X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Paszczu, masz teraz dwóch chorych mężczyzn w domu? Łarmagedon. Rozmyślałaś nad ewakuacją ze skażonego terenu? :-P
    Zdrówka!

Wiesz co by się wtedy działo? Katastrofa stulecia, chory chłop z chorym dzieciem to się równa koniec świata, toż by nie było wiadomo który którym ma się zająć ;)

ComeToMeBaby, paszczakin, moremi, Dziobak, BISCA, kapturnica, gosia7122, efcia, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Wczoraj w końcu przejrzałam zdjęcia do wywołania, odkąd A. się urodził. Coś tam wcześniej wywoływałam, ale reszta na kompie, a ja lubię przeglądać albumy. Wzruchłam się przy tym niesamowicie. Taka mała kropa był, a teraz już duży chłopczyk, ze swoim zdaniem i poglądami na wszystko. Kiedy ten czas minął? I taka mnie wczoraj myśl naszła, że często nie doceniamy tego co mamy w danej chwili, myślimy sobie, oby do 3-4 lat to już łatwiej itd...Żyjemy w biegu, praca, dom, aby szybciej i tak mija każdy dzień. A tymczasem budzimy się któregoś dnia, patrzymy na swoje duże już dziecko i myślimy: kiedy ten czas upłynął, kiedy ono tak wyrosło? Także ten cieszę się chwilą i bawię się kolejny raz farmą ze swoim "prawie dorosłym" synem, a sprzątanie i prasowanie niechaj leży, toż nie zając ;)

dokladnie.. Adas ma tylko 7 miesiecy, a juz czas leci jak dziki.
    Mnie Adam bardzo zmienil- nie wiedzialam, ze mam w sobie takie poklady cierpliwosci. Nigdy nie mialam tego przyslowiowego "mam ochote wyrzucic go za okno". I jak czytam, ze rodzice wieczorem "tylko marza, zeby jak najszybciej dziecko poszo spac", to zupelnie sie z tym nie identyfikuje. Uwielbiam klasc mlodego, tulic,kulac i chichotac sie z nim przed snem i w dupie mam, ile czasu to zajmie, bo to najlepiej spedzony dla mnie czas..

ComeToMeBaby, sandra80, moremi, Aasiula, ania.g, BISCA, kapturnica, Magdala, efcia, Simba, Mega, Mimbla, iwcia77, Bozia3, satori lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Wiesz co by się wtedy działo? Katastrofa stulecia, chory chłop z chorym dzieciem to się równa koniec świata, toż by nie było wiadomo który którym ma się zająć ;)
    Hyhyhy, ale przynajmniej mieliby w rodzinie jednego ocaleńca ;-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Mnie Adam bardzo zmienil- nie wiedzialam, ze mam w sobie takie poklady cierpliwosci. Nigdy nie mialam tego przyslowiowego "mam ochote wyrzucic go za okno". I jak czytam, ze rodzice wieczorem "tylko marza, zeby jak najszybciej dziecko poszo spac", to zupelnie sie z tym nie identyfikuje. Uwielbiam klasc mlodego, tulic,kulac i chichotac sie z nim przed snem i w dupie mam, ile czasu to zajmie, bo to najlepiej spedzony dla mnie czas..
    Bardzo miło się to czyta Paszczu <3

sandra80, paszczakin, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

Dokładnie, też mam takie podejście, a i tak czas upłynął bardzo szybko, ale dzięki temu mamy b. silną więź ze sobą. To są właśnie plusy późnego rodzicielstwa i długiego czekania na dziecko, że to wszystko się docenia- ten czas spędzony razem.

paszczakin, moremi, Magda*, ania.g, BISCA, kapturnica, efcia, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:

nie no, w razie co to by sie zajal chyba. Tak wie, ze ja jestem, to moze se umierac..
    Niemniej troche mi sie agresor wlaczyl, jak siedzialam z mlodym w nocy, M sie przebudzil, ja do niego, ze mlody charczy jak traktor i chyba nie moze za dobrze oddychac, a ten mi na to tylko "ja teeez.."

http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/kicked-out-smiley.gif

BISCA, kapturnica, efcia, Mega, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Hyhyhy, ale przynajmniej mieliby w rodzinie jednego ocaleńca ;-)

wiesz Kometa, maly z IVF, wiec ocalenca juz mamy ;)

moremi, ComeToMeBaby, sandra80, Reni, efcia, Mega, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)
    Dzisiaj wyspałam się ja, mąż i dziecko też :-)
    Paszczaku, wspolczuje bardzo. Dla mnie użycie aspiratora w codziennej pielęgnacji to trauma i tylko moge sobie wyobrazić jak to jest przy przeziębieniu. Zdrowia dużo życzę i cierpliwości do męża. Przecież jeszcze córeczka musi mieć ojca ;-)

paszczakin, ania.g, BISCA, kapturnica, Magdala, sandra80, efcia, dorbie, Mega, Mimbla, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    LUBIE TO !!! <3

ComeToMeBaby, sandra80, efcia, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    wiesz Kometa, maly z IVF, wiec ocalenca juz mamy ;)
    Buahaha racja. Zawyża więc wam statystyki. To w razie czego tego najstarszego mężczyznę możecie poświęcić ;-)

sandra80, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Bry :-)
    Dzisiaj wyspałam się ja, mąż i dziecko też :-)
    Paszczaku, wspolczuje bardzo. Dla mnie użycie aspiratora w codziennej pielęgnacji to trauma i tylko moge sobie wyobrazić jak to jest przy przeziębieniu. Zdrowia dużo życzę i cierpliwości do męża. Przecież jeszcze córeczka musi mieć ojca ;-)

Fakt. Trzeba bylo kurde rurki z plemnikami pomrozic.. ;)

A co do aspiratora- mlody jest przyzwyczajony, bo od poczatku byl odglutowywany regularnie. Nie lubi tego, ale jakos nie boi sie tez tego strasznie. Raczej moze go to tylko troche irytuje ;)

moremi, kapturnica, sandra80, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza, też to obstawiałam :-)
    Świetny z niego model :-D

sandra80 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza mlody bossski <3

sandra80, iwcia77 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula, a Ty jak? Bo widze, ze cykl dalej sie ciagnie.. Twarda bedziesz i nie nasikasz?

sandra80, ComeToMeBaby, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza ale słodziak z Adasia :)

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    dzien dobry mam nadzieje..
    u nas pogrom- byli u nas ostatnio znajomi z malym synkem, ktory non stop kaszlal "to tylko ząbki i mu splywa". Teraz tymi "zabkami" zalazil sie i M i Adam. M, jak wiekszosc facetow umiera, malego glut zalewa tak, ze juz 2 razy atak kaszlu skonczyl sie pawiem.
    Tak mi go zal bidoka, spac przez to nie moze, wyjmuje go z lozeczka i trzymam to jest ok, ale jak lezy, to rzezi jak traktor.
    Pediatra go obejrzala i na szczescie pluca i gardlo czyste, wiec po prostu czekamy az przejdzie :/
    U nas to samo. Odciagamy odkurzaczem, zalewamy nochal sola fizj. Wczoraj Adasia tak zatkalo, ze spawiowal sie wieczorem do lozka, ale tak, ze kaszka poleciala mu nosem.
    Chlop tez chory, wiec kona, corka wczoraj w deszcz poszla z psem na spacer ( leje non stop ), wiec tez przeziebiona...
    Masakra jakas...

kapturnica, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis sobie mysle z rana, miedzy jednym gilem a drugim: Napisze na forum, ze rok temu zaczelam cykl, w ktorym zrobilismy dziecia. :)
    Aaaale, wrrrrroc!! To nie bylo rok temu, to bylo 2 lata temu!!
    Zdecydowanie czas za szybko zapitala - to a propos uplywajacego czasu - tez mnie to dzis dopadlo. :)

paszczakin, BISCA, macduska, kapturnica, moremi, Magdala, sandra80, malgos741, efcia, Mega, Mimbla, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Asiula, a Ty jak? Bo widze, ze cykl dalej sie ciagnie.. Twarda bedziesz i nie nasikasz?
    Dzisiaj mialam kryzys , juz prawie ,prawie najszczalam ,ale nie!!! Bede twarda
    Jutro do ginki mam podjechac to sie dowiem :)

ania.g, BISCA, ComeToMeBaby, moremi, Magda*, Sabina, Magdala, malgos741, Dziobak, Simba, dorbie, Mimbla, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Paszcza,znam ja te numery nie od dziś że katar u dziecka to niby "ząbki idą" albo alergia. Nie raz mi takie ząbki i alergia dzieci zaraziły. Ludzie są nieodpowiedzialni i myślą tylko o sobie niestety.
    Byliśmy z dziećmi po buty. Udało się kupić bardzo szybko. Teraz spokojnie mogę dalej w domu siedzieć :)

Aasiula, moremi, Sabina, sandra80, paszczakin, dorbie, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula a o której jutro do gina? Kciuk trzymam <3

Aasiula, BISCA lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 12442 12443 12444 12445 12446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ