Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile czasu wcześniej mogą się zacząć bóle owulacyjne?
    i czy testy owu wychodzą + po owulacji?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny :)
    Przez weekend trochę odpoczęłam od forum..ale prasówka zaliczona...:)

Byliśmy wczoraj w lesie - piękna pogoda - uzbieraliśmy 3 kosze grzybów - nawet były rydze - uwielbiam to robić..:)

Kasik - fajnie, że wróciłaś...nie podłamuj się - tu wszyscy są już trochę zryci tematem...Powiedz mi - dlaczego męża wyniki złe? Co jest źle? - Może uda się poprawić...a Tobie przepchają kanały i będzie ok..:)

nick nieaktualny, Andzia33, grosza, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Obserwacja i badania są konieczne w pewnym momencie gdy się nie udaje, bo wiadomo gdzie można spróbować uderzyć by odnieść sukces
    właśnie "głową muru nie przebijemy" a nasi M też się kiedyś zaczną zbuntować że tak na zawołanie <3 i pod nasze dyktando
    czekam na @ już puka do mnie :P następny cykl walki z Clo,metformaxem, ziołami witaminami, żelami i sodami etc przedemną
    no ja mam dzis 3dc i w piątek idę na rozmowę o IUI do mojej gin

nick nieaktualny, Andzia33, Olena, grosza lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia gdzie te grzyby zbierałaś? Bo na Warmii i Mazurach dupa blada
    jedyne co to ze 20 Kani zebraliśmy a tak parę maślaków susza

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga trzymamy kciuki idziemy z Tobą na rozmowę ;-)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dziewczyny ile czasu wcześniej mogą się zacząć bóle owulacyjne?
    i czy testy owu wychodzą + po owulacji?
    po owulacji nie powinny wychodzić - one wychodzą na plus raczej dzień przed - bo rośnie stężenie hormonu, który właśnie powoduje pęknięcie jajca przecież....a po to już zaczyna rosnąć progesteron...

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa czyli nawet jak jest lekko bledszy to jeszcze owu raczej niet? tak?
    a jajnior boleć moze i po owu?

skomplikowane

nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bozia gdzie te grzyby zbierałaś? Bo na Warmii i Mazurach dupa blada
    jedyne co to ze 20 Kani zebraliśmy a tak parę maślaków susza
    za Pcimiem...nie było jakoś masakrycznie dużo - ale i tak byliśmy zaskoczeni efektem. W górach grzyby rosną troszkę inaczej niż w innych częściach Polski...

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia33, nick nieaktualny, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm lipa w tym roku mam nadzieję, że się jednak rozkręcą bo uwielbiam marynowane mniam.. a został mi ostatni słoiczek z zeszłego roku ;-)
    Bozia3 wrote:
    za Pcimiem...nie było jakoś masakrycznie dużo - ale i tak byliśmy zaskoczeni efektem. W górach grzyby rosną troszkę inaczej niż w innych częściach Polski...

nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kasik3033 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia lekarz nie podejmie sie laparskopii bo bardzo czesto mozna uszkodzic ten drugi jajowod ktory jest prawidlowy.
    Moj M mial leukocytospermie (bardzo duza ilosc leukocytow w spermie) leukocyty wyleczone, niestety wyniszczyly one zywe plemniki i nikle sa sznase na poprawe. Poki co nie wiemy skad ta leukocytospermia sie wziela i musi jeszcze dodatkowe badania zrobic...

Bozia3 wrote:
    Witam Dziewczyny :)
    Przez weekend trochę odpoczęłam od forum..ale prasówka zaliczona...:)

Byliśmy wczoraj w lesie - piękna pogoda - uzbieraliśmy 3 kosze grzybów - nawet były rydze - uwielbiam to robić..:)

Kasik - fajnie, że wróciłaś...nie podłamuj się - tu wszyscy są już trochę zryci tematem...Powiedz mi - dlaczego męża wyniki złe? Co jest źle? - Może uda się poprawić...a Tobie przepchają kanały i będzie ok..:)

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    aa czyli nawet jak jest lekko bledszy to jeszcze owu raczej niet? tak?
    a jajnior boleć moze i po owu?

skomplikowane
    ja miałam czasem takie lekko bledsze i inne już nie wychodziły....Reni powinnaś dzisiaj i jutro intensywnie działać - bo to, że bolą Cię jajniki - to może właśnie dopiero pękać...

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik cyt Leukocytospermia jest często skutkiem procesu zapalnego w obrębie narządów rozrodczych męskich np. zapaleniem jąder, zapaleniem najądrzy, zapaleniem gruczołu krokowego czy zapaleniem pęcherzyków nasiennych

a nie chorował nie narzekał?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    aga trzymamy kciuki idziemy z Tobą na rozmowę ;-)
    dzięki, wiem ze mam w Was wsparcie, nie będę czuła się samotna :-)

nick nieaktualny, anek42 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik3033 wrote:
    Bozia lekarz nie podejmie sie laparskopii bo bardzo czesto mozna uszkodzic ten drugi jajowod ktory jest prawidlowy.
    Moj M mial leukocytospermie (bardzo duza ilosc leukocytow w spermie) leukocyty wyleczone, niestety wyniszczyly one zywe plemniki i nikle sa sznase na poprawe. Poki co nie wiemy skad ta leukocytospermia sie wziela i musi jeszcze dodatkowe badania zrobic...
    czyli za jakiś czas urosną mu nowe - zdrowsze....za kilka miesięcy pewnie będzie wszystko ok....

a laparoskopia może niszczyć jajniki?? To mnie pocieszyłaś...cholera..:)

nick nieaktualny, Reni, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

wlsnie nie chorowal i nie narzekal...lekarz narazie jest w trakcie poszukiwania o co chodzilo z tymi leukocytami, ale one niestety okrutnie sponiewieralay jego zolnierzyki.... morfoligie ma praktycznie zerowa...

Reni wrote:
    Kasik cyt Leukocytospermia jest często skutkiem procesu zapalnego w obrębie narządów rozrodczych męskich np. zapaleniem jąder, zapaleniem najądrzy, zapaleniem gruczołu krokowego czy zapaleniem pęcherzyków nasiennych

a nie chorował nie narzekał?

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik i na poprawę humoru

cyt"Leukocytospermia nie jest jednak wedle obecnego stanu wiedzy powodem do paniki lub wyrokiem przesądzającym o niepłodności."

nick nieaktualny, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass wrote:
    Dzięki Inesso za informację, po wakacjach pewnie zajmę się kwestią naprotechnologii. Trochę miałam jej na kursie przed ślubem i na wykładach na uczelni, i z mężem pewnie wybierzemy sie do lekarza, ale jeszcze odpuszczę i poczekam co się wydarzy. Jeszcze raz bardzo dziękuję za wszelkie informację.
    Najgorsze, że wizyty kosztują sporo. A jak się już coś zacznie to warto kontynuować. :-)

czy to o nią chodzi?

Andzia33
  • Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia HSG mialam tydzien temu... jeden jajowod drozny a drugi wiem ze nie drozny ale nie mam jeszcze dokladnego opisu, lekarze nie chca za bardzo udrazniac tylko jednego bo sa szanse ze uszkodza ten zdrowy

A po co ci laparoskopia na jajnikach? masz policystyczne?

Bozia3 wrote:
    czyli za jakiś czas urosną mu nowe - zdrowsze....za kilka miesięcy pewnie będzie wszystko ok....

a laparoskopia może niszczyć jajniki?? To mnie pocieszyłaś...cholera..:)

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia no własnie nie bardzo kojarzę

ale jeśli tak to już byłby kolejny przypadek gdzie ktoś się boi zabiegów albo nie ma kasy i nagle zachodzi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2013, 13:59

Andzia33, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni humor jest juz duuuzo lepszy niz miesiac temu, przewalilam ten temat wszedzie nawet gdzies sie dokopalam do materialow lekarskich w USA :)

czytalam, czytalam i malo co nie sfiksowalam ;)

Tak sobie pomyslalm ze ja za nikogo nie wyzdrowieje i niech to moj M sobie czyta i czyta...
    Reni wrote:
    Kasik i na poprawę humoru

cyt"Leukocytospermia nie jest jednak wedle obecnego stanu wiedzy powodem do paniki lub wyrokiem przesądzającym o niepłodności."

Reni, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 1206 1207 1208 1209 1210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ