu skutecznie przekonały i raczej się zdecyduję - termin mam na 20 listopada - nie chciałam wcześniej...bo się zdygałam trochę..:)

Andzia33, inessa, Lucky, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ndrolog nic nie pomoże?
    Kasik3033 wrote:
    Slash moj na luekocyty dostal antybiotyk + metronidazol. Po miesiacu juz ich nie bylo. Warto tez zrobic posiew nasienia + krew - morfologie z rozmazem i PSA

Mojemu PSA wyzszlo nieco podwyzszone i to tez swiadczy wlasnie o jakims tam zapaleniu. Poki co ma wizyty u urologa.

inessa, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleście się rozpisały dzisiaj :)

Nie było mnie przez 3 godziny i nadrobić ciężko :)

Ja po tym clo mam mroczki przed oczami, najwygodniej jest mi w okularach słonecznych. No i spac mi się strasznie chce.

A co do nakręcania się na ciążę, to już kiedyś pisałam. Każdy niech znajdzie swoją granicę wytrzymałości i granicę "przyzwoitości". Jeden będzie miał ja blisko, drugi gdzies daleko, więc nie ma się co porównywac ile która może, a ile nie może wytrzymac.

Andzia33, inessa, Lucky, bliska77, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mogę wytrzymać parę godzin sikanie.gif
    caffe wrote:
    ile która może, a ile nie może wytrzymac.

Andzia33, inessa, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja mogę wytrzymać parę godzin sikanie.gif
    :)

inessa lubi tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę Clo w przyszłym cyklu, już niedługo. Ciekawe jakie ja będę miała objwy, oby mi koncentracja nie siadła, bo mam sporo roboty w pracy.
    Mój gin kazał mi wyluzować i dawał przykłady kobiet, które zaszły jak wyluzowały. Stwierdził jednak, że jeszcze musi u mnie czas minąć bym doszła do takiego stanu.
    Już nie mogę się doczekać nowego cyklu. Jestem podniecona samym braniem CLO.
    Co do grzybków to na Kaszubach martwa cisza. Za sucho jest. Są co prawda miejsca gdzie rosną grzybki, tak nam się udało w zeszłym tygodniu nad jeziorem dwa kosze pozbierać. Jednak ogólnie w lasach słabo. Jest nadzieja bo coś z nieba popaduje.
    My wszystkie tu na jednym wózku. Czasami mamy już dość tej walki, ale działamy dalej, bo zawsze jest nadzieja.

Andzia33, Iwone, caffe, inessa, anek42, Lucky, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wieczorem pobawię się w lekarza,bo rano ,gdy już wychodziłyśmy do przedszkola i mała brała swoją ulubioną lalkę szmaciankę ,,Zuzię,, zauważyła,że zuza jest chora i w płacz ,że nigdzie nie jedzie,zrobiłyśmy szybki opatrunek,a po powrocie z pracy będzie operacja ręki,ale w przedszkolu wszystkim paniom musiała pokazac jaka to Zuzajest rozdarta i jaka bidulka chora.
    To tak całkiem odbiegając od tematu starań ,żebyscie wiedziały,że nawet małe kobietki,mają kłopot z swoimi dziecmi.

Iwone, inessa, Lucky, samira, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 19:39

inessa, Lucky lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk ja nie ryzykowałabym.. ja jestem uczulona na penicylinę
    miałam ją podaną i dostałam zapaści i sinicy więc pocierp trochę ale nie bierz!
    Iwone wrote:
    Jeśli jesteś uczulona, to nie wolno Ci go brać! No chyba że chcesz dostać wstrząsu.

inessa, Lucky, promyk, bliska77 lubią tę wiadomość

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialas Reni na mysli androloga?

Tez byl moj u niego. Ale z nim to bardziej urolog bo on hormony meskie ma wszystkie ok, tylko jakies zapalnie chyba sie zrobilo.

Reni wiesz moja glowa przez ostatnie miesiace byla kwadratowa od czytania na te tematy....ale przeciez ze ja juz nic nie zmienie jak sie tak naczytam.... Poki co chce sie zjac soba :) przyjmenosci, bede planowac swoje wyjazdy i takie tam ;)
    Reni wrote:
    a ndrolog nic nie pomoże?

inessa, Reni, polarmiś, Lucky, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 19:39

inessa, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Biorę Clo w przyszłym cyklu, już niedługo. Ciekawe jakie ja będę miała objwy, oby mi koncentracja nie siadła, bo mam sporo roboty w pracy.
    Mój gin kazał mi wyluzować i dawał przykłady kobiet, które zaszły jak wyluzowały. Stwierdził jednak, że jeszcze musi u mnie czas minąć bym doszła do takiego stanu.
    Już nie mogę się doczekać nowego cyklu. Jestem podniecona samym braniem CLO.
    Ja miałam tak samo, chodziłam nakręcona na samą myśl, ze będę brała nowe leki o.O :) Bo z jednej strony to jest jakies napięcie z powodu starań, a z drugiej strony ciekawość co się będzie działo :)

A co do wyluzowania, to ja nie mam takiej wtyczki, której odłączenie spowodowałoby natychmiastowe wyluzowanie. Ja musze sama sobie odcinać kabelek po kabelku az wtyczka przestanie działać.

inessa, Iwone, Lucky, bliska77, Olena lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po clo nie mam zupełnie żadnych objawów - nic kompletnie...no chyba, ze waga, ale to cholera wie od czego...

caffe, Andzia33, inessa, polarmiś, Lucky, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja po clo nie mam zupełnie żadnych objawów - nic kompletnie...no chyba, ze waga, ale to cholera wie od czego...
    a ja miałam takie mroczki, a wręcz nawet nie widziałam ostro, tylko wszystko było takie z lekka rozmyte i strasznie jasne. Jak wyszliśmy na zewnątrz tak na ok. 3 godziny to najlepiej się czułam w okularach przeciwsłonecznych, nawet w cieniu je miałam bo tak mi było dobrze :)
    No i czułam takie ostre kłucie w prawym jajniku i pobolewanie w lewym, tym śpiącym.
    Zobaczę jak będzie jutro, bo może się juz organizm przyzwyczai i będzie ok.

inessa, Lucky, bliska77, Olena, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy któraś z Was wie czy ja zgłosze sie bezrobocie a mój maz pracuje i ma ubezpieczenie to czy oni mnie ubezpieczą czy mój maz ma mnie ubezpieczyć???

CO do wyluzowania , no cóż wudaje mi sie,ze chyba każda z nas by chciała wyluzować ale wybaczcie nie wypominam tu nikomu naszego wieku ale coraz trudniej luzować jak widzimy jak lata lecą a tu nic.
    WIem zdarzają sie takie ciaze po 45 bez żadnych lekó ale jak ktos choruje ma problemy ginekologiczne czy są problemy meskie to chyba nie jest łatwo wyluzować i tak móić sobie wyluzuje leki bede brać jako cukiereczki a zajde wciąże. Chyba trzeba jakoś inaczej do tej sprawy podejsć. Samo mierzenie tempki jakoś mnie osobiscie nie nakreca bo czy bedzie wysoka czy niska (już się troche napatrzyłam tu chociażby na ovu) to i tak może być ciaza. Bardziej mnie własnie nakreca to,ze tyle kobietom sie udało i super - ale dlaczego nam sie nie udaje???!!! I tu jest problem jak pogodzić się z tym,że albo ciaża przyjdzie w określonym czasie dla mnie albo wogóle jej nie bedzie i co ja dalej ze swoim życiem zrobie???

Andzia33, Andzia33, caffe, polarmiś, Lucky, samira, bliska77, Olena, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesko za bardzo nie pamiętam z tym bezrobociem,bo byłam dawno[7 lat temu],ale wydaje mi się ,że to urząd Cię ubezpieczy.Wiem,że trochę trudno pocieszac kogoś kto się stara tak długo jak Ty i to o pierwsze dziecko,ale ja cały czas mam nadzieję ,że coś w końcu wymyślą na te Twoje choroby i szczęśliwie donosisz dzieciątko,a jak ruszy sprawa z adopcją to napewno znajdziesz pracę.Kiedyś pisałaś ,że pracowałaś w Ostrzeszowie,może spróbowac ,gdzieś w pobliżu?

inessa, Lucky, samira, megan8 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • caffe Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Mam pytanie czy któraś z Was wie czy ja zgłosze sie bezrobocie a mój maz pracuje i ma ubezpieczenie to czy oni mnie ubezpieczą czy mój maz ma mnie ubezpieczyć???

CO do wyluzowania , no cóż wudaje mi sie,ze chyba każda z nas by chciała wyluzować ale wybaczcie nie wypominam tu nikomu naszego wieku ale coraz trudniej luzować jak widzimy jak lata lecą a tu nic.
    WIem zdarzają sie takie ciaze po 45 bez żadnych lekó ale jak ktos choruje ma problemy ginekologiczne czy są problemy meskie to chyba nie jest łatwo wyluzować i tak móić sobie wyluzuje leki bede brać jako cukiereczki a zajde wciąże. Chyba trzeba jakoś inaczej do tej sprawy podejsć. Samo mierzenie tempki jakoś mnie osobiscie nie nakreca bo czy bedzie wysoka czy niska (już się troche napatrzyłam tu chociażby na ovu) to i tak może być ciaza. Bardziej mnie własnie nakreca to,ze tyle kobietom sie udało i super - ale dlaczego nam sie nie udaje???!!! I tu jest problem jak pogodzić się z tym,że albo ciaża przyjdzie w określonym czasie dla mnie albo wogóle jej nie bedzie i co ja dalej ze swoim życiem zrobie???
    Inessa, bo fajnie byłoby wiedzieć, że np. będzie ciąża za dwa lata, albo nigdy nie będzie. Wtedy człowiek z czasem przyzwyczaja się do rzeczywistości.
    A teraz np.u mnie (wolę się wypowiadać za siebie) to jest jak gonienie króliczka, bez żadnych gwarancji, że się go złapie, ale człowiek ma nadzieję, ze go złapie. I tak jest na każdym zakręcie. Królik znika, dobiegając myśle, za następnym zakrętem go złapię. I tak sobie biegamy tu i ówdzie :)

inessa, Andzia33, Lucky, bliska77, Olena lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubezpieczenia zdrowotnego, to jeśli rejestrując się w UP nabywasz status osoby bezrobotnej, a tym samym posiadasz tytuł do ubezpieczenia, to u męża nie możesz być ubezpieczona.
    Jeżeli członek rodziny nie posiada statusu bezrobotnego, wówczas pracodawca współmałżonka powinien go zgłosić do ubezpieczeń zdrowotnych.

Od czasu zakończenia pobierania renty (czyli utracenia tytułu do ubezpieczenia) do czasu zarejestrowania w UP, powinien Cię mąż zgłosić do ubezpieczenia w swoim zakładzie pracy.

inessa, Lucky, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

‹‹ 1208 1209 1210 1211 1212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ