X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    A my po iluś tam latach sylwestrowych szaleństw (bale, kuligi, fajerwerki, wracanie nad ranem z pieśnią na ustach), ostatnie dwa spędziliśmy w domu.
    I chyba teraz też tak będzie.
    Jak sobie pomyslę, że o 19 trzeba wyjśc i co najmniej do drugiej, trzeciej w nocy ślęczeć za stołem to mam dreszcze zgrozy. Brrrr....

Chyba się robię aspołeczna.

Poza tym tak jak pisałam 19 grudnia mamy wesele, potem święta, imieniny mojego taty obchodzone hucznie.
    Za dużo imprez jak na jedną Wacię.

Też tak mam, po wigili na 30 osób chyba odejdę cichutko gdzieś w kącie ;-)

Bozia3, BISCA, macduska, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no bo pisała o tym na FB....mylące jest teraz to bardzo, bo się gubią informacje....

Ok, w takim razie, wnosze o zakaz FB :P

Bozia3, macduska, paszczakin, krycha.stara, Mimbla, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Dzięki Bozia, właśnie to takie szczegóły mi chodziło :)
    Ja się tylko zastanawiam czy chodząc do prywatnego gina będę mogła iść np. do rodzinnego i poprosić o skierowanie na te badania z NFZ
    wcale nie musisz iść do rodzinnego - mnie na te badania wysłała moja prywatna ginka...ja nawet nie wiedziałam, ze takie coś przysługuje za darmo po 35 roku życia....a ona mi o tym powiedziała i wystawiła skierowanie, tak więc Twoja ginka powinna CIę skierować i szpital przyjmie na pewno...

Elfik lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Dzięki Bozia, właśnie to takie szczegóły mi chodziło :)
    Ja się tylko zastanawiam czy chodząc do prywatnego gina będę mogła iść np. do rodzinnego i poprosić o skierowanie na te badania z NFZ
    U mnie było tak, że chodząc do prywatnego gina, napisał mi karteczkę do przychodni i gin z przychodni dał skierowanie na to badanie. Obawiam się że rodzinny chyba nie może dać skierowania na bad prenatalne, tylko gin na nfz.

Kometa,wyrazy współczucia dla męża, trzymajcie się!

kapturnica, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    wcale nie musisz iść do rodzinnego - mnie na te badania wysłała moja prywatna ginka...ja nawet nie wiedziałam, ze takie coś przysługuje za darmo po 35 roku życia....a ona mi o tym powiedziała i wystawiła skierowanie, tak więc Twoja ginka powinna CIę skierować i szpital przyjmie na pewno...

Aaaa no to super :)

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Ok, w takim razie, wnosze o zakaz FB :P

o, to po taki zakaz to tylko do Jarka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 10:20

kapturnica, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:

Ty jedna mnie rozumiesz, Ty jedna!!! :-)

U nas jeszcze jest ryzyko, że część gości będzie nocować. Po ostatnich świętach napawa mnie to przerażeniem.
    Nie mają daleko - co to jest - 30 km?

Edit. Od lat moim niespełnionym marzeniem jest spokojne Boże Narodzenie- spię do której chcę, wstaję i niespiesznie jemy sniadanie we czwórkę. Do tego brak kolejki do łazienki, usługiwania, wyszukiwania kosmetyków bo przecież swoich cięzko zabrać( nie mam tu na mysli mydła i pasy do zębów tylko tusz, fluid, cienie itp)...
    I jeszcze te ich kłótnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 10:36

kapturnica, Bozia3, Elfik, ivf-ivf, Sabina, Mimbla, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:

chcesz się targnąć na swoje życie? O.o

kapturnica, Bozia3, Simba, satori, Mimbla, sandra80 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwester.Hmmm
    Spedzimy w swoim domu ze znajomymi i siostra ktora zjedzie na swieta na 2tyg z chlopakiem =D Ja to pewnie pierwsza odpadne i pojde spac ze wzgl na malego .
    Wacia myslalam ,ze tylko ja tak mam ,że nie chce mi sie ruszac z domu i wole kameralne imprezy w zaciszu wlasnch 4kątow.Poza tym po wigilii i chrzcinach bede i tak niezle wyrąbana to taki delikatny sylwek trylko mi sie bedzie marzył 8)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 10:33

ivf-ivf, Sabina, iwcia77, efcia, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni młody zasypia tylko z pielucha na buzi.I jak mu ja tylko sciagam z twarzy bo boje sie zeby sie nie udusil to jest wielki protest .Musze dopiero jak mocniej przysnie zsunac ja tak zeby nos byl odkryty chociaz.Cztam ,ze wiele dzieci lubido wyciszenia sie czuc dotyk jakiegos miekkiego materiału i to normalne(na szczescie)Starszy nie mial takich zachcianek a ten sobie nie daje zabrac tetry.
    Którys z forumowch dzieciaków tez tak mial?/ma?

ania.g, Elfik, Dziobak, Simba, megan8, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    chcesz się targnąć na swoje życie? O.o

Padnie ze zmęczenia na posterunku. :-)

ivf-ivf, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Coś Ty, ja mam kredyt do spłacenia do 67rż, emerytura nastanie(chyba, że zmienią wiek emerytalny), a średnia wieku lekarzy to 67lat. Więc spłacę kredyt i kaput

buhahahaha
    wiem dorbie, że to nie śmieszne, ale jak czytam to się chichoczę
    na pogrzebie ci powiedzą, że umarł dobry człowiek i uczciwy kredytobiorca..;)

Bozia3, paszczakin, BISCA, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Od kilku dni młody zasypia tylko z pielucha na buzi.I jak mu ja tylko sciagam z twarzy bo boje sie zeby sie nie udusil to jest wielki protest .Musze dopiero jak mocniej przysnie zsunac ja tak zeby nos byl odkryty chociaz.Cztam ,ze wiele dzieci lubido wyciszenia sie czuc dotyk jakiegos miekkiego materiału i to normalne(na szczescie)Starszy nie mial takich zachcianek a ten sobie nie daje zabrac tetry.

Mój nie, ale dzieciaki moich znajomych też uwielbiały pieluchy i kocyki. Także spokojnie, to nic dziwnego :)

kapturnica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

Mój Pierworodny miał ukochany kocyk z METKĄ, która była świętością. :-)

kapturnica, Jastra, Elfik, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Ania, podjelas decyzje o 3 konsultacji ?
    Jak sie czujesz ?
    Dziękuję że pytasz :)
    Samopoczucie średnie. O 4 rano aplikowałam sobie scopolan (przeciwbólowo i rozkurczowo) i myślałam że zaraz na ip będę jechać. Na szczęście przeszło. Dowiadywałam się o wizytę u prof Dębskiego i prof Sawickiego. Obaj dostępni ok połowy grudnia. Postanowiłam że pójdę do starego gina na wizytę 2.12 tak jak jestem umówiona. Powiem mu że byłam na konsultacji u jego kolegi i przyprę go do muru konkretnymi pytaniami. Dosyć straszenia i gdybania. Jeśli coś mnie będzie niepokoiło przed wizytą to pojadę po prostu na ip. Taki plan.

Jastra, kapturnica, Bozia3, Elfik, macduska, paszczakin, BISCA, ivf-ivf, Dziobak, Simba, satori, Lucky, ComeToMeBaby, Sabina, iwcia77, efcia, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Mój Pierworodny miał ukochany kocyk z METKĄ, która była świętością. :-)

Taaaak, metki są w pluszakach najlepsze! ;)

macduska lubi tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja lubię chodzić na bale..ale wyjazdówki też się zdarzają...W tym roku rodzinnie - z dziećmi i jeszcze 3 pary z rodziny wynajęliśmy dom na 4 dni w Piwnicznej....także ten...kuligi, kiełbasy, lasy....:)

oo, tez tak kcem!

Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dziękuję że pytasz :)
    Samopoczucie średnie. O 4 rano aplikowałam sobie scopolan (przeciwbólowo i rozkurczowo) i myślałam że zaraz na ip będę jechać. Na szczęście przeszło. Dowiadywałam się o wizytę u prof Dębskiego i prof Sawickiego. Obaj dostępni ok połowy grudnia. Postanowiłam że pójdę do starego gina na wizytę 2.12 tak jak jestem umówiona. Powiem mu że byłam na konsultacji u jego kolegi i przyprę go do muru konkretnymi pytaniami. Dosyć straszenia i gdybania. Jeśli coś mnie będzie niepokoiło przed wizytą to pojadę po prostu na ip. Taki plan.

I bardzo dobry plan obmyśliłaś

ania.g, Bozia3 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Marcel kocha pieluchy. Gwarantem dobrego snu u niego jest pielucha blisko buzi i smoczek. Latem kupiłam mu taką wielką muślinową i ta jest ulubiona.

Bozia3, kapturnica, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Tak, ale też na pogrzeb. Zmarł dziadek m. W poniedziałek go chowamy :-(

oj, to wyrazy wspolczucia ode mnie. Macie taki smutno-radosny wyjazd.. <3

ComeToMeBaby, Sabina lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 12333 12334 12335 12336 12337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ