35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
yesenia wrote:temperatura 180 stopni i piec tak na oko , pierwsza tura trochę dłużej ze 20 minut , ja zawsze sprawdzam spod spodu czy upieczone, pod koniec można dać termoobieg , nie wiem jaki masz piekarnik
yesenia, Mega, macduska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi też zostało dużo tych rzeczy do dekorowania, ja kupuję takie pisaki, lukier, polewę , tylko źle robię bo dekoruję jeszcze tego samego dnia co upiekę i trochę mi się już później nie chce.
Efcia zapomniałam napisać ile mają poleżeć żeby zmiękły , więc tak około 3-4 tygodni ,ja np będę piekła w następnym tygodniuWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 21:44
efcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
caffe wrote:ja kiedyś wstawiałam przepis na piernik, Bozia piekła, ale chyba jej nie wyszedł bo nie piała z zachwytu. Mnie wyszedł i bardzo smakował, ale wydaje mi się, ze na niego to już zbyt późno żeby się zabrać...
chociaż może nie, bo mi się ostatnio daty pier.olą..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 21:47
caffe, Simba, iwcia77, Mega, moremi, macduska, efcia, Kisiel lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Wyszedł rewelacyjny - szczególnie w porównaniu z tymi pieczonymi piernikami w ostatniej chwili. To było 2 lata temu - ale czas zasuwa... W tym roku nic nie piekę bo się odchudzam...
Teraz to się sama zastanowiłam czy go czasem nie upiec znowu
ale pachnie tak rewelacyjnie, że boszzzzzeee(ja lubię takie korzenne zapachy)
iwcia77, Mega, Bozia3, Aasiula, macduska, efcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja standardowo makowiec, mech, pierniczki
mój mąż w tym roku odkrył u siebie zew cukiernika i też zamierza działać
będzie mi się panoszył w kuchni
caffe, Simba, ComeToMeBaby, iwcia77, Mega, moremi, Elfik, BISCA, macduska, efcia, Kisiel, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Dobry wieczor.
Wiecie co mi sie dzisiaj przyśni? Bozi facet nagoi nie będziesz go namawiała żeby się ubrał
Simba, Sabina, Reni, iwcia77, Mega, moremi, Bozia3, BISCA, macduska, efcia, Kisiel lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:ja standardowo makowiec, mech, pierniczki
mój mąż w tym roku odkrył u siebie zew cukiernika i też zamierza działać
będzie mi się panoszył w kuchniReni, iwcia77, Mega, moremi, BISCA, efcia, Kisiel lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
yesenia wrote:Simba pełnia jest
Jestes u Paniyesenia, ComeToMeBaby, Reni, Dziobak, malgos741, iwcia77, Mega, moremi, Aasiula, BISCA, macduska, pierwiastka, satori, Kisiel, krycha.stara lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny