X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skonczylyscie z polityka?

Na allegro sa te marcinowe rogale z Poznania po 9 zl. Ja nie wiedzialam o ich istnieniu. XD

moremi, Luna76, Mimbla, macduska, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    No.....i po dzisiejszym dniu w pracy już zapomniałam o relaksie ;)
    Ty też?
    MNie dzis szefowa doprowadziła do szewskiej pasji. Jak dalej tak będzie to w takich emocjach każde jajko ugotuje :O

efcia, Mega lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka trzymaj sie bez nerwow. Dasz rade. Masz ode mnie wspieraki-tulaki. :-)

Sabina, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka jak mam Cię wpisać jak pojawiasz się i znikasz i nic konkretnie nie mówisz. Jeśli przeoczyłam jakieś daty u Ciebie, to sorry mogło mi umknąć.

Sabina, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka możesz rodzić 12? Dwa porody jednego dnia to zbyt wiele

Sabina, moremi, ComeToMeBaby, macduska, BISCA, efcia, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    A że dzieci były poczęte bez problemu - tak. Tylko trzeba wziąć pod uwagę ze nasza płodność dzisiaj nie jest już taka jak wtedy.

No i tutaj się nie zgadzam... Kiedyś, tzn. kiedy miałam 25 lat, nie jejeczkowałam, miałam mocno nieregularne @, często chorowałam. Dziś mając 39 lat, po pierdziliardach badań i obserwacji, różni ginekolodzy u których byłam zgodnie twierdzą, że moje i męża parametry płodności są lepsze niż u nie jednej 25 czy 30-letniej kobiety. A co!? A dupa - nie wychodzi! Dlaczego ..uj wi :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni czy Ty jesteś tu forumową kronikarką? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    No i tutaj się nie zgadzam... Kiedyś, tzn. kiedy miałam 25 lat, nie jejeczkowałam, miałam mocno nieregularne @, często chorowałam. Dziś mając 39 lat, po pierdziliardach badań i obserwacji, różni ginekolodzy u których byłam zgodnie twierdzą, że moje i męża parametry płodności są lepsze niż u nie jednej 25 czy 30-letniej kobiety. A co!? A dupa - nie wychodzi! Dlaczego ..uj wi :-(

Sprawy chorobowe to jednak inna kwestia. Trudno wtedy opierać się na statystykach

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wracając do tematu mojej niepłodności.
    Z obserwacji własnej zauważyłam pewną prawidłowość nieprawidłowości... Zaraz po owulacji zaczynają mi się codzienne skurcze macicy i taki ból jak przed @. Wydedukowałam sobie, że może te skurcze powodują niemożność zagnieżdżenia się zarodka. Zaraz po owulacji macica usuwa z siebie wszystko co się tam znajdzie... Taką teorie sobie ukułam :-(

Jakieś rozwinięcie tego tematu? Co o tym sądzicie? jest coś takiego możliwe?

efcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Jestem, żyje i ciagle w dwupaku. Weekend miałam koszmarny, zryczalam sie jak nie wiem :/ wczoraj skurcze mnie dopadły takie że szybko instalowałam aplikacje do ich liczenia. Torba nie spakowana takze lekka panika była.
    Jaś konczy dzis 5 lat, przygotowuje powoli imprezę ale sił nie mam.
    Fajnie ze ktoś zauważył moja absencje :) Wacia, Morek! :) Troche mam focha ( pewnie przez hormony ciążowe ;) ) bo mam wrażenie ze jestem przezroczysta... A pani to mnie nawet na listę nie wrzuci.... :(
    Natka oj szalona kobieto ;) usiadź, odpocznij i zobaczysz, że nie jest tak źle. Mówiłaś, że rodzisz po 11.11 i tego się trzymamy ;) Mi nawet 11 pasuje :)
    Wszystkiego najlepszego dla Jaśka <3 NIech Wam synek zdrowo rośnie i cieszy się z brata :)

dorbie, macduska, Bozia3, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Z obserwacji własnej zauważyłam pewną prawidłowość nieprawidłowości... Zaraz po owulacji zaczynają mi się codzienne skurcze macicy i taki ból jak przed @. Wydedukowałam sobie, że może te skurcze powodują niemożność zagnieżdżenia się zarodka. Zaraz po owulacji macica usuwa z siebie wszystko co się tam znajdzie... Taką teorie sobie ukułam :-(

Może być. Dlatego niektórzy zalecają progesteron i leki rozkurczowe po owulacji. Progesteron również działa rozkurczowo.

Sabina, Magdala, ComeToMeBaby, dorbie, Luna76, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Reni to nasza Pani :) Prowadzi dziennik naszej klasy :) Trzeba jej słuchać. A jak się czymś szczególnym zasłuży, to Pani da słoneczko :)

Z tego opisu mi wyszło, że nasze forum to internetowa wersja oddziału psychiatrycznego, w końcu mamy własnego ordynatora, zastępcę i psychologa ;)

moremi, Reni, Magdala, Mimbla, dorbie, macduska, satori, BISCA, paszczakin, efcia, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:

Hmmm chyba za mało danych. Masz jakieś plamienia/krwawienia przy tym?
    Wiem że endometrium musi mieć określoną grubość, żeby zarodek mógł się "przyczepić" i czekać aż powstanie łożysko. Więc jeśli u Ciebie są te skurcze, to ciekawe czy to nie zmniejsza grubość endometrium. Badałaś je kiedyś?

• moremi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Nie, nie, nie.
    To forum jest naszą klasą. Reni to Pani. Czasami przydziela słoneczka za aktywność, czasami uwagi wlepia do dzienniczka (miałam nawet kilka razy obiecaną uwagę, ale niestety zapomniała), a czasami dostajemy karne kotasy.
    Generalnie trzeba się meldować rano, mówić co i jak, nie narzekać, nie używać zdrobnień, za błędy ortograficzne i pierdziochowanie dostaje się ołówkiem w czoło.
    Jest tu jeszcze higienistka i ordynator (dziwne, że ordynator chodzi do szkoły, ale tu wszystko jest dziwne ;-) ).

Reni, Magdala, Mimbla, Sabina, dorbie, macduska, satori, BISCA, efcia, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Reni to nasza Pani :) Prowadzi dziennik naszej klasy :) Trzeba jej słuchać. A jak się czymś szczególnym zasłuży, to Pani da słoneczko :)

Z tego opisu mi wyszło, że nasze forum to internetowa wersja oddziału psychiatrycznego, w końcu mamy własnego ordynatora, zastępcę i psychologa ;)

:) no to możemy szaleć ;)
    Dzięki za wtajemniczenie Sabina :)

Sabina, macduska, efcia lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I lizusy sa. ;-)

ComeToMeBaby, moremi, Sabina, Reni, BISCA, efcia, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, nie znikaj już tak.

Byłam na tym nieszczęsnym ktg. Jeden skurcz, ale długi.
    Idę dalej lustra myć jeżeli mam jutro rodzić.

ComeToMeBaby, Magdala, dorbie, Sabina, macduska, pierwiastka, paszczakin, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    I lizusy sa. ;-)
    hahahahaa i teraz nie wiadomo- czy ty się czasem właśnie nie podlizałaś? :P

Magdala, dorbie, moremi, efcia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    I lizusy sa. ;-)
    Szybko się nauczyć kto jest kto ;)

Magdala, moremi lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I skarzypyty.

I sekcja ortograficzna. Trzeba intrpunkcyjnie pisac itd. :-/

ComeToMeBaby, macduska, moremi, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

‹‹ 12157 12158 12159 12160 12161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ