35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas tez bedzie problem z imieniem. Dla chlopca to juz calkiem nie mamy powyslu.
I nasze dziecko bedzie nosilo dwa nazwiska, moje i chuopa. Typowo francuskie i typowo polskie. Dobrac odpowiednie imie bedzie nie lada misja.
Na razie z zenskich podoba nam sie Julia (ale trzeba bedzie pisac Yulia)
Sie zobaczyefcia, Simba, ania.g, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
sandra80 wrote:Mi tam nie przeszkadzają żadne imiona, ważne coby się rodzicom podobało i do dziecka pasowało
dla mnie bylo wazne, zeby bylo uniwersalne, bo ja tam nie wiem, gdzie moje dziecko bedzie zylo.. a z typowo polskim to moj maz wie jak jest - nikt tego nie wypowie, plus polscy jechowi Cie znajdaja nazwisko przy slubie zmienilam na meza, bo typowo polskie tez bylo niewypowiadywalne dla obcokrajowcow.
naszego Adama narodowosci po imieniu i nazwisku nikt nie zgadnieefcia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:U nas tez bedzie problem z imieniem. Dla chlopca to juz calkiem nie mamy powyslu.
I nasze dziecko bedzie nosilo dwa nazwiska, moje i chuopa. Typowo francuskie i typowo polskie. Dobrac odpowiednie imie bedzie nie lada misja.
Na razie z zenskich podoba nam sie Julia (ale trzeba bedzie pisac Yulia)
Sie zobaczy
O Biszkopt, na Julke sa zapisy! Ani zaraz bedzie, ja sie zapisalam sto lat temu, Jastra chyba wczoraj, wiec wiesz..
A co z Magdalenka?Jastra, BISCA, efcia, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:O Biszkopt, na Julke sa zapisy! Ani zaraz bedzie, ja sie zapisalam sto lat temu, Jastra chyba wczoraj, wiec wiesz..
A co z Magdalenka?
Magdalenke ja biore.
DobryAasiula, Jastra, sandra80, BISCA, Sabina, efcia, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Bry, znowu szaro, mokro i ponuro
wczoraj przyszła franca eh, ale mam plan
moim 2 koleżankom ( w realu, w tym jedna w moim wieku, starała sie 11 lat ) pomógł
jak to mówią tonący...
Morciaczy to dziś? a może już? ide doczytać
Aasiula, ania.g, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:O Biszkopt, na Julke sa zapisy! Ani zaraz bedzie, ja sie zapisalam sto lat temu, Jastra chyba wczoraj, wiec wiesz..
A co z Magdalenka?
Wczoraj bylo ustalone,ze bedziemy numerki dawac dzieciom forumowym.
Chociaz ta Madelaine ....
Obawiam sie jednak, ze z naszym szczesciem, bedzie chlopak. I nazwiemy go X bo nie mamy zadnego pomyslu ! Chociaz Adam ...Sabina, efcia, Aasiula, paszczakin, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość
-
efcia wrote:moja na drugie tak ma
Nikola Magdalena i zapewniam ze do nazwiska pasuje
Super
Mój synek ma na imię AlanMiał być Dawid, Maksymilian albo Natan, także mam w razie co z czego wybierać, z córeczką będzie większy problem, bo mi się więcej imion podoba, ale damy radę ;)Aby tylko zajść i donosić.
efcia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
efcia wrote:Bry, znowu szaro, mokro i ponuro
wczoraj przyszła franca eh, ale mam plan
moim 2 koleżankom ( w realu, w tym jedna w moim wieku, starała sie 11 lat ) pomógł
jak to mówią tonący...
Morciaczy to dziś? a może już? ide doczytać
zdradzisz ten plan?efcia, BISCA lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:Co do tych dziwnych imion 26 lat temu znajoma dala (bo on chcial ) synom :Tajfun i Orkan ,w gazecie ich opisali
,Taji i Ori wolaja na nich
orginał mi sie nie podoba, ale zdrobnienie fajne - Tajl i OriSabina, anna maria, sandra80, Aasiula lubią tę wiadomość
-
Uwaga komunikat
Morek tu nie będzie nadawać, bo za dużo roboty.
Całą noc nie spała ma dosyć.
Dane z 8 rano
skurcze co 3 min
rozwarcie 3 cm
mąż na warcie
emocje: nie może się doczekać
zmęczenie: jest
wody: nadal zasysa, nie odeszły
Dane z teraz: rozwarcie:5 cmJastra, sandra80, ivf-ivf, efcia, Simba, BISCA, Magdala, Aasiula, ComeToMeBaby, macduska, Bozia3, Sabina, pierwiastka, paszczakin, megan8, yesenia, peppapig, beates, ania.g, Mimbla, Mega, malgos741, satori, iwcia77, gretka, krycha.stara lubią tę wiadomość
-
sandra80 wrote:zdradzisz ten plan?
nie wiem na czym to ma polegać nie dopytałam, ale ona tak zaszla, zdradzila koleżance ten patent i ta też w cionży, moze zbieg okoliczności, a może coś w tym jest, wiec co mi tam spróbuje
lekarz zalecił jej tabletki anty tylko na 5 dni, czekała na drugą @ i przy najbliższych płodnych zaszła
czy ktoś cos wie ? czy taki sposób ma oszukać organizm czy o co chodzi? co lekarz miał na mysli zalecając taki sposób? -
efcia wrote:orginał mi sie nie podoba, ale zdrobnienie fajne - Tajl i Ori
No jednak są imiona które mi się nie podobają, Tajfun? Toż to zapowiedź katastrofySimba, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Wczoraj bylo ustalone,ze bedziemy numerki dawac dzieciom forumowym.
Chociaz ta Madelaine ....
Obawiam sie jednak, ze z naszym szczesciem, bedzie chlopak. I nazwiemy go X bo nie mamy zadnego pomyslu ! Chociaz Adam ...
xmen ładnieSimba, BISCA, Mimbla, satori, iwcia77 lubią tę wiadomość