35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ComeToMeBaby wrote:Śmiechem żartem to dziś jest dopiero 4.11. Do 10go masz wytrzymać, czyż nie?
Najpierw my się dopytywalysmy kiedy rodzisz a ty nie chciałaś, teraz ty będziesz już chciała a my cię będziemy wstrzymywać, bo jeszcze nie 10tyComeToMeBaby, iwcia77, Sabina, ania.g, dorbie lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Ale według lekarza, to moze jeszcze tydzień potrwać. Spokojnie. Ale zapasy chipsów mozecie robić.
).
iwcia77, Sabina, moremi, dorbie, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Alis wrote:Skoro się nic nie dzieje to opowiem wam o standardach prowadzenia ciąży w Medicoverze, bo wciąż jestem pod wrażeniem.
A więc po pierwszej wizycie pisałam, że lekarka powiedziała, że widzi jajo, ale jeszcze właściwie nie widzi zarodka i żeby zrobić badania krwi i przyjść za 2 tygodnie. Więc wróciłam po 2 tygodniach i wzięłam męża, żeby się z potomkiem przywitał. Wchodzimy do gabinetu (innego niż za 1 razem), a tam tylko jedno krzesło, więc mąż mi stoi nad głową. Lekarka obejrzała moje wyniki i mówi - to proszę teraz do pielęgniarki na założenie karty ciąży. Prześlismy, tam też jedno krzesło, mąż stoi nade mną. A lekarka mówi - to dziękuję, koniec wizyty. Pytam się o USG - nie ma, bo w tym gabinecie nie ma sprzetu. To po co ta wizyta? Dowiedziałam się, że w ciąży w Medicoverze przysługują 3 USG. Rewelacja. I jeszcze, żeby się tym nie martwić, bo badanie USG nie jest obojętne dla dziecka i takie są teraz zalecenia.
To maja holenderskie standardy. Tu tez 3 razy USG. 10-12 tydzień ciązy , potem w 20 i ostatnie nie pamiętam jakoś tak blizej porodu.
No z tym ze tu mają trochę bardziej ekskluzywnie, bo mają po 2 stołki w gabinetach
BISCA, iwcia77, Alis, Sabina, ComeToMeBaby, dorbie, moremi, Mega, satori lubią tę wiadomość
-
Jeszcze mi się przypomniało.
Dziewczyny , mam pytanie. Czy upławy w ciązy to norma ?
Niby google mówi ze tak. Ale czasami ( za przeproszeniem )naprawde mam mokro w majtkach. Miała tak któraś ?iwcia77, Alis, Sabina, dorbie, moremi, Mimbla lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Śmiechem zartem, ale wydaje mi się, że brzuch mi się obniżył. Jest jakby mniejszy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 17:01
dorbie, BISCA, Mega lubią tę wiadomość
-
beates wrote:Jeszcze mi się przypomniało.
Dziewczyny , mam pytanie. Czy upławy w ciązy to norma ?
Niby google mówi ze tak. Ale czasami ( za przeproszeniem )naprawde mam mokro w majtkach. Miała tak któraś ?
zdarzaja sie czestoAlis, beates, dorbie, BISCA, moremi lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:hej Beates,
Jak samopoczucie ? Ciazowo sie czujesz ?
Kurcze własnie miałam do Ciebie pisać, bo zauwazyłam na wykresie ze zaczęłaś brać gonal. Czyli zaczynasz kolejne podejście , tak ?
Ja nie czuję sie jakoś ciązowo. To znaczy nie mam typowych objawów. Moze ze 3 razy mnie zemdliło i tyle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 17:27
dorbie, BISCA, malgos741, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
Ania, trzymam kciuki za bliznę! Myśle ze wytrzyma.
Moremi, moze tak cię złapie jak Małą z listopadowek tylko tydz pózniej.
Wróciłam od gina... Nie wiem co o tym wszystkim myslec... Zaczynam sie bać ze skończy sie na cc. Oznak porodu brak, badania piękne, przepływy w normie a młody ma juz 3500. Na 17go gin kazał mi sie pokazac na oddziale, wtedy sprawdzi Młodego, podepnie pod ktg i zobaczymy. Wywołanie planowo tydz po terminie ale wszystko rozstrzygnie sie 17go. J urodziłam w 39t4d jutro pełne 38tc. No nic, od 12go będę szorować chatęiwcia77, Sabina, dorbie, ania.g, ComeToMeBaby, BISCA, malgos741, moremi, Mega, Mimbla, satori lubią tę wiadomość
-
Natka_79 wrote:Ania, trzymam kciuki za bliznę! Myśle ze wytrzyma.
Moremi, moze tak cię złapie jak Małą z listopadowek tylko tydz pózniej.
Wróciłam od gina... Nie wiem co o tym wszystkim myslec... Zaczynam sie bać ze skończy sie na cc. Oznak porodu brak, badania piękne, przepływy w normie a młody ma juz 3500. Na 17go gin kazał mi sie pokazac na oddziale, wtedy sprawdzi Młodego, podepnie pod ktg i zobaczymy. Wywołanie planowo tydz po terminie ale wszystko rozstrzygnie sie 17go. J urodziłam w 39t4d jutro pełne 38tc. No nic, od 12go będę szorować chatęNatka_79, dorbie, ania.g, ComeToMeBaby, BISCA, Bozia3, Mimbla lubią tę wiadomość