X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Moremi, masz tymianek w domu? On podobno też może wywołać skurcze. Tylko nie wiem ile trzeba by go zjeść.

5 wiader, które najpierw musisz osobiście wnieść po schodach..;)

moremi, kapturnica, Mega, efcia, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a może jednak uznać jeszcze dwa tygodnie jako termin - to i stres mniejszy...szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę o tym, że się odchodzi od takiego oznaczania terminu - przecież nigdy precyzyjnie ciąża nie trwa..
    Wiesz, ciśnie mi się jedno... Mało czytasz, to i ubogi zakres słownictwa ;-)
    A poważnie - ciąża nie trwa precyzyjnie, ale tylko jeżeli masz nieregularne cykle. W dobie monitoringow wygląda to inaczej.
    http://trymestr.pl/artykuly/ciaza-przenoszona.html
    Teraz nie znajdę artykułu, z którego wynika, że ryzyko wzrasta już od 40 tygodnia i najbezpieczniej dla dziecka jest rodzić w 38-39 tygodniu.
    No i zgodnie z tymi badaniami od 41 już kładą na oddział.

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Kapta - ja chrzciłam w zimie - to i podwójne ciuchy są potrzebne - bo nie wyobrażam sobie chrzcić w kolorowym kombinezonie...
    Część pod spód - dostałam od chrzestnej, a na wierzch buty, grubą kurtkę białą, spodnie polarowe białe, czapka i szalik kupiłam w komplecie na allegro używane. Tydzień po chrzcie wystawiłam na allegro i poszło w tej samej cenie. Tak więc wyszłam na zero...
    Kombinezon mi z glowy odpada bo tesciowa mi szyje dla niego taki kremowyReszta mi potrzebna =D

Bozia3, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta ale glany mały już ma? ;-)

moremi, Sabina, ania.g, ComeToMeBaby, kapturnica, Mega, Mimbla, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nic nie rób
    olać test
    zlikwidują gimnazja, więc po co ;-)
    Taaaa, jasne, zlikwidują, jakoś tego nie widze ze zdążą od nowego roku szkolonego, bedzie tak jak z 500 zł na dziecko od stycznia ;)

dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Taaaa, jasne, zlikwidują, jakoś tego nie widze ze zdążą od nowego roku szkolonego, bedzie tak jak z 500 zł na dziecko od stycznia ;)

a to nie będzie?????? O.o

Mega, Mimbla lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Moremi, masz tymianek w domu? On podobno też może wywołać skurcze. Tylko nie wiem ile trzeba by go zjeść.
    Ja się nim inhaluje. Na te zatoki nieszczęsne.

Sabina, ania.g, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Mega Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Tak zlikwidują jak dadzą na dziecko po 500zł, moooooże za kilka lat
    No właśnie, czyli nie tylko ja mam takie odczucia ;)

Elfik lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kombinezon mi z glowy odpada bo tesciowa mi szyje dla niego taki kremowyReszta mi potrzebna =D

jeeeeezu, a mówiłam żebyś nie była wyrywna?
    to siedź na pupie i produkuj mleko! ;)

moremi, Sabina, kapturnica, Mega, efcia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Ja nie chrzcilam. Wiecie jak tanio wyszlo? ;)
    hehehe no- wyobrażam sobie

Dziobak, Mimbla lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    phi...ja zarobiłam - dostał prezenty na bogato...;) także ten...
    a to nie Kajtek zarobił? czy to nie jego prezenty? :P

Reni, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że nie będzie zadnych 500 zł, albo niech dostana tylko lojalni wyborcy pisu :-) tylko jak to ustalic :-) nie da się, a kasy na to nie ma więc problemu tez nie ma...

krycha.stara, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a może jednak uznać jeszcze dwa tygodnie jako termin - to i stres mniejszy...szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę o tym, że się odchodzi od takiego oznaczania terminu - przecież nigdy precyzyjnie ciąża nie trwa..
    Ale jak ciąża jest dłuższa niż określona reguła Naegelego, to patrzy się na usg do 12 tyg i to jest wyznacznik przetreminowania

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Wiesz, ciśnie mi się jedno... Mało czytasz, to i ubogi zakres słownictwa ;-)
    A poważnie - ciąża nie trwa precyzyjnie, ale tylko jeżeli masz nieregularne cykle. W dobie monitoringow wygląda to inaczej.
    http://trymestr.pl/artykuly/ciaza-przenoszona.html
    Teraz nie znajdę artykułu, z którego wynika, że ryzyko wzrasta już od 40 tygodnia i najbezpieczniej dla dziecka jest rodzić w 38-39 tygodniu.
    No i zgodnie z tymi badaniami od 41 już kładą na oddział.
    Sama mało czytasz...na dodatek wrzucasz mi linka, którego przeczytałam całego tracąc mój drogocenny czas...;) a z tego artykułu dokładnie wynika to - co napisałam - ciąża w terminie od 38-42 tygodnia, dopiero po tym czasie jest "przeterminowana"....na dodatek nawet w dobie monitoringu - ciało noworodka może dojrzewać dłużej lub wolniej - podobnie jak starzenie sie... i to też z Twojego linku....

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a to nie Kajtek zarobił? czy to nie jego prezenty? :P
    zwariowałaś? a po co mu teraz pieniądze?;) on będzie miał wypaśne wakacje..czy co tam...

Mega lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    No jak dla mnie ta poprawność polityczna to przereklamowana jest... wole pisać i mówić to co naprawdę myślę. Tylko, że nie kazdy takie podejście akceptuje :-) juz napisałam co myślę i mi sie zebrało :-)
    zdaje mi się, ze tobie się zebrało nie za to co myślisz tylko jak to nam zakomunikowałaś

moremi, kapturnica, Mega, macduska, efcia, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Wiecie, ile kasy by musieli przeznaczyc na likwidację gimnazjów? Każdy nauczyciel by musiał dostać odprawę, a reorganiacja, czesto przebudowa itd, nowe programy nauczania, nowe książki

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba hormony dziś szaleją, bo jakaś nerwowa atmosfera się robi :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Sama mało czytasz...na dodatek wrzucasz mi linka, którego przeczytałam całego tracąc mój drogocenny czas...;) a z tego artykułu dokładnie wynika to - co napisałam - ciąża w terminie od 38-42 tygodnia, dopiero po tym czasie jest "przeterminowana"....na dodatek nawet w dobie monitoringu - ciało noworodka może dojrzewać dłużej lub wolniej - podobnie jak starzenie sie... i to też z Twojego linku....
    To masz ten
    http://twojterminporodu.pl/czym-grozi-opoznienie-terminu-porodu/

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    zdaje mi się, ze tobie się zebrało nie za to co myślisz tylko jak to nam zakomunikowałaś

Moze :-) co nie zmienia faktu, ze nadal myślę tak samo, a to co mysli ktos o mnie... Po prostu może myśleć co chce :-)

kapturnica, krycha.stara, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 12203 12204 12205 12206 12207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ