WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Czy ja wiem... ja rok temu, dokładnie 5 grudnia dowiedziałam się, ze moja ciąża się nie rozwija. Także jakoś optymizmem nie szczelam ;)
    Pamiętam jak dziś jak denerwowałaś sie przed wizytą i chba miałaś jakieś przeczucie ,ze coś jest nie tak.Pisałaś ,że objawy zmalał.A później jak napisałas ,ze ciaza przestala sie rozwijac to mnie zamurowało, Sabbciaa <3

Sabina lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Bisca, porod nie boli ;) Zobaczysz!
    Taaa, po znieczuleniu ;) mnie kur&)& bolało ale nie zdążyłam o to znieczulenie spytać.
    Witam sie,
    Nadrabiam ale słabo idzie. W kazdym razie trzymam kciuki za te które tego potrzebują, gratuluje wszelkich radosci i pocieszam te w dołku
    Francesco to niezły kombinator. Tak sie przyssal w srode ze biust bolał cały dzien i co... Teraz mam o polowe mniej pokarmu. Totalnie nie rozumiem co sie stało. Chleje te herbatki, inki i wode i zero poprawy :/ zaczyna mi to KP działać na nerwy :/ chyba jeszcze to karmi wypróbuje.
    Pisaliście o wkluciach u maluszków, leżałam teraz na sali przy noworodkach i co ja sie nasłuchałam tych spazmów...oczywiście gorzej było jak brali mojego w obroty :/
    No nic, popróbuje doczytać dalej bo nic nie będę wiedziała co u was :)
    Luna <3 trzymam kciuki
    Dorbie, cudny awatar :)

kapturnica, iwcia77, pierwiastka, moremi, efcia, Mega, ania.g, BISCA, satori lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Laski karmiace,czy jak po4dniach od zjedzenia kilku mandarynek nic mlodemu nie jest to myslicie ,ze moge je wlaczyc normalnie do diety??Bo banan i jablka mi juz bokiem wyłaża ,bleh!

Myślę, że możesz. Bez przesady. Teraz i tak radzą, żeby jeść normalnie.

kapturnica, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Luna76 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Mi też bardzo się podoba co Bozia napisała...

Wróciłam właśnie z Czeskiego Cieszyna, gdzie za 500 koron kupiłam 3 opakowania Utrogestanu :). Od dziś aplikuję 2x2 na dobę.

Weekendem się za bardzo nie nacieszę, bo muszę na sprzedawanym mieszkaniu rozebrać szafę, wynieść kilka mebli, doprowadzić do przewiezienia kilku z nich tam gdzie mieszkam (3 piętro bez windy...). Łudzę się, że może jutro to ogarnę i chociaż w niedzielę sobie poleniuchuję, pomedytuję nad filiżanką kawy w łóżku, czy coś w ten deseń.

Póki co, tylko wieczory są moje.
    Wczoraj zasnęłam jak suseł na tym filmie z Gosslingiem, to go dziś znów zapuszczę, i jeszcze "Maratończyk" (1976'), z Dustinem Hoffmanem czeka. Taki staroć, ale ja najlepiej w świecie relaksuję się oglądając stare dobre filmy.

Oj to zarąbista cena, ja wczoraj zapłaciłam w Czechach za 2 op.Utrogestanu 60 zł. Daj namiary na tę cieszyńską aptekę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 19:51

iwcia77 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    To jest żółtaczka związana z mlekiem matki. Tak to się nazywa. Może się utrzymywać do 8-12 tygodnia.
    Z mlekiem matki??Kurde pierwsze slysze O.o Powaznie

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka nie masz mniej , ale po nawale laktacja sie normuje i cycki robia sie miekkie.Nie martw sie pokarm masz napewno(a w glowie niestet tez wazne jest by sobie mowic ,ze masz)

ivf-ivf, iwcia77, moremi, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Z mlekiem matki??Kurde pierwsze slysze O.o Powaznie

Jest, moje dzieci tez mialy, to przez jakiś skladnik kobiecego mleka. Poczytaj sobie o hiperbilirubinemii :-)

kapturnica, moremi, efcia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde az sobie poczytam .Ale moze byc tak ,ze na jedno dziecko to dziala a na inne nie?(z jednej matki)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, że nawet musiałam na 3 dni od piersi odstawić. W szpitalu klinicznym takie zalecenie miałam, a dzieciak miał kroplowki i mm do picia :-)

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kurde az sobie poczytam .Ale moze byc tak ,ze na jedno dziecko to dziala a na inne nie?(z jednej matki)

U mnie najstarszy miał zoltaczke, ale krotko, a pozostała dwojka z 7 tygodni i pobytem w szpitalu.

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.doz.pl/czytelnia/a1568-Zoltaczka_zwiazana_z_karmieniem_piersia

O jest :-)

kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 20:11 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 5 grudnia 2015, 13:38

kapturnica, Luna76, malgos741, ComeToMeBaby, moremi, Mega, ania.g, BISCA, krycha.stara lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    To jest żółtaczka związana z mlekiem matki. Tak to się nazywa. Może się utrzymywać do 8-12 tygodnia.
    Ale to jest troche inaczej. Zoltaczka zwiazana z mlekiem kobiecym ( typ pozny ) rozwija sie pod koniec pierwszego tygodnia i najwyzszy poziom bilirubiny jest kolo 14 - 16 dnia zycia. Bilirubina zamiast byc wydalana, krazy w organizmie, dlatego jej poziom nie spada, ale utrzymuje sie. Czasem zaleca sie przestawienie dziecka na sztuczne mleko na dobe do 2.
    W typie wczesnym najwiekszy poziom bilirubiny jest w okolicach 4 - 5 doby i ma najczesniej zwiazek z niedoborem pokarmu w pierwszych dobach zycia. U nas tak najprawodopodobniej bylo. Pozniej im wiecej dostawal mleka, tym szybciej poziom bilirubiny spadal. Ale i tak utrzymywal sie dosc dlugo na wysokim poziomie ( ale nie na tyle wysokim, zeby isc zmowu na lampy )

kapturnica lubi tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia <3

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Luna- ja taki hurmonalny tajfun mialam po porodzie - myslalam , ze lepiej zebym umarla , bo nie daje sobie rady, wszystko mnie przrastalo, kazdy pierdziut byl tragedia ze lzami, rozwodem i zabojstwem alojza w tle ...kurwa jak se o tym tylko pomysle to mi slabo..tego bym sie najbardziej bala przy nastepnej ewentualnej ciazy :-O...normalnie korba i Kocborowo , bo czulam sie jak kretynka :(

Wacia- kciukam <3

mialm sie jeszcze do czegos odniesc ale juz zapomnialam ...:(

JESTEM CHUJ NIE MATKA....:(

zamiast 4 kropel , dawalam do inhalatora 4 ml salbutamolu....pojebalo mi sie i zle przeczytalam zalecenia z recepty..dopiero alojz sie kapnal , bo skonczyla sie buteleczka :(

bylam na IP z malym...przebadali, poobserwowali , zadzwonili co centralnego osrodka zajmujacego sie zatruciami...na szczescie salbutamol po 4 h sam "wybywa" z organizmu. nie bedzie powiklan..ufff

wojna z alojzem

jestem zmeczona...:( opadly mi rece :(
    Iwka, tule.
    Ja mam tez gorszy okres, chlop mnie wpienia na maxa, jesien tak kuzwa dziala, czy co? Niech juz przyjdzie wiosna, to czlowiek do ogrodu chociaz wyjdzie, a teraz w tym deszczu to sie zapic na smierc mozna...

iwcia77, BISCA, krycha.stara lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Oj to zarąbista cena, ja wczoraj zapłaciłam w Czechach za 2 op.Utrogestanu 60 zł. Daj namiary na tę cieszyńską aptekę.

Proszę bardzo, podaję pełne dane z rachunku:

Almus Pharm s.r.o.
    Hranicni 1, Frydek-Mistek 8, Cesky Tesin, 739 42

przy czym, dokładny adres to najpewniej (na tym samym rachunku) :

Lekarna na Ostravske Komorni 1 Cesky Tesin, 737 01

Obsługiwała mnie pani Joanna Suchankova - mówiła po czesku i po polsku.... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 20:20

Luna76, malgos741, BISCA lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Pamiętam, że nawet musiałam na 3 dni od piersi odstawić. W szpitalu klinicznym takie zalecenie miałam, a dzieciak miał kroplowki i mm do picia :-)
    Mi zaproponowano dwa rozwiązania - czopki, albo gotowanie mojego mleka w 60 stopniach i podawanie po ostudzeniu.
    Drugie rozwiązanie nie jest tak skuteczne jak czopki.
    Naprawdę cieszę się, że ta połozna przychodzi i to ona wysłała nas ponownie na badanie. Lekarka przewiduje, że za tydzień będzie po wszystkim.

ivf-ivf, kapturnica, ComeToMeBaby, efcia, BISCA lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Luna- ja taki hurmonalny tajfun mialam po porodzie - myslalam , ze lepiej zebym umarla , bo nie daje sobie rady, wszystko mnie przrastalo, kazdy pierdziut byl tragedia ze lzami, rozwodem i zabojstwem alojza w tle ...kurwa jak se o tym tylko pomysle to mi slabo..tego bym sie najbardziej bala przy nastepnej ewentualnej ciazy :-O...normalnie korba i Kocborowo , bo czulam sie jak kretynka :(

Wacia- kciukam <3

mialm sie jeszcze do czegos odniesc ale juz zapomnialam ...:(

JESTEM CHUJ NIE MATKA....:(

zamiast 4 kropel , dawalam do inhalatora 4 ml salbutamolu....pojebalo mi sie i zle przeczytalam zalecenia z recepty..dopiero alojz sie kapnal , bo skonczyla sie buteleczka :(

bylam na IP z malym...przebadali, poobserwowali , zadzwonili co centralnego osrodka zajmujacego sie zatruciami...na szczescie salbutamol po 4 h sam "wybywa" z organizmu. nie bedzie powiklan..ufff

wojna z alojzem

jestem zmeczona...:( opadly mi rece :(

Ja tam uważam że jesteś super babeczka. Nic złego się nie stało, to już jest za Tobą, a wojna z Twoim Alojzem na pewno minie.
    Mam nadzieję że przez weekend znajdziesz chwilę dla siebie i odetchniesz.
    Też przytulam <3

iwcia77, moremi, efcia, BISCA lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Mi zaproponowano dwa rozwiązania - czopki, albo gotowanie mojego mleka w 60 stopniach i podawanie po ostudzeniu.
    Drugie rozwiązanie nie jest tak skuteczne jak czopki.
    Naprawdę cieszę się, że ta połozna przychodzi i to ona wysłała nas ponownie na badanie. Lekarka przewiduje, że za tydzień będzie po wszystkim.

To właściwe postępowanie, jesteście w dobrych rękach. O podgrzewaniu pokarmu tez czytałam :-)

moremi lubi tę wiadomość

• Niuta Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to może ja się pożalę.
    Od 3 dni tak mnie napiernicza lewy jajnik e nie wiem co ze sobą zrobić.
    Z początku myślałam że to nerka, ale po dwóch dniach stwierdziłam że jednak nie.
    Do tego jakieś dziwne plamienia.
    I ból cycków że szok.
    I tera nie wiem czy to pani na M, czy torbiel, czy cholera wie co.
    Sypię się i tyle. Smutne...

Luna76 lubi tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
‹‹ 12529 12530 12531 12532 12533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ