SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Moremi, masz tymianek w domu? On podobno też może wywołać skurcze. Tylko nie wiem ile trzeba by go zjeść.

5 wiader, które najpierw musisz osobiście wnieść po schodach..;)

moremi, kapturnica, Mega, efcia, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a może jednak uznać jeszcze dwa tygodnie jako termin - to i stres mniejszy...szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę o tym, że się odchodzi od takiego oznaczania terminu - przecież nigdy precyzyjnie ciąża nie trwa..
    Wiesz, ciśnie mi się jedno... Mało czytasz, to i ubogi zakres słownictwa ;-)
    A poważnie - ciąża nie trwa precyzyjnie, ale tylko jeżeli masz nieregularne cykle. W dobie monitoringow wygląda to inaczej.
    http://trymestr.pl/artykuly/ciaza-przenoszona.html
    Teraz nie znajdę artykułu, z którego wynika, że ryzyko wzrasta już od 40 tygodnia i najbezpieczniej dla dziecka jest rodzić w 38-39 tygodniu.
    No i zgodnie z tymi badaniami od 41 już kładą na oddział.

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Kapta - ja chrzciłam w zimie - to i podwójne ciuchy są potrzebne - bo nie wyobrażam sobie chrzcić w kolorowym kombinezonie...
    Część pod spód - dostałam od chrzestnej, a na wierzch buty, grubą kurtkę białą, spodnie polarowe białe, czapka i szalik kupiłam w komplecie na allegro używane. Tydzień po chrzcie wystawiłam na allegro i poszło w tej samej cenie. Tak więc wyszłam na zero...
    Kombinezon mi z glowy odpada bo tesciowa mi szyje dla niego taki kremowyReszta mi potrzebna =D

Bozia3, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta ale glany mały już ma? ;-)

moremi, Sabina, ania.g, ComeToMeBaby, kapturnica, Mega, Mimbla, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nic nie rób
    olać test
    zlikwidują gimnazja, więc po co ;-)
    Taaaa, jasne, zlikwidują, jakoś tego nie widze ze zdążą od nowego roku szkolonego, bedzie tak jak z 500 zł na dziecko od stycznia ;)

dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Taaaa, jasne, zlikwidują, jakoś tego nie widze ze zdążą od nowego roku szkolonego, bedzie tak jak z 500 zł na dziecko od stycznia ;)

a to nie będzie?????? O.o

Mega, Mimbla lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Moremi, masz tymianek w domu? On podobno też może wywołać skurcze. Tylko nie wiem ile trzeba by go zjeść.
    Ja się nim inhaluje. Na te zatoki nieszczęsne.

Sabina, ania.g, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Mega Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Tak zlikwidują jak dadzą na dziecko po 500zł, moooooże za kilka lat
    No właśnie, czyli nie tylko ja mam takie odczucia ;)

Elfik lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kombinezon mi z glowy odpada bo tesciowa mi szyje dla niego taki kremowyReszta mi potrzebna =D

jeeeeezu, a mówiłam żebyś nie była wyrywna?
    to siedź na pupie i produkuj mleko! ;)

moremi, Sabina, kapturnica, Mega, efcia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Ja nie chrzcilam. Wiecie jak tanio wyszlo? ;)
    hehehe no- wyobrażam sobie

Dziobak, Mimbla lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    phi...ja zarobiłam - dostał prezenty na bogato...;) także ten...
    a to nie Kajtek zarobił? czy to nie jego prezenty? :P

Reni, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że nie będzie zadnych 500 zł, albo niech dostana tylko lojalni wyborcy pisu :-) tylko jak to ustalic :-) nie da się, a kasy na to nie ma więc problemu tez nie ma...

krycha.stara, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a może jednak uznać jeszcze dwa tygodnie jako termin - to i stres mniejszy...szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę o tym, że się odchodzi od takiego oznaczania terminu - przecież nigdy precyzyjnie ciąża nie trwa..
    Ale jak ciąża jest dłuższa niż określona reguła Naegelego, to patrzy się na usg do 12 tyg i to jest wyznacznik przetreminowania

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Wiesz, ciśnie mi się jedno... Mało czytasz, to i ubogi zakres słownictwa ;-)
    A poważnie - ciąża nie trwa precyzyjnie, ale tylko jeżeli masz nieregularne cykle. W dobie monitoringow wygląda to inaczej.
    http://trymestr.pl/artykuly/ciaza-przenoszona.html
    Teraz nie znajdę artykułu, z którego wynika, że ryzyko wzrasta już od 40 tygodnia i najbezpieczniej dla dziecka jest rodzić w 38-39 tygodniu.
    No i zgodnie z tymi badaniami od 41 już kładą na oddział.
    Sama mało czytasz...na dodatek wrzucasz mi linka, którego przeczytałam całego tracąc mój drogocenny czas...;) a z tego artykułu dokładnie wynika to - co napisałam - ciąża w terminie od 38-42 tygodnia, dopiero po tym czasie jest "przeterminowana"....na dodatek nawet w dobie monitoringu - ciało noworodka może dojrzewać dłużej lub wolniej - podobnie jak starzenie sie... i to też z Twojego linku....

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a to nie Kajtek zarobił? czy to nie jego prezenty? :P
    zwariowałaś? a po co mu teraz pieniądze?;) on będzie miał wypaśne wakacje..czy co tam...

Mega lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    No jak dla mnie ta poprawność polityczna to przereklamowana jest... wole pisać i mówić to co naprawdę myślę. Tylko, że nie kazdy takie podejście akceptuje :-) juz napisałam co myślę i mi sie zebrało :-)
    zdaje mi się, ze tobie się zebrało nie za to co myślisz tylko jak to nam zakomunikowałaś

moremi, kapturnica, Mega, macduska, efcia, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Wiecie, ile kasy by musieli przeznaczyc na likwidację gimnazjów? Każdy nauczyciel by musiał dostać odprawę, a reorganiacja, czesto przebudowa itd, nowe programy nauczania, nowe książki

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba hormony dziś szaleją, bo jakaś nerwowa atmosfera się robi :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Sama mało czytasz...na dodatek wrzucasz mi linka, którego przeczytałam całego tracąc mój drogocenny czas...;) a z tego artykułu dokładnie wynika to - co napisałam - ciąża w terminie od 38-42 tygodnia, dopiero po tym czasie jest "przeterminowana"....na dodatek nawet w dobie monitoringu - ciało noworodka może dojrzewać dłużej lub wolniej - podobnie jak starzenie sie... i to też z Twojego linku....
    To masz ten
    http://twojterminporodu.pl/czym-grozi-opoznienie-terminu-porodu/

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    zdaje mi się, ze tobie się zebrało nie za to co myślisz tylko jak to nam zakomunikowałaś

Moze :-) co nie zmienia faktu, ze nadal myślę tak samo, a to co mysli ktos o mnie... Po prostu może myśleć co chce :-)

kapturnica, krycha.stara, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 12203 12204 12205 12206 12207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ