X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też idę, dobranoc, pchły na noc

PS.
    Pierwiastka - bardzo lubię zupę cebulową a nie jadłam jej od kilku lat... muszę ją koniecznie zrobić.
    Podaj przepis na priv, bo ja kulinarnie kaleka jestem. Jak tu czasem czytam co dziewczyny cudują w kuchni to mam ochotę się zapaść pod ziemię :). Jutro bym choć ugotowała taką zupę.

iwcia77, moremi, Sabina, macduska, BISCA, Aasiula, pierwiastka lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    ja też idę, dobranoc, pchły na noc

PS.
    Pierwiastka - bardzo lubię zupę cebulową a nie jadłam jej od kilku lat... muszę ją koniecznie zrobić.
    Podaj przepis na priv, bo ja kulinarnie kaleka jestem. Jak tu czasem czytam co dziewczyny cudują w kuchni to mam ochotę się zapaść pod ziemię :). Jutro bym choć ugotowała taką zupę.
    nie jestes sama - ja tez kulinarnie to nadaje sie tylko do siedzenia przy stole i czekanie az cos pod nos podjedzie :) nawet proste racuchy z przepisu Morki mi nie wyszly :-O

Mimbla, moremi, Dorka.1979, BISCA, pierwiastka, Mega lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    nie jestes sama - ja tez kulinarnie to nadaje sie tylko do siedzenia przy stole i czekanie az cos pod nos podjedzie :) nawet proste racuchy z przepisu Morki mi nie wyszly :-O

u mnie kulinarnie rządzi mąż. Który miewa kryzysy twórcze i wtedy jemy spaghetti w różnych wersjach, po 4 dni pod rząd ;-).

A ja w chałupie zajmuję się organizacją, praniem i sprzątaniem. Gary mnie potwornie nudzą. No gdyby jeszcze gotowało się od razu.. ale czekać pół godziny? ;-)

Nie wiem co to by było przy dziecku? Ale mam nadzieję że mąż, jako rozkręcający życie domowe od samego rana - będzie w stanie zrobić kaszkę czy jakąś owsiankę gdy ja dopiero będę się wynurzać z objęć Morfeusza... Bo jestem nie tylko kulinarną kaleką ale także "ranną sową" ;-). Słaby materiał na matkę, niestety zdaję sobie sprawę.

iwcia77, moremi, Dorka.1979, Sabina, BISCA, Aasiula, pierwiastka, Mega lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    u mnie kulinarnie rządzi mąż. Który miewa kryzysy twórcze i wtedy jemy spaghetti w różnych wersjach, po 4 dni pod rząd ;-).

A ja w chałupie zajmuję się organizacją, praniem i sprzątaniem. Gary mnie potwornie nudzą. No gdyby jeszcze gotowało się od razu.. ale czekać pół godziny? ;-)

Nie wiem co to by było przy dziecku? Ale mam nadzieję że mąż, jako rozkręcający życie domowe od samego rana - będzie w stanie zrobić kaszkę czy jakąś owsiankę gdy ja dopiero będę się wynurzać z objęć Morfeusza... Bo jestem nie tylko kulinarną kaleką ale także "ranną sową" ;-). Słaby materiał na matkę, niestety zdaję sobie sprawę.
    u mnie jak Alojz ma kryzysy tworcze to jest pizza przez caly tydzien :-O ;D ale przy Ivo to musialam nauczyc sie robic papki z warzyw, owocow...jakos mi idzie ..no ale nie od razu Rzym zbudowali ;D

Dorka.1979, Mimbla, Sabina, Aasiula, pierwiastka, Mega lubią tę wiadomość

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Dorka a moglabys tu nam napisac jak ci leci z Natalka? jak sie rozwija? jak rehabilitacje, kontrole itp?
    Od wyjścia ze szpitala po porodzie zaczęła się bieganina po lekarzach. Miałam w sumie drogę ułatwioną bo moja lekarka roddinna też ma córkę z ZD i wzięła na pod skrzydła -poprowadziła przez wszystko pokolei, do każdego potrzebnego lekarza i tak: u kardiologa jest dobrze, bo dziurka w serduszku (sorki za zdrobnienia, wiem że nie lubicie) zarasta więc wady serca nie ma, neurolog powiedział że już się nie zobaczymy bo jest wszystko w porządku, choć byłam niedawno prywatnie u innego bo Natalka dziwnie się zachowywała i obawiałam się że to może być padaczka. Lekarka powiedziała że jak dla niej to nie jest to padaczka ale jak chcę to mogę EEG zrobić, oczywiście zrobiłam ale muszę wyniki odebrać bo robiłam w zeszłym tygodniu. Ortopeda powiedział że się już nie spotkamy bo jest bardzo dobrze.Ze słuchem też jest dobrze. No a jeśli chodzi o rehabilitację to pani rehabilitantka jest zachwycona rozwojem i zachowaniem Natalki, tym bardziej że we wtorek powiedziała do niej Agata, bo tak ma na imię. Mówi świadomie tata gdy M tylko do niej podchodzi, jak siedzi u babci na rękach i zapyta się ją gdzie jest to mowi baba. Siedzi ładnie, a pani logopeda stwierdziła że trzeba z nią iść na wyższy poziom ćwiczeń, bo jest na to gotowa. Chce żebym wydrukowała zdjęcia najbliższych tj moje męża siostry brata i babci, podpisała drukowanymi i zalaminowała. Tak zrobione karty ze zdjęciami mają nam służyć do nauki aby Natalka pokazywała kto jest gdzie, gdy się o nią zapyta. Myślę że rozwój jest super bo na grupie na fb z rówieśnikami idzie z rozwojem tak samo a w niektórych przypadkach prędzej, może to te duże dawki omegi 3 tak zadziałały co brałam w ciąży, choć teraz do mleka też dostaje dodatkowo. Uf ale się rozpisałam

iwcia77, moremi, Magda*, Sabina, Bozia3, kapturnica, BISCA, Aasiula, ania.g, Niuta, malgos741, anna maria, paszczakin, Reni, Dziobak, efcia, caffe, ComeToMeBaby, Magdala, Mega, mama78, satori lubią tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz już naprawdę idę. Padam na twarz (a właściwie, padam twarzą na klawę..)

dobranoc <3

iwcia77, moremi, Dorka.1979, Mega lubią tę wiadomość

d51054bc0b.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka.1979 wrote:
    Od wyjścia ze szpitala po porodzie zaczęła się bieganina po lekarzach. Miałam w sumie drogę ułatwioną bo moja lekarka roddinna też ma córkę z ZD i wzięła na pod skrzydła -poprowadziła przez wszystko pokolei, do każdego potrzebnego lekarza i tak: u kardiologa jest dobrze, bo dziurka w serduszku (sorki za zdrobnienia, wiem że nie lubicie) zarasta więc wady serca nie ma, neurolog powiedział że już się nie zobaczymy bo jest wszystko w porządku, choć byłam niedawno prywatnie u innego bo Natalka dziwnie się zachowywała i obawiałam się że to może być padaczka. Lekarka powiedziała że jak dla niej to nie jest to padaczka ale jak chcę to mogę EEG zrobić, oczywiście zrobiłam ale muszę wyniki odebrać bo robiłam w zeszłym tygodniu. Ortopeda powiedział że się już nie spotkamy bo jest bardzo dobrze.Ze słuchem też jest dobrze. No a jeśli chodzi o rehabilitację to pani rehabilitantka jest zachwycona rozwojem i zachowaniem Natalki, tym bardziej że we wtorek powiedziała do niej Agata, bo tak ma na imię. Mówi świadomie tata gdy M tylko do niej podchodzi, jak siedzi u babci na rękach i zapyta się ją gdzie jest to mowi baba. Siedzi ładnie, a pani logopeda stwierdziła że trzeba z nią iść na wyższy poziom ćwiczeń, bo jest na to gotowa. Chce żebym wydrukowała zdjęcia najbliższych tj moje męża siostry brata i babci, podpisała drukowanymi i zalaminowała. Tak zrobione karty ze zdjęciami mają nam służyć do nauki aby Natalka pokazywała kto jest gdzie, gdy się o nią zapyta. Myślę że rozwój jest super bo na grupie na fb z rówieśnikami idzie z rozwojem tak samo a w niektórych przypadkach prędzej, może to te duże dawki omegi 3 tak zadziałały co brałam w ciąży, choć teraz do mleka też dostaje dodatkowo. Uf ale się rozpisałam
    pieknie Dorka! ciesze sie bardzo ! oby tak dalej ! same pozytywy :D

Dorka.1979, efcia, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka, to super, że tak ładnie się rozwija :)
    a z tą dziurką to nie przesadzajmy :) w małym dziecięcym serduszku może być tylko dziurka ;)
    Ucałuj mocno Natalkę od ciotek forumowych :)

Iwcia, jutro podeślę Ci przepis na placki z jabłkami na jogurcie. Powinny się udać :)

iwcia77, Dorka.1979, Sabina, BISCA, Aasiula, paszczakin, dorbie, efcia, ComeToMeBaby, Magdala, Mega, satori lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Dorka, to super, że tak ładnie się rozwija :)
    a z tą dziurką to nie przesadzajmy :) w małym dziecięcym serduszku może być tylko dziurka ;)
    Ucałuj mocno Natalkę od ciotek forumowych :)

Iwcia, jutro podeślę Ci przepis na placki z jabłkami na jogurcie. Powinny się udać :)
    jutro bedziesz mi z porodowki przepisy wysylac? :-O nie no wez - poczekam na spokojnie :D

moremi, Dorka.1979, BISCA, ComeToMeBaby, Magdala, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    jutro bedziesz mi z porodowki przepisy wysylac? :-O nie no wez - poczekam na spokojnie :D
    Z jakiej porodówki? warsztaty z ZPT mam przecież 10 listopada ;)

Dobranoc :)

Sabina, Reni, Aasiula, dorbie, ComeToMeBaby, iwcia77, Mega, satori lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc

Sabina, Aasiula, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam ;)
    Dziecko mnie uspilo ; )
    Dorka lubię czytać co u Was :) strasznie się cieszę, ze Natalka tak dobrze się rozwija :) w wolnej chwili pokaz jak sie zmieniła, bo to duza dziewczynka już jest :)

Dobrze że wstałam. Morka. Pakuje się. Na obiad powinnam zdążyć :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 01:19

Dorka.1979, BISCA, Aasiula, moremi, efcia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze powiem Wam pewną historię opowiadał ją profesor genetyki.Mówił że miał na studiach bardzo dobrego studenta, najlepszy na wydziale i temu studentowi urodziło się dziecko. Okazało się że ma Zespół Downa. No nic, jakoś doszli do siebie, pogodzili się z faktem i żyli dalej. Jakiś czas później urodziło się temu studentowi drugie dziecko. Okazało się że też ma Zespół Downa. Zaczęli się bardzo nad tym zastanowić jak to możliwe dwa razy pod rząd i postanowili się przebadać. Okazało się że ten najlepszy uczeń, student genetyki ma Zespół Downa i nikt o tym nie wiedział.

dorbie, Magdala, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Wstałam ;)
    Dziecko mnie uspilo ; )
    Dorka lubię czytać co u Was :) strasznie się cieszę, ze Natalka tak dobrze się rozwija :) w wolnej chwili pokaz jak sie zmieniła, bo to duza dziewczynka już jest :)

Dobrze że wstałam. Morka. Pakuje się. Na obiad powinnam zdążyć :) :)
    Zmiana na aktualne zdjęcie dokonana. Jej pierwsza kitka

Sabina, Aasiula, moremi, ComeToMeBaby, Magdala, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka.1979 wrote:
    Zmiana na aktualne zdjęcie dokonana. Jej pierwsza kitka
    Ale pucolek <3
    Śliczna jest :)

Aasiula, pierwiastka, iwcia77, Dorka.1979, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Miłego dnia życzę :)

iwcia77, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka.1979 wrote:
    A jeszcze powiem Wam pewną historię opowiadał ją profesor genetyki.Mówił że miał na studiach bardzo dobrego studenta, najlepszy na wydziale i temu studentowi urodziło się dziecko. Okazało się że ma Zespół Downa. No nic, jakoś doszli do siebie, pogodzili się z faktem i żyli dalej. Jakiś czas później urodziło się temu studentowi drugie dziecko. Okazało się że też ma Zespół Downa. Zaczęli się bardzo nad tym zastanowić jak to możliwe dwa razy pod rząd i postanowili się przebadać. Okazało się że ten najlepszy uczeń, student genetyki ma Zespół Downa i nikt o tym nie wiedział.
    A to nie jest jakieś fantazjowanie z cyklu piękne historie? ZD nie jest dziedziczne bezpośrednio ponieważ mężczyźni z tym zespołem są bezplodni. Może się zdarzyć sytuacja, że rodzi się kilka dzieci z ZD z tych samych rodziców, ale jest to bardzo rzadkie i wynika z tego, że jedno z rodziców jest nosicielem wadliwych genów, ale sami takiego zespołu nie mają... No chyba, że coś pokrecilam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 07:31

macduska lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!Dorka sliczna ta Twoja mala i super ,ze takładnie sie rozwija 8)
    Moremi jak tam sytuacja na okręcie ???
    U nas skok mlody wczoraj za caly dzien rpzespal moze ze 2godziny i to tylko na rekach , ale w nocy spal normalnie. No i znow zaczyna marudzic.Ciekawe ile to potrwa dni .Podobno w skokach moze trwac nawet i 2tygodnie o.O sie bedzie dzialo b mojjuz w sobote wyjezdza.Ehhh
    Milego!

Sabina, Aasiula, moremi, efcia, iwcia77, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Dorka, fajnie że jesteś. Śliczna dziewczynka rośnie z Twojej córki. Bardzo się cieszę że robi takie postępy.

Sabina, Aasiula, efcia, iwcia77, Dorka.1979, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień (nie) dobry

zachorzałam :/ w sumie dobrze że nie możecie złapać niczego wirtualnie i dobrze że nie musze gadać bo migdały takieeeeeee że ledwo ślinę mogę przełknąć ale że kawa całkiem płynna i przyjemnie ciepła to dość gładko przechodzi, jedyny plus ;D

dzis miała być ovu ale gdzieś się zgubiła po drodze, jak by któraś widziała taka błąkającą się gdzieś to wskażcie drogę bo czekam XD

no to idę ponadrabiać skoro obowiązkowe wolne dziś

Sabina, Aasiula, moremi, efcia, ComeToMeBaby, iwcia77, Dorka.1979, Mega lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
‹‹ 12087 12088 12089 12090 12091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ