35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydorbie wrote:No, chyba się zajeżdżę i mnie zajeżdżą.
Na wiochę się wyprowadziłam, by podziwiać widoczki, to muszę wozić bachorstwo do miasta, bo u nas zadupie i 5km do autobusu bez pobocza górki i dolinki po drodze. Nie ma ich nawet jak przegonić bezpiecznie
Chyba w końcu pomyślę o sobie i przygotuje ich an spokojne święta w domu bez rodziny
Ty to jesteś Matka Polka normalnie.
Śpewa, tańczy, recytuje.
Nadgorliwość gorsza od faszyzmu.
Wiadomo, ze dzieciaki trzeba zawieźć jak nie ma innego sposobu ale chociaż w domu pozwól im się powyręczać! Za chwilę będziesz miała małego terrorystę w domu.
A już w swięta to mogli by dać Ci luz. Ostatecznie niech jadą sami a Ty będziesz miała parę dni luzu.
Aasiula, ComeToMeBaby, Elfik, sandra80, moremi, efcia, Mega, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:sprawdź czy masz twardą pięść
sieknij się w czołoWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 09:38
Elfik, sandra80, moremi, malgos741, efcia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElfik wrote:Dorbie, my się jednak musimy spotkać.. najlepiej w moim mieszakniu, gdzie - ze względu na zaistniałe warunki - odbywały się ostatnio zdjęcia do filmu "Po armagedonie" .woleli mi zapłacić niż budować dekoracje...
Kobito, ja nie jestem asertywna, ale jak ty dasz radę z czterema chłopami jak Ty jesteś Marthą Stewart, dr. Quinn i pogodynką w jednym?
Jakby co zadołuj się na święta u mnie. Powiesz, ze masz pacjentkę w depresji z powodu braku snu...
Będę pamietać
Elfik, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
Córka chora od tygodnia...temperatura chrypa błędny wzrok..Iwo kaszle od dwóch dni, niewiele ale jednak.
Złamałam się i dziś idę z nimi do lekarza na dzieci chore.
no muszę.
a chciałam trochę odczekać, żeby wspomnienia się zatarły, a tak pewnie pójdę a pani pediatra wycedzi do położnej "o, Pani Flaszka przyszła..." taaa...Aasiula, Sabina, Sabina, moremi, efcia, Mega, paszczakin, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Cześć,Sabina wrote:
Natka mowilam,żeś szalonaale jakbyś nie zrobiła urodzin to potem byś zalowala
Ucieszył się, prezenty trafione (prócz teściowej bo nie wiem czemu musiała mu kupic czapkę, szalik i rekawiczki mimo że juz dawno ma to kupione) i to najważniejsze a ja prędzej czy później dojdę do siebie
Nockę to miałam słabą. Obudziłam sie przed 1 i po spaniu. Wszystko mnie bolało, szczególnie w krzyzu i zaczełam kombinować czy to nie skucze. Gorąco mi się zrobiło i bolało, po 2 godzinach ustało. wtedy z kolej zrobiło mi sie zimno i głodno. Zasnełam przed 4, dopiero po zjedzeniu kanapki ( ja nigdy w nocy nie jem).
Teraz jestem jak na kacu. Pobudka była o 6, byle do wieczora...
Idę doczytaćdorbie, Alis, Sabina, Jastra, efcia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:Córka chora od tygodnia...temperatura chrypa błędny wzrok..Iwo kaszle od dwóch dni, niewiele ale jednak.
Złamałam się i dziś idę z nimi do lekarza na dzieci chore.
no muszę.
a chciałam trochę odczekać, żeby wspomnienia się zatarły, a tak pewnie pójdę a pani pediatra wycedzi do położnej "o, Pani Flaszka przyszła..." taaa...no tej flaszki hehehehe
Elfik, Sabina, moremi, Jastra, efcia, Mega lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Elf sie pojawil w dzien No szok
spanie jest przereklamowane..
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0bc8adf85d89.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 09:44
Aasiula, dorbie, macduska, Sabina, kapturnica, moremi, Jastra, efcia, Mega, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Przegladam ubranka na chrzest i w szoku jestem na ceny.Pojechało ich, no ponad stówe za branko na raz?? Gorzej ,że używki tez poniżej 50zł nie schodzą!
wstrzymaj się. tyle powiemkapturnica, moremi, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Kiedyś się śmiałm, że Natka pierwsza ode mnie urodzi. Teraz wydaje się to baaaardzo realne. A ja pewnie będę miała komis z tych warsztatów ZPT.
po tej nocy i skurczach to kto wie
Kiedyś miałam wizje że dzien po dniu bedziemy rodzić
albo tego samego dnia i wiesz co....ten 13 piątek jakoś do mnie przemawia
dziś sprawdzam torbę dokładnie i rozkładam do łożka podkład bo w nocy bałam się że polecą wody a w ciemności nie chciałam szukac tych podkładów i tak mnie to męczyło całą noc. Tylko ten czop sie trzyma skubany. I o dziwno- ja tez chce juz urodzić, juz mi się zrobiło za ciężko
dorbie, Elfik, kapturnica, moremi, Jastra, efcia, Mega, Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Luna76 wrote:Progesteron też u mnie bdb.
No ja jeszcze nie badałam.
Ale wyczytałam, że macica w okresie okołoowulacyjnym kurczy się tylko odwrotnie aby wspomóc wędrówkę plemników. Po owulacji skurcze zmniejszają się w miarę jak spadają estrogeny a rośnie progesteron. Ważne żeby w okresie implantacyjnym już się za mocno nie kurczyła.
I tak sobie myślę że skurcze przed owu i po są w normie ważne żeby towarzystwo się uspokoiło przed tym 7-10 dpo. U mnie na ten moment jest w miarę spokojnie, skurcze dużo mniejsze i już nie takie ciągłe.dorbie, moremi, efcia, Mega, Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Natka_79 wrote:hehehe
po tej nocy i skurczach to kto wie
Kiedyś miałam wizje że dzien po dniu bedziemy rodzić
albo tego samego dnia i wiesz co....ten 13 piątek jakoś do mnie przemawia
dziś sprawdzam torbę dokładnie i rozkładam do łożka podkład bo w nocy bałam się że polecą wody a w ciemności nie chciałam szukac tych podkładów i tak mnie to męczyło całą noc. Tylko ten czop sie trzyma skubany. I o dziwno- ja tez chce juz urodzić, juz mi się zrobiło za ciężko
dorbie, moremi, Elfik, efcia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymacduska wrote:Ty to jesteś Matka Polka normalnie.
Śpewa, tańczy, recytuje.
Nadgorliwość gorsza od faszyzmu.
Wiadomo, ze dzieciaki trzeba zawieźć jak nie ma innego sposobu ale chociaż w domu pozwól im się powyręczać! Za chwilę będziesz miała małego terrorystę w domu.
A już w swięta to mogli by dać Ci luz. Ostatecznie niech jadą sami a Ty będziesz miała parę dni luzu.
macduska, Aasiula, Elfik, Sabina, Jastra, moremi, ComeToMeBaby, efcia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Natka, to trzymam kciuki, niech Ci się uda w piątek
Wiecie, paskuda ze mnie, ale muszę to powiedzieć. przez jakiś miesiąc po porodzie co jakiś czas miałam banana na twarzy, że to już za mną...
i plan wykonany i więcej mnie tam nie zobaczą!
howgAasiula, kapturnica, moremi, Sabina, dorbie, Bozia3, efcia, Mega, Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Aasiula wrote:TYYY tylko jej nie wyciągaj
no tej flaszki hehehehe
a może dałam ciała, bo nie poczęstowałam pani doktor?
swoją drogą mogłam ściemnić, że to do dezynfekcji pępka...
))))))))
Aasiula, kapturnica, Sabina, sandra80, moremi, dorbie, ComeToMeBaby, efcia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość