X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Witaj Fidelissa u nas zawsze coś się dzieje :-)
    Betybet witaj w gronie, ja mam również migrenę z aureolą oczną - pisałam o tym całkiem niedawno, również hashimoto i niedoczynność sporą, nie martw sie, da sie z tym żyć, tylko leki odpowiednio trzeba ustawić
    Grosza, nie wiadomo jak zareagujesz, ja np oprócz skoków wagi i puchnięcia nie mam zadnych innych skutków ubocznych :-)
    co do fb ja w ogóle nie zakładałam swojego konta i jak to koleżanka mi powiedziała "nie masz konta na fb to nie istniejesz" ale wydaje mi się ze jakoś jednak egzystuję ;-)

Lucky, polarmiś, Andzia33, inessa, Mango, grosza, anek42, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2013, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhhhhhhhhhhhh a ja myślałam że mam tak orginalnie |:D
    Agusia a Ty bierzesz coś na tą swoją aurę? - wypisał mi neurolog divascan
    Lucky :*

bliska77, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betybet wrote:
    ehhhhhhhhhhhhh a ja myślałam że mam tak orginalnie |:D
    Agusia a Ty bierzesz coś na tą swoją aurę? - wypisał mi neurolog divascan
    Lucky :*
    nic nie biorę, ja ta aurę zawsze mam w lewym oku od zawsze zaczęło się jak miałam ok 10-11 lat wtedy towarzyszyły temu dodatkowo silne wymioty czasem po kilkanaście razy w ciągu np 5 godzin, potem na szczęście to ustało ale znów aura (u mnie zawsze przed bólem) i bóle pojawiły sie w wieku ok 23 lat ale juz bez wymiotów i uwaga przez cała ciążę miałam spokój, ok dwa miesiące po porodzie znów powróciła. zaciskam bardzo mocno oczy silnie uciskam lewą skroń i "naciągam" końcówkę lewego oka w kierunku skroni, kładę się na ten lewej stronie i po jakiś 15-25 min przechodzi, niedawno napisałam, że ostatnio leżałam w pracy w łazience na podłodze, najważniejsze ze przechodzi bez leków, pozostaje potem ból

Lucky, samira, inessa, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bidula - ale wiem o co chodzi z tym , że nie myślałam że to migrena - teraz bolała mnie głowa przez dwa tyg dzień w dzień plus cała reszta o której piszesz u mnie po prawej częściej , z reguły zakładam palce bo wtedy nawet zapach wody powoduje u mnie mdłości - a ja głupia właśnie w takich momentach zawsze myślałam , a może się udało?- bo z reguły zaczynało mi się w okolicach zbliżającej się @

bliska77, polarmiś, samira, inessa lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie współrzędne ;-) namiary
    wyznaczę azymut ;-)

p.s. witam wszystkie dzielne dziewoje
    promyk wrote:
    Reni i Olena dawajcie do moich okolicznych laskow. / 37,8

bliska77, Iwone, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga powiedz jej nie masz konta na ovu nie istniejesz haha!

Witaj Fidelisa
    agafbh wrote:
    Witajcie

co do fb ja w ogóle nie zakładałam swojego konta i jak to koleżanka mi powiedziała "nie masz konta na fb to nie istniejesz" ale wydaje mi się ze jakoś jednak egzystuję ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 08:49

bliska77, Andzia33, inessa, anek42 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betybet wrote:
    Bidula - ale wiem o co chodzi z tym , że nie myślałam że to migrena - teraz bolała mnie głowa przez dwa tyg dzień w dzień plus cała reszta o której piszesz u mnie po prawej częściej , z reguły zakładam palce bo wtedy nawet zapach wody powoduje u mnie mdłości - a ja głupia właśnie w takich momentach zawsze myślałam , a może się udało?- bo z reguły zaczynało mi się w okolicach zbliżającej się @
    wiesz co, zauważyłam że ma to na pewno związek z hormonami, nie wiem dokładnie o co chodzi ale z ich stężeniem bo wbrew wszystkiemu podczas brania tabletek anty, gdzie migrena jest przeciwwskazaniem, nie miałam w ogóle jej napadów potem w ciąży też nie miałam, zaczęły się znów po ciąży, zatem myślę, że coś jest na rzeczy

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Aga powiedz jej nie ma konta na ovu nie istniejesz haha!

Witaj Fidelisa
    o własnie, to forum jest dla mnie bardzo ważne :-)

Lucky, Iwone, Andzia33, inessa, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Witajcie :)
    jestem nowa..
    i mam 35 lat
    i staramy się o dzidziusia:)

Witaj Fidelissa w naszym gronie :)

Witajcie dziewczyny :)

klz98u696p33kjce.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Cześć Fidelissa :)

Dzisiaj zadzwonię do gina żeby się umówić na wizytę.

"Śniadanie" czyt. tabletki już wzięłam :) ok. 11.00 drugie "śniadanie" :P

U nas słonecznie. Oby tak dalej.

bliska77, Lucky, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni okolice torunia - azymut kujawsko-pomorskie. Osobiscie polecam laski w okolicach podgorza lub osowki. Tylko zabierz duzo wiaderek - moj zabrali tylko dwa wiaderka...

bliska77, Reni, Lucky, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

Promyk
  • Reni Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    Reni okolice torunia - azymut kujawsko-pomorskie. Osobiscie polecam laski w okolicach podgorza lub osowki. Tylko zabierz duzo wiaderek - moj zabrali tylko dwa wiaderka...

byłam teraz koło Działdowa i dupa blada :-) sucho

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 09:20

Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my chyba w sobotę skoczymy na grzybki, ogólnie uwielbiam chodzić po lesie, to dla mnie czysta przyjemność, natomiast mój M nastawia się tylko na grzybki :-)

Lucky, caffe, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 19:39

bliska77, Lucky, caffe, samira, inessa lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 19:39

bliska77, Lucky, caffe, inessa, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Cześć dziewczyny !
    Ja dalej sprzątam, ale już nie z takim zapałem. Zbliża się @ i nic mi się nie chcę. Poza tym nie wyspałam się dzisiaj, bo latałam za komarami do 1:30 :(
    oj komary niestety są bardzo upierdliwe, my wtyczki na noc włączamy :-)

Iwone, Lucky, caffe, inessa lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 19:40

Lucky, caffe, inessa lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betybet wrote:
    Witam Paniusie z rana - chwilkę mnie nie było bo wiecie ten sex na okrągło zabiera czas hehe .
    A na poważnie wyleżałam się w szpitalu na diagnostyce i mam haschimoto , białkomocz , tachykardię , nadciśnienie( ale to akurat od dawna) i chorobę o zajefajnej nazwie " Migrena z aurą oczną" - czy któraś ma coś w ten deseń - najbardziej to mi ta tarczyca nie daje spokoju.
    Moja mlodsza ma haschimoto zdiagnozowane 5lat temu-jest pod opieka endokrynologa. Mdlala od 3 roku zycia. Lekarze nieudolnie szukali, od kardiologa do neurologa .nawet byla w szpitalu na oddziale neurologicznym-kardiologicznym-endokrynologicznym. Miala tetniaka na aorcie,wypadajaca zastawke. Pomimo zlych wynikow hormonow zostala skierowana po wyjsciu ze szpitala do kardiologa. W dwa tyg.pozniej pojawily sie wole i oswiecenie lekarzy- tsh przekraczalo dopuszczalna norme 4× miala 16,79. Poszukiwanie lekarza,parodie terminowe to wszystko przeszlysmy. Teraz dojezdzam z torunia do bydgoszczy, juz doszlysmy do 1 wizyty na pol roku. Tentniak cudem sie wchlonal,nie ma napadow nerwicy,zastawki dalej wypadaja ale juz nie w takim stopniu jak przed leczeniem tarczycy. Takie malutkie cos a jaki ma wplyw. A i dostala @ w wieku 10lat. Dostaje letrox 100, a przedtem 50. Po zdiagnozowaniu na usg stwierdzono ze lewy gruczol tarczycy zamiast 2,5-3cm ma dl.7cm i jest rozkawalkowana( wyglada jak kisc winogrona) Teraz ma 14 lat, hormony tsh,ft3, ft4 ustabilizowane.
    To jest bardzo podstepna choroba, trzeba bardzo dokladnie dobrac co i jak sine. Wspolczuje bo wiem co to za paskudztwo. Moze jesli moge cos doradzic zacznij od tarczycy to reszta schorzen sie jakos rozejdzie po kosciach.

bliska77, Lucky, caffe, Andzia33, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

Promyk
  • promyk Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni co tam dzialdowo. Przerzuc tylek z wiadrami w okolice torunia :-) :-) :-)

Promyk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    Moja mlodsza ma haschimoto zdiagnozowane 5lat temu-jest pod opieka endokrynologa. Mdlala od 3 roku zycia. Lekarze nieudolnie szukali, od kardiologa do neurologa .nawet byla w szpitalu na oddziale neurologicznym-kardiologicznym-endokrynologicznym. Miala tetniaka na aorcie,wypadajaca zastawke. Pomimo zlych wynikow hormonow zostala skierowana po wyjsciu ze szpitala do kardiologa. W dwa tyg.pozniej pojawily sie wole i oswiecenie lekarzy- tsh przekraczalo dopuszczalna norme 4× miala 16,79. Poszukiwanie lekarza,parodie terminowe to wszystko przeszlysmy. Teraz dojezdzam z torunia do bydgoszczy, juz doszlysmy do 1 wizyty na pol roku. Tentniak cudem sie wchlonal,nie ma napadow nerwicy,zastawki dalej wypadaja ale juz nie w takim stopniu jak przed leczeniem tarczycy. Takie malutkie cos a jaki ma wplyw. A i dostala @ w wieku 10lat. Dostaje letrox 100, a przedtem 50. Po zdiagnozowaniu na usg stwierdzono ze lewy gruczol tarczycy zamiast 2,5-3cm ma dl.7cm i jest rozkawalkowana( wyglada jak kisc winogrona) Teraz ma 14 lat, hormony tsh,ft3, ft4 ustabilizowane.
    To jest bardzo podstepna choroba, trzeba bardzo dokladnie dobrac co i jak sine. Wspolczuje bo wiem co to za paskudztwo. Moze jesli moge cos doradzic zacznij od tarczycy to reszta schorzen sie jakos rozejdzie po kosciach.
    no właśnie, grunt to dobry lekarz który postawi trafną diagnozę, dobrze, ze macie to juz za sobą, ze względu na mnie moja córka też jest obciążona i jest pod opieką endokrynologa co 6mcy badamy tsh, ft3 i ft4, na początku miała sporo powyżej normy każdy hormon obecnie tylko ft3

Lucky, caffe, inessa, promyk lubią tę wiadomość

‹‹ 1211 1212 1213 1214 1215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ