X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi a o 5:45 nie dasz rady?

moremi, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Natka, nie znikaj już tak.

Byłam na tym nieszczęsnym ktg. Jeden skurcz, ale długi.
    Idę dalej lustra myć jeżeli mam jutro rodzić.

Koniecznie - w końcu gdzieś musisz ujrzeć po raz ostatni swój brzuch w pełnej krasie ;)

dorbie, moremi, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i od poniedziałku do piątku codziennie rano plan zajęć.
    jak jest co robić :P

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Moremi a o 5:45 nie dasz rady?

Oszalalas? Nawet moj chlop wtedy jeszcze spi. No wez.

Proponuje po sniadaniu.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUŹWA, MINISTREM OBRONY BĘDZIE GOWIN, A NIE MACIAREWICZ!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 19:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    I skarzypyty.

I sekcja ortograficzna. Trzeba intrpunkcyjnie pisac itd. :-/

To akurat mi się podoba, tez mam skrzywienie i zawsze błędy ortograficzne czy stylistyczne biją po oczach. Ale to tylko dyskomfort wewnętrzny hihihihihi

moremi, efcia lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, a możesz mi dopisać że przy tym drapaku to data jest : 15-12 (niedziela).

Choinka, trochę się boję.

Najchętniej bym się tak upiła w sobotę żeby również w niedzielę nic nie czuć... :-( Organicznie wręcz, każdą komóreczką ciała mam ochotę wytrąbić coś porządnie żeby mnie aż zamroczyło - ale wiem że nie mogę, nie wypada, muszę być świeża i pachnąca, odpowiedzialna przyszła matka, a zabieg będzie przeca na oddziale położniczym - w przerwach gdzieś między jedną cesarką a drugą. Nie wypada zionąć i słaniać się niepewnie, muszę tam wejść po schodach...

No to pójdę na trzeźwo, jak koza na zarżnięcie. Boję się szczerze bólu.
    Słyszałam od jednej dziewczynki na wątku in-v że scratch to "6 sekund bólu", myślę sobie, spoko loko, przeżyjemy, ale im bliżej tej niedzieli to mi teraz 6 sekund jednak trwa trochę... no popatrzcie na zegarek, 6 sekund.. to naprawdę długo. Nie uważacie?

Kto by się nie bał?
    Czy sekcja krakowska oddeleguje kogoś żeby potrzymał mnie za rękę? Albo wbić w nią paznokcie?

Nie? No w sumie tak myślałam...:( dobra, to idę sobie, sprzątnąć chałupę żeby o tym już nie myśleć.

Sabina, Reni, ComeToMeBaby, macduska, satori, moremi, paszczakin, BISCA, efcia, Mega, sandra80 lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Oszalalas? Nawet moj chlop wtedy jeszcze spi. No wez.

Proponuje po sniadaniu.

ale kciałam tak jak ja
    funny067.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 19:35

Magdala, Reni555, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Natka, nie znikaj już tak.

Byłam na tym nieszczęsnym ktg. Jeden skurcz, ale długi.
    Idę dalej lustra myć jeżeli mam jutro rodzić.

Hej, a moze Ty z tych co jak kichnie to urodzi? ;-)

Wczoraj ogladalam Jak urodzic i nie zwariowac. :-)

BISCA lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    KUŹWA, MINISTREM OBRONY BĘDZIE GOWIN, A NIE MACIAREWICZ! KAMIEŃ Z SERCA!
    co?
    Gowin od szkolnictwa

Sabina, Reni555 lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Może być. Dlatego niektórzy zalecają progesteron i leki rozkurczowe po owulacji. Progesteron również działa rozkurczowo.

Ovulkę miałam wczoraj, to co? brać lutkę?

BISCA, efcia lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Źle słyszałyście, ja wiem lepiej to się wypowiem
    Gowin będzie Ministrem Gównictwa

Reni, Luna76, ComeToMeBaby, macduska, satori, paszczakin, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Hmmm chyba za mało danych. Masz jakieś plamienia/krwawienia przy tym?
    Wiem że endometrium musi mieć określoną grubość, żeby zarodek mógł się "przyczepić" i czekać aż powstanie łożysko. Więc jeśli u Ciebie są te skurcze, to ciekawe czy to nie zmniejsza grubość endometrium. Badałaś je kiedyś?

Nie mam żadnych zaburzeń cyklu - krwawień, plamień itp. Endometrium prawidłowe co miesiąc. Ovulka 16-17 dc.

efcia lubi tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla nie boj nic.
    Podasz nam dokladna godzine i wszystkie jak jeden maz poslemy Ci takie wiesz Swiatelko do nieba. Jak Owsiak robi.
    A w kupie sila jest.
    Mysle, ze na 6 sekund to kazda z dziewczyn da rade skupic mysli (no ofence ;-) ).
    <3

Tez bym sie bala.

Mimbla, ComeToMeBaby, Reni555, Sabina, satori, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    KUŹWA, MINISTREM OBRONY BĘDZIE GOWIN, A NIE MACIAREWICZ!

Chyba nie. W każdym razie nie dotarły do mnie informacje o zmianach w tym resorcie

• Magdala Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Ovulkę miałam wczoraj, to co? brać lutkę?

Dwa dni po.
    Taki margines bezpieczenstwa.

efcia lubi tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    co?
    Gowin od szkolnictwa

Taaa, początkowo tak podali, potem zdementowali. Kuźwa kręćka można dostać od tych informacji. Galimatias. Sorry 8-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Dwa dni po.
    Taki margines bezpieczenstwa.

Zgadzam się z Magdalą. Brać koniecznie

• satori Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    A tak wracając do tematu mojej niepłodności.
    Z obserwacji własnej zauważyłam pewną prawidłowość nieprawidłowości... Zaraz po owulacji zaczynają mi się codzienne skurcze macicy i taki ból jak przed @. Wydedukowałam sobie, że może te skurcze powodują niemożność zagnieżdżenia się zarodka. Zaraz po owulacji macica usuwa z siebie wszystko co się tam znajdzie... Taką teorie sobie ukułam :-(

Jakieś rozwinięcie tego tematu? Co o tym sądzicie? jest coś takiego możliwe?
    Ja tak mam w tym cyklu, ovul w sob-niedz a od dzisiaj bóle miesiączkowe, zresztą prze owulacją też i ja mam teorię o jeszcze zbyt wysokim poziomie estradiolu.

a i znalazłam taki artykuł, o transferze zarodków ale w sumie większej różnicy w mechanizmach nie ma:

http://www.ginekologiapolska.pl/Czynnosc-skurczowa-macicy-przed-transferem-zarodkow-jako-nowy-punkt-docelowy-farmakoterapii-w-leczeniu-nieplodnosci,1780,0,1.html

Jakbym miała lutkę to bym zażyła a tak zeżarłam pół tony Mg, nospę i popijam pokrzywą z nagietkiem :)

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Mimbla nie boj nic.
    Podasz nam dokladna godzine i wszystkie jak jeden maz poslemy Ci takie wiesz Swiatelko do nieba. Jak Owsiak robi.
    A w kupie sila jest.
    Mysle, ze na 6 sekund to kazda z dziewczyn da rade skupic mysli (no ofence ;-) ).
    <3

Tez bym sie bala.

Ech. No dzięki. W kupie siła. Światełko w kupie. Skupić myśli. Zrobię co mojej mocy, dobrodziejko <3 Przypomniałaś mi, jednakowoż o moich problemach gastrycznych, żenującej natury (opisywanych tu ze szczegółami we wrześniu, a jakże...), tak więc niezależnie od wszystkiego muszę do walizki spakować herbatkę z kopru włoskiego na niedzielny poranek....żeby ograniczyć swój wstyd i uczucie zażenowania w razie gdyby tak weitzen nader długo we mnie fermentował..

macduska, Sabina, Magdala, ComeToMeBaby, BISCA, Mega, satori lubią tę wiadomość

d51054bc0b.png
‹‹ 12158 12159 12160 12161 12162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ