35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysatori wrote:U mnie tempka tak pizgła o ziemię, że aż zahuczało
Także ten … gdyby to nie był 12dpo to jeszcze bym się powkręcała, a tak to jutro będę z czystym sumieniem prasować wszystko co mi w rękę wpadnie
Dobrego dnia Wam życzę!
Achhh, my Tobie też. Przytulam (choć nadal wierzę)satori, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
Natka_79 wrote:Paszcza, czyli chodzi ci o pełny automat. Hmm, chyba to co na rynku jest porównywalne.
Ja mam półautomat z Nivony, ma juz 4lata. Musze podstawiać mleko pod wężyk i po spienianiu mleka przesunąć pod dysze z kawą. Ogólnie mi radzono zeby wybierać marke zajmująca sie kawa ale pózniej wyczytałam ze np i Bosch i Siemens robi ekspresy w tych samych fabrykach. Ważny jest mlynek, ciśnienie ekspresu no i obsługa- łatwość czyszczenia, sposób przygotowania kawy. A i pojemność zbiorniczka na wodęmnie czasem wkurza gdy robię ich więcej i na wszystkie nie starczy
Teraz ekspresy zrobiły sie bardzo popularne i chyba podobne w rozwiązaniach. Wybierz co ci sie podoba, porównaj parametry i przejrzyj instrukcje obsługi.
ja nic nie chce przestawiac, moge wlac wode, mleko, wsypac ziarna i juz!
moc ma znaczenie, tzn ile musi miec? przesortowalam wyniki na skapcu pod wzgledem tego, co wiem
http://www.skapiec.pl/cat/307/3.6,6.1.2.3
i dalej nie wiem co wazne.. i nie napisali, czy glosno mielaiwcia77 lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:dodam tylko, że ja do tej pory zaciągam coś na fejsa jak idę spać
więc Boziu tak, jest to normalneDziobak, paszczakin, Jastra, Reni, Simba, satori, BISCA, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:kurde trzy razy musiałam przeczytać, żeby zrozumieć o co chodzi....myślę sobie- ja pierdziu - co ty na tego fejsbuka zaciągasz?? czytam w miarę regularnie i nic wieczorami nie rzuciło mi się w oczy - a jeszcze mam to uznać personalnie za normalne......
Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:kurde trzy razy musiałam przeczytać, żeby zrozumieć o co chodzi....myślę sobie- ja pierdziu - co ty na tego fejsbuka zaciągasz?? czytam w miarę regularnie i nic wieczorami nie rzuciło mi się w oczy - a jeszcze mam to uznać personalnie za normalne......
Hihihi dokładnie to samo sobie pomyślałam jak przeczytałam i stwierdziłam, że skoro gadacie na FB, to pewnie zrozumieją wtajemniczone, hihiihiwcia77 lubi tę wiadomość
-
w ekspresach najważniejsze jest ciśnienie zaparzania, im wyższe tym lepsze. Dlatego koneserzy kawy używają ekspresu kolbowego a nie "maszynek"
no ale to ekstremiści
Nie mam teraz kompa pod ręka takze linka nie otworze.paszczakin, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Ide sobie frytki za Mc Donalda przytargac.
Chcesz ?
dziękuję, ale nie skalam swojego ciała produktami z McaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 12:31
Mega lubi tę wiadomość
-
Simba wrote:Ale tu jest mowa o dzieciach a nie o szopach praczach
więc generalnie do dzisiaj im to zostało, tudzież iż ponieważ, azaliż no!paszczakin, Simba, Bozia3, krycha.stara, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Mam zajebiste czekoladki kawowe. W ksztalcie kawowych ziarenek. Nie najesz sie, ale mozemy milo spedzic chwile.
Kawe tez zrobie.
bosz jak się nudzęiwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJastra wrote:Hihihi dokładnie to samo sobie pomyślałam jak przeczytałam i stwierdziłam, że skoro gadacie na FB, to pewnie zrozumieją wtajemniczone, hihiihDziobak wrote:Uff, ty tez nie wiesz? Bo ja nic nie zaciagam... Czy to dobrze czy zle?Bozia3 wrote:kurde trzy razy musiałam przeczytać, żeby zrozumieć o co chodzi....myślę sobie- ja pierdziu - co ty na tego fejsbuka zaciągasz?? czytam w miarę regularnie i nic wieczorami nie rzuciło mi się w oczy - a jeszcze mam to uznać personalnie za normalne......
W też??? Bo miałam zagwozdkę o co kaman?? Nic a fejsie Reni nie zaciaga....
Bozia3, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość