X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi a o 5:45 nie dasz rady?

moremi, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Natka, nie znikaj już tak.

Byłam na tym nieszczęsnym ktg. Jeden skurcz, ale długi.
    Idę dalej lustra myć jeżeli mam jutro rodzić.

Koniecznie - w końcu gdzieś musisz ujrzeć po raz ostatni swój brzuch w pełnej krasie ;)

nick nieaktualny, moremi, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i od poniedziałku do piątku codziennie rano plan zajęć.
    jak jest co robić :P

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Moremi a o 5:45 nie dasz rady?

Oszalalas? Nawet moj chlop wtedy jeszcze spi. No wez.

Proponuje po sniadaniu.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUŹWA, MINISTREM OBRONY BĘDZIE GOWIN, A NIE MACIAREWICZ!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 19:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    I skarzypyty.

I sekcja ortograficzna. Trzeba intrpunkcyjnie pisac itd. :-/

To akurat mi się podoba, tez mam skrzywienie i zawsze błędy ortograficzne czy stylistyczne biją po oczach. Ale to tylko dyskomfort wewnętrzny hihihihihi

moremi, efcia lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, a możesz mi dopisać że przy tym drapaku to data jest : 15-12 (niedziela).

Choinka, trochę się boję.

Najchętniej bym się tak upiła w sobotę żeby również w niedzielę nic nie czuć... :-( Organicznie wręcz, każdą komóreczką ciała mam ochotę wytrąbić coś porządnie żeby mnie aż zamroczyło - ale wiem że nie mogę, nie wypada, muszę być świeża i pachnąca, odpowiedzialna przyszła matka, a zabieg będzie przeca na oddziale położniczym - w przerwach gdzieś między jedną cesarką a drugą. Nie wypada zionąć i słaniać się niepewnie, muszę tam wejść po schodach...

No to pójdę na trzeźwo, jak koza na zarżnięcie. Boję się szczerze bólu.
    Słyszałam od jednej dziewczynki na wątku in-v że scratch to "6 sekund bólu", myślę sobie, spoko loko, przeżyjemy, ale im bliżej tej niedzieli to mi teraz 6 sekund jednak trwa trochę... no popatrzcie na zegarek, 6 sekund.. to naprawdę długo. Nie uważacie?

Kto by się nie bał?
    Czy sekcja krakowska oddeleguje kogoś żeby potrzymał mnie za rękę? Albo wbić w nią paznokcie?

Nie? No w sumie tak myślałam...:( dobra, to idę sobie, sprzątnąć chałupę żeby o tym już nie myśleć.

nick nieaktualny, Reni, ComeToMeBaby, nick nieaktualny, satori, moremi, paszczakin, BISCA, efcia, Mega, sandra80 lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Oszalalas? Nawet moj chlop wtedy jeszcze spi. No wez.

Proponuje po sniadaniu.

ale kciałam tak jak ja
    funny067.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 19:35

Magdala, nick nieaktualny, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Natka, nie znikaj już tak.

Byłam na tym nieszczęsnym ktg. Jeden skurcz, ale długi.
    Idę dalej lustra myć jeżeli mam jutro rodzić.

Hej, a moze Ty z tych co jak kichnie to urodzi? ;-)

Wczoraj ogladalam Jak urodzic i nie zwariowac. :-)

BISCA lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    KUŹWA, MINISTREM OBRONY BĘDZIE GOWIN, A NIE MACIAREWICZ! KAMIEŃ Z SERCA!
    co?
    Gowin od szkolnictwa

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Może być. Dlatego niektórzy zalecają progesteron i leki rozkurczowe po owulacji. Progesteron również działa rozkurczowo.

Ovulkę miałam wczoraj, to co? brać lutkę?

BISCA, efcia lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Źle słyszałyście, ja wiem lepiej to się wypowiem
    Gowin będzie Ministrem Gównictwa

Reni, Luna76, ComeToMeBaby, nick nieaktualny, satori, paszczakin, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Hmmm chyba za mało danych. Masz jakieś plamienia/krwawienia przy tym?
    Wiem że endometrium musi mieć określoną grubość, żeby zarodek mógł się "przyczepić" i czekać aż powstanie łożysko. Więc jeśli u Ciebie są te skurcze, to ciekawe czy to nie zmniejsza grubość endometrium. Badałaś je kiedyś?

Nie mam żadnych zaburzeń cyklu - krwawień, plamień itp. Endometrium prawidłowe co miesiąc. Ovulka 16-17 dc.

efcia lubi tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla nie boj nic.
    Podasz nam dokladna godzine i wszystkie jak jeden maz poslemy Ci takie wiesz Swiatelko do nieba. Jak Owsiak robi.
    A w kupie sila jest.
    Mysle, ze na 6 sekund to kazda z dziewczyn da rade skupic mysli (no ofence ;-) ).
    <3

Tez bym sie bala.

Mimbla, ComeToMeBaby, nick nieaktualny, nick nieaktualny, satori, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    KUŹWA, MINISTREM OBRONY BĘDZIE GOWIN, A NIE MACIAREWICZ!

Chyba nie. W każdym razie nie dotarły do mnie informacje o zmianach w tym resorcie

• Magdala Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Ovulkę miałam wczoraj, to co? brać lutkę?

Dwa dni po.
    Taki margines bezpieczenstwa.

efcia lubi tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    co?
    Gowin od szkolnictwa

Taaa, początkowo tak podali, potem zdementowali. Kuźwa kręćka można dostać od tych informacji. Galimatias. Sorry 8-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Dwa dni po.
    Taki margines bezpieczenstwa.

Zgadzam się z Magdalą. Brać koniecznie

• satori Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    A tak wracając do tematu mojej niepłodności.
    Z obserwacji własnej zauważyłam pewną prawidłowość nieprawidłowości... Zaraz po owulacji zaczynają mi się codzienne skurcze macicy i taki ból jak przed @. Wydedukowałam sobie, że może te skurcze powodują niemożność zagnieżdżenia się zarodka. Zaraz po owulacji macica usuwa z siebie wszystko co się tam znajdzie... Taką teorie sobie ukułam :-(

Jakieś rozwinięcie tego tematu? Co o tym sądzicie? jest coś takiego możliwe?
    Ja tak mam w tym cyklu, ovul w sob-niedz a od dzisiaj bóle miesiączkowe, zresztą prze owulacją też i ja mam teorię o jeszcze zbyt wysokim poziomie estradiolu.

a i znalazłam taki artykuł, o transferze zarodków ale w sumie większej różnicy w mechanizmach nie ma:

http://www.ginekologiapolska.pl/Czynnosc-skurczowa-macicy-przed-transferem-zarodkow-jako-nowy-punkt-docelowy-farmakoterapii-w-leczeniu-nieplodnosci,1780,0,1.html

Jakbym miała lutkę to bym zażyła a tak zeżarłam pół tony Mg, nospę i popijam pokrzywą z nagietkiem :)

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Mimbla nie boj nic.
    Podasz nam dokladna godzine i wszystkie jak jeden maz poslemy Ci takie wiesz Swiatelko do nieba. Jak Owsiak robi.
    A w kupie sila jest.
    Mysle, ze na 6 sekund to kazda z dziewczyn da rade skupic mysli (no ofence ;-) ).
    <3

Tez bym sie bala.

Ech. No dzięki. W kupie siła. Światełko w kupie. Skupić myśli. Zrobię co mojej mocy, dobrodziejko <3 Przypomniałaś mi, jednakowoż o moich problemach gastrycznych, żenującej natury (opisywanych tu ze szczegółami we wrześniu, a jakże...), tak więc niezależnie od wszystkiego muszę do walizki spakować herbatkę z kopru włoskiego na niedzielny poranek....żeby ograniczyć swój wstyd i uczucie zażenowania w razie gdyby tak weitzen nader długo we mnie fermentował..

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Magdala, ComeToMeBaby, BISCA, Mega, satori lubią tę wiadomość

d51054bc0b.png
‹‹ 12158 12159 12160 12161 12162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ