SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ¿ɐzsıɔ ɐʞɐʇ nʇ oɔ ɯɐʇʎd ǝıuzɔǝzɹƃ

inessa, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • promyk Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o moje sasiedztwo to 4razy "urwalam"sobie pogawedke z dwiema dziewczynami na temat nocnych spiewow, rzucania puszkami,wymiotow z czwartego pietra i darcia twarzy w wymianie pogladow...itp itd.. Dzis patrzaly w wizjer i uciekly, "rzucily" na zer chlopaka ktory stwierdzil ze maluje pokoj bo jutro wyjezdza, a ja kulturalnie stwierdzilam ze nie trzeba bylo imprezowac przed malowaniem i chyba wie co to jest cisza nocna. Dalam mu-im do wyboru albo sie to wszystko skonczy i bedziemy miec spokoj-oni ze mna a ja z nimi albo bede interweniowac w mniej przyjemny sposob. Maja do wyboru wlasciciel mieszkania albo policja. Juz nie wspomne z ciaglym trzaskaniem drzwiami w calym mieszkaniu i tabuny dudniacych stop nad glowa.Rozumiem ze sa bez kontroli,sadzac po zachowaniu prawie dorosli , mlodosc musi sie wyszumiec ale kurcze czemu miom kosztem. Ja takze tu mieszkam,pracuje na trzy zmiany ,mam dzieci....tez mamy prawo odpoczac.

inessa, Reni, Andzia33, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

Promyk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni a co CI się stało,ze już dogóry nogami piszesz??? :P :P :P to po tych strajkach ??? :P

Andzia33, Iwone, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha! Tak właśnie Inesko :-)

Promyk bądź twarda ;-)

inessa, Andzia33, Iwone, bliska77, promyk lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
    czy już kandydujesz na prezydenta???? :D

Andzia33, Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nie nic z tych rzeczy ja tego bałaganu nie będę sprzątać ;-) niech sobie znajdą jakiegoś innego jelenia ;-)

Mango, Iwone, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie Reni poprostu już stoi na głowie,żeby szybciej kijanki doleciały i nic nie umknęło,

inessa, bliska77, Reni, Fidelissa lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostałam cynk,że szef jedzie i przez parę godzin musiałam wyłączyc neta,ale już po ostatnio był ponad miesiac temu,więc śmialiśmy się ,że będziemy czerwony dywan rozkładac przed wejściem i po szampana trzeba leciec.No i wiecie co jestem zawiedziona,o nie zapytał [jak zawsze gdy tylko mnie widział],,czy jesteś wreszcie w tej ciąży,,

anek42, Olena, inessa, bliska77, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co miałam dzisiaj piękny sen.
    Ktoś podrzucił mi pod drzwi wózik z dzieckiem,ale kurcze nie pamiętam czy dziewczynka-chłopak

anek42, Olena, inessa, bliska77, Lucky, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny sen i oby sie sprawdził :D

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, może będzie parka??? ;-)

Andzia33, inessa, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i pozdrawiam w deszczowy dzień,nic mi się nie chce...

inessa, Iwone, Lucky, promyk lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może byc nawet parka,byle zdrowe!

inessa, Lucky lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia mi też nic sie juz nie chce a una nie pada ale już jest pochmurmno i chłodno.

Andzia33, gosia7122, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    wiesz co, zauważyłam że ma to na pewno związek z hormonami, nie wiem dokładnie o co chodzi ale z ich stężeniem bo wbrew wszystkiemu podczas brania tabletek anty, gdzie migrena jest przeciwwskazaniem, nie miałam w ogóle jej napadów potem w ciąży też nie miałam, zaczęły się znów po ciąży, zatem myślę, że coś jest na rzeczy
    hmmmm powinnaś być cały czas w ciąży :D :D :D

inessa, Andzia33, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    Moja mlodsza ma haschimoto zdiagnozowane 5lat temu-jest pod opieka endokrynologa. Mdlala od 3 roku zycia. Lekarze nieudolnie szukali, od kardiologa do neurologa .nawet byla w szpitalu na oddziale neurologicznym-kardiologicznym-endokrynologicznym. Miala tetniaka na aorcie,wypadajaca zastawke. Pomimo zlych wynikow hormonow zostala skierowana po wyjsciu ze szpitala do kardiologa. W dwa tyg.pozniej pojawily sie wole i oswiecenie lekarzy- tsh przekraczalo dopuszczalna norme 4× miala 16,79. Poszukiwanie lekarza,parodie terminowe to wszystko przeszlysmy. Teraz dojezdzam z torunia do bydgoszczy, juz doszlysmy do 1 wizyty na pol roku. Tentniak cudem sie wchlonal,nie ma napadow nerwicy,zastawki dalej wypadaja ale juz nie w takim stopniu jak przed leczeniem tarczycy. Takie malutkie cos a jaki ma wplyw. A i dostala @ w wieku 10lat. Dostaje letrox 100, a przedtem 50. Po zdiagnozowaniu na usg stwierdzono ze lewy gruczol tarczycy zamiast 2,5-3cm ma dl.7cm i jest rozkawalkowana( wyglada jak kisc winogrona) Teraz ma 14 lat, hormony tsh,ft3, ft4 ustabilizowane.
    To jest bardzo podstepna choroba, trzeba bardzo dokladnie dobrac co i jak sine. Wspolczuje bo wiem co to za paskudztwo. Moze jesli moge cos doradzic zacznij od tarczycy to reszta schorzen sie jakos rozejdzie po kosciach.

Przeszłyście straszne rzeczy - naprawdę
    Iwone wrote:
    Haschimoto wyregulujesz lekami,ale skąd u Ciebie białkomocz? Nie masz czasem uszkodzonych nerek i z tego powodu masz nadciśnienie?
    Tak bo w dzieciństwie chorowałam na nerki

inessa, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie piękne słoneczne popołudnie,rano lało

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny co bierzece za leki na hashsimoto???

Lucky lubi tę wiadomość

• Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie jeszcze nic - jeszcze scyntografię mam zrobić - ale przez hsg w czerwcu mam przesuniętą na listopad - więc jeszcze chwilkę

Nie poddam się
  • promyk Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    A dziewczyny co bierzece za leki na hashsimoto???
    Moja corka dostaje najpierw letrox 50mg teraz 100mg poniewaz nastapila u niej autoagresja i zwiekszajac dawke leku ustabilizowal stan tarczycy. Na ta chwile mamy wszystko pod kontrola. Jest dosyc rozlegla gama lekow na to schorzenie i zalezy od tego w jakim stanie jest tarczyca i jaki poziom hormonow tsh ft3 ft4. Mloda miala przez pol roku co 2 tygodnie badany poziom hormonow zeby zdiagnozowac na jakim etapie jest tarczyca przy podawaniu tego leku. Jest bardzo podstepna choroba i trzeba miec stale reke na pulse zeby nie pogorszyc stanu chorobowego

inessa, grosza, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

Promyk
‹‹ 1222 1223 1224 1225 1226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ