X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, bidulo...trzymam kciuki za bliznę i wierzę że ja zamykam akcje "porodówka" w tym roku a ty spokojnie dotrwasz do stycznia

Elfik, uwielbiam to Twoje zdjecie :)

Elfik, ania.g, BISCA, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    aaaa, to sorryyy...:)
    W moim pytaniu ukrywała się nutka podziwu. Odważna dziołcha z Ciebie. :)

Wiesz ja jestem z wielodzietnej rodziny, taki model mi sie podoba, zawsze chciałam mieć 4. Ja wiem, jakie są reakcje ludzi... Jak jestes bezdzietna z wyboru to komentują, ale komentują też jak chcesz mieć dzieci. Czasem sie czuje jak dziwoląg...

efcia, Simba, iwcia77, Magda*, ComeToMeBaby, satori lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra ja napisałam że mąż mi potrzebny , zeby dotrzec do szpitala. Czy ja gdzieś napisałam że ma tam ze mną siedzieć i za rączkę trzymać? To chyba logiczne, bo nie spotkałam się żeby chłopa na sale podczas hsg wpuszczali. Ja piszę o jednym. Wy o drugim.

Elfik, efcia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Aniu w Warszawie przyjmuje prof. Sawicki wybitny specjalista od ciąż wysokiego ryzyka, znam osobiście i mogę polecić z czystym sercem. Wydaje mi się, że potrzebujesz kogos bardzo fachowego i doświadczonego i kogos komu mozesz bezwzględnie zaufać. Czytałam o Twojej wizycie w S. Bielanskim, wiec chyba z Warszawy lub okolic jestes.

Edit: głupia ta moja porada w sumie... Przecież nie będziesz od lekarza do lekarza latać, przepraszam, nie chcę Ci w głowie mieszać.
    Wcale nie głupia i dziękuję. Fakt że mam dosyć lekarzy ale może warto zasięgnąć opinii jeszcze jednego. Wysyłam Ci zaproszenie do przyjaciółek a Ty napisz co i jak to przemyślę sprawę.

Elfik, BISCA, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Wiesz ja jestem z wielodzietnej rodziny, taki model mi sie podoba, zawsze chciałam mieć 4. Ja wiem, jakie są reakcje ludzi... Jak jestes bezdzietna z wyboru to komentują, ale komentują też jak chcesz mieć dzieci. Czasem sie czuje jak dziwoląg...

Ja może nie jestem z wielodzietnej, bo była nas 3 rodzeństwa, ale wiem ile to znaczy ich mieć, jak jest wesoło i jak zawsze można na siebie liczyć.
    Dlatego było mi źle że mój były mąż, ponieważ sam był jedynakiem i jego mama też, nie chciał słyszeć o drugim dziecku.
    Trzymam kciuki za 4! :)

Elfik, BISCA, efcia, caffe, iwcia77, Magda*, malgos741 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra, myślałam o Dębskim do chwili kiedy ostatnio na ip w bielańskim usłyszałam że profesor odsyła z rozchodzącymi się bliznami do domu póki nie ma bólu.

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plan zajęć OF
    MOREMI http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3822b358b83.png http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
    Natka warsztaty ZPT – poprawka, aż się nauczy ;-)
    Dorbie 18.11
    Sabina 19.11 http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c85143b9a01.jpg
    Kometa 20.11
    Luna76 21.11 egzamin
    Satori 21.11 egzamin
    Sandra 21.11 egzamin
    Wacia 23.11
    Pierwiastka 24.11 egzamin
    Gretka 27.11
    Bisca 28.11 egzamin http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Yesenia 28.11 egzamin
    Kometa 01.12
    Reni 16.12
    Mimbla grudzień http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    krycha.stara styczeń 2016 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Reni styczeń 2016 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif

ania.g, efcia, dorbie, Sabina, iwcia77, Mimbla, ComeToMeBaby, Mega, malgos741, satori, moremi lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam posta i mi wcielo. Dziewczyny ja jestem czasem okropnie rozdarta i gdzieś w głębi serca nie daje sobie prawa do pełni szczęścia. Może kiedyś Wam napiszę jaką traume przeżyłam i jakie to na mnie piętno odcisnęlo... wiem jak to patetycznie brzmi. Przepraszam za te wynurzenia na smutno :-) Nowe życie na świat zawitalo i to jest najważniejsze.

efcia, Simba, Sabina, iwcia77, Bozia3, Magda*, Mega, malgos741, satori lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Wcale nie głupia i dziękuję. Fakt że mam dosyć lekarzy ale może warto zasięgnąć opinii jeszcze jednego. Wysyłam Ci zaproszenie do przyjaciółek a Ty napisz co i jak to przemyślę sprawę.

Aniu opiszę Ci moje wrażenia popołudniu bo teraz w trasie i z telefonu nadaje.

ania.g lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivf a Ty z Wwy jesteś?

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, pewnie że idź, w twojej sytuacji im więcej opinii tym lepiej, tym bardziej że masz dostęp do naprawdę dobrych specjalistów :)

Młody stopą rozsuwa mi narządy, nudzi się pewnie ;) czasem tak się zapiera jakby chciał mi się na siłe wepchać w szyjkę

ania.g, Jastra, efcia, Sabina, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Ja nie jestem z wielodzietnej rodziny mam tylko jedną siostrę rodzoną. W ogóle wszelkie kontakty rodzinne u nas bardzo kuleją, trzymamy się tylko w najbliższym gronie. Szkoda, bardzo tego żałuję. Kiedyś myślałam że dwójka dzieci to max. Jakieś trzy lata temu pojawiła się w mojej głowie natrętna myśl że jednak bardzo bym chciała jeszcze jedno dziecko. Nie mówiłam nic mężowi przez pół roku bo myślałam że mi przejdzie. Ale nie przeszło i okazało się że mąż też bardzo chce. Czwartego w ogóle nie planowaliśmy. Jak chyba w lutym lub marcu tego roku miałam epizod z dodatnim testem ciążowym to byłam w szoku bo nie chciałam kolejnego dziecka i póki nie zrobiłam bety to chodziłam wściekła i zdenerwowana. Dalej uważaliśmy, nawet już miałam tabletki od lekarza ale ich nie wzięłam bo przepisał mi nie te co chciałam. Poza tym po kilku poronieniach i staraniach o wcześniejsze dzieci do głowy mi nie przyszło że można po prostu wpaść. No i w maju okazało się że sześć testów oraz dwie bety nie mogą się mylić. A moje nastawienie do sytuacji zmieniło się o 180 stopni. Mąż był w lekkim szoku ale teraz jest szczęśliwy że będziemy mieli kolejne dziecko.
    Mam w du**e to co myślą inni ludzie na temat tego ile mam dzieci i z czym im się to kojarzy. Niech się kiszą we własnym sosie bo to wyłącznie nasza sprawa. Zawsze trafi się ktoś, zawistny, zazdrosny, głupi czy nie szanujący nikogo. Trzeba być ponad to i tego się trzymam :)

Jastra, BISCA, efcia, Reni, dorbie, megan8, Simba, Elfik, Dziobak, mama78, kapturnica, Sabina, beates, caffe, Bozia3, anna maria, Magda*, Mimbla, ComeToMeBaby, gosia7122, Mega, satori, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania <3
    Rozwiazania w 2016 !

efcia, ania.g, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wiesci. Mamy 8 zarodkow. Jak n'a razie. W sobote rano maja dzwonic zeby powiedziec czy transfer w sobote czy w niedziele, w zaleznosci od tego kiedy zarodki beda blastkami.
    Ciesze sie :-)

Magdala, ania.g, efcia, sandra80, Jastra, dorbie, megan8, macduska, anna maria, Elfik, Simba, Dziobak, mama78, pierwiastka, Sabina, beates, caffe, Bozia3, Magda*, Mimbla, ComeToMeBaby, krycha.stara, SolarPolar, gosia7122, Mega, gretka, malgos741, satori, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Sandra, myślałam o Dębskim do chwili kiedy ostatnio na ip w bielańskim usłyszałam że profesor odsyła z rozchodzącymi się bliznami do domu póki nie ma bólu.

nie chce mi się w to wierzyć, nigdy niczego nie bagatelizuje

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • efcia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Napisałam posta i mi wcielo. Dziewczyny ja jestem czasem okropnie rozdarta i gdzieś w głębi serca nie daje sobie prawa do pełni szczęścia. Może kiedyś Wam napiszę jaką traume przeżyłam i jakie to na mnie piętno odcisnęlo... wiem jak to patetycznie brzmi. Przepraszam za te wynurzenia na smutno :-) Nowe życie na świat zawitalo i to jest najważniejsze.

ivf nie ty jedna, wiesz ile nieszczęść ludzi spotyka, ja tez miałam STRASZNY moment w swoim życiu, ale wiesz, ten kop dał mi dużo siły i jestem teraz wiekszą optymistka niż byłam :-)
    wspieram <3

sandra80, Jastra, Elfik, anna maria, Sabina, beates, Bozia3, Mega, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    A ja mam wiesci. Mamy 8 zarodkow. Jak n'a razie. W sobote rano maja dzwonic zeby powiedziec czy transfer w sobote czy w niedziele, w zaleznosci od tego kiedy zarodki beda blastkami.

Super Biszkopcie! Bedziesz je rodzic do emerytury! ;)
    To bedzie dopiero wielodzietna rodzina!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 10:58

efcia, Jastra, Reni, Elfik, Simba, anna maria, kapturnica, Sabina, Magda*, Mimbla, ComeToMeBaby, Mega, malgos741, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaspalam dzis.

Bo nie nastawilam budzika.

Aaaa morkowy tlumoczek widzialam.
    Sliczny.

Ide sie ogarnac, bo przez godzine opowiadalismy sobie szefem rodzinne historie wojenne. On ciagle chory i mi tu siedzi.
    Przywiozl to z Dubaju i jego dwaj koledzy, z ktorymi podrozowal tez to maja.
    Mam sie bac?

Simba, Elfik, anna maria, BISCA, efcia, Sabina, Magda*, Mega, malgos741, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:

Fantastyczne wieści!!! :)

BISCA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Zaspalam dzis.

Bo nie nastawilam budzika.

Aaaa morkowy tlumoczek widzialam.
    Sliczny.

Ide sie ogarnac, bo przez godzine opowiadalismy sobie szefem rodzinne historie wojenne. On ciagle chory i mi tu siedzi.
    Przywiozl to z Dubaju i jego dwaj koledzy, z ktorymi podrozowal tez to maja.
    Mam sie bac?

:O ostrożności nigdy dość...

efcia, Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 12297 12298 12299 12300 12301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ