35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ania.g wrote:Moremi, masz tymianek w domu? On podobno też może wywołać skurcze. Tylko nie wiem ile trzeba by go zjeść.
5 wiader, które najpierw musisz osobiście wnieść po schodach..moremi, kapturnica, Mega, efcia, iwcia77, satori lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:a może jednak uznać jeszcze dwa tygodnie jako termin - to i stres mniejszy...szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę o tym, że się odchodzi od takiego oznaczania terminu - przecież nigdy precyzyjnie ciąża nie trwa..
A poważnie - ciąża nie trwa precyzyjnie, ale tylko jeżeli masz nieregularne cykle. W dobie monitoringow wygląda to inaczej.
http://trymestr.pl/artykuly/ciaza-przenoszona.html
Teraz nie znajdę artykułu, z którego wynika, że ryzyko wzrasta już od 40 tygodnia i najbezpieczniej dla dziecka jest rodzić w 38-39 tygodniu.
No i zgodnie z tymi badaniami od 41 już kładą na oddział.kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Bozia3 wrote:Kapta - ja chrzciłam w zimie - to i podwójne ciuchy są potrzebne - bo nie wyobrażam sobie chrzcić w kolorowym kombinezonie...
Część pod spód - dostałam od chrzestnej, a na wierzch buty, grubą kurtkę białą, spodnie polarowe białe, czapka i szalik kupiłam w komplecie na allegro używane. Tydzień po chrzcie wystawiłam na allegro i poszło w tej samej cenie. Tak więc wyszłam na zero...Bozia3, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:nic nie rób
olać test
zlikwidują gimnazja, więc po codorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Mega wrote:Taaaa, jasne, zlikwidują, jakoś tego nie widze ze zdążą od nowego roku szkolonego, bedzie tak jak z 500 zł na dziecko od stycznia
a to nie będzie??????
Mega, Mimbla lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:Moremi, masz tymianek w domu? On podobno też może wywołać skurcze. Tylko nie wiem ile trzeba by go zjeść.
Sabina, ania.g, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
dorbie wrote:Tak zlikwidują jak dadzą na dziecko po 500zł, moooooże za kilka lat
Elfik lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Kombinezon mi z glowy odpada bo tesciowa mi szyje dla niego taki kremowyReszta mi potrzebna
jeeeeezu, a mówiłam żebyś nie była wyrywna?
to siedź na pupie i produkuj mleko!moremi, Sabina, kapturnica, Mega, efcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:a może jednak uznać jeszcze dwa tygodnie jako termin - to i stres mniejszy...szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę o tym, że się odchodzi od takiego oznaczania terminu - przecież nigdy precyzyjnie ciąża nie trwa..
-
moremi wrote:Wiesz, ciśnie mi się jedno... Mało czytasz, to i ubogi zakres słownictwa
A poważnie - ciąża nie trwa precyzyjnie, ale tylko jeżeli masz nieregularne cykle. W dobie monitoringow wygląda to inaczej.
http://trymestr.pl/artykuly/ciaza-przenoszona.html
Teraz nie znajdę artykułu, z którego wynika, że ryzyko wzrasta już od 40 tygodnia i najbezpieczniej dla dziecka jest rodzić w 38-39 tygodniu.
No i zgodnie z tymi badaniami od 41 już kładą na oddział.a z tego artykułu dokładnie wynika to - co napisałam - ciąża w terminie od 38-42 tygodnia, dopiero po tym czasie jest "przeterminowana"....na dodatek nawet w dobie monitoringu - ciało noworodka może dojrzewać dłużej lub wolniej - podobnie jak starzenie sie... i to też z Twojego linku....
-
ivf-ivf wrote:No jak dla mnie ta poprawność polityczna to przereklamowana jest... wole pisać i mówić to co naprawdę myślę. Tylko, że nie kazdy takie podejście akceptuje
juz napisałam co myślę i mi sie zebrało
moremi, kapturnica, Mega, macduska, efcia, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMega wrote:Taaaa, jasne, zlikwidują, jakoś tego nie widze ze zdążą od nowego roku szkolonego, bedzie tak jak z 500 zł na dziecko od stycznia
Mega lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bozia3 wrote:Sama mało czytasz...na dodatek wrzucasz mi linka, którego przeczytałam całego tracąc mój drogocenny czas...
a z tego artykułu dokładnie wynika to - co napisałam - ciąża w terminie od 38-42 tygodnia, dopiero po tym czasie jest "przeterminowana"....na dodatek nawet w dobie monitoringu - ciało noworodka może dojrzewać dłużej lub wolniej - podobnie jak starzenie sie... i to też z Twojego linku....
http://twojterminporodu.pl/czym-grozi-opoznienie-terminu-porodu/-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
ComeToMeBaby wrote:zdaje mi się, ze tobie się zebrało nie za to co myślisz tylko jak to nam zakomunikowałaś
Mozeco nie zmienia faktu, ze nadal myślę tak samo, a to co mysli ktos o mnie... Po prostu może myśleć co chce
kapturnica, krycha.stara, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość