X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co,o jakm smaku loda wybral? :-)

efcia, Magdala, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje,moje dziecko spi z przerwami na cyca :-)
    Drogie Brawo,czyzby dziecko mi sie naprawilo?

ivf-ivf, efcia, kapturnica, Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Jak doczekam bede robic dokladnie to samo. I gadac do dziecia po ichniemu. Pierdzioszkowac znaczy. Uprzedzam, ze moze mi odwalic. ;-)
    Dobrze, że uprzedzasz... Zacznę się już do tego psychicznie przygotowywać :-) bo zaraz zachodzisz, no nie? :-D

moremi, Magdala, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    Melduje,moje dziecko spi z przerwami na cyca :-)
    Drogie Brawo,czyzby dziecko mi sie naprawilo?

nie ciesz się zawczasu ;D"

jak moją przechwaliłam to za 5 min wyła

efcia, kapturnica, moremi, Magda*, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Na razie.
    Zaraz rusza Reni i Mimbla i Kometa. To takie pewniaki. :-)
    <3

A propos dostałam maila od dr z kliniki w sprawie tej biocenozy. Zalecił Betadine globulki do @, a po @ Gynoflor. W poniedziałek jak pójdę po receptę to będę miała zaledwie 4-5 dni do @, zastanawiam się czy to nie za krótko na to leczenie. Dr pisałam o tym ile będę miała czasu i tak mi zalecił. Mam nadzieję, że ten Betadine jest silny i zdąży porządnie zadziałać. O zaleceniach dla męża nic nie napisał, może też wychodzi z założenia jak moja gin, że przy bakteriach faceta nie trzeba leczyć?... Tak czy inaczej zrobimy posiew nasienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 15:13

efcia, moremi, Aasiula, Magdala, BISCA, Sabina, Mimbla, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha a w tej wyliczance jeszcze Gretka i Małgoś też się szykuje :-)

moremi, Magda*, Aasiula, Magdala, Sabina, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Do posmiechu.

Wczoraj przegralam zaklad. Bylismy w sklepie, przy jogurtach. Ja chcialam jogurt, m mowil, ze taki w domu jest. Bylam tak pewna, ze nie ma, ze zalozylam sie o loda dla niego, a godzinny masaz z olejkami dla mnie. Caly pobyt w sklepie mial banana na gebie.

Brawo ja.
    Też się muszę zacząć zakładać :-P

moremi, Magda*, Magdala, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Do posmiechu.

Wczoraj przegralam zaklad. Bylismy w sklepie, przy jogurtach. Ja chcialam jogurt, m mowil, ze taki w domu jest. Bylam tak pewna, ze nie ma, ze zalozylam sie o loda dla niego, a godzinny masaz z olejkami dla mnie. Caly pobyt w sklepie mial banana na gebie.

Brawo ja.

ok, dobra to kiedy ten lód, że tak dyskretnie zapytam?

Magdala, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    ok, dobra to kiedy ten lód, że tak dyskretnie zapytam?
    Sądząc po tym bananie pewnie egzekwował zaraz po komisyjnym sprawdzeniu lodówki :-P

sandra80, *aga*, Magdala, Sabina, malgos741, moremi, krycha.stara, Mimbla, Mega, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    <3

A propos dostałam maila od dr z kliniki w sprawie tej biocenozy. Zalecił Betadine globulki do @, a po @ Gynoflor. W poniedziałek jak pójdę po receptę to będę miała zaledwie 4-5 dni do @, zastanawiam się czy to nie za krótko na to leczenie. Dr pisałam o tym ile będę miała czasu i tak mi zalecił. Mam nadzieję, że ten Betadine jest silny i zdąży porządnie zadziałać. O zaleceniach dla męża nic nie napisał, może też wychodzi z założenia jak moja gin, że przy bakteriach faceta nie trzeba leczyć?... Tak czy inaczej zrobimy posiew nasienia.

Ja właśnie tego nie kumam, że chłopa nie leczą, przecież bakteriami się można łatwo zarazić i takie w kółko Macieju może być. Powinni Go w ciemno przeleczyć. Gynoflor brałam, nie wiem czy pomógł, bo nie powtarzałam posiewu, przed hsg. Ten gin co mi robił hsg mówi, że z tym pobraniem musiało być coś nie tak, skoro z tej samej próbki, cytologia grupa I a biocenoza 3/4.

moremi, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cytologię robioną 19.11. Jeszcze nie mam wyniku. Ale to tak czy inaczej inne badanie. Może poproszę gin o coś dla chłopa, tylko ona mi poprzednio mówiła, że jeśli są bakterie to faceta się nie leczy. Widocznie istnieją różne medycyny... :-(

c5e015d88e.png
  • *aga* Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Dziewczyny mam pytanie czy któraś z was leczy się może na podwyższone ciśnienie....jeśli tak to jaki lek bierzecie żeby był w miarę bezpieczny dla planowanej lub obecnej ciąży. Przeszłam teraz na isoptin i nie wiem czy to właściwy wybór...

Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Asiulek popatrzyłam na Twoj udostepniony wykres.Miałas robione usg w tym miesiacu??Bo ja nie chce byc złym prorokiem ale mi to niestety wyglada na cykl bezowulacyjny i przerosniety pecherzyk ,stad przedluzajacy sie cykl i lekko podwyzszona temperatura wzgl tych poczatkowych.
    Wolałabym sie mylic....
    Klamalabym jakbym powiedziala ze nie liczylam na ciaze gdzies podswiadomie ,zreszta jak w kazdym cyklu .Mysle jednak tak samo jak Ty Kaptur :) ze bezowulacyjny I dlatego nie sikam
    A do ginekologa ide po leki zeby @przyszla.
    Przy okazji zobaczy co tam sie dzieje I tyle :) Albo az tyle .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 16:24

kapturnica, ComeToMeBaby, Sabina, malgos741, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *aga* wrote:
    Dzień dobry :-)

Dziewczyny mam pytanie czy któraś z was leczy się może na podwyższone ciśnienie....jeśli tak to jaki lek bierzecie żeby był w miarę bezpieczny dla planowanej lub obecnej ciąży. Przeszłam teraz na isoptin i nie wiem czy to właściwy wybór...
    Ja mam nadciśnienie od ok 8 lat. Jeszcze w czasie planowania ciąży przeszłam na dopegyt i teraz też go biorę. Jest bezpieczny dla dziecka.

*aga*, Aasiula, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • *aga* Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aniu. Ja od roku mam problem z wysokim pulsem...co za tym idzie ciśnienie czasem mi sie podnosi za bardzo. Muszę poprosić w takim razie o kolejną zmianę leku :-)

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ja mam nadciśnienie od ok 8 lat. Jeszcze w czasie planowania ciąży przeszłam na dopegyt i teraz też go biorę. Jest bezpieczny dla dziecka.
    Tez go bralam ciazy z mlodym :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A Ty Biszkopcie dzisiaj powtarzałaś sikańca?
    W ramach trzymania kciukow za przyrost robię dzisiaj domowe biszkopty ;-)

Tak powtorztylam. Kreska wyszla bledsza niz wczoraj. Ludze sie ze to dlatego, ze wstalam siku w nocy ...
    Dzisiaj termin @ . Rano typowe bole. Przeszly po nospie. Jutro sie wyjasni ;-)

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Tak powtorztylam. Kreska wyszla bledsza niz wczoraj. Ludze sie ze to dlatego, ze wstalam siku w nocy ...

oj biszkopt, oby bylo dobrze.. denerwuje sie tą Twoja ciaza prawie jak swoja!

BISCA, kapturnica, Simba, moremi, Magda*, Mimbla, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Mocno trzymam kciuki <3

BISCA, Sabina lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka <3
    Bisca - kciuki!

Aasiula, Sabina lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 12444 12445 12446 12447 12448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ