X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się przywitać ale nie mogę wysłać wiadomości

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poszło, więc witam się wieczornie

ComeToMeBaby, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla - ja jak szłam na pierwszą histeroskopię do szpitala, to ze strachu naprawdę się nawaliłam winem dzień wcześniej, razem z moja szwagierką.

Mimbla, ComeToMeBaby, Sabina, efcia, Mega lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już taka zestresowana jestem że jak myślę o tej najbliższej niedzieli ze skrobakiem, to piszę do Reni z wrażenia: 15-12 a nie 15-11.. <wali o ścianę swoją pustą głową>. Reni, przepraszam Cię za moją niefrasobliwość. Nic lepiej już nie mów.

Sabina, macduska, Reni, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimba jutro masz hsg ??

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:
    Mimba jutro masz hsg ??

nieee.. hsg nie.
    mam scratching endometrium w najbliższą niedzielę 15 listopada.

a w kolejnym cyklu - criotransfer ostatniej blastusi w tej procedurze. To wypadnie jakoś w grudniu. Przyjdę na niego ubrana tylko w lampki choinkowe, ale cicho-sza.

Sabina, ComeToMeBaby, Reni, BISCA, efcia, Mega lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    nieee.. hsg nie.
    mam scratching endometrium w najbliższą niedzielę 15 listopada.

a w kolejnym cyklu - criotransfer ostatniej blastusi w tej procedurze. To wypadnie jakoś w grudniu. Przyjdę na niego ubrana tylko w lampki choinkowe, ale cicho-sza.

I gwiazdę betlejemską sobie nad cipką powieś. :-)

Mimbla, Sabina, ComeToMeBaby, moremi, BISCA, efcia, Mega, satori, sandra80 lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:

ba! nawet sianko sobie podłożę :)

macduska, ComeToMeBaby, moremi, BISCA, efcia, Mega, kapturnica, satori, sandra80 lubią tę wiadomość

d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mogę zapytać co to jest ten scratching endometrium ?

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z parenting.pl:
    "Jest ojcem i wujkiem swojego syna jednocześnie. Potwierdziły to badania"

Do dość niecodziennej sytuacji doszło w jednym z amerykańskich szpitali. Ojciec nowo narodzonego chłopczyka okazał się być jednocześnie jego wujkiem. To możliwe, ponieważ Amerykanin posiada dwa zestawy DNA.

Maluch był w pełni zdrowy, ale grupa jego krwi nie zgadzała się ani z grupą ojca, ani matki. Para zaczęła podejrzewać, że klinika podmieniła próbki ze spermą. Okazało się jednak, że nic takiego się nie stało.

Zaczęli więc szukać rozwiązania na własną rękę. Skontaktowali się z genetykiem Barrym Starrem z Uniwersytetu Stanford. Ten zrobił badania genetyczne, które wykazały, że 34-letni Amerykanin jest spokrewniony z dzieckiem zarówno jako ojciec, jak i wujek. Problem w tym, że mężczyzna nie ma brata.

Profesor drążył temat dalej. Powtórzył badania i pogłębił je. W efekcie okazało się, że mężczyzna jest genetyczną chimerą. Oznacza to, że jego organizm, jeszcze w łonie matki, wchłonął materiał genetyczny pochodzący od brata bliźniaka.

Sperma, która posłużyła do zapłodnienia, zawierała materiał genetyczny brata bliźniaka, a co za tym idzie mężczyzna z punktu widzenia genetyki nie jest ojcem swojego dziecka.

Jak podaje portal mentalfloss.com, większość osób, które są chimerami, nawet o tym nie wie. Proces wchłonięcia zachodzi we wczesnym okresie ciąży i nie daje żadnych objawów. Później, po narodzinach, o byciu chimerą może świadczyć np. różny kolor tęczówek oczu.

moremi, BISCA lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    satori wrote:
    Ja tak mam w tym cyklu, ovul w sob-niedz a od dzisiaj bóle miesiączkowe, zresztą prze owulacją też i ja mam teorię o jeszcze zbyt wysokim poziomie estradiolu.

a i znalazłam taki artykuł, o transferze zarodków ale w sumie większej różnicy w mechanizmach nie ma:

http://www.ginekologiapolska.pl/Czynnosc-skurczowa-macicy-przed-transferem-zarodkow-jako-nowy-punkt-docelowy-farmakoterapii-w-leczeniu-nieplodnosci,1780,0,1.html

Jakbym miała lutkę to bym zażyła a tak zeżarłam pół tony Mg, nospę i popijam pokrzywą z nagietkiem :)

No właśnie! i ja tak mam. Ale ginekolodzy nic w tym złego nie widzą :-( ...nawet w klinice. Ale estradiol u mnie jak najbardziej git - badałam 2 tyg. temu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 20:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ta.A kutia niech sobie rowek w odbycie posmaruje. Wariatki!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 20:14

moremi, BISCA, efcia, Mega, sandra80 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    ba! nawet sianko sobie podłożę :)
    to brokatu nie będzie?
    łeeeee tam.

Mimbla, moremi, efcia, Mega, sandra80 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:

Kontrolowany uraz endometrium - (ang. Endomertial scratching) to celowo wykonane uszkodzenie błony śluzowej macicy, w celu zwiększenia jej receptywności (ułatwienia zagnieżdżenia się zarodka). Scratchingu można dokonać na kilka sposobów. Najczęściej używa się jednorazowej, sterylnej sondy tzw. pipelli, pod kontrolą USG. Zabieg jest mało inwazyjny i praktycznie nieodczuwalny przez pacjentkę. Procedura może być wykonana również histeroskopowo- pod kontrolą wzroku w dnie macicy w błonie śluzowej wykonuje się małe "okienko" za pomocą specjalnych kleszczyków.

Zabieg ma co najmniej kilka zalet. Badania wykazują, iż scratching dwukrotnie zwiększa odsetek ciąż zakończonych powodzeniem u kobiet cierpiących na nawracające niepowodzenia implantacji. Również dwukrotnie zwiększyła się liczba implantacji u pacjentek, u których wykonano zabieg histeroskopii. Metaanaliza badań nad wpływem zabiegu histeroskopii na wyniki IVF dowiodły, iż zabiegi biopsji endometrium wykonane w fazie lutealnej cyklu poprzedzającego transfer zarodka były skuteczniejsze, szczególnie u kobiet posiadających dużą rezerwę jajnikową i u których występowały liczne niepowodzenia implantacji.

yesenia, Mimbla, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

Bleeee

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:

jakby Ci to... no, gin przy pomocy ostrego narzędzia gra na śluzóweczce macicy w kółko i krzyżyk. Tylko 6 sekund, więc cóż to jest wobec Wieczności...

Potem to się zabliźnia, endo się złuszcza, zaczynasz nowy cykl - i ponoć jak podają w nim zarodeczek - to on w taką bliznę się łatwiej wgryza

w sumie nic więcej nie wiem

moremi, macduska, efcia, BISCA, Mega, sandra80 lubią tę wiadomość

d51054bc0b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    tralala.gif

Mimbla, macduska, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Moremi a o 5:45 nie dasz rady?
    No patrz, nawet dzisiaj o tym z mężem rozmawialam, ze spoko by było tak o 4 do szpitala wyjechać, przed 6 skonczyć i później odpoczywać cały dzień ;-)

Sabina, Mimbla, yesenia, Reni, Dziobak, macduska, efcia, BISCA, Mega, Natka_79, satori lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimba kochana powodzenia :)
    Jastra dziękuję za szczegółowy opis :)

Mimbla lubi tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

Niech się maku naje, to smarowanie kutią nie będzie potrzebne ;-D

moremi, Sabina, efcia, BISCA lubią tę wiadomość

‹‹ 12159 12160 12161 12162 12163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ