X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile to trzeba kasy, czasu, badań, żeby zajść w ciążę
    naszym pra pra babkom to się nawet nie śniło eh.. tyle problemów

Bozia3, bliska77, inessa, Lucky, Andzia33, Mango, Fidelissa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słucham słucham...:) pożegnaliśmy się w bardzo dobrych nastrojach, więc nie zdążymy się pokłócić...właśnie dziś o tym rozmawialiśmy, bo pytał - co chcę, żeby mi przywiózł stamtąd.... no to mówię, że ser żołty - bo mają zajebiaszczy...:) a On na to mówi - ok ...wracam....rzucam ser do lodówki i prosto do łóżka..bo to ten dzień cyklu..;)Wariat..:)

caffe, Reni, Iwone, bliska77, inessa, Lucky, Andzia33, Mango, Bursztyn, Fidelissa, samira, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Tak jak mówi Aga - 6 miesięcy maks i przerwa...moja ginka uważa, że nawet w naszym wieku 4-5 cykli to już dużo - bo to narusza naszą rezerwę (więcej jaj dojrzewa w pojedynczych cyklach niż bez stymulacji - i tracimy z rezerwy więcej). I potem inseminacja...ale znów jak mówi Aga - czasem clo jest za słabe do inseminacji - no ale to już gin wie najlepiej....:). No i ja muszę mieć zrobioną drożność, bo mnie inaczej nie przyjmą na IUI. Ja pociągnęłam z badaniem do listopada, więc jeśli nie zaciążę, to w grudniu pewnie IUI.
    Aga - Ty masz komplet badań?
    Bozia, mam komplet, mogę śmiało powiedzieć, ze nawet nadkomplet :-)

Reni, caffe, inessa, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Caffe ja się czuję dobrze, ale to zapewne sprawa ciśnienia....Ja mam normalnie 90/60, więc kiedy reszta zdycha - ja fruwam...i na odwrót - jak inni czują się dobrze, to ja wypijam dziesiątki kaw...
    Mój A. dziś wyrusza na rejs jachtem po Chorwacji....wróci w moim 12 dc - mam nadzieję, że zrelaksowany i nasłoneczniony...:)
    ja mam bardzo podobne ciśnienie jak Ty i też dzisiaj czuję się ok, mimo że prawie całą noc nie spałam, miejmy nadzieję, ze Twój M wróci pełen energii i gotowości :-)

caffe, inessa, Lucky, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane witajcie dzisiaj u nas chłodno ale słoneczko wychodzi.
    Mamy niskie ciśnienie uffffufu pogoda masakra :(

Dobrego dnia Wam życze :)

bliska77, caffe, Lucky, Iwone, Olena, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale tu dzisiaj cichutko

laski pewnie idą z transparentami ;-)

Polarmiś, Bozia .....to dla Was

1415224q63yvzkzmx.gif
    Te lapki mokre i zimne, fuj. A tych gryzonskich zeborow to nie znosze.

Witam, ja leze na kanapa i czekam az ambitny meski macho- maz skonczy garderobe ( prostuje wpadki konstrukcyjne) i bede mogla zaczac prasowac i ukladac bo po co teraz to mam robic - przynajmniej mam drugi dzien odpoczynku :-)

inessa, caffe, bliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Boże, ale z Ciebie wredota.....poczekaj...jak ja znajdę ciekawe pająki, to dopiero będziesz mieć prolaktynę....

Wszystkie dziewczynki witam....zaczynam dziś nowy cykl...wniosek - clo mi skraca cykle...przyśpieszył owulkę i cykl trwał 27d - to rzadkość u mnie - ale widocznie tak na mnie ten lek działa...zaczynam 3 z clo - z pewnością owocny...;) Kto dołącza do mnie? :)
    Ja mialam dwa stymulowane cykle do iui, pierwszy nie pamietam (musialaby cofnac sie do poprzednich cyklow, ale pamietam, ze hormon byl podawany w zastrzyku robionym w brzuch i strasznie byl drogi a drugi cykl przygotowujacy do iui to z clo) w obu przypadakach cykle sie skrocily, za to w kolejnym cyklu ktory odpuscilam udalo sie zajsc w ciaze - to jedna trzecia sukcesu.

Natomiast ten hormon co go teraz przyjmuje ekstra mi wyregulowal cykle i mam je co 28- 29 - jak za mlodych lat.

inessa, Lucky, bliska77, Andzia33, Iwone, Reni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Caffe ja się czuję dobrze, ale to zapewne sprawa ciśnienia....Ja mam normalnie 90/60, więc kiedy reszta zdycha - ja fruwam...i na odwrót - jak inni czują się dobrze, to ja wypijam dziesiątki kaw...
    Mój A. dziś wyrusza na rejs jachtem po Chorwacji....wróci w moim 12 dc - mam nadzieję, że zrelaksowany i nasłoneczniony...:)
    I z workiem prezencikow.....

inessa, caffe, Lucky, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://celebixy.pl/pajaki-17023

To dla Reni, szkoda ze nie umiem zrobic tak ze widac zdjecia bo znalazlam pelno ekstra pajczkow dla Ciebie.

caffe, Lucky, bliska77, inessa, Iwone, Reni, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to za cisza w eterze?

Lucky, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni na pikiecie ze związkowcami pewnie :P

Lucky, bliska77, inessa, Andzia33, Reni lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki
    mam chwilę na kawę, to nadgonię co u Was :)
    my działamy intensywnie :) aczkolwiek widzę pewien lekki opór u M, tzn wyczuwa chyba że moje większe zainteresowanie ma w sobie ukryty cel :)
    obyśmy się nie pokłócili, tak jeszcze z dzień dwa :D

caffe, bliska77, inessa, Andzia33, Iwone, Mango, anek42, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki i skieruj jego mysli i podejrzenia na inny tor. Przez sen zacznij majaczyc o jakichs potrzebach remontowych w domu, albo o nowym pieknym saochodzie.

caffe, Lucky, inessa, Andzia33, Iwone, Reni, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    hej kobietki
    mam chwilę na kawę, to nadgonię co u Was :)
    my działamy intensywnie :) aczkolwiek widzę pewien lekki opór u M, tzn wyczuwa chyba że moje większe zainteresowanie ma w sobie ukryty cel :)
    obyśmy się nie pokłócili, tak jeszcze z dzień dwa :D
    hej :)

Takie zachowania to pewnie standard wszędzie :P

Lucky, inessa, bliska77, Iwone, Mango lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nowy samochód to jest to :) stary się sypie

wolałabym żeby mój tak jak Bozi, chciał sam wskakiwać wiedząc że ma misję 'dziecko'
    a tak ja muszę taktycznie :) i z polotem w dodatku, żeby czasem nie powiedział że dzisiaj to nie ma ochoty!

jak się nie uda we wrześniu, to kategorycznie zachodzę w ciążę w październiku, bo tak sobie wyliczyłam, że fajnie mieć dziecko na lato, podchowa się przed jesienią i zimą
    zaklinam więc moje ciało i będę powtarzać jak Andzia, do października zachodzę w ciążę!

caffe, bliska77, Andzia33, Iwone, polarmiś, Olena, Mango, inessa, anek42, Fidelissa, samira, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    o nowy samochód to jest to :) stary się sypie

wolałabym żeby mój tak jak Bozi, chciał sam wskakiwać wiedząc że ma misję 'dziecko'
    a tak ja muszę taktycznie :) i z polotem w dodatku, żeby czasem nie powiedział że dzisiaj to nie ma ochoty!

jak się nie uda we wrześniu, to kategorycznie zachodzę w ciążę w październiku, bo tak sobie wyliczyłam, że fajnie mieć dziecko na lato, podchowa się przed jesienią i zimą
    zaklinam więc moje ciało i będę powtarzać jak Andzia, do października zachodzę w ciążę!
    Kombinatorka :) ;)

Lucky, bliska77, Andzia33, Iwone, Mango, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatni do swojego odbicia w lustrze powiedziałam coś takiego "kurde dziewczyno czy tak dużo od ciebie wymagam, przecież inni wystarczy że raz się bzykną i to często przypadkowo" ale ta dziewczyna w lustrze nic mi nie odpowiedziała tylko debilną minę zrobiła......

Andzia33, caffe, Iwone, polarmiś, Olena, Mango, inessa, samira, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    ja ostatni do swojego odbicia w lustrze powiedziałam coś takiego "kurde dziewczyno czy tak dużo od ciebie wymagam, przecież inni wystarczy że raz się bzykną i to często przypadkowo" ale ta dziewczyna w lustrze nic mi nie odpowiedziała tylko debilną minę zrobiła......
    Trochę za surowa jestes dla siebie <3

bliska77, Andzia33, Mango, inessa, Fidelissa lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie....kur....chyba zaloze wlasny orlen. Na araba sie zapatrzylam czy co - znowu wycisnal mi z palucha rope....szczerze man dosc!!!!!!!!!! Jeszcze na domiar zlego mam nad soba studentow- akurat ta ekipa to domorosla banda kretynow-nie mozna przeciez mierzyc wszystkich ta sama miara. Ale na tych gagatkow wezwe policje....ich tez mam dosc. Impezki domowo-balkonowe. Wczoraj a raczej dzisiaj o 1 w nocy ponownie prosilam o spokoj. I tak sie bawia od polowy lipca

bliska77, caffe, Iwone, Andzia33, Mango, inessa, samira, megan8 lubią tę wiadomość

Promyk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    Po wizycie....kur....chyba zaloze wlasny orlen. Na araba sie zapatrzylam czy co - znowu wycisnal mi z palucha rope....szczerze man dosc!!!!!!!!!! Jeszcze na domiar zlego mam nad soba studentow- akurat ta ekipa to domorosla banda kretynow-nie mozna przeciez mierzyc wszystkich ta sama miara. Ale na tych gagatkow wezwe policje....ich tez mam dosc. Impezki domowo-balkonowe. Wczoraj a raczej dzisiaj o 1 w nocy ponownie prosilam o spokoj. I tak sie bawia od polowy lipca
    Promyk, współczuję cierpienia związanego z paluchem, natomiast jesli chodzi o sąsiadów, cóż już kiedyś o tym pisałam, mam takich ze co najmniej 2,3 razy w tygodniu przydała by sie interwencja policji nie mówiąc o grubszych sprawach a dodam dla ułatwienia ze mieszkam w domu, nie w bloku :-)

caffe, Iwone, Mango, inessa lubią tę wiadomość

‹‹ 1220 1221 1222 1223 1224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ