35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni wrote:ej ale mi to po znajomości dasz szklankę chleba jak tam u Was pod mostem się zakotwiczę? bo na Hotel już mi nie starczy
Reni, efcia, BISCA, Mimbla, moremi, iwcia77, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ivf-ivf wrote:Ja jestem zdrowa, moj maz jest problematyczny.
Hej ivf, my mamy cosik tak samo.
a oprócz seminogramów, robiłaś małżowi badania hormonów, posiew, a może nawet... genetykę? Wiadomo coś o przyczynach jego problemów?
ze mnie żaden ze mnie znawca, ale mam misję każdej invitrówce w zbliżonej sytuacji, mówić że warto badać kariotyp i mutacje....żeby mieć pełny obraz sytuacji. Można robić na NFZ.
u nas jest małżowy kariotyp z translokacją zrównoważoną m. dwoma chromosomami-> skutek to oligozoospermia i szeroko pojęte problemy z rozrodem (do 40% ryzyko poronienia/ wad rozwojowych płodu). Da się z tym żyć bez problemu, facet z wyglądu jest zdrowy jak dąb, ale rozmnażać się można tylko przez inv. Kobiecie, po transferze- w razie utrzymania ciąży trza robić wszelkie prenatalne, w tym kariotyp płodu dla świętego spokoju.
Żeby było wiadomo, czy dziecko ma szansę być zdrowe.Sabina, macduska, moremi, iwcia77, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:
Słusznie prawisz kobieto, tylko na razie nie mam gdzie zwiewać.
Muszę się jakoś pocieszać bo jak czytam Wasze komentarze to nerwicy dostaję.
Reni, Sabina, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:Wacia a dlaczego nie ma Ciebie na planie zadań?
A bo położyłam lagę na tym cyklu.
Owulka z jajnika po niedrożnej stronie raczej nie rokuje optymistycznie.
Jadę co prawda do gina w czwartek (12.11) bo trzeba sprawdzić czy pęcherzyk sam pękł czy też pomóc mu trzeba więc może mnie Pani wpisać.
Sabina, dorbie, BISCA, moremi, efcia, Mega lubią tę wiadomość
-
Magdala wrote:Ty juz kiedys bralas letrozol, prawda? Widzialam na watku o stymulacji. To samo bralas?
Ja nic nie czuje jak go biore.
Tak, przyznaję brałam
Rzygałam po nim, tak zresztą jak po clo dalej niż widziałam, mój organizm się broni chyba przed truciem. Ten ordynator co mi robił hsg mówi, że przy samoczynnej owulacji bez sensu jest brać te leki, no ale mam całe opakowanie to co ma się zmarnować ;)Poza tym na nim mam zazwyczaj dwa pęcherzyki dominujące, a bez jedenSabina, moremi, efcia, Magdala lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeśli moje dziecko w łonie śpi po 18 godzin na dobę, to podczas snu wierzga niemiłosiernie. Bo cały czas wierzga i się rozpycha, a niby taki malutki. Ciekawe czy tak będzie wierzgało podczas snu jak się urodzi. To jak go w spiwór zapakuję, to się nieźle zapętli
BISCA, moremi, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
O zgrozo
okazuje się że nowy minister MSWIA...
to Paszczak !
"Paszczak Policjant i jego kuzynka – Paszczak Policjant, groźna i surowa postać. Jak wszystkie paszczaki, dobrze wykonuje swoje ściśle określone obowiązki i oddaje się im całkowicie. Paszczakówna – chuda i mała, przestraszona kuzynka Paszczaka Policjanta. Trudni się wykonywaniem na drutach części ubioru. Czuła się najlepiej, gdy mogła komuś pomóc – uratowała przed więzieniem Włóczykija wypisując „Zabrania się” 5 tysięcy razy w brulionie. [zob. Małe trolle i duża powódź, Kometa nad Doliną Muminków, W Dolinie Muminków, Pamiętniki Tatusia Muminka, Zima Muminków, Opowiadania z Doliny Muminków, Dolina Muminków w listopadzie]"BISCA, moremi, macduska, Reni, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:to już wiemy jakie ma zdanie nt. ivf
"Nie popiera pan tego programu?
Nie. Moim zdaniem państwo nie powinno finansować z publicznych pieniędzy rzeczy, wobec których liczni obywatele wyrażają sprzeciw natury etycznej."
Konstanty Radziwiłł: In vitro naraża nowo tworzonego człowieka na śmiertelne zagrożeniedorbie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny