X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak sobie myślę, ze w naszych polskich warunkach zagraniczne imiona brzmią dziwnie i niestety niekiedy śmiesznie w połączeniu z nazwiskiem. Imię to wybór na całe życie i warto o nim myslec w perspektywie dorosłości... A wtedy Brajan lub inna Barbie nie brzmi dumnie.

Dzień dobry :-)

anna maria, Natka_79, Magda*, kapturnica, efcia, Bozia3, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry slonce i wiatr juz sa :-) milego dnia

Sabina, Aasiula, efcia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych dziwnych imion 26 lat temu znajoma dala (bo on chcial ) synom :Tajfun i Orkan ,w gazecie ich opisali :-),Taji i Ori wolaja na nich :-)

Sabina, Magda*, ComeToMeBaby, dorbie, Jastra, Magdala, efcia, Bozia3, pierwiastka, Mimbla, Mega, satori, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymczasem czekamy na Ignacego :-),spiesz sie kapitanie bo wino sie chlodzi :-)

Sabina, ivf-ivf, Simba, kapturnica, efcia, Bozia3, pierwiastka, ania.g, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    A ja tak sobie myślę, ze w naszych polskich warunkach zagraniczne imiona brzmią dziwnie i niestety niekiedy śmiesznie w połączeniu z nazwiskiem. Imię to wybór na całe życie i warto o nim myslec w perspektywie dorosłości... A wtedy Brajan lub inna Barbie nie brzmi dumnie.

Też tak sądzę. Jak nazwisko jest jeszcze obcobrzmiące to sie broni, z polskim już średnio

ivf-ivf, Jastra, iwcia77 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Tymczasem czekamy na Ignacego :-),spiesz sie kapitanie bo wino sie chlodzi :-)
    Coś mi sie zdaje że akcja poszła nad ranem, bo to dziwne że Moremi się nie odezwała :) Pewnie zaraz dostaniemy info że juz po wszystkim :)

BISCA, anna maria, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:

Witam o poranku ;)
    Mimo ze nie mieszkam w Polsce jesli chodzi o gust i wybor to juz blizej mi do Rocha niz do Brajana ;D

ivf-ivf, Natka_79, Sabina, anna maria, efcia, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    Witam o poranku ;)
    Mimo ze nie mieszkam w Polsce jesli chodzi o gust i wybor to juz blizej mi do Rocha niz do Brajana ;D
    Mnie w Brajanie najbardziej drażni pisownia :) Niech to juz bedzie Brian ;) Takie spolszczenie odbiera urok, a dla mnie to jakby ktoś nie douczył sie języka a usłyszał imie to sobie fonetycznie zapisał ;)

ComeToMeBaby, Magda*, kapturnica, efcia lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula, ale masz Angelika nie Andżelika, a to jest róznica :-)

Natka_79, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Mnie w Brajanie najbardziej drażni pisownia :) Niech to juz bedzie Brian ;) Takie spolszczenie odbiera urok, a dla mnie to jakby ktoś nie douczył sie języka a usłyszał imie to sobie fonetycznie zapisał ;)
    No właśnie o pisownię chodzi

efcia lubi tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra Natka to masz do wyboru ;-) Lajonel, Dżordż, Majkel, Dżastin... O :-)

Simba, kapturnica, dorbie, Jastra, BISCA, Sabina, efcia, ania.g, Mega, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Co do tych dziwnych imion 26 lat temu znajoma dala (bo on chcial ) synom :Tajfun i Orkan ,w gazecie ich opisali :-),Taji i Ori wolaja na nich :-)
    O ja pierdziu :-P

Mega lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    No dobra Natka to masz do wyboru ;-) Lajonel, Dżordż, Majkel, Dżastin... O :-)
    hehehe :D Dżordż to ksywka mojego chłopa z czasów licealnych ;)

Oglądam se strone tvn24 i kurka zatkało mnie. Widziałyście focha Kamińskiego z wyrokiem o to że mu Biernacki urzędu nie przekazał? Kurka, koordynator od służb a takie rzeczy przy mediach wyprawia...

dorbie, Sabina, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry!Melduje sie i ja.Mielismy dzis szczepienie na pneumo.
    Powiem Wam ,że samemu z rozdartym dzieciem po zastrzyku , w dodatku glodnym ,prowadzac to jest jakas masakra.
    Jeszcze dzis prdolony wtorek wiec prdolony rynek to wieśwagonow najechalo sie .A niedzielni kierowcy mnie tak wkurViaja robiac bezsensowne korki (zwl na rondach i swiatłach bo chVj jeden z drugim pcha sie mimo ,ze nie ma gdzie .No ale on ma zielone!),ze mam czasem ochote wysiasc i pirdzielnac takiego w pysk!
    Nie wyobrazam sobie malego wozic na tyle jak darłby jape,ja bym go nie widziala i nie mogla podac smoczka i jednoczesnie miala sie w pelni skupic na drodze

efcia, peppapig, Mega, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w temacie imion to u nas w miescie urodził się ostanie Philippe Niesłoń. Nie Filip a Philippe, ale podejrzewam że rodzice mieszkają za granicą. Co ciekawe w tym samym czasie pojawiła się też Emily, nie Emilia, pewnie ta sama historia.

dorbie, Sabina, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry u mnie dzisiaj, pracuje z domu, zatem sie wyspalam. Mlody zjadl sniadanie i na 2 godziny zaleglismy w lozku, z czego ja spalam zdecydowanie dluzej niz on. Wiem, bo mnie maly zgred za wlosy ciagnel, ale sie nie dalam wybudzic.. ;)

zatem wyspana, slonce swieci, prace mam na lozku ;)

efcia, beates, Mega, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no niestety jest moda na pewne imiona i jest ich zatrzęsienie

na szczęście Wkurwisława (Wkurwka) nikt nie ma hahaa2.gif

hehe, mi tam mody nie przeszkadzaja.. zreszta tu nikt nie ma Adama ;)

Natka_79, sandra80, kapturnica, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Bry!Melduje sie i ja.Mielismy dzis szczepienie na pneumo.
    Powiem Wam ,że samemu z rozdartym dzieciem po zastrzyku , w dodatku glodnym ,prowadzac to jest jakas masakra.
    Jeszcze dzis prdolony wtorek wiec prdolony rynek to wieśwagonow najechalo sie .A niedzielni kierowcy mnie tak wkurViaja robiac bezsensowne korki (zwl na rondach i swiatłach bo chVj jeden z drugim pcha sie mimo ,ze nie ma gdzie .No ale on ma zielone!),ze mam czasem ochote wysiasc i pirdzielnac takiego w pysk!
    Nie wyobrazam sobie malego wozic na tyle jak darłby jape,ja bym go nie widziala i nie mogla podac smoczka i jednoczesnie miala sie w pelni skupic na drodze

Ty Kaptur poczebujesz szkolenia od Polara, nawet ja to widze- czego zes dziecia nie nakarmila po tym szczepieniu, cyckow z domu zapomnialas? ;)

sandra80, Natka_79, ComeToMeBaby, BISCA, Sabina, efcia, Simba, macduska, Bozia3, Mega, satori, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam nie przeszkadzają żadne imiona, ważne coby się rodzicom podobało i do dziecka pasowało ;)

BISCA, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gzie??wsrod chorych???dzien szczepien od 8do10 nie powinno nikogo z chorymi dziecmi byc a przyszli!!
    szybko stamtad

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 17 listopada 2015, 18:19

ivf-ivf, paszczakin, Sabina, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 12273 12274 12275 12276 12277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ