X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • satori Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 12:12

Natka_79 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala - sto lat w szczęściu i miłości :)

Magdala lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• satori Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 12:12

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez to Wasze pitolenie - zrobię ten piernik caffe długodojrzewający na święta..najwyżej nie będę go jeść - a wychodzi fantastyczny..to niech się inni cieszą....

ania.g, caffe, BISCA, ComeToMeBaby, Mimbla, Reni, iwcia77, efcia, Kisiel lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Pamietacie ta kolezanke, ktorej pozytyw wyszedl jakos tak wczesnie w szostym dniu czy cos takiego?
    Byla na watku czerwcowym, a ja tam podgladam jedna ciezarowke z podwojna macica jak sobie radzi.
    I stad wiem.
    Niestety ta dziewczyna stracila ciaze.

Nie lubię :-( przykre.

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Natka jaja sobie robisz? A gdzie dramaturgia, bóle, skowyt??? :) tempo ekspresowe..:) Gratulacje :)
    Stałam sie sensacja oddziału ;) wszyscy mówią "ale szybko poszło", w sumie to chyba jeszcze w szoku jestem.
    Oxy gdzieś mi włączyli ok 7:30, na początku luz ale z czasem rosły te skurcze, tak co dwa skurcze ich siła była mocniejsza. Potem przyszły juz takie ze cos mi nie grało, strasznie ciągnęło a mnie zaczęło niezle tarmosić. Słyszałam na ktg ze podczas skurczy tętno młodemu spowalnia. Przyszła Polozna i mowię ze chyba za bardzo to tętno leci, potwierdziła, przyszła ginka od rurki z wczoraj i bada rozwarcie. Mówi ze 4palce i ze młody krzywo sie wstawia. A i ze poszły wody. To była 9:30. Położyły mnie na bok i jeszcze chciały sprawdzic jak idzie. Polozna wyszła na chwile a ja po kolejnym długim skurczu zaczelam marudzić i przeklinać pod nosem, chciałam se to oxy wypiąć. Kolejny silny i czuje ze chce przeć. Akurat przyszła Polozna i mowię ze chce przeć. Zbadała i w te pędy zaczeka wszystko szykować. Uchroniła mi krocze, parte były 3 ale kurka silne jak nie wiem. I naraz pokazują mi małego, Polozna w śmiech ze taki ekspres i ze powinnam ostrzegać ze rodzę szybko ;) poprzytulalismy sie, syn mnie obsikał ;) poszedł do ważenia a ja akcja łożysko. Wazy 3450g, mierzy 56cm i dostal 10punktow. I ciagle chyba to do mnie nie dotarło ze juz jest po wszystkim. Bolało bardziej niz z J, tamten poród był spokojniejszy a tu oxy napędziło akcje.
    Polozna świetna, naprawdę. Nawet tym badaniem rozwarcia mnie zbytnio nie namęczyli. Teraz czuje zmęczenie. No to mam dwóch synów :)

ivf-ivf, satori, Bozia3, macduska, pierwiastka, ania.g, Jastra, caffe, beates, Berenika, BISCA, ComeToMeBaby, Dziobak, kapturnica, megan8, Reni, moremi, anna maria, iwcia77, Magdala, efcia, paszczakin, Mimbla, dorbie, gosia7122, mama78, Mega, gretka, malgos741, Sabina, Simba, sandra80 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala sto lat :-) spełnienia marzeń.

• Magdala Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Edytuje podwojny post.
    :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 11:59

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka ale tempo!gratulacje kochana!!!!!Masz juz swojego upragnionego biszkopta !! =D =D <3

Natka_79, iwcia77, efcia, dorbie, malgos741 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynom
    Wszystkiego najlepszego!
    Zdrowia i pomyslnosci.

Obchodzilam swoje urodziny z imieninami siostry (Kasia) i mamy ( tez niedaleko bo 4/22). Mialysmy potrojna impreze. Bylo super fajnie. Ugotowalam Beef bourguignom a ciotka upiekla pizze. Tort byl orzechowy. I duzo wina.

BISCA, kapturnica, moremi, iwcia77, efcia, Mimbla, Mega, malgos741, Kisiel lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieczywo gryczano-żytnie, tylko masła brak ;D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/53002f2fb24f.jpg

ivf-ivf, caffe, ComeToMeBaby, BISCA, beates, kapturnica, Mimbla, Magdala, efcia, malgos741, Kisiel lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, niesamowita jesteś. Nie dość że lux torpeda to jeszcze ładne streszczenie z porodu tak szybko :)
    Mam pytanie czy mały pachnie biszkoptem? :)

BISCA, kapturnica, moremi, iwcia77, Magdala, efcia, malgos741, Kisiel, Sabina lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    ....Wazy 3450g, mierzy 56cm i dostal 10punktow.... No to mam dwóch synów :)

Ha! Wreszcie mogę napisać - toczka w toczkę jak mój Pierworodny.

Wyruszyłam się.
    Niech ma dobre życie. <3

ania.g, ivf-ivf, BISCA, Dziobak, kapturnica, iwcia77, efcia, Mega, malgos741, Kisiel, Sabina lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje serdecznie za gratulacje :) tak! Pachniał Biszkoptem ;) jsk sie zbiorę to zrobie mu sesje. Włochaty jest jak nie wiem ;) czarne włoski ma i teraz wrzeszczy bo pewnie krew mu biorą do badan

ComeToMeBaby, macduska, BISCA, kapturnica, satori, moremi, iwcia77, efcia, Mimbla, dorbie, Mega, malgos741, Kisiel, Sabina, Simba, ania.g lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    No to po wszystkim, usłyszałam 4 palce, kazały sie obrócić. Przyszedł party, Polozna i po wszystkim... Urodziłam o 9;50
    Suuuuuper! Gratuluję szybkiej akcji! :-) niech się zdrowo chowa

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, gratuluję :)

• beates Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka urodziła ?! Tak szybko ? Az trudno uwierzyć.
    Gratulacje dla obojga rodziców !
    Niech maluch rośnie zdrowo !
    Ps. No właśnie , jak ma na imię ?

BISCA, iwcia77, efcia, Mega, malgos741, ania.g lubią tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) !

BISCA, efcia, Mega, Kisiel lubią tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala właśnie doczytałam ze miałaś urodziny !
    Wszystkiego najlepszego !
    Obyś wkrótce doczekała się tupotu małych stóp !

iwcia77, Magdala, efcia lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Natka jaja sobie robisz? A gdzie dramaturgia, bóle, skowyt??? :) tempo ekspresowe..:) Gratulacje :)

Serio, ja myslalam, ze to zart !

Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
‹‹ 12402 12403 12404 12405 12406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ