X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    A jak sie czujesz ogolnie ? Masz jakies dokuczajace objawy ?

Nie, kompletnie nic. No, może poza piersiami, które robią mi się coraz wrażliwsze i zaczyna mi to przeszkadzać momentami, kiedy np. Igor nagle się rzuci do przytulania i czasem śpiąc na brzuchu jest mi przez nie niewygodnie

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale w tym roku jeszcze jednej rzeczy nie było

co robimy na Sylwka?
    ja lubię chodzić na bale..ale wyjazdówki też się zdarzają...W tym roku rodzinnie - z dziećmi i jeszcze 3 pary z rodziny wynajęliśmy dom na 4 dni w Piwnicznej....także ten...kuligi, kiełbasy, lasy....:)

ivf-ivf, BISCA, paszczakin, Dziobak, Simba, megan8, iwcia77, beates, Mega, efcia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Dzięki :)
    Ten tydzień to jeszcze dla mnie norma, tym bardziej ze pierwsze usg pokazywały termin na 25go, ja nawet nie czuje sie gotowa na ten poród. Jedynie bym chciała zeby wystartowało bez wspomagania. Boje sie indukcji, jeszcze bardziej cc i to powoduje u mnie rozchwianie. Zawsze mi sie wydawało ze kolejne porody to przed terminem, ze na bank złapie mnie szybko a tu niespodzianka :) jak juz czekam to fajnie by było zeby młodszy nie był skorpionem :D czyli od niedzieli niech sie dzieje :)

No to trzymam za strzelca :)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Dziewczyny na jakie badania w ciąży się zdecydowałyście, które są zalecane w ciąży po 35?
    Ja tylko to, co w pakiecie było od państwa. Na NFZ po 35 roku życia przysługują Ci dwa badania prenatalne (w 12 tyg. z PAPP-A) i potem chyba drugie w 19? - kurcze już nie pamiętam - ale na drugim podają płeć...no i oprócz tego co miesiąc USG u swojej ginki i podstawowe badania, które zlecała - morfologie, mocze itp.....

Jastra, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Jastra, jakby co, to jeszcze nie wysłałam, poczatek tygodnia na pewno wyślę :-)

Nie ma sprawy :)
    Właśnie się zastanawiałam wczoraj czy już szukać awizo, bo z pocztą nigdy nic nie wiadomo, hihihihh

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja tylko to, co w pakiecie było od państwa. Na NFZ po 35 roku życia przysługują Ci dwa badania prenatalne (w 12 tyg. z PAPP-A) i potem chyba drugie w 19? - kurcze już nie pamiętam - ale na drugim podają płeć...no i oprócz tego co miesiąc USG u swojej ginki i podstawowe badania, które zlecała - morfologie, mocze itp.....

A te badania to jest usg czy jeszcze coś robią?

• BISCA Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja lubię chodzić na bale..ale wyjazdówki też się zdarzają...W tym roku rodzinnie - z dziećmi i jeszcze 3 pary z rodziny wynajęliśmy dom na 4 dni w Piwnicznej....także ten...kuligi, kiełbasy, lasy....:)

À le super ! Marzy mi sie kulig i ognisko z kielbasa.

My idziemy do znajomych. Kazdy Sylwester w tym samym gronie. 3 pary i rodzina tej, ktora przyjmuje. 2 late temu, bylismy poprzebierani a w tatmtym roku byly fajerwerki i szampan na tarasie o 24h00.

Bozia3, macduska, Dziobak, Simba, megan8, iwcia77, Mega, efcia, malgos741 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa trzymam, wiesz o tym <3

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no wlasnie! a niektorzy sie konfuduja! Kometa- na co Ci czarne wdzianko (wczoraj pisalas)? Ja myslam, ze Wy na kwalifikacje jedziecie..
    Tak, ale też na pogrzeb. Zmarł dziadek m. W poniedziałek go chowamy :-(

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    A te badania to jest usg czy jeszcze coś robią?
    Pytasz o badania prenatalne te za friko? Obydwa są bardzo dokładne - pierwsze między 11-14 tygodniem - to badanie USG (ale dokładnie przebadali mnie ze wszystkimi możliwymi pomiarami główek, nóżek i innych członków ;)) plus w tym samym dniu robią Ci test PAPP-A z krwi (wypełniasz też taką dłuugaśną ankietę - wywiad). Wynik dostajesz jeden - jako połączenie testu z krwi i USG i tam masz wtedy podane stosunki ryzyka chorób (ja np. ZD miałam 1:750, reszty nie pamiętam. Hera ma dziecko z ZD - u niej wyszło 1:300).
    Drudie badanie - to tylko USG - ale znów bardzo długo i dokładnie - ja obydwa robiłam w Szpitalu Uniwersyteckim - dodatkowo więc byli obecni studenci, którzy się na mnie uczyli - więc to trwało chyba z godzinę - ale ja się cieszyłam- bo omawiali każdy szczegół).

Jastra, BISCA, ComeToMeBaby, Elfik, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, sylwester. O jak bym chciała jeszcze być w dwupaku. My nie przepadamy za balami i wystawnymi imprezami. Sylwester zwykle to jakaś domówka w gronie najbliższych i zazwyczaj u nas. Do tego dochodzi opieka nad zestresowanymi psami od wystrzałów petard i sztucznych ogni.

Bozia3, paszczakin, Simba, megan8, iwcia77, Mega, efcia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, umknelo mi to. Wspolczuje

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po iluś tam latach sylwestrowych szaleństw (bale, kuligi, fajerwerki, wracanie nad ranem z pieśnią na ustach), ostatnie dwa spędziliśmy w domu.
    I chyba teraz też tak będzie.
    Jak sobie pomyslę, że o 19 trzeba wyjśc i co najmniej do drugiej, trzeciej w nocy ślęczeć za stołem to mam dreszcze zgrozy. Brrrr....

Chyba się robię aspołeczna.

Poza tym tak jak pisałam 19 grudnia mamy wesele, potem święta, imieniny mojego taty obchodzone hucznie.
    Za dużo imprez jak na jedną Wacię.

ivf-ivf, Bozia3, BISCA, Reni, kapturnica, Elfik, Dziobak, Simba, satori, Sabina, megan8, Mimbla, iwcia77, efcia, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Dziekuje, ze pytasz. Ciesze sie, ze to juz :) istaram sie byc kwiatem lotosu na spokojnej tafli jeziora. Taaaa
    :-D Cieszę się

BISCA lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, podjelas decyzje o 3 konsultacji ?
    Jak sie czujesz ?

ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Kometa, umknelo mi to. Wspolczuje
    no bo pisała o tym na FB....mylące jest teraz to bardzo, bo się gubią informacje....

macduska, ComeToMeBaby, BISCA, paszczakin, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Ania, podjelas decyzje o 3 konsultacji ?
    Jak sie czujesz ?

Podłaczam się do pytania.

BISCA, ania.g lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, powodzenia i szybkich decyzji w klinice.

Wyrazy współczucia dla męża, my też mieliśmy niedawno pogrzeb :-(

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    A my po iluś tam latach sylwestrowych szaleństw (bale, kuligi, fajerwerki, wracanie nad ranem z pieśnią na ustach), ostatnie dwa spędziliśmy w domu.
    I chyba teraz też tak będzie.
    Jak sobie pomyslę, że o 19 trzeba wyjśc i co najmniej do drugiej, trzeciej w nocy ślęczeć za stołem to mam dreszcze zgrozy. Brrrr....

Chyba się robię aspołeczna.

Poza tym tak jak pisałam 19 grudnia mamy wesele, potem święta, imieniny mojego taty obchodzone hucznie.
    Za dużo imprez jak na jedną Wacię.
    może nie tyle aspołeczna, co zwyczajny SKS...;)

BISCA, macduska, krycha.stara lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Pytasz o badania prenatalne te za friko? Obydwa są bardzo dokładne - pierwsze między 11-14 tygodniem - to badanie USG (ale dokładnie przebadali mnie ze wszystkimi możliwymi pomiarami główek, nóżek i innych członków ;)) plus w tym samym dniu robią Ci test PAPP-A z krwi (wypełniasz też taką dłuugaśną ankietę - wywiad). Wynik dostajesz jeden - jako połączenie testu z krwi i USG i tam masz wtedy podane stosunki ryzyka chorób (ja np. ZD miałam 1:750, reszty nie pamiętam. Hera ma dziecko z ZD - u niej wyszło 1:300).
    Drudie badanie - to tylko USG - ale znów bardzo długo i dokładnie - ja obydwa robiłam w Szpitalu Uniwersyteckim - dodatkowo więc byli obecni studenci, którzy się na mnie uczyli - więc to trwało chyba z godzinę - ale ja się cieszyłam- bo omawiali każdy szczegół).

Dzięki Bozia, właśnie to takie szczegóły mi chodziło :)
    Ja się tylko zastanawiam czy chodząc do prywatnego gina będę mogła iść np. do rodzinnego i poprosić o skierowanie na te badania z NFZ

Bozia3 lubi tę wiadomość

‹‹ 12332 12333 12334 12335 12336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ