35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni wrote:kurcze mam wrażenie, że od momentu kiedy Simba poszła na spotkanie z Zarządem załatwiać mi pracę zniknęła z forum
ja nie wiem już..martwić się?
Paszczak może sprawdź czy ciepła jest, bo może leży gdzieś u Ciebie pod płotem albo inną tują
Jestem wlasnie na spacerze, to popacze..
iwcia77, ComeToMeBaby, Reni, BISCA, moremi, Mega, Bozia3, Mimbla lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Dobra, czas na mój raport.
Przyjęłam pierwszą dawkę szczepionki WZW b. Druga dawka 2.12. I jeszcze trzecia w kwietniu (o ile nie będę w ciąży). Taka wersja, której nie trzeba odnawiać co 5lat tylko wystarczy się raz zaszczepić i działa całe życie (podobno są takie badania, twierdzi lekarz). Oczywiście za szczepionkę musiałam zapłacić. 65zł za dawkę. Tyle samo kosztują dwie następne.
Obdzwoniłam dziś trochę klinik i wszędzie wygląda tak samo :
- Miejsc w programie rządowym do czerwca już nie mamy wolnych
- tak, przedłużono program do 2019, kliniki określają go jako "nowy", bo nie wiedzą ile i kiedy dostaną na niego pieniędzy, i jak będzie okrojony, bo spodziewają się że PiS będzie chciał wprowadzić zmiany, choćby w kwestii mrozenia zarodków,
- Nie mają jeszcze wytycznych co robić i każą dzwonić w przyszłym tygodniu / w grudniu / w styczniu...
Jednym słowem: burdellos. -
nick nieaktualnybeates wrote:Jeszcze mi się przypomniało.
Dziewczyny , mam pytanie. Czy upławy w ciązy to norma ?
Niby google mówi ze tak. Ale czasami ( za przeproszeniem )naprawde mam mokro w majtkach. Miała tak któraś ?iwcia77, beates, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia kciuki trzymam za Twoja blizne. Niech sie cholera trzyma w kupie i nigdzie nie rozlazi
zazdroszczę Julki na usg. Tak bym chciała już ujrzeć swoje jak macha do mnie z ekranu monitora
iwcia77, ania.g, BISCA, kapturnica, malgos741, efcia, Alis, Mega, macduska, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatka_79 wrote:Beates u mnie tez było obficie, szczególnie gdy brałam dupka, po odstawieniu było lepiej. W kazdym razie pokochałam wkładki z rossmana, takie powiększone
Najgorsze, że od wkładek mam straszny świąd i to od kazdych, bo już wypróbowałam 5 firm. Masakra, ale ja tak miałam w poprzedniej ciązy
A i lutkę nadal muszę brac z powodu skurczybeates lubi tę wiadomość
-
dorbie wrote:U mnie też. ja najbardziej lubię Naturella te na 3 kropelki, bo na 2 mi przeciakaja
Najgorsze, że od wkładek mam straszny świąd i to od kazdych, bo już wypróbowałam 5 firm. Masakra, ale ja tak miałam w poprzedniej ciązy
A i lutkę nadal muszę brac z powodu skurczybeates, dorbie, moremi lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
BISCA wrote:Kometa a komercyjne podejscie nie wchodzi w gre ?
Jeśli chcielibyśmy poczekać to po nowym roku musimy doliczyć do kosztów jeszcze leki (do końca tego roku są refundowane).
Jeśli chcemy czekać na rządowe to najwcześniej lipiec. Nie wiadomo czy wtedy jeszcze będą plemniki - trzeba by było się zastanowić czy nie zamrozić, żeby mieć czym robić to invitro w przyszłości. No i.. Ja w lipcu mogę mieć też już całkiem inne amh itd. I już kolejny rok na głowie...
No i skoro kliniki nie zapisują już na "stary " program rządowy, a na nowy (ten do 2019) jeszcze nie wiedzą to może się okazać że my poczekamy a PiS w międzyczasie zabroni mrozenia zarodków. Dla nas to ryzykowne nie mieć mrozakow, jeśli się nie uda. Bo tak czy inaczej nikt gwarancji nie da.
Dziś na spokojniej to myślę, że sensowniej byliby do końca roku zrobić komercję z dofinansowaniem leków, gdyby się udało to byłby piękny prezent na świętaa jeśli nie to zaraz jest styczeń /luty i kliniki powinny już wiedzieć co i jak dalej.
Co myślicie? Bo jak to rozważam to argumenty przeważają za tym, żeby teraz jeszcze spróbować komercji i przynajmniej na lekach jeszcze zaoszczędzić, skoro na czymś ewentualnie można. Zawsze to 9,5 tys a nie 15 na przykład. Będę jeszcze jutro dzwonić do klinik w sprawie miejsc rządowych w okresie styczeń - czerwiec, ale rewelacji się nie spodziewam. Wszędzie słyszę to samo.beates, iwcia77, dorbie, BISCA, Sabina, pierwiastka, malgos741, moremi, ania.g, efcia, Aasiula, Alis, Mega, macduska, Bozia3, Mimbla, satori lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Co myślicie? Bo jak to rozważam to argumenty przeważają za tym, żeby teraz jeszcze spróbować komercji i przynajmniej na lekach jeszcze zaoszczędzić, skoro na czymś ewentualnie można. Zawsze to 9,5 tys a nie 15 na przykład. Będę jeszcze jutro dzwonić do klinik w sprawie miejsc rządowych w okresie styczeń - czerwiec, ale rewelacji się nie spodziewam. Wszędzie słyszę to samo.
Kometa, ja bym teraz się spieszyła z komercją i dofinansowaniem leków
Kombinujcie kasę i śpieszcie sie
Trzymam kciukiSabina, malgos741, ComeToMeBaby, moremi, beates lubią tę wiadomość
-
beates wrote:Kurcze własnie miałam do Ciebie pisać, bo zauwazyłam na wykresie ze zaczęłaś brać gonal. Czyli zaczynasz kolejne podejście , tak ?
Ja nie czuję sie jakoś ciązowo. To znaczy nie mam typowych objawów. Moze ze 3 razy mnie zemdliło i tyle.
Na pewno juz to slyszlas tysiac razy, ale brakiem objawow sie nie przejmuj.
Kiedy masz jaka nastepna wizyte z podgladaniem ?iwcia77, beates lubią tę wiadomość