X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mega Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Witam i ja :)

U nas już lepiej, córka nie gorączkuje . Marudna, bo gardło bardzo boli, ale po oględzinach migdały są zdecydowanie mniejsze i bez nalotu :)

A ja szukam prezentów dla dzieciaków :) Juz mam część upatrzonych! Brawo ja :)

ps. To przez to, że bratowa przyspieszyła przyjazd, mieli wpaść po świętach, a będą bagatela na następny weekend :O Musze pogonić Mikołaja ;)
    My tez właśnie pogoniliśmy córkę z podaniem do rodzicow dotyczącym prezentów mikołajkowo-gwiazdkowych ;) tak wiec lista jest, plan zakupów jest - wszystko zamawiamy w necie, bo chce ksiazki i bluzę swojego ulubionego youtubera :)

Aasiula, Sabina, BISCA, iwcia77, Elfik lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Może się pociesz, że będzie jednak coraz łatwiej - przynajmniej ze spaniem...I już niedługo skończy 3 lata i pójdzie prawie na cały dzień do przedszkola...;)

Kapta ,Bozia dobrze mówi ja jak patrzę na małą to często wracam myślami do chwil jak się urodziła i była taka maleńka a teraz chodzi sama .Tak szybko rosną i nie są już takie zależne od nas.Sama miałam kilka takich kryzysów tym bardziej że Marysia do roku nie przespała ciągiem ani jednej nocy.
    Pozdrawiam niedzielnie .

ania.g, anna maria, macduska, Dziobak, Bozia3, Sabina, BISCA, iwcia77, Mega, kapturnica, Kisiel, Elfik lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Kapta ja tez czekam za przedszolem :-) moglabym juz teraz ja na pare godzin dawac ale malutka jest ,wiec dostalam za to dodatkowe pieniadze ze do przedszkola nie chodzi :-)
    O, u nas jest tak samo.
    Kiedy dajesz mała do przedszkola?
    My od sierpnia raczej. Ale to i tak dużo za wcześnie.

Bry! U nas mroz i słońce. Miałam sobie poćwiczyć, ale pieke brownies. Taka zamiana. ;-)

Bozia3, Sabina, BISCA, iwcia77, Mega, macduska, Mimbla, kapturnica, ania.g, gosia7122, Kisiel lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    O, u nas jest tak samo.
    Kiedy dajesz mała do przedszkola?
    My od sierpnia raczej. Ale to i tak dużo za wcześnie.

Bry! U nas mroz i słońce. Miałam sobie poćwiczyć, ale pieke brownies. Taka zamiana. ;-)
    Ja dzis nie pieke. Wolne sobie zrobilam ;)
    Myślałam czy iść na.kijki, ale nie wiem. Dopiero przestałam plamic po badaniu. Nie wiem czy to dobry pomysł.
    Co sądzicie?

Dziobak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Myślałam czy iść na.kijki, ale nie wiem. Dopiero przestałam plamic po badaniu. Nie wiem czy to dobry pomysł.
    Co sądzicie?

A ja upiekę babeczki. :-)
    Co sobie będę żałować!

Jak się dobrze czujesz to idź na te kije!

Sabina, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię trójkąty z francuskiego ciasta z jabłkami ;)

Sabina, macduska, ania.g, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny mam pytanie czy ktoras stosowala karmienie meiszane??To znacz podstawa cyc i od czasu do czasu butla?? Jesli tak to jakie mleko polecacie??

ivf-ivf, iwcia77, sandra80 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morka jak tam??
    Wychodzicie do domu? :)

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Co sądzicie?
    Daj odpocząć organizmowi jeszcze dzisiaj ;)

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam Enfamil, a po 6 miesiacu Humana R z kleikiem ryzowym, moje dzieci (ta mlodsza dwójka wcinala az miło).

Teraz też Bebiko jakąś nową serię wypuściło, Enfamil jest drogi niestety.

Tylko opuszczanie kamień piersią osłabia laktacje niestety... ale to pewnie wiesz :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 14:33

kapturnica, iwcia77, dorbie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dziewczny mam pytanie czy ktoras stosowala karmienie meiszane??To znacz podstawa cyc i od czasu do czasu butla?? Jesli tak to jakie mleko polecacie??

Moja bratowa miała takie zalecenie, bo nie miała wystarczająco dużo pokarmu i dziecko ciągle płakało. Możesz spróbować, tylko pamiętaj że rozreguluje Ci się produkcja, więc w czasie gdybyś normalnie karmiła, to i tak odciągaj pokarm.
    Ona dawała mu NAN

Sabina lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja przy każdym dziecku. Trudno polecić konkretne mleko no każdemu dziecku pasuje co innego. Największy problem był z Marcelem. Przetestowaliśmy z pięć czy sześć mlek. W końcu podpasowała Humana.

ivf-ivf, Sabina, kapturnica, iwcia77, Elfik lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokarmu mam dosc tylko chce czasem moc wyjsc gdzies bez wczesniejszego pierdzielaania z laktatorem

iwcia77 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ja przy każdym dziecku. Trudno polecić konkretne mleko no każdemu dziecku pasuje co innego. Największy problem był z Marcelem. Przetestowaliśmy z pięć czy sześć mlek. W końcu podpasowała Humana.

U nas tak samo:-) Humana nawet u wybrednych się sprawdzi :-)

ania.g lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Jestem z Wami duchem i myslami ale jskos nie mam o czym pisac :(

Sabina, macduska, malgos741, beates, ComeToMeBaby, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    U nas tak samo:-) Humana nawet u wybrednych się sprawdzi :-)
    Smakowo to Marcel nie wybrzydzał ale inne testowane mleka powodowały ulewania jak z fontanny ( nawet nosem szło), problemy z kupą albo bóle brzucha. Ile ja czasu spędziłam na czytaniu składu mleka i porównywaniu...

ivf-ivf, malgos741, Elfik lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pil Enfamil , pamietam ze te 9 lat temu byl bardzo drogi , a potem juz Isomil :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Pokarmu mam dosc tylko chce czasem moc wyjsc gdzies bez wczesniejszego pierdzielaania z laktatorem

A młody pił już modyfikowane? Wchodzi mu?

kapturnica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    A ja upiekę babeczki. :-)
    Co sobie będę żałować!

Nie upiekę. Zjedli wszystkie czekolady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 14:58

Sabina, ania.g, kapturnica, Aasiula, Dziobak, BISCA, malgos741, ComeToMeBaby, Kisiel, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy powinnam tu pisac, bo jaka ze mnie staraczka ? Nie lecze sie, nie mam jakiegos planu na siebie, a poza tym ciagle jestem zdenerwowana i nie moge sobie poradzic :(

‹‹ 12365 12366 12367 12368 12369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ