X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A wiecie, że ja ostatnio przejchałam miskę psa metalową i nawet nie poczułam że coś przejechałam, taki czołg ten nasz samochód, hi,hi,hi
    czy pies akurat spożywał z tej miski czy uszedł z życiem?? O.o

dorbie, Elfik, moremi, BISCA, ania.g, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, dajcie sobie troche czasu.. To nie jest przeciez tak zaraz i teraz, zreszta cala procedura tez trwa. Teraz masz natlok informacji, to jest czasamy przytlaczajace, ale po kilku dniach kurz osiadzie i wszytko sie wyklaruje..

<3

krycha.stara, Elfik, Magda*, moremi, BISCA, kapturnica, ComeToMeBaby, ania.g, iwcia77, efcia, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa wiem co czujesz... Też czasami tak mam tylko u ciebie jest pocieszające że leki masz tańsze a ja pod górkę, za gonal zaplacilam 474zl a po refundacji koszt ok. 170zl.. Mimo wszystko pierś do przodu i nie tracić nadziei a jak nie pomorze mogę dac ci kopniaka..

dorbie, krycha.stara, Elfik, Magda*, BISCA, kapturnica, ComeToMeBaby, ania.g, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa nie wierz nie ma czasu. My starzejemy się, umieramy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 15:01

krycha.stara, Bozia3, Mimbla, moremi, BISCA, kapturnica, ComeToMeBaby, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    czy pies akurat spożywał z tej miski czy uszedł z życiem?? O.o
    Pusta była albo z wodą :-) na podwórku stała na drodze, to co, przejechałam :-)

Reni, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    czyli możesz już wyjąć z pieca?
    A ile to już zdrowasiek minęło?

krycha.stara, BISCA, satori, Mega lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Kometa nie wierz nie ma czasu. My starzejemy się, umieramy

ja mowie, zeby se dali troche czasu z opanowaniem emocji.. bron buku nie kaze czekac z podjeciem krokow.
    mowie tylko, ze te kroki zajma chwile, to i w glowie sie w tym czasie cos ulozy..

Reni, krycha.stara, Elfik, moremi, BISCA, kapturnica, ComeToMeBaby, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Kometa, żeby cię "pocieszyć"
    Jak Iwo miał miesiąc (wrzesień) zapiałam go do Ośrodka Wczesnej Interwencji gdzie rehabilitują wcześniaków.
    Zapisali go już na ... marzec!
    Iwo będzie miał 7 mcy.
    Zapytałam z uśmiechem czy nie myśleli o zmianie nazwy i usunięcie słowa "wczesnej"?
    Z uśmiechem, bo wiem, że babki z rejestracji nic nie mogą na to poradzić..
    Tia, refundowana służba zdrowia. Dbamy o nasze malutkie dzieci i o wcześniaki
    Polityka prorodzinna !

Elfik, Dziobak, ania.g, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A ile to już zdrowasiek minęło?
    drugo zaczynam

dorbie, krycha.stara, BISCA, Dziobak, iwcia77, satori, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, trzymaj się, nie dawaj się ponurej aurze za oknem <3

Elfik, ComeToMeBaby, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Pusta była albo z wodą :-) na podwórku stała na drodze, to co, przejechałam :-)

notatka dla siebie na czas pobytu w trojmiescie: nie stac na drogach, bo Dorbi przejedzie..

Reni, macduska, Elfik, dorbie, Bozia3, moremi, BISCA, Dziobak, ComeToMeBaby, iwcia77, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ja mowie, zeby se dali troche czasu z opanowaniem emocji.. bron buku nie kaze czekac z podjeciem krokow.
    mowie tylko, ze te kroki zajma chwile, to i w glowie sie w tym czasie cos ulozy..

słuchaj ja nie wiem o czym mówisz
    tylko kroki i kroki, a to brzmi jak kromki, a to mi przypomina, że jestem głodna, a to mi przypomina, że miałam zapytać gdzie Simba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 15:08

krycha.stara, moremi, BISCA, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    słuchaj ja nie wiem o czym mówisz
    tylko kroki i kroki, a to brzmi jak kromki, a to mi przypomina, że jestem głodna, a to mi przypomina, że miałam zapytać gdzie Simba

no pisala cos tu o drodze z paryza do ministerstwa, nie? ;)

Reni, krycha.stara, Elfik, Mimbla, moremi, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Kometa wiem co czujesz... Też czasami tak mam tylko u ciebie jest pocieszające że leki masz tańsze a ja pod górkę, za gonal zaplacilam 474zl a po refundacji koszt ok. 170zl.. Mimo wszystko pierś do przodu i nie tracić nadziei a jak nie pomorze mogę dac ci kopniaka..

Jak pomoże nie Pomorze to może Morze Bałtyckie? ;-)

Ty tak specjalnie, żeby Morka szybciej urodziła?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 15:09

Reni, paszczakin, ivf-ivf, malgos741, Mimbla, Magda*, moremi, BISCA, kapturnica, Dziobak, ComeToMeBaby, iwcia77, Sabina, satori, Mega lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:

Oni nie na pomorzu, tylko w kraku jednak ;)

macduska, malgos741, moremi, ComeToMeBaby, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja niniejszym tutaj odpowiadam na pytania koleżanek z priv :)

Iwo był w szpitalu dwa tygodnie, z czego tylko dwa dni w inkubatorze :)
    Od razu dostał antybiotyk (mój kaszel przez całą ciążę pewnie). Potem cukier mu spadał więc dostał kroplówkę z glukozą przez tydzień i po chwili dodali wapno.
    Kłuli go kilka razy dziennie biedaczka z powodu tego cukru :(

Ogólnie od pielęgniarek usłyszałam, że jest super, dawno nie mieli dziecka, które by tak pięknie jadło (wtedy nie wiedziałam jak groźne to słowa :) )
    Marudził tylko jak chciał jeść i zmiany pieluchy.

Kiedy miał mieć robione usg to byłam od 5 rano w szpitalu (bo mnie oczywiście wywalili do domu w dwa dni po porodzie i dojeżdżałam) i byłam obecna przy usg brzuszka i głowy, które było ok. :)

Neonatolog powiedział, że ma obniżone napięcie mięśniowe, ale to takie wcześniacze i nie należy się przejmować.
    Oczywiście łzy mi pociekły, bo znam te słowa z poprzedniego pobytu i od 4 lat rehabilitujemy córkę - więc się przejęłam.
    Na razie Iwo wciąż ma obniżone napięcie, ale zobaczymy :)

Widzę, że na pewno nie można go porównywać z dziećmi z sierpnia. Później zaczął skupiać wzrok i takie tam..

Ale najważniejsze - umówiłam się już poza szpitalem na usg mózgowia między 3 a 4 tyg do doktora Kosiaka guru od usg. Jego diagnozy są traktowane jak słowo objawione, raz tylko pani mruknęła w szpitalu, że doktor jest zbyt dokładny (bo oczywiście córkę tam badamy i chodzimy po lekarzach z jego papierami) - wyciągasz wyciąg z usg od Kosiaka i klękajcie narody...
    Poza tym jest mega sympatycznym kulturalnym facetem.
    Weszłam do niego na wizytę i powiedziałam, żeby u Iwo przebadać oprócz mózgowia wszystko co się da, wszystko co u wcześniaka może się okazać problematyczne,koszty nie grają roli.
    Przejechał sondą po nim wzdłuż i wszerz. Znalazł między innymi lekkie zwapnienie w nerce, ale to niedługo kontrolujemy, jak doktor powiedział, pewnie skutek witamin ciążowych.

Najważniejsze obejrzał mózg i powiedział, że jest bardzo usatysfakcjonowany i gdybym nie powiedziała, że to wcześniak, to by nie zgadł, bo mózg jest symetryczny i dojrzały. Powiem wam szczerze, że z oczy wyleciał mi nagle chyba z litr wody... Nawet nie wiedziałam, że gdzieś tam wewnątrz byłam spięta jak pęczek szparagów, nie było czasu na myślenie, ale oczywistym jest, że z tylu głowy musiało mi gdzieś wciąż pulsować, czy wszystko z głową jest w porządku, to najważniejsze..

Aha, bo nie było jeszcze relacji z porodu. Po cc Iwo trafił na dwie godziny na OIOM, bo wykazywał słabe odruchy życiowe.
    Powiem tylko, że nie chcieli mnie przyjąć do szpitala, nie chcieli ciąć, gdyby nie skierowanie od prof to by mnie przyjęli 4 dni później.
    Nigdy się nie dowiem jak wyglądała by sytuacja 4 dni później. I dobrze

Okulista bez zastrzeżeń, byłam tez z moją dwójką u kardiologa i dowiedziałam się, że córka już nie musi się pokazywać, Iwo tez nie, wszystko się ładnie zasklepiło.

Zatem mam nadzieję, że może w ogóle nie będzie żadnych problemów, badań, wizyt..
    będę jak Dziobak zrelaksowana patrzeć jak dzieć wyjada kurz z książek.
    Chwilowo rozpieszczam dziedzica, który potrafi jeść co 40 min. Z przejedzenia ma wciąż bóle przy trawieniu, wtedy jęczy się się wije. Albo sapie. Oczywiście on sapie przez sen a ja nie śpię :)

I jest najsłodszym dzieciakiem na ziemi. Naprawdę. Przy Idzie byłam zbyt zestresowna żeby się cieszyć macierzyństwem, teraz nadrabiam, bo najwazniejszy temat nowego przedszkola jest ogarniety i córka chodzi tam z chęcią. Jeszcze tylko nowe półki, szafa, tapeta :))))))))))))))
    zawsze jest coś.
    Ale dopóki Iwo jest zdrowy (od wczoraj kaszle) to mógłby mieć zawsze dwa miesiące. :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b682af2e8403.jpg

paszczakin, krycha.stara, ivf-ivf, macduska, dorbie, Mimbla, malgos741, Bozia3, Magda*, moremi, Reni, BISCA, kapturnica, Dziobak, ComeToMeBaby, ania.g, iwcia77, Sabina, SolarPolar, anna maria, beates, efcia, sandra80, satori, gosia7122, gretka, Mega, Alis lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    My po lekarzu. Ciężko rozkminic, czy to wirus ( jakas trzydniowka) czy poszczepienne jakieś coś. Tak czy owak paracetamol i czekać, bo powinno przejść samo. Oskrzela, gardło, uszy czyste.
    A objawy chorób po szczepionce nie zarażaja. ;-) Czułam się idiotyczne zadając to pytanie, bo wiedziałam, że nie, ale koleżanki na forum chciałam uspokoić. ;-)

Grzeczna Ty ;)

Dziobak, sandra80, Mega lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Jak pomoże nie Pomorze to może Morze Bałtyckie? ;-)

Ty tak specjalnie, żeby Morka szybciej urodziła?
    A jak ...że tak ;)

krycha.stara, macduska, moremi, Elfik, Mega lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wiesz, że cieszę się razem z Tobą!
    Wiesz? Prawda?

kapturnica, Elfik, iwcia77, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia i Paszcza widzę że pilnujcie ortografii za Morke ;)

moremi, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
‹‹ 12260 12261 12262 12263 12264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ