X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile czasu wcześniej mogą się zacząć bóle owulacyjne?
    i czy testy owu wychodzą + po owulacji?

inessa lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny :)
    Przez weekend trochę odpoczęłam od forum..ale prasówka zaliczona...:)

Byliśmy wczoraj w lesie - piękna pogoda - uzbieraliśmy 3 kosze grzybów - nawet były rydze - uwielbiam to robić..:)

Kasik - fajnie, że wróciłaś...nie podłamuj się - tu wszyscy są już trochę zryci tematem...Powiedz mi - dlaczego męża wyniki złe? Co jest źle? - Może uda się poprawić...a Tobie przepchają kanały i będzie ok..:)

inessa, Andzia33, grosza, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Obserwacja i badania są konieczne w pewnym momencie gdy się nie udaje, bo wiadomo gdzie można spróbować uderzyć by odnieść sukces
    właśnie "głową muru nie przebijemy" a nasi M też się kiedyś zaczną zbuntować że tak na zawołanie <3 i pod nasze dyktando
    czekam na @ już puka do mnie :P następny cykl walki z Clo,metformaxem, ziołami witaminami, żelami i sodami etc przedemną
    no ja mam dzis 3dc i w piątek idę na rozmowę o IUI do mojej gin

inessa, Andzia33, Olena, grosza lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia gdzie te grzyby zbierałaś? Bo na Warmii i Mazurach dupa blada
    jedyne co to ze 20 Kani zebraliśmy a tak parę maślaków susza

bliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga trzymamy kciuki idziemy z Tobą na rozmowę ;-)

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dziewczyny ile czasu wcześniej mogą się zacząć bóle owulacyjne?
    i czy testy owu wychodzą + po owulacji?
    po owulacji nie powinny wychodzić - one wychodzą na plus raczej dzień przed - bo rośnie stężenie hormonu, który właśnie powoduje pęknięcie jajca przecież....a po to już zaczyna rosnąć progesteron...

inessa lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa czyli nawet jak jest lekko bledszy to jeszcze owu raczej niet? tak?
    a jajnior boleć moze i po owu?

skomplikowane

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bozia gdzie te grzyby zbierałaś? Bo na Warmii i Mazurach dupa blada
    jedyne co to ze 20 Kani zebraliśmy a tak parę maślaków susza
    za Pcimiem...nie było jakoś masakrycznie dużo - ale i tak byliśmy zaskoczeni efektem. W górach grzyby rosną troszkę inaczej niż w innych częściach Polski...

bliska77, inessa, Andzia33, samira, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm lipa w tym roku mam nadzieję, że się jednak rozkręcą bo uwielbiam marynowane mniam.. a został mi ostatni słoiczek z zeszłego roku ;-)
    Bozia3 wrote:
    za Pcimiem...nie było jakoś masakrycznie dużo - ale i tak byliśmy zaskoczeni efektem. W górach grzyby rosną troszkę inaczej niż w innych częściach Polski...

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kasik3033 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia lekarz nie podejmie sie laparskopii bo bardzo czesto mozna uszkodzic ten drugi jajowod ktory jest prawidlowy.
    Moj M mial leukocytospermie (bardzo duza ilosc leukocytow w spermie) leukocyty wyleczone, niestety wyniszczyly one zywe plemniki i nikle sa sznase na poprawe. Poki co nie wiemy skad ta leukocytospermia sie wziela i musi jeszcze dodatkowe badania zrobic...

Bozia3 wrote:
    Witam Dziewczyny :)
    Przez weekend trochę odpoczęłam od forum..ale prasówka zaliczona...:)

Byliśmy wczoraj w lesie - piękna pogoda - uzbieraliśmy 3 kosze grzybów - nawet były rydze - uwielbiam to robić..:)

Kasik - fajnie, że wróciłaś...nie podłamuj się - tu wszyscy są już trochę zryci tematem...Powiedz mi - dlaczego męża wyniki złe? Co jest źle? - Może uda się poprawić...a Tobie przepchają kanały i będzie ok..:)

inessa lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    aa czyli nawet jak jest lekko bledszy to jeszcze owu raczej niet? tak?
    a jajnior boleć moze i po owu?

skomplikowane
    ja miałam czasem takie lekko bledsze i inne już nie wychodziły....Reni powinnaś dzisiaj i jutro intensywnie działać - bo to, że bolą Cię jajniki - to może właśnie dopiero pękać...

bliska77, inessa, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik cyt Leukocytospermia jest często skutkiem procesu zapalnego w obrębie narządów rozrodczych męskich np. zapaleniem jąder, zapaleniem najądrzy, zapaleniem gruczołu krokowego czy zapaleniem pęcherzyków nasiennych

a nie chorował nie narzekał?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    aga trzymamy kciuki idziemy z Tobą na rozmowę ;-)
    dzięki, wiem ze mam w Was wsparcie, nie będę czuła się samotna :-)

inessa, anek42 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik3033 wrote:
    Bozia lekarz nie podejmie sie laparskopii bo bardzo czesto mozna uszkodzic ten drugi jajowod ktory jest prawidlowy.
    Moj M mial leukocytospermie (bardzo duza ilosc leukocytow w spermie) leukocyty wyleczone, niestety wyniszczyly one zywe plemniki i nikle sa sznase na poprawe. Poki co nie wiemy skad ta leukocytospermia sie wziela i musi jeszcze dodatkowe badania zrobic...
    czyli za jakiś czas urosną mu nowe - zdrowsze....za kilka miesięcy pewnie będzie wszystko ok....

a laparoskopia może niszczyć jajniki?? To mnie pocieszyłaś...cholera..:)

inessa, Reni, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

wlsnie nie chorowal i nie narzekal...lekarz narazie jest w trakcie poszukiwania o co chodzilo z tymi leukocytami, ale one niestety okrutnie sponiewieralay jego zolnierzyki.... morfoligie ma praktycznie zerowa...

Reni wrote:
    Kasik cyt Leukocytospermia jest często skutkiem procesu zapalnego w obrębie narządów rozrodczych męskich np. zapaleniem jąder, zapaleniem najądrzy, zapaleniem gruczołu krokowego czy zapaleniem pęcherzyków nasiennych

a nie chorował nie narzekał?

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik i na poprawę humoru

cyt"Leukocytospermia nie jest jednak wedle obecnego stanu wiedzy powodem do paniki lub wyrokiem przesądzającym o niepłodności."

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass wrote:
    Dzięki Inesso za informację, po wakacjach pewnie zajmę się kwestią naprotechnologii. Trochę miałam jej na kursie przed ślubem i na wykładach na uczelni, i z mężem pewnie wybierzemy sie do lekarza, ale jeszcze odpuszczę i poczekam co się wydarzy. Jeszcze raz bardzo dziękuję za wszelkie informację.
    Najgorsze, że wizyty kosztują sporo. A jak się już coś zacznie to warto kontynuować. :-)

czy to o nią chodzi?

inessa lubi tę wiadomość

Andzia33
  • Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia HSG mialam tydzien temu... jeden jajowod drozny a drugi wiem ze nie drozny ale nie mam jeszcze dokladnego opisu, lekarze nie chca za bardzo udrazniac tylko jednego bo sa szanse ze uszkodza ten zdrowy

A po co ci laparoskopia na jajnikach? masz policystyczne?

Bozia3 wrote:
    czyli za jakiś czas urosną mu nowe - zdrowsze....za kilka miesięcy pewnie będzie wszystko ok....

a laparoskopia może niszczyć jajniki?? To mnie pocieszyłaś...cholera..:)

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia no własnie nie bardzo kojarzę

ale jeśli tak to już byłby kolejny przypadek gdzie ktoś się boi zabiegów albo nie ma kasy i nagle zachodzi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2013, 13:59

Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni humor jest juz duuuzo lepszy niz miesiac temu, przewalilam ten temat wszedzie nawet gdzies sie dokopalam do materialow lekarskich w USA :)

czytalam, czytalam i malo co nie sfiksowalam ;)

Tak sobie pomyslalm ze ja za nikogo nie wyzdrowieje i niech to moj M sobie czyta i czyta...
    Reni wrote:
    Kasik i na poprawę humoru

cyt"Leukocytospermia nie jest jednak wedle obecnego stanu wiedzy powodem do paniki lub wyrokiem przesądzającym o niepłodności."

Reni, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

‹‹ 1206 1207 1208 1209 1210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ