X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Mi czop odchodzi trzeci dzień. Za to skurczy nie ma. To znaczy są. Kilka w ciągu dnia. To zdecydowanie za mało. Tych niebolesnych nawet nie licze.
    A po posprzataniu łazienki nic już w domu nie robię. Mąż ogarnia wszystko. Pranie, sprzątanie, gotowanie. Rozpieszcza mnie niesamowicie i nawet nie muszę się jakoś specjalnie żalić. No i w nocy się budzi i sprawdza czy jestem przykryta itp. Pewnie chrapię ;-)
    A jeszcze możesz zacząc chodzić po schodach :-)

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Ja J chrzciłam w granatowych spodenkach, do tego miał bodziaka białego z kołnierzykiem i kupiłam błękitny sweterek w H&M. Sweterek ciekawy bo jakos sie rozciągał i J go jeszcze nosił i nosił :D Chłodno było to był w kombinezonie i było ok. Takie gotowe zestawy typu garnitur nie bardzo mi sie podobają, taki lekki przerost formy nad treścią :)
    Popieram. Teraz takie mi się nie podobają.
    Ja kupiłam mojej jakaś sukienkę. Majka tez była w niej chrzona. Ale niewygodna była jak diabli. Potem zalowalam że nie kupiłam jej normalnego białego ubranka. Ale przy.pierwszym dziecku się niepotrzebnie spielam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 10:21

moremi, Elfik, Aasiula, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A jeszcze możesz zacząc chodzić po schodach :-)

Oooo dokładnie. Lekarze mi też zalecali (choć u mnie nie zadziałało) ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reńka - zgłosiłam te posty z badań - mam nadzieję, że poprawią..

A co do Polara - to co to za jakies tajemnice - he?? A może ona ukradkiem robi in vitro - a my nic nie wiemy...albo zaciążyła - czy co???

Reni, efcia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Mi czop odchodzi trzeci dzień. Za to skurczy nie ma. To znaczy są. Kilka w ciągu dnia. To zdecydowanie za mało. Tych niebolesnych nawet nie licze.
    A po posprzataniu łazienki nic już w domu nie robię. Mąż ogarnia wszystko. Pranie, sprzątanie, gotowanie. Rozpieszcza mnie niesamowicie i nawet nie muszę się jakoś specjalnie żalić. No i w nocy się budzi i sprawdza czy jestem przykryta itp. Pewnie chrapię ;-)

Aaaa i seks zalecali medycy :)

dorbie, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Aaaa i seks zalecali medycy :)
    Ciekawe jaka przyjemność z głowką między udami prawie

A jeszcze wywar z liści malin na wywołanie skurczy i masaż ok krzyżowej

Jastra, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Ciekawe jaka przyjemność z głowką między udami prawie

A jeszcze wywar z liści malin na wywołanie skurczy i masaż ok krzyżowej
    To nie dla przyjemności tylko dla skurczy

To z pewnością przyjemniejsze niż masaż szyjki (Ałaaaa)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 10:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Popieram. Teraz takie mi się nie podobają.
    Ja kupiłam mojej jakaś sukienkę. Majka tez była w niej chrzona. Ale niewygodna była jak diabli. Potem zalowalam że nie kupiłam jej normalnego białego ubranka. Ale przy.pierwszym dziecku się niepotrzebnie spielam ;)

Moi byli chrzczeni zima wię zakupiłam kombinezon biały i czapkę. Wsio.

Kombinezon służył cały sezon potem. Nigdzie nie jest napisane, ze to musi służyć li i jedynie do chrztu.

A ceny sa takie jakie ludzie chca zapłacić. Nie słyszałam o obowiazku kupowania specjalnego garniturku. Nie to w tej uroczystosci jest sednem sprawy.

moremi, dorbie, Sabina, Elfik, ivf-ivf, Aasiula, efcia, kapturnica, Mega, Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z sąsiedniego wątku kradzione ;-)

3b0e62df75fd1959med.png

Jastra, Natka_79, satori, dorbie, Sabina, macduska, ComeToMeBaby, Aasiula, sandra80, efcia, Magdala, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam jak do poniedziałku się nie ruszy to zaczynam przygode z oknami ;) we wtorek mam iść na oddział bo gin chce mnie zobaczyć, za tydzień termin wg OM, pierwsze usg dawały termin na 25go.

Dziewczyny Reserved daje kupony -30% na FB albo jak się zapiszecie do newslettera.

Jastra, Elfik, Bozia3, Luna76, ania.g, Mega, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Ja tam jak do poniedziałku się nie ruszy to zaczynam przygode z oknami ;) we wtorek mam iść na oddział bo gin chce mnie zobaczyć, za tydzień termin wg OM, pierwsze usg dawały termin na 25go.

Dziewczyny Reserved daje kupony -30% na FB albo jak się zapiszecie do newslettera.

Dzięki za info

• moremi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    To nie dla przyjemności tylko dla skurczy

To z pewnością przyjemniejsze niż masaż szyjki (Ałaaaa)
    Seks to nie dla skurczy, a dla zmiekczenia szyjki. Przynajmniej sperma tak działa.
    Ale ja jednak dziękuję. Nasze próby zakończyły się porażką.

Schody? Ależ pani kierownik - chodze na okrągło.
    Masaże? Pfffff!
    Mycie podłogi na czworaka? Pffffff!
    Jeszcze jest uciskanie punktów między kciukiem i palcem wskazującym oraz nad kostką. O! Pojawiły się skurcze, ale się nie rozkrecily.

Sabina, Aasiula, Reni, dorbie, efcia, Dziobak, ania.g, Mega, Magdala, Mimbla, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Natka_79 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Dzięki za info
    Nie ma za co :) kupon i na zakupy w necie i w sklepie. teraz mają tez darmową dostawę kurierem
    A rossmanie dzis jeszce -49 na kosmetyki do makijazu oczu, od jutra pudry podkłady i chyba korektory :)

hGXkp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, to teraz będzie trochę staraniowo.
    Zadzwoniłam do kliniki i dopytałam ile badania, które mam są ważne. Bo przecież FSH robiłam we wrześniu. No to mi pani powiedziała, że 3 miesiące- wychodzi, że na wizycie będę miała aktualne i to z drugiego czy trzeciego dnia cyklu, a nie z piątego, jakbym dziś miała iść do laba. I to AMH robiłam w tym samym dniu, więc załapie się na 3 miesiące.

Tak czy inaczej, w międzyczasie, muszę zrobić te chlamydie, HIVy, kiły i inne takie tam, bo tego nie robiłam.

Reszta badań (tu już nie zrozumiałam jakich bo trzeszczało i pani chyba zasięg gubiła, nie można było normalnie porozmawiać...) ważnych jest 6 miesięcy. To ja jestem ciekawa jakie to są te badania co są ważne 6 miesięcy. Bo badania nasienia to 3 miesiące.

dorbie, moremi, Elfik, Aasiula, macduska, efcia, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta - ja chrzciłam w zimie - to i podwójne ciuchy są potrzebne - bo nie wyobrażam sobie chrzcić w kolorowym kombinezonie...
    Część pod spód - dostałam od chrzestnej, a na wierzch buty, grubą kurtkę białą, spodnie polarowe białe, czapka i szalik kupiłam w komplecie na allegro używane. Tydzień po chrzcie wystawiłam na allegro i poszło w tej samej cenie. Tak więc wyszłam na zero...

efcia, kapturnica, Mega, Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Moi byli chrzczeni zima wię zakupiłam kombinezon biały i czapkę. Wsio.

Kombinezon służył cały sezon potem. Nigdzie nie jest napisane, ze to musi służyć li i jedynie do chrztu.

A ceny sa takie jakie ludzie chca zapłacić. Nie słyszałam o obowiazku kupowania specjalnego garniturku. Nie to w tej uroczystosci jest sednem sprawy.
    U nas muszą być odkryte stopki i na chwilę piersi (do namaszczenia). Kombinezon odpada. Ale też mam wstępnie ustalone, że nie będą to ciuchy wymyślne. W końcu spodenki jeansowe, koszulka i sweterek mogą być eleganckie. Też mi nie pasują garnitury dla niemowlaka.

macduska, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Seks to nie dla skurczy, a dla zmiekczenia szyjki. Przynajmniej sperma tak działa.
    Ale ja jednak dziękuję. Nasze próby zakończyły się porażką.

Schody? Ależ pani kierownik - chodze na okrągło.
    Masaże? Pfffff!
    Mycie podłogi na czworaka? Pffffff!
    Jeszcze jest uciskanie punktów między kciukiem i palcem wskazującym oraz nad kostką. O! Pojawiły się skurcze, ale się nie rozkrecily.

hihihihi księżniczka :)
    Odnośnie seksu to mi pan doktor mówił że chodzi o pracę mięśni kegla, żeby pobudzić macicę do skurczów (orgazm wskazany) ;)

dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, tak chciałam dodać do swojej wypowiedzi staraniowej, ze ten cały wywód to po to aby napisać, ze nie muszę dzisiaj iść do laba, ale zatrzymałam się na obrazku od Morki i się zaczytałam :) Ilustracja jest bardzo wciągająca hehehehe

moremi, Aasiula, dorbie, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Odnośnie seksu to mi pan doktor mówił że chodzi o pracę mięśni kegla, żeby pobudzić macicę do skurczów (orgazm wskazany) ;)

ja tam nie wyobrażam sobie seksic siem w takim stanie, nie wiem też czy byłby chłopu stanął na myśl, że będzie dziecie swe rodzone młócił hFujem po głowie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 11:04

moremi, Sabina, efcia, Elfik, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Aaaaa proszę Cię!!!
    Wielorybi orgazm? No way!
    Jeszcze jakieś dwa tygodnie temu było ok, ale teraz? Wszystko opuchnięte, naciągniete, ała. Na samą myśl mnie boli. A i ta główka między nogami nie pomaga.

sandra80, ComeToMeBaby, Sabina, dorbie, Jastra, Aasiula, efcia, macduska, ania.g, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 12200 12201 12202 12203 12204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ