35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
paszczakin wrote:no topsz.. piatek jest, nie mozna sie przemeczac w pracy.
konsylium zatem!
chce zakupic ekspres wypasiony taki, ma byc na kawe w ziarnach i z dostawka do spieniania mleka (zadne dysze spieniajace, chce przyciskiem jednym zrobic warstwowa kawe z pianka).
Ktoras ma? cos poleci?
na co patrzec przy wyborze? jakas f-ma?
Na rynku są tego całe masy, cena jest często niższa przy głośnym mlynku. I trzeba uważać, bo hałas mlynka w sklepie będzie mniej słyszalny niż w domu.
Moja kuzynka ma tania kawiarke De Longi, parzy super kawy i spienia mleko, ale kiedy mieli kawe to wszyscy wychodzą.
paszczakin, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paszcza, czyli chodzi ci o pełny automat. Hmm, chyba to co na rynku jest porównywalne.
Ja mam półautomat z Nivony, ma juz 4lata. Musze podstawiać mleko pod wężyk i po spienianiu mleka przesunąć pod dysze z kawą. Ogólnie mi radzono zeby wybierać marke zajmująca sie kawa ale pózniej wyczytałam ze np i Bosch i Siemens robi ekspresy w tych samych fabrykach. Ważny jest mlynek, ciśnienie ekspresu no i obsługa- łatwość czyszczenia, sposób przygotowania kawy. A i pojemność zbiorniczka na wodęmnie czasem wkurza gdy robię ich więcej i na wszystkie nie starczy
Teraz ekspresy zrobiły sie bardzo popularne i chyba podobne w rozwiązaniach. Wybierz co ci sie podoba, porównaj parametry i przejrzyj instrukcje obsługi.paszczakin, megan8, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania.g wrote:Przecież możesz z c&a zamówić przez internet
Też o tym myślałam, ale koszt wysyłki będzie równy cenie towaru, więc poczekam do łikenda bo i tak muszę jakichś butów poszukać, to od razu przypadkiem tam wejdęiwcia77 lubi tę wiadomość