X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam lepszy humor :) śnieg pada :) biało za oknem :D

gosia7122, BISCA, ania.g, ComeToMeBaby, Mimbla, anna maria, efcia, malgos741, moremi, Aasiula, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dzieć się ode mnie w końcu oderwał, do tej pory nawet bajki z Nim oglądałam, a teraz dałam mu wyklejanki, tylko muszę siedzieć przy nim, uroki braku rodzeństwa :( jak skończy dam mu papier toaletowy, syf będzie straszny, ale czego się nie robi, żeby w spokojności herbatę wypić ;)

kapturnica, BISCA, Sabina, ComeToMeBaby, anna maria, efcia, Mega, moremi, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie chuop wyciagnal do kina na Bonda. 2 i pol godziny trwa. Spektakularny

Pozniej byl obiad i dluuuuga siesta.

Reni, wspolczuje stresu zwiazanego z praca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 19:48

malgos741, Reni, Sabina, dorbie, Mimbla, anna maria, efcia, sandra80, Mega, macduska, moremi, Aasiula, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisca, kciuki :-)
    Kreche widać

Sabina, anna maria, efcia, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisca fajne te dwie kreski ;)

Sabina, ania.g, kapturnica, anna maria, efcia, BISCA, Aasiula, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, Maksik śliczny <3
    Reni, jak już posprzątasz u Caffe i nadal nie będziesz mogła sobie miejsca znaleźć to wpadaj do mnie ;)
    Sabina, podziel się śniegiem ;)
    Najadłam i ledwo oddycham a pod łóżkiem leży moja ulubiona czekolada...

malgos741, Sabina, kapturnica, Dziobak, Reni, anna maria, efcia, BISCA, caffe, Mega, macduska, moremi, sandra80, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Bisca, kciuki :-)
    Kreche widać
    Tzn tą drugą ;-)

sandra80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się chyba przeciazylam wczoraj i dziś, bo zlapaly mnie jakieś kolki i jak leżę, to mi lepiej. I odmówiłam wyjście na imprezę. Bez przesady.

Sabina, efcia, BISCA, Magda*, Mega, macduska, sandra80, Aasiula, Mimbla, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczornie!

Bisca, kciuki wciąż zaciśnięte! Będzie dobrze!

Kapta, ja jak patrze na zdjęcia Wojtka sprzed roku, to myślę, że ktoś mi dziecko podmienił.
    Spójrzcie choćby na to, jeszcze ze szpitala:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/daa33a8d51a8.jpg

P.S. Czy Inessa się jeszce pokazuje? Ja ostatnio nie mam czasu na regularne czytanie, więc mogłam przegapić, ale weszłam na jej wykres i jest w ciąży! Chwaliła się? Tak bym chciala, żeby jej sie w końcu udało.

dorbie, anna maria, kapturnica, efcia, Magda*, Mega, moremi, sandra80, Aasiula, ComeToMeBaby, gosia7122, Mimbla, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie widzialam zeby sie tutaj ciaza chwalila ,ciekawe dlaczego .Zmieniaj sie te nasze dzieciaki ja juz nad Hela nie moge zapanowac ;-)
    mysza1975 wrote:
    Witam wieczornie!

Bisca, kciuki wciąż zaciśnięte! Będzie dobrze!

Kapta, ja jak patrze na zdjęcia Wojtka sprzed roku, to myślę, że ktoś mi dziecko podmienił.
    Spójrzcie choćby na to, jeszcze ze szpitala:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/daa33a8d51a8.jpg

P.S. Czy Inessa się jeszce pokazuje? Ja ostatnio nie mam czasu na regularne czytanie, więc mogłam przegapić, ale weszłam na jej wykres i jest w ciąży! Chwaliła się? Tak bym chciala, żeby jej sie w końcu udało.

kapturnica, efcia, sandra80, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no właśnie dziewczyny z mojej kliniki piszą że tez im czwórki powychodziły. konsultowały z kliniką i dostały zalecenia na pimafucin, bo on nie wchodzi w reakcję ze stosowanym przez nas menopurem. Po @ maja zacząć kurację, 6 dni. Ale skąd recepty na to to nie wiem :P Ja mam o tyle dobrze, że akurat do gina w poniedziałek idę to wiem już o co prosić. Wysłałam wczoraj maila do kliniki i czekam dziś na info, w razie czego w poniedziałek rano najwyżej zadzwonię czy dla mnie zalecenia będą takie same.
    A co do chlamydii czekam na wyniki, tego metodą genetyczną. Natomiast na mykoplasmę i ureaplasmę nikt nam nie robił badania więc kurka nie wiem... A dostępność lekarza, który ma pobrać ci wymaz na nfz jest taka, że mogę iść albo w drugiej połowie grudnia albo w przyszłym roku. Ja nie wiem jak się kobietki leczą na cito jak mają jakieś infekcje. Toż to skandal! :) No- to proszę trzymać- każde kciuki się przydadzą :)

hej kochana
    napiszę tylko że Pimafucin nie jest na bakterie, tylko grzyby...
    sama te globulki kiedyś od gina dostałam, jak mu wspomniałam że po Luteinie dopochwowej chyba mam jakiś przesusz/ infekcję?
    A miesiąc później się okazało że to jakieś pospolite bakterie były. Przyplątały się, gdy Luteina wywołała przesusz....Ewidentnie. Wcześniej na pewno ich nie było bo przed całym in-v robiłam wszelkie możliwe wymazy na gram +, gram - i grzybki.
    Także, no, dobrze że przed histeroskopią robiłam wymaz z antybiogramem, bo się szybko wyleczyłam i nie zrobiłam sobie więcej szkody.

efcia, ComeToMeBaby, moremi, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka chyba tez juz na dobre odbila od nas :-(,szkoda lubilam z nia nocki

efcia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Mimbla- jak tam konsultacja? gdzie raport? :P

Dziękuję :). Nadrabianie Was zajęło mi trochę (jak zawsze!) ale już raportuję:

Gin był bardzo miły, gadaliśmy 15 minut i nie niecierpliwił się, przycisnęłam go delikatnie apropos możliwych jeszcze zabiegów do wykonania w samym laboratorium.
    No i ?
    Wynegocjowało się, że będziemy mieli robiony AH przed transferem.

Także no, mam 100% planu wykonanego, przeogromnie się cieszę...

W tej chwili się zastanawiam, czy nie zostać u nich też na komercyjne. Bo nawet jemu powiedziałam, że wiem że z tym naszym obciążeniem, może się znów nie udać. On też to przyznaje, że niestety ryzyko jest duże. Daliby mi dobre warunki na komerchę. Poczekam oczywiście na konkretną ofertę, ale miło że mu zależy.

Przynajmniej po roku jeżdżenia, znam się już z moim ginem jak dwa łyse konie. Mimo paru niedociągnięć z jego strony. no to jednak znam go dobrze i jest to plus. Nie cierpię wyobrażać sobie przenosin do nowej kliniki :/ i oswajania się z kimś nowym.

Sabina, malgos741, efcia, BISCA, ComeToMeBaby, Magda*, macduska, dorbie, moremi, sandra80, paszczakin, Aasiula, beates, Dziobak, gosia7122, Bozia3, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla super wieści ;)

Mimbla, dorbie, sandra80, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Mimbla super wieści ;)

;) Tak. Fajnie. Za parę dni jadę na podgląd endometrium, bo dziś jeszcze jest cienkie.
    Mój criotransfer będzie w okolicach 8-9-12.

Konkretną datę poznam pewnie za jakiś tydzień.

A w ogóle to doszłam do wniosku że on nerwus jest, młody i ewidentnie czasem się przy mnie stresuje. Dzisiaj był jakiś swobodniejszy bo pacjentów było mało. I zaraz inaczej się rozmowa układała.

BISCA, ComeToMeBaby, moremi, Sabina, kapturnica, sandra80, paszczakin, Aasiula, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

d51054bc0b.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    ;) Tak. Fajnie. Za parę dni jadę na podgląd endometrium, bo dziś jeszcze jest cienkie.
    Mój criotransfer będzie w okolicach 8-9-12.

Konkretną datę poznam pewnie za jakiś tydzień.

A w ogóle to doszłam do wniosku że on nerwus jest, młody i ewidentnie czasem się przy mnie stresuje. Dzisiaj był jakiś swobodniejszy bo pacjentów było mało. I zaraz inaczej się rozmowa układała.
    Jak będę podchodziła do ivf to się zgłoszę do ciebie mądra babka z ciebie i trzymam za ciebie kciuki i co się da żeby w końcu się udało...
    ps. ok 5tej rano wypije za to ;) (jak będę w domu)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 22:47

BISCA, Mimbla, ComeToMeBaby, dorbie, moremi, Sabina, kapturnica, sandra80, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla :-) :-) :-)

malgos741, Mimbla, Sabina, sandra80, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • malgos741 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą za wszystkie trzymam ...co by się udało ;) co ma się udać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 22:58

BISCA, Mimbla, ComeToMeBaby, ania.g, kapturnica, sandra80, anna maria, moremi, Aasiula, Magdala, gosia7122, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • BISCA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Zresztą za wszystkie trzymam ...

A my za Ciebie <3

Mimbla, malgos741, ania.g, kapturnica, sandra80, ComeToMeBaby, anna maria, Aasiula, beates, Magdala, gosia7122, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Jak będę podchodziła do ivf to się zgłoszę do ciebie mądra babka z ciebie i trzymam za ciebie kciuki i co się da żeby w końcu się udało...
    ps. ok 5tej rano wypije za to ;) (jak będę w domu)

heh, sama też bym wypiła ;-)

malgos741, sandra80, anna maria, iwcia77 lubią tę wiadomość

d51054bc0b.png
‹‹ 12440 12441 12442 12443 12444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ