Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Śmiechem żartem to dziś jest dopiero 4.11. Do 10go masz wytrzymać, czyż nie? :-P
    Najpierw my się dopytywalysmy kiedy rodzisz a ty nie chciałaś, teraz ty będziesz już chciała a my cię będziemy wstrzymywać, bo jeszcze nie 10ty :-P
    Ale według lekarza, to moze jeszcze tydzień potrwać. Spokojnie. Ale zapasy chipsów mozecie robić.

ComeToMeBaby, iwcia77, nick nieaktualny, ania.g, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Śmiechem zartem, ale wydaje mi się, że brzuch mi się obniżył. Jest jakby mniejszy.
    Znaczy sie bedziesz rodzic niedługo 8)

iwcia77, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie i mam nadzieje ze Ignas bedzie mial na drugie Anna Maria ;-)
    moremi wrote:
    Anna Maria, przyczyniłas się do powstania skurczy :-D
    Dawno się tak nie posmiałam :-D

BISCA, ComeToMeBaby, iwcia77, nick nieaktualny, moremi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ale według lekarza, to moze jeszcze tydzień potrwać. Spokojnie. Ale zapasy chipsów mozecie robić.
    Pamiętaj: ja mam zawsze rezerwację w drugim rzędzie(żeby nie zachlapało) i lekko z boku (aby lekarz nie zasłaniał grzebania :-P).

iwcia77, nick nieaktualny, moremi, nick nieaktualny, malgos741 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • beates Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Śmiechem zartem, ale wydaje mi się, że brzuch mi się obniżył. Jest jakby mniejszy.

Mowiłam , to juz jutro :)

iwcia77, nick nieaktualny, malgos741 lubią tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Skoro się nic nie dzieje to opowiem wam o standardach prowadzenia ciąży w Medicoverze, bo wciąż jestem pod wrażeniem.

A więc po pierwszej wizycie pisałam, że lekarka powiedziała, że widzi jajo, ale jeszcze właściwie nie widzi zarodka i żeby zrobić badania krwi i przyjść za 2 tygodnie. Więc wróciłam po 2 tygodniach i wzięłam męża, żeby się z potomkiem przywitał. Wchodzimy do gabinetu (innego niż za 1 razem), a tam tylko jedno krzesło, więc mąż mi stoi nad głową. Lekarka obejrzała moje wyniki i mówi - to proszę teraz do pielęgniarki na założenie karty ciąży. Prześlismy, tam też jedno krzesło, mąż stoi nade mną. A lekarka mówi - to dziękuję, koniec wizyty. Pytam się o USG - nie ma, bo w tym gabinecie nie ma sprzetu. To po co ta wizyta? Dowiedziałam się, że w ciąży w Medicoverze przysługują 3 USG. Rewelacja. I jeszcze, żeby się tym nie martwić, bo badanie USG nie jest obojętne dla dziecka i takie są teraz zalecenia.

To maja holenderskie standardy. Tu tez 3 razy USG. 10-12 tydzień ciązy , potem w 20 i ostatnie nie pamiętam jakoś tak blizej porodu.
    No z tym ze tu mają trochę bardziej ekskluzywnie, bo mają po 2 stołki w gabinetach :)

BISCA, iwcia77, Alis, nick nieaktualny, ComeToMeBaby, nick nieaktualny, moremi, Mega, satori lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa a komercyjne podejscie nie wchodzi w gre ?

iwcia77, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • beates Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet się nie przywitałam.
    Dobry wieczór !
    Ide jakiś obiad ugotować

iwcia77, ania.g, Mega lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Beates,

Jak samopoczucie ? Ciazowo sie czujesz ?

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • beates Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mi się przypomniało.
    Dziewczyny , mam pytanie. Czy upławy w ciązy to norma ?
    Niby google mówi ze tak. Ale czasami ( za przeproszeniem )naprawde mam mokro w majtkach. Miała tak któraś ?

iwcia77, Alis, nick nieaktualny, nick nieaktualny, moremi, Mimbla lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    No rodzisz jutro przecież!

iwcia77, nick nieaktualny, BISCA lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    nobo pora na telesfora! sio rodzic! zwijaj zagle -na porodowke kurs kochana ;D :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 17:01

nick nieaktualny, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Jeszcze mi się przypomniało.
    Dziewczyny , mam pytanie. Czy upławy w ciązy to norma ?
    Niby google mówi ze tak. Ale czasami ( za przeproszeniem )naprawde mam mokro w majtkach. Miała tak któraś ?
    tak , ja mialam

zdarzaja sie czesto :)

Alis, beates, nick nieaktualny, BISCA, moremi lubią tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    hej Beates,

Jak samopoczucie ? Ciazowo sie czujesz ?

Kurcze własnie miałam do Ciebie pisać, bo zauwazyłam na wykresie ze zaczęłaś brać gonal. Czyli zaczynasz kolejne podejście , tak ? :)

Ja nie czuję sie jakoś ciązowo. To znaczy nie mam typowych objawów. Moze ze 3 razy mnie zemdliło i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 17:27

nick nieaktualny, BISCA, malgos741, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    tak , ja mialam

zdarzaja sie czesto :)

Dzięki Iwcia !

iwcia77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Pamiętaj: ja mam zawsze rezerwację w drugim rzędzie(żeby nie zachlapało) i lekko z boku (aby lekarz nie zasłaniał grzebania :-P).
    abonament se kupila -no :)

beates, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, trzymam kciuki za bliznę! Myśle ze wytrzyma.
    Moremi, moze tak cię złapie jak Małą z listopadowek tylko tydz pózniej.

Wróciłam od gina... Nie wiem co o tym wszystkim myslec... Zaczynam sie bać ze skończy sie na cc. Oznak porodu brak, badania piękne, przepływy w normie a młody ma juz 3500. Na 17go gin kazał mi sie pokazac na oddziale, wtedy sprawdzi Młodego, podepnie pod ktg i zobaczymy. Wywołanie planowo tydz po terminie ale wszystko rozstrzygnie sie 17go. J urodziłam w 39t4d jutro pełne 38tc. No nic, od 12go będę szorować chatę ;)

iwcia77, nick nieaktualny, nick nieaktualny, ania.g, ComeToMeBaby, BISCA, malgos741, moremi, Mega, Mimbla, satori lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Ania, trzymam kciuki za bliznę! Myśle ze wytrzyma.
    Moremi, moze tak cię złapie jak Małą z listopadowek tylko tydz pózniej.

Wróciłam od gina... Nie wiem co o tym wszystkim myslec... Zaczynam sie bać ze skończy sie na cc. Oznak porodu brak, badania piękne, przepływy w normie a młody ma juz 3500. Na 17go gin kazał mi sie pokazac na oddziale, wtedy sprawdzi Młodego, podepnie pod ktg i zobaczymy. Wywołanie planowo tydz po terminie ale wszystko rozstrzygnie sie 17go. J urodziłam w 39t4d jutro pełne 38tc. No nic, od 12go będę szorować chatę ;)
    akurat jak znalazl na swieta bedziesz miala posprzatane ;D

Natka_79, nick nieaktualny, ania.g, ComeToMeBaby, BISCA, Bozia3, Mimbla lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beates u mnie tez było obficie, szczególnie gdy brałam dupka, po odstawieniu było lepiej. W kazdym razie pokochałam wkładki z rossmana, takie powiększone ;)

iwcia77, beates, nick nieaktualny, BISCA, moremi, Mimbla lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    akurat jak znalazl na swieta bedziesz miala posprzatane ;D
    Taa :D do świąt to sie napaskudzi, choc z drugiej strony moze okna bym machnęła, juz sie proszą o mycie ;)

iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
‹‹ 12078 12079 12080 12081 12082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ