X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 18:37

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan, a Twoja Mała już dużo gada?

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Natka, ale jestes torpeda!
    Gratulacje! jakies szczegoly jeszcze poprosze. Wagi, miary itd. :)
    wypucowalas dla nie swoja korone? - najszybszy porod w historii foruma teraz nalezy do Natki ;)

moremi, BISCA, Reni, dorbie, efcia, Natka_79, Mega, Kisiel lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Morek, dopoki bedziesz miala ten awatar, bede lajkowala wszystki Twoje posty, bo niezaleznie od tresci, jestem wpatrzona w ta mordke i reka sama lajkuje ;)

Jak sobie radzisz ? Jak sie czujesz w roli mamy ?
    Czesto sie zastanawiam jak to jest zostac mama po raz pierwszy.
    Też jestem wpatrzona w tą mordkę ;-)

Na razie to "radzenie sobie" jest jak błądzenie we mgle. Z zasady jestem raczej spokojną osobą, więc nie wpadam w panikę jak Ignacy płacze, sika na wszystkie strony, czy nie chce zasnąć.
    Mam też dużą pomoc ze strony męża - przynajmniej na tą chwilę. Ale nie ukrywajmy - huśtawka hormonów jest ogromna i po wyjściu ze szpitala posłałam wiązanke bluzgow w jego stronę - ze zmęczenia i ogólnie, bo zając znowu bez czapki ;-)
    Na razie walczymy z łuszczacym się naskórkiem (efekt przenoszenia), ropiejącymi oczami (efekt solarki) i pępkiem (nie, nie zostanie na pamiątkę).
    Do tej pory do karmienia piersią miałam raczej embiwalentne podejście, ale po przystawieniu młodego raczej dobrowolnie z tego nie zrezygnuję. I nie chodzi o zadne wzniosłe idealy, bliskość i inne bzdety -zwyczajnie mnie to śmieszy i maksymalnie rozczula jak tym pycholem szuka sutka ;-) i jakie miny strzela :-D
    Wierzę, że i Ty i Reni już niedługo zostaniecie matkami i same będziecie "wyrabiać sobie zdanie".
    Ja jeszcze nie czuję się matką.

ivf-ivf, Jastra, iwcia77, BISCA, Reni, Magdala, kapturnica, Bozia3, dorbie, Dziobak, efcia, paszczakin, macduska, beates, ComeToMeBaby, Mega, malgos741, Kisiel, Sabina, Simba, ania.g, satori, Magda* lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    satori wrote:
    A ponieważ czuję się do doopy to wklejam nieco już starawe opracowanie na ten temat. Mnie ono zawsze humor poprawia

:D

Dupę wynalazł uczony radziecki Wołow. Dlatego mówimy: "dupa Wołowa".Inni twierdzą, że dupę wynalazła Marynia. Ci z kolei rozmawiają o dupie Maryni. Dupa pełni ważną rolę w ruchu obrotowym. Wszystko kręci się wokół dupy. Dupa służy również do przekazywania zdecydowanych sygnałów niewerbalnych. Dobrze wymierzony, solidny kopniak w dupę jest wyrażeniem uczuć negatywnych wobec adresata takiego gestu. Dupie można również przekazać emocje pozytywne, np. całując kogoś w dupę. Dupa może spełniać też rolę lizaka. Szczęśliwie nie wszyscy są dupolizami. Uniwersalność dupy nie kończy się na tym, jest ona bowiem zadziwiająco skutecznym pojemnikiem: w dupie można mieć całe osoby, a nawet społeczności. Dupa służy nieraz jako etalon: wiele rzeczy jest do dupy, tym samym dupa spełnia rolę uniwersalnego wzorca porównawczego. W dupę (lub po dupie) można również dostać. Czynność ta umacnia więzi emocjonalne między rodzicamii dziećmi. Prócz tego, dupa spełnia rolę siedziska, powiadamy bowiem: "siadaj na dupie", często z dodatkiem poleceń uzupełniających, jak np. "[...] i siedź cicho". Określenie "dawać (dać) dupy" funkcjonuje w dwóch znaczeniach: erotycznym i wartościującym, jednak "ściągnąć kogoś z dupy" tylko w tym pierwszym. Można również chronić swoją (lub czyjąś) dupę, co kolejny raz potwierdza ważność dupy
    w otaczającym nas świecie. "Zabrać się do czegoś od dupy strony" oznacza podejście niewłaściwe, od końca; dupa funkcjonuje tu jako synonim odwrotności. Dupa pełni również rolę uchwytu, można bowiem trzymać się czyjejś dupy. Określenie to nie oznacza braku równowagi, ale samodzielności. {anonim}
    az wkleilam na fb dla potomnosci - a tak sie smialam, ze az ivo podlapal i tez sie chichral :) i tak sie chichramy z genezy dupy - boskie

efcia, Mega, satori lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co z megan?

• moremi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    co z megan?
    Puściła bąka i udawała, że to nie ona ;-)

BISCA, iwcia77, Mimbla, macduska, ania.g lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Megan, czy Ty wiesz co to jest grupa wsparcia?

Megan przecież nie pije

ivf-ivf, iwcia77, anna maria lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    umarlam ze smiechu i zzielenialam z zazdrosci - swietne!:)

jak to mowi kometa " you made my day" :)

witam sie
    Ale to o te metki chodzi, tak? Zbierasz i zazdroscisz? Bo ja wyrzucilam wszystkie, taka niekumata jestem, a wystarczyło powiedzieć to w kopertę bym włożyła komplet i w sam raz na Mikołajki by doszło ;-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam dzis prezent dla A. - drzewo oliwne...:) Ma około 1,5m wysokości, 7 lat i owoce...:) Nie wiem, gdzie to na razie postawimy i mam nadzieję, że koty nie zrobią z niego sieki....

ivf-ivf, Magdala, moremi, caffe, iwcia77, BISCA, efcia, Mimbla, paszczakin, macduska, kapturnica, Kisiel, Sabina, ania.g, satori lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Magdala Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Też jestem wpatrzona w tą mordkę ;-)

On wyglada na zupelnie swiadomego. Jakby nie wyszedl z Twoich czelusci kilka dni temu. :-)
    I wyraznie kapiel mu sie podoba.

W imieniu moich kobitek tez dziekuje.

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A ja kupiłam dzis prezent dla A. - drzewo oliwne...:) Ma około 1,5m wysokości, 7 lat i owoce...:) Nie wiem, gdzie to na razie postawimy i mam nadzieję, że koty nie zrobią z niego sieki....

Pod choinke? ;-)

Bozia3, caffe, efcia, Mega lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • moremi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I żeby nie zapomnieć: dziękuję wszystkim ciotkom, które przesłały nam takie wspaniałe prezenty :-)
    Mogę codziennie zakladać Ignasiowi innego bodziaka ;-)
    A ciotce Magdali duuuuże buziaki za kartkę z życzeniami. Znajdzie miejsce w albumie :-)

iwcia77, BISCA, Magdala, Dziobak, dorbie, malgos741, Kisiel, Sabina, Simba, ania.g lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • efcia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    No to po wszystkim, usłyszałam 4 palce, kazały sie obrócić. Przyszedł party, Polozna i po wszystkim... Urodziłam o 9;50

Natka normalnie ekspresowo ci poszło, gratulacje <3 <3 <3
    a kiedy zobaczymy twojego biszkopta?

iwcia77, kapturnica lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    Ale to o te metki chodzi, tak? Zbierasz i zazdroscisz? Bo ja wyrzucilam wszystkie, taka niekumata jestem, a wystarczyło powiedzieć to w kopertę bym włożyła komplet i w sam raz na Mikołajki by doszło ;-)
    mylisz sie :) do mnie nic tu nie dochodzi ..ewentualnie zatrzymuja na doganie i trzymaja miesiac czasu , bo przesylak musi nabrac mocy urzedowej ;D

pierwiastka, kapturnica lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    w cieplym naslonecznionym miejscu :D swoja droga czemu nie zdziwiona rybke zwana Wanda ??? :D

Bozia3, efcia, Mimbla lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to teraz ja:

Natka - gratki i zazdroszcze ekspresowego porodu, niech sie syn dobrze chowa <3

Ballerina- dla Ciebie przedewszystkim spelnienia marzen i stada brykajacych pociech :) i 100 lat dla siostry i mamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 15:35

Magdala, kapturnica lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    Natka normalnie ekspresowo ci poszło, gratulacje <3 <3 <3
    a kiedy zobaczymy twojego biszkopta?
    no wlasnie i jak w koncu go nazwalas ?

efcia lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    w cieplym naslonecznionym miejscu :D swoja droga czemu nie zdziwiona rybke zwana Wanda ??? :D
    rybek juz dość...a oliwka dlatego, że padło jego ukochane, wielkie, 30 letnie drzewko cytrynowe..... no to na odmianę - oliwki....:)

iwcia77, efcia, moremi, Kisiel lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    rybek juz dość...a oliwka dlatego, że padło jego ukochane, wielkie, 30 letnie drzewko cytrynowe..... no to na odmianę - oliwki....:)
    z oliwka tez moze byc ciezko...ponoc delikatne sa ...jak kupowalas to pytalas sie jak ja pielegnowac w naszym klimacie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 15:40

Bozia3 lubi tę wiadomość

‹‹ 12404 12405 12406 12407 12408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ