X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ¿ɐzsıɔ ɐʞɐʇ nʇ oɔ ɯɐʇʎd ǝıuzɔǝzɹƃ

inessa, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • promyk Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o moje sasiedztwo to 4razy "urwalam"sobie pogawedke z dwiema dziewczynami na temat nocnych spiewow, rzucania puszkami,wymiotow z czwartego pietra i darcia twarzy w wymianie pogladow...itp itd.. Dzis patrzaly w wizjer i uciekly, "rzucily" na zer chlopaka ktory stwierdzil ze maluje pokoj bo jutro wyjezdza, a ja kulturalnie stwierdzilam ze nie trzeba bylo imprezowac przed malowaniem i chyba wie co to jest cisza nocna. Dalam mu-im do wyboru albo sie to wszystko skonczy i bedziemy miec spokoj-oni ze mna a ja z nimi albo bede interweniowac w mniej przyjemny sposob. Maja do wyboru wlasciciel mieszkania albo policja. Juz nie wspomne z ciaglym trzaskaniem drzwiami w calym mieszkaniu i tabuny dudniacych stop nad glowa.Rozumiem ze sa bez kontroli,sadzac po zachowaniu prawie dorosli , mlodosc musi sie wyszumiec ale kurcze czemu miom kosztem. Ja takze tu mieszkam,pracuje na trzy zmiany ,mam dzieci....tez mamy prawo odpoczac.

inessa, Reni, Andzia33, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

Promyk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni a co CI się stało,ze już dogóry nogami piszesz??? :P :P :P to po tych strajkach ??? :P

Andzia33, Iwone, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha! Tak właśnie Inesko :-)

Promyk bądź twarda ;-)

inessa, Andzia33, Iwone, bliska77, promyk lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
    czy już kandydujesz na prezydenta???? :D

Andzia33, Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nie nic z tych rzeczy ja tego bałaganu nie będę sprzątać ;-) niech sobie znajdą jakiegoś innego jelenia ;-)

Mango, Iwone, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie Reni poprostu już stoi na głowie,żeby szybciej kijanki doleciały i nic nie umknęło,

inessa, bliska77, Reni, Fidelissa lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostałam cynk,że szef jedzie i przez parę godzin musiałam wyłączyc neta,ale już po ostatnio był ponad miesiac temu,więc śmialiśmy się ,że będziemy czerwony dywan rozkładac przed wejściem i po szampana trzeba leciec.No i wiecie co jestem zawiedziona,o nie zapytał [jak zawsze gdy tylko mnie widział],,czy jesteś wreszcie w tej ciąży,,

anek42, Olena, inessa, bliska77, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co miałam dzisiaj piękny sen.
    Ktoś podrzucił mi pod drzwi wózik z dzieckiem,ale kurcze nie pamiętam czy dziewczynka-chłopak

anek42, Olena, inessa, bliska77, Lucky, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny sen i oby sie sprawdził :D

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, może będzie parka??? ;-)

Andzia33, inessa, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i pozdrawiam w deszczowy dzień,nic mi się nie chce...

inessa, Iwone, Lucky, promyk lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może byc nawet parka,byle zdrowe!

inessa, Lucky lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia mi też nic sie juz nie chce a una nie pada ale już jest pochmurmno i chłodno.

Andzia33, gosia7122, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    wiesz co, zauważyłam że ma to na pewno związek z hormonami, nie wiem dokładnie o co chodzi ale z ich stężeniem bo wbrew wszystkiemu podczas brania tabletek anty, gdzie migrena jest przeciwwskazaniem, nie miałam w ogóle jej napadów potem w ciąży też nie miałam, zaczęły się znów po ciąży, zatem myślę, że coś jest na rzeczy
    hmmmm powinnaś być cały czas w ciąży :D :D :D

inessa, Andzia33, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    Moja mlodsza ma haschimoto zdiagnozowane 5lat temu-jest pod opieka endokrynologa. Mdlala od 3 roku zycia. Lekarze nieudolnie szukali, od kardiologa do neurologa .nawet byla w szpitalu na oddziale neurologicznym-kardiologicznym-endokrynologicznym. Miala tetniaka na aorcie,wypadajaca zastawke. Pomimo zlych wynikow hormonow zostala skierowana po wyjsciu ze szpitala do kardiologa. W dwa tyg.pozniej pojawily sie wole i oswiecenie lekarzy- tsh przekraczalo dopuszczalna norme 4× miala 16,79. Poszukiwanie lekarza,parodie terminowe to wszystko przeszlysmy. Teraz dojezdzam z torunia do bydgoszczy, juz doszlysmy do 1 wizyty na pol roku. Tentniak cudem sie wchlonal,nie ma napadow nerwicy,zastawki dalej wypadaja ale juz nie w takim stopniu jak przed leczeniem tarczycy. Takie malutkie cos a jaki ma wplyw. A i dostala @ w wieku 10lat. Dostaje letrox 100, a przedtem 50. Po zdiagnozowaniu na usg stwierdzono ze lewy gruczol tarczycy zamiast 2,5-3cm ma dl.7cm i jest rozkawalkowana( wyglada jak kisc winogrona) Teraz ma 14 lat, hormony tsh,ft3, ft4 ustabilizowane.
    To jest bardzo podstepna choroba, trzeba bardzo dokladnie dobrac co i jak sine. Wspolczuje bo wiem co to za paskudztwo. Moze jesli moge cos doradzic zacznij od tarczycy to reszta schorzen sie jakos rozejdzie po kosciach.

Przeszłyście straszne rzeczy - naprawdę
    Iwone wrote:
    Haschimoto wyregulujesz lekami,ale skąd u Ciebie białkomocz? Nie masz czasem uszkodzonych nerek i z tego powodu masz nadciśnienie?
    Tak bo w dzieciństwie chorowałam na nerki

inessa, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie piękne słoneczne popołudnie,rano lało

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny co bierzece za leki na hashsimoto???

Lucky lubi tę wiadomość

• Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie jeszcze nic - jeszcze scyntografię mam zrobić - ale przez hsg w czerwcu mam przesuniętą na listopad - więc jeszcze chwilkę

Nie poddam się
  • promyk Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    A dziewczyny co bierzece za leki na hashsimoto???
    Moja corka dostaje najpierw letrox 50mg teraz 100mg poniewaz nastapila u niej autoagresja i zwiekszajac dawke leku ustabilizowal stan tarczycy. Na ta chwile mamy wszystko pod kontrola. Jest dosyc rozlegla gama lekow na to schorzenie i zalezy od tego w jakim stanie jest tarczyca i jaki poziom hormonow tsh ft3 ft4. Mloda miala przez pol roku co 2 tygodnie badany poziom hormonow zeby zdiagnozowac na jakim etapie jest tarczyca przy podawaniu tego leku. Jest bardzo podstepna choroba i trzeba miec stale reke na pulse zeby nie pogorszyc stanu chorobowego

inessa, grosza, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

Promyk
‹‹ 1222 1223 1224 1225 1226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ