35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyElfik wrote:a tak z innej beczki
w ost Wysokich Obcasach jest wywiad z Davidem Attenborough.
Uwielbiam go za kulturę osobistą, optymizm, miłość do zwierząt pozbawioną sentymentalizmu - ba, rozważałam imię Dawid również mając jego na względzie.
Bardzo mądrze mówi równiez o tym, że największym zagrożeniem dla świata jest człowiek, w tym zaludnienie.
a oto co powiedział na temat sposobów walki z tym problemem:
"Ma pan na myśli narzucanie liczby potomstwa?
Nie. Państwo nie może nakazywać ludziom, ile dzieci mogą mieć. To naruszenie wolności. Były takie eksperymenty i wiemy, że się nie sprawdzają. Ale możemy edukować ludzi. Uświadamiać im, że ponoszą odpowiedzialność nie tylko przed swoimi dziećmi, ale też przed ich wnukami, apelować do katolików, którzy nie uznają antykoncepcji, uświadamiać im etyczne dylematy związane z przeludnieniem.
W wykładzie dla RSA wskazuje pan rozwiązanie problemu przeludnienia. To prawa kobiet.
W krajach, gdzie kobiety mają polityczną kontrolę nad swoimi ciałami - mogą głosować, religia ich nie ogranicza, mają dostęp do edukacji, jest wolność oraz poszanowanie praw reprodukcyjnych i są medyczne ośrodki zapewniające kontrolę urodzeń - spada liczba urodzeń (średnio do 1,8 ). Najprostszym rozwiązaniem problemów świata jest właśnie to: dajmy kobietom prawo do decydowania o swym ciele i życiu."
i jak nie kochać tego faceta?
Ale dla naszej władzy to pewnie zbyt długi tekst;)Elfik lubi tę wiadomość
-
dorbie wrote:Wiecie, ile kasy by musieli przeznaczyc na likwidację gimnazjów? Każdy nauczyciel by musiał dostać odprawę, a reorganiacja, czesto przebudowa itd, nowe programy nauczania, nowe książki
po co odprawy jako można to przerobić na wyższe klasy i już
nikt nie traci pracy, zmieniamy nazewnictwo
itd
eee tam szukają na siłę problemów
mogli się mnie zapytać
sandra80, Mega, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:Kapta, mój Marcel na chrzciny miał zwykłe granatowe spodnie ( które jeszcze potem normalnie nosił) do tego koszulowe body z muchą. Wyglądał bardzo ładnie. Body chyba było w rozm 80 jak się do niego dokopię to mogę Ci wysłać.
Tylko nie wiem czy nie bedzie za wielkie na niego ???
Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:A ja nie myślę o tych 500 zeta od pisiorów. Dla mnie to polityczny bełkot. Poza tym niby skąd mają na to wziąć? Z kieszeni podatnika?
Elfik, ania.g, krycha.stara, Mega, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
dorbie wrote:Wiecie, ile kasy by musieli przeznaczyc na likwidację gimnazjów? Każdy nauczyciel by musiał dostać odprawę, a reorganiacja, czesto przenych obudowa itd, nowe programy nauczania, nowe książki
Dorbie, a ktoś o tym myśli?
Spójrz ile zmian jest robionych bo są złe tyko z tego powodu, że wprowadzili je polityczni oponenci.
Nie mam zdania na temat gimnazjów, bo nie mam dzieci w tym wieku, ale czy są dobre czy złe, co za różnica. Populizm wygra. Gdyby naprawdę były złe, to warto by ponieś koszty ich likwidacji, żeby nie krzywdzić kolejnych dzieci, ale niestety mam wrażenie, że nie o dzieci tu idzie..
Wiek gimnazjalny w ogóle wydaje mi się trudny, przejście z pozycji dziecka do młodzieży, ale bardziej niż osobna szkoła chyba szkodzi tv, kult pieniądza, wyglądu i poostrzeganie puszczania się jako powodu do dumy.
życie "elity gimnazjalnej" opiera się na dostępnej chudej niepomarszczonej dupie na słit foci..
moremi, kapturnica, ComeToMeBaby, Mega, macduska, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Ale jak ciąża jest dłuższa niż określona reguła Naegelego, to patrzy się na usg do 12 tyg i to jest wyznacznik przetreminowania
-
nick nieaktualny
-
Reni wrote:Kapta ale glany mały już ma?
Kurde sama bym sobiekupila ale z moim peselem to juz chyba nie pasujesandra80, Reni, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElfik wrote:Dorbie, a ktoś o tym myśli?
Spójrz ile zmian jest robionych bo są złe tyko z tego powodu, że wprowadzili je polityczni oponenci.
Nie mam zdania na temat gimnazjów, bo nie mam dzieci w tym wieku, ale czy są dobre czy złe, co za różnica. Populizm wygra. Gdyby naprawdę były złe, to warto by ponieś koszty ich likwidacji, żeby nie krzywdzić kolejnych dzieci, ale niestety mam wrażenie, że nie o dzieci tu idzie..
Wiek gimnazjalny w ogóle wydaje mi się trudny, przejście z pozycji dziecka do młodzieży, ale bardziej niż osobna szkoła chyba szkodzi tv, kult pieniądza, wyglądu i poostrzeganie puszczania się jako powodu do dumy.
życie "elity gimnazjalnej" opiera się na dostępnej chudej niepomarszczonej dupie na słit foci..
Mam przykład w domu, kochany, do rany przyłóż,pomaga, czasem madrze gada, a zaraz udusiłabym go za upór, nerwy i głupie myślenie i niesłuchanie dorosłychkapturnica, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Smiej sie!!Na razie duzy sobie kupil zajebiste!Czekam az przyjdaNiestety nie martens bo te po 500zl codza ale ze steela sa fajne.
Kurde sama bym sobiekupila ale z moim peselem to juz chyba nie pasujekapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:a to program nie jest taki jak w kl 7 czy 8 według starego ?
po co odprawy jako można to przerobić na wyższe klasy i już
nikt nie traci pracy, zmieniamy nazewnictwo
itd
eee tam szukają na siłę problemów
mogli się mnie zapytać
Swoja droga smieszy mnie to bo to ,ze nastolat bedzie w 7czy 8klasie a nie w gimnazjum nie oznacza ,ze problemy z nimi znikna.Beda takie same plus wielka rozpierdzielucha.Sami to z giertycem wprowadzili a teraz cca likwidowac dekleComeToMeBaby, Elfik, moremi, efcia, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:
jak na razie - cytat z tego linku:
"Przenoszona ciąża jest zatem groźna dla donoszonych i zdrowych dzieci. Według obecnie obowiązujących norm mowa jest o przenoszonej ciąży po 42. tygodniu jej trwania. Należy w takiej sytuacji każdego dnia robić KTG, sprawdzać stan łożyska oraz czystość wód płodowych (płynu owodniowego)."
I to tyle w temacie jak dla mnie...Morka ja Ci naprawdę dobrze życzę i chciałam tylko uspokoić...i nie musisz mnie atakować....
efcia lubi tę wiadomość
-
Elfik wrote:Dorbie, a ktoś o tym myśli?
życie "elity gimnazjalnej" opiera się na dostępnej chudej niepomarszczonej dupie na słit foci..macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość