X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    a tak z innej beczki

w ost Wysokich Obcasach jest wywiad z Davidem Attenborough.
    Uwielbiam go za kulturę osobistą, optymizm, miłość do zwierząt pozbawioną sentymentalizmu - ba, rozważałam imię Dawid również mając jego na względzie. :)
    Bardzo mądrze mówi równiez o tym, że największym zagrożeniem dla świata jest człowiek, w tym zaludnienie.
    a oto co powiedział na temat sposobów walki z tym problemem:

"Ma pan na myśli narzucanie liczby potomstwa?

Nie. Państwo nie może nakazywać ludziom, ile dzieci mogą mieć. To naruszenie wolności. Były takie eksperymenty i wiemy, że się nie sprawdzają. Ale możemy edukować ludzi. Uświadamiać im, że ponoszą odpowiedzialność nie tylko przed swoimi dziećmi, ale też przed ich wnukami, apelować do katolików, którzy nie uznają antykoncepcji, uświadamiać im etyczne dylematy związane z przeludnieniem.

W wykładzie dla RSA wskazuje pan rozwiązanie problemu przeludnienia. To prawa kobiet.

W krajach, gdzie kobiety mają polityczną kontrolę nad swoimi ciałami - mogą głosować, religia ich nie ogranicza, mają dostęp do edukacji, jest wolność oraz poszanowanie praw reprodukcyjnych i są medyczne ośrodki zapewniające kontrolę urodzeń - spada liczba urodzeń (średnio do 1,8 ). Najprostszym rozwiązaniem problemów świata jest właśnie to: dajmy kobietom prawo do decydowania o swym ciele i życiu."

i jak nie kochać tego faceta?

Ale dla naszej władzy to pewnie zbyt długi tekst;)
    I Ty się dziwisz ze tesknilam ? <3

Elfik lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie myślę o tych 500 zeta od pisiorów. Dla mnie to polityczny bełkot. Poza tym niby skąd mają na to wziąć? Z kieszeni podatnika?

dorbie, Elfik, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Reni Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Wiecie, ile kasy by musieli przeznaczyc na likwidację gimnazjów? Każdy nauczyciel by musiał dostać odprawę, a reorganiacja, czesto przebudowa itd, nowe programy nauczania, nowe książki
    a to program nie jest taki jak w kl 7 czy 8 według starego ?
    po co odprawy jako można to przerobić na wyższe klasy i już
    nikt nie traci pracy, zmieniamy nazewnictwo
    itd
    eee tam szukają na siłę problemów
    mogli się mnie zapytać ;-)

sandra80, Mega, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Kapta, mój Marcel na chrzciny miał zwykłe granatowe spodnie ( które jeszcze potem normalnie nosił) do tego koszulowe body z muchą. Wyglądał bardzo ładnie. Body chyba było w rozm 80 jak się do niego dokopię to mogę Ci wysłać.
    SUPER =D Tylko nie wiem czy nie bedzie za wielkie na niego ???

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A ja nie myślę o tych 500 zeta od pisiorów. Dla mnie to polityczny bełkot. Poza tym niby skąd mają na to wziąć? Z kieszeni podatnika?
    Jakiego podatnika? Przecież obniżą wiek emerytalny. I podwyższa kwotę wolną od podatku.

Elfik, ania.g, krycha.stara, Mega, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Wiecie, ile kasy by musieli przeznaczyc na likwidację gimnazjów? Każdy nauczyciel by musiał dostać odprawę, a reorganiacja, czesto przenych obudowa itd, nowe programy nauczania, nowe książki

Dorbie, a ktoś o tym myśli?
    Spójrz ile zmian jest robionych bo są złe tyko z tego powodu, że wprowadzili je polityczni oponenci.

Nie mam zdania na temat gimnazjów, bo nie mam dzieci w tym wieku, ale czy są dobre czy złe, co za różnica. Populizm wygra. Gdyby naprawdę były złe, to warto by ponieś koszty ich likwidacji, żeby nie krzywdzić kolejnych dzieci, ale niestety mam wrażenie, że nie o dzieci tu idzie..

Wiek gimnazjalny w ogóle wydaje mi się trudny, przejście z pozycji dziecka do młodzieży, ale bardziej niż osobna szkoła chyba szkodzi tv, kult pieniądza, wyglądu i poostrzeganie puszczania się jako powodu do dumy.
    życie "elity gimnazjalnej" opiera się na dostępnej chudej niepomarszczonej dupie na słit foci..

moremi, kapturnica, ComeToMeBaby, Mega, macduska, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Ale jak ciąża jest dłuższa niż określona reguła Naegelego, to patrzy się na usg do 12 tyg i to jest wyznacznik przetreminowania
    przeterminowana ciąża... hahaha wyobraziłam to sobie, a potem takie wielkie ka- buuuum! :P

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Wy jakieś kłótliwe?
    Może coś w powietrzu jest
    No ja bym poszła spać
    Jeszcze 1,5godz pracy, 8 pacjentów

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Kapta ale glany mały już ma? ;-)
    Smiej sie!!Na razie duzy sobie kupil zajebiste!Czekam az przyjdaNiestety nie martens bo te po 500zl codza ale ze steela sa fajne.
    Kurde sama bym sobiekupila ale z moim peselem to juz chyba nie pasuje

sandra80, Reni, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    zwariowałaś? a po co mu teraz pieniądze?;) on będzie miał wypaśne wakacje..czy co tam...
    pieniądze nie- korzystanie z prezentów.
    a ty...ty spieniężyłaś jego prezenty?!?! 29icon_woot.gif

Reni, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    No właśnie, czyli nie tylko ja mam takie odczucia ;)
    Podobno chca wyciszac gimnazjum od wrzesnia przyszlego roku.Jakos to nie widze..

dorbie, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    jeeeeezu, a mówiłam żebyś nie była wyrywna?
    to siedź na pupie i produkuj mleko! ;)
    Wyslalas mi mms ale moj pojeVany telefon znow nie odczyta łe

iwcia77 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Spójrz ile zmian jest robionych bo są złe tyko z tego powodu, że wprowadzili je polityczni oponenci.

Nie mam zdania na temat gimnazjów, bo nie mam dzieci w tym wieku, ale czy są dobre czy złe, co za różnica. Populizm wygra. Gdyby naprawdę były złe, to warto by ponieś koszty ich likwidacji, żeby nie krzywdzić kolejnych dzieci, ale niestety mam wrażenie, że nie o dzieci tu idzie..

Wiek gimnazjalny w ogóle wydaje mi się trudny, przejście z pozycji dziecka do młodzieży, ale bardziej niż osobna szkoła chyba szkodzi tv, kult pieniądza, wyglądu i poostrzeganie puszczania się jako powodu do dumy.
    życie "elity gimnazjalnej" opiera się na dostępnej chudej niepomarszczonej dupie na słit foci..
    Ja jestem za wycięciem z życia wieku nastoletniego!
    Mam przykład w domu, kochany, do rany przyłóż,pomaga, czasem madrze gada, a zaraz udusiłabym go za upór, nerwy i głupie myślenie i niesłuchanie dorosłych

kapturnica, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Smiej sie!!Na razie duzy sobie kupil zajebiste!Czekam az przyjdaNiestety nie martens bo te po 500zl codza ale ze steela sa fajne.
    Kurde sama bym sobiekupila ale z moim peselem to juz chyba nie pasuje
    Jesteś młoda mamą, co nie pasuje :-)

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Moze :-) co nie zmienia faktu, ze nadal myślę tak samo, a to co mysli ktos o mnie... Po prostu może myśleć co chce :-)
    nie w tym rzecz

Mimbla lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Chyba hormony dziś szaleją, bo jakaś nerwowa atmosfera się robi :)
    No cos Ty ??Gdzie nerwowo ??To nie ejst nawet głaskanie po głowie 8)

Jastra, krycha.stara, Mega, moremi, efcia, Mimbla lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    pieniądze nie- korzystanie z prezentów.
    a ty...ty spieniężyłaś jego prezenty?!?! 29icon_woot.gif
    nie :) ale dostał też kasę....:)

Mega lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a to program nie jest taki jak w kl 7 czy 8 według starego ?
    po co odprawy jako można to przerobić na wyższe klasy i już
    nikt nie traci pracy, zmieniamy nazewnictwo
    itd
    eee tam szukają na siłę problemów
    mogli się mnie zapytać ;-)
    A ksiazki, caly material??Jakby tak to bylo proste zeby zmiescic 3lata gimnazjum w 2lata dodatkowej podstawowki .Plus poprzerabiac material dla licea i tecnik bo przez gimnazjum sa o rok krocej
    Swoja droga smieszy mnie to bo to ,ze nastolat bedzie w 7czy 8klasie a nie w gimnazjum nie oznacza ,ze problemy z nimi znikna.Beda takie same plus wielka rozpierdzielucha.Sami to z giertycem wprowadzili a teraz cca likwidowac dekle

ComeToMeBaby, Elfik, moremi, efcia, gosia7122 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to juz lepiej...choc są to tylko na razie "badania przeprowadzone przez naukowców" i że "standardy zostaną zmienione" - więc to dopiero w przyszłości - a znając życie, jeszcze się koncepcja 10 razy zmieni....

jak na razie - cytat z tego linku:
    "Przenoszona ciąża jest zatem groźna dla donoszonych i zdrowych dzieci. Według obecnie obowiązujących norm mowa jest o przenoszonej ciąży po 42. tygodniu jej trwania. Należy w takiej sytuacji każdego dnia robić KTG, sprawdzać stan łożyska oraz czystość wód płodowych (płynu owodniowego)."

I to tyle w temacie jak dla mnie...:) Morka ja Ci naprawdę dobrze życzę i chciałam tylko uspokoić...i nie musisz mnie atakować....

efcia lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:

Ja też się nie znam na gimnazjach - czy dobre czy złe - choc mam dziecko teraz w gimnazjum. Wyrobie sobie zdanie, jak skończy.... Natomiast prawda jest taka, że przed Pisiorami 90% rozmów przebiegała w klimacie, że gimnazja są złe...teraz, jak oni chcą to uporządkować, to nagle się okazuje, że są dobre....Elfik uważam, jak Ty, że jeśli nie są dobre - to warto z tym zrobić porządek...

macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 12204 12205 12206 12207 12208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ