35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimbla wrote:o przepraszam. O czym szumią wierzby w oryginalnej wersji telewizyjnej BBC to były śliczne kukiełki...Mamy kasetę VHS i książkę, to jest number one mojego męża.
sorry popieprzyło mi się z tym okropnym filmem
Tajemnica wiklinowej zatokiiwcia77, Mimbla, Elfik, ComeToMeBaby, Mega, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMimbla wrote:o przepraszam. O czym szumią wierzby w oryginalnej wersji telewizyjnej BBC to były śliczne kukiełki...Mamy kasetę VHS i książkę, to jest number one mojego męża.
Tak samo nie mogłam przetrawic Doktora Dolittleiwcia77, Elfik, Magda*, kapturnica, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dorbie wrote:Ojej, jakie to było nudne...
Tak samo nie mogłam przetrawic Doktora Dolittle
doktora Dollitle że nie mogłaś przetrawić to oczywiste. To jest kolonialne, śmierdzące i dymiące literackie "kuffno".
kapturnica, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:sorry popieprzyło mi się z tym okropnym filmem
Tajemnica wiklinowej zatoki
Pamietam te piżmaki ..
A co do wróbla Ćwirka, to nie mam kogo zapytać, więc Was zapytam:
skąd można ściągnąć dzwonek na komórkę, z melodyjką otwierającą tą bajkę?
Na takim cienkim fleciku.. :
https://www.youtube.com/watch?v=p56DdcUCs6c
bym sobie ustawiła na dźwięk smsabo obecny motyw z American Beauty - Dead Alive już mi się mocno znudził....
Elfik, macduska, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
Mimbla wrote:
skąd można ściągnąć dzwonek na komórkę, z melodyjką otwierającą tą bajkę?
Na takim cienkim fleciku.. :
bym sobie ustawiła na dźwięk smsabo obecny motyw z American Beauty - Dead Alive już mi się mocno znudził....
http://greenmp3.pl/Bajkowe/38136,Przygod-kilka-Wrobla-Cwirka.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 15:33
Mimbla, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
Mimbla wrote:dzięki.. zaraz sobie zainstaluję, tylko jeszcze przeczytam regulamin....
polecam ten
http://www.zedge.net/ringtone/373993/Mimbla, moremi lubią tę wiadomość
-
widze,ze wszyscy przeszli podobna droge i jeszcze
Piecioro dzieci i coś
niewiarygodne przygody marka piegusa
przygody pirata rabarbara
kwora córka delfinów
ksiązki Bułyczowa o Alicjimacduska, Dziobak, kapturnica, ania.g, moremi lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:I Ronia córka zbójnika - przeczytałam kilka razy
o jak ja to lubiłam i braci lwie serce..
o tej ostatniej min. pisałam na maturze. Polonistka była zdegustowana, że pisze o bajce dla dzieci, co tylko o niej świadczy...Reni, Magda*, ComeToMeBaby, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:o jak ja to lubiłam i braci lwie serce..
o tej ostatniej min. pisałam na maturze. Polonistka była zdegustowana, że pisze o bajce dla dzieci, co tylko o niej świadczy... -
nick nieaktualny
-
Czytalysmy te same książki, bo ich zasób w PRL był niewielki. Pustki w księgarniach, trzeba było się ratować antykwariatami. Pamiętam wyprawy do Antka wariata, z których wychodziłam z mamą z pełnymi siatami książek. Bosz, jaka potem była uczta czytelnicze...
Teraz wszystko dostępne, książek do kupienia miliony, nie ma już tego smaczku i dreszczyku emocji co kiedyś.Elfik, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość