35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ivf-ivf wrote:Kometa, leków Ci trzeba na cito, ciekawe czy po przeleczeniu nie będziesz musiała znowu wymazu robić, ważne żeby chlamydii i ureaplazmy nie było bo koleżanka z tym długo przed ivf walczyła. Kciuki za Ciebie potrzymam
Ja mam o tyle dobrze, że akurat do gina w poniedziałek idę to wiem już o co prosić. Wysłałam wczoraj maila do kliniki i czekam dziś na info, w razie czego w poniedziałek rano najwyżej zadzwonię czy dla mnie zalecenia będą takie same.
A co do chlamydii czekam na wyniki, tego metodą genetyczną. Natomiast na mykoplasmę i ureaplasmę nikt nam nie robił badania więc kurka nie wiem... A dostępność lekarza, który ma pobrać ci wymaz na nfz jest taka, że mogę iść albo w drugiej połowie grudnia albo w przyszłym roku. Ja nie wiem jak się kobietki leczą na cito jak mają jakieś infekcje. Toż to skandal!No- to proszę trzymać- każde kciuki się przydadzą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 13:48
moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:Witam się
Ja się właśnie relaksuje u fryzjeradobrze mi
Nadal martwię się wynikami chłopajakoś nie mogę się ogarnąć
no a dużo miał te normy przekroczone?Sabina lubi tę wiadomość
-
moremi wrote:Fizycznie - trochę zmęczona. Przypomina to system wachtowy na statku. Wstaje co trzy godziny w nocy, przewijam i karmie. Dobrze, że mąż na razie pomaga dzielnie
a ten.... peleryny cza było ze sobą z Frei zabrać, przydałyby się do przewijania młodego. Bo jakieś peleryny chyba tam macie?iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Dziobak wrote:I na to dziecię srutnelo na całego. Rozbryzg na 2 m. Osrane łóżko, aparat do usg, fartuch doktorka. Nas oszczędzila, bo byliśmy z drugiej strony. Za karę doktor powiedział nam, że młoda ma dysplazje, co okazało się nieprawda. Osraniec jeden.
Reni, Dziobak, malgos741, moremi, kapturnica, efcia, Mega, iwcia77, satori lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:no- tylko ten rejs trochę dłużej może potrwać, co nie?
a ten.... peleryny cza było ze sobą z Frei zabrać, przydałyby się do przewijania młodego. Bo jakieś peleryny chyba tam macie?
Morka bedzie w sztormiaku przewijać.ComeToMeBaby, moremi, kapturnica, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
sandra80 wrote:Kometa, ciekawa jestem czy Ci dobrze te wymazy pobrali, odczuwasz jakąś infekcję?
ale tak sobie myślę, że mi ostatnio dość często w Grażynie grzebano, więc... gdzieś to musiałam załapać. Na szczęście na wynikach nie wykazano drożdżaków i grzybni, są jedynie bakterie. Heh- jedynie- jest ich całe multum a lactobacillusów brak. Miałam jeszcze w lodówce 3 ostatnie tabletki lactovaginala od ostatniej kuracji. Zapodałam sobie wczoraj wieczorem jedną, resztę też wykorzystam do tego poniedziałku. Uzupełnię sobie trochę pałeczek mlekowych, byle przetrwać do poniedziałku a w poniedziałek recepta.
no i jeszcze coś: wymazy pobierali w tym samym czasie: rano biocenozę i potem to nieudane pobranie na chlamydię- to tez mi wymaz z pochwy zrobiła położna a nie z tego miejsca miała pobrać przecież. potem dopiero wieczorem pobrano mi z szyjki u lekarza w szpitalu- sądzę że profesjonalnie mimo małego krwawienia w szyjce (ślad na wymazówce) i nazajutrz delikatnego plamienia. Pisały dziewczyny że też tak miały. Ale biocenoza to było pierwsze pobranie, więc jeszcze przed tymi innymi grzebaniami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 13:51
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Kurcze na bank Kevin sam w domu bedzie w wigilie heheh
Mi pasuje ten film przy kolacji, bo można patrzeć jednym okiemefcia, Mega, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
satori wrote:Dzień dobry!
Dam, dam ale jak na razie to przygarnęłam jednak wszystkich staruszkówbo ja taka troskliwa jestem i każdej duszyczki mi szkoda
A tak na poważnie to nie wiem czy jakieś jajo nie próbuje mnie zrobić w jajo bo wczoraj (7dc) stwierdziłam śluz płodny i to w sporej ilości. Może tak choroba poprzestawiać w cyklu? Może chyba
może poprzestawiać, może.Sabina, iwcia77, satori lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry bardzo
u mnie jakaś masakra, ni z gruchy ni z pietruchy dopadla mnie jakaś deprechamoże hurmony
ale juz ok, mężu (zawsze moge na niego liczyc) postawil mnie do pionu
czy Bisca dzisiaj sikala? lece doczytać
milego
EDIT: docztalam
Bisca ciesze sie ogromnie i nadal zaciskam kciuki, niech Biszkopcik rośnieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 14:26
Sabina, kapturnica, ComeToMeBaby, Mega, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
witam sie i ja..
Wacia mnie tu w wyrzuty sumienia wpedza, bo moje okna krzycza o pomste do nieba..
Kaptur, rzeczywiscie mlody sie zmienia- tak szybko te dzieciaki rosna. Niedlugo pojdzie na studia, sie zakocha i pojdzie z domu
Biszkopcie, krecha jet, nie da sie ukryc. Beta bedzie 3 cyfrowa, zobaczysz..
Moje dziecie tez mnie jeszcze nie obsralo, ale rozmowy o tym pamietam. Bozia i Marta ostrzegaly. Wlasnie, gdzie Marta? Poszla se na dobre juz?
U nas piekne slonce, a my sie lenimy. Mlody sie troche przeziebil i charcholi, wiec bylam z nimu pediatry, na szczescie pluca czyste i gardlo tez.. Wiec walczy dzielnie, w przeciwienstwie do mojego M, ktory oczywiscie na to samo umiera. Chlopy..
Urosl kolejne4 cm, ale waga w koncu stanela.. Takze sie chlopak wyciga, moj mikrusek 76cm
Sabina, macduska, anna maria, Bozia3, ComeToMeBaby, moremi, kapturnica, gosia7122, efcia, Mega, Dziobak, Mimbla, beates, iwcia77, satori lubią tę wiadomość
-
beates wrote:Witam i ja !
Masakra jak mnie głowa boli. Cięzko ją z poduszki podnieść.
Mdli mnie teź strasznie i rano zaliczyłam pierwsze zwroty.
Witaj 2 trymestrze !
Beates, ale ta Twoja ciaza szybka! szybsza chyba niz Kapty!
Co do mdlosci- nie pociesze- ja rzygalam do konca prawie
Ale sie oplacaloSabina, macduska, anna maria, moremi, kapturnica, efcia, Mega, beates, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sabina wrote:estradiol 27,15 (0-62)
Testosteron 12,780( 2,27-10,30)
PSA 1,24 (0 - 4,0)
TSH 0,89 (0,25 5,00)
FSH 3,1 ( 1,5-12,4)
LH 7,6 (1,7-8,8 )
Sabcia spokojnie myślałam że więcej przekroczony... ale widzę że jednak ci zależySabina, ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualny
-
Sabcia- też myślałam że dużo więcej. To myślę jakaś chwilówka, może jak powtórzycie badanie będzie ok.
Dziewczyny... tak czytam o tych rozbryzgach... Może dobrym, choć niekoniecznie wygodnym, wyjściem byłoby przebieranie dziecka we wanience?Łatwe do umycia, wysokie brzegi... może nawet tej folii by nie trzeba było kupować...?
malgos741, moremi, Sabina, efcia, Mega, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość