X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U niemowląt na dziąsłach i na podniebieniu często pojawiają się tzw. perły Epsteina. Są to małe, twarde białe grudki, które znikają samoistnie po kilku tygodniach. Są niebolesne i nie trzeba ich leczyć. Slyszalscie o tym ??!!?? o.O

dorbie, moremi, efcia, Luna76, Simba lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Po nocnym baraszkowaniu do 3.00 z cyckiem młody spał 3godz 30. I teraz jadł 20 minut z jednej piersi i mimo czkawki zasnął. Kochane dziecko, już my się wyregulujemy w domu.
    Cycki mam na full, niby oprozniona piers od razu po karmieniu się napełnia. Jeszcze się trzymam bez odciagania
    Czekam na te wszystkie obchody, śniadanko itp.

Sabina, kapturnica, BISCA, ania.g, moremi, ComeToMeBaby, Mega, efcia, malgos741, Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    U niemowląt na dziąsłach i na podniebieniu często pojawiają się tzw. perły Epsteina. Są to małe, twarde białe grudki, które znikają samoistnie po kilku tygodniach. Są niebolesne i nie trzeba ich leczyć. Slyszalscie o tym ??!!?? o.O
    No właśnie tak mi switalo, coś gdzieś.
    Tak mnie zastanawial ten zab,bo on nie będzie kłujący ostry.
    Edit: nie znalazlam by byly twarde ostre

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 08:25

kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Tak się zastanawiam czy Kuba nie miał czegoś takiego tylko nie w lini zębów a ns dziąsłach i to było ostre.
    A może one mogą być ostre

kapturnica lubi tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :) w ten Mikolajkowy dzien :)

Sabina, ania.g, ComeToMeBaby, Mega, efcia, pierwiastka lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Tak się zastanawiam czy Kuba nie miał czegoś takiego tylko nie w lini zębów a ns dziąsłach i to było ostre.
    A może one mogą być ostre
    Kurcze no wlasnie tak szukam co to moze byc .Ale nawet jesli to ta perła to najwazniejsze ,ze to nie boli go w razie czego i nie trzeba leczyc.

Dorbie jak masz nawal a nie boli to masz farta.Ja w4dobie mialam cycki tak twarde i bolesne,ze mimo odciagania maly prawej nie mogl zlapac bo brodawke wciagalo.Kapturek pomagal chociaz tez ciezko bylo.Na szczescie w7mym dniu po porodzie wszystko sie unormowalo ale duzo daly wrzące wrecz prysznice na cycki bo odblokowywaly kanaliki/

ania.g, moremi, dorbie, ComeToMeBaby, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kurcze no wlasnie tak szukam co to moze byc .Ale nawet jesli to ta perła to najwazniejsze ,ze to nie boli go w razie czego i nie trzeba leczyc.

Dorbie jak masz nawal a nie boli to masz farta.Ja w4dobie mialam cycki tak twarde i bolesne,ze mimo odciagania maly prawej nie mogl zlapac bo brodawke wciagalo.Kapturek pomagal chociaz tez ciezko bylo.Na szczescie w7mym dniu po porodzie wszystko sie unormowalo ale duzo daly wrzące wrecz prysznice na cycki bo odblokowywaly kanaliki/
    Nie jest tak źle, ale młody jak zassie, to ja pod sufit lecę, taki ból. Pocieszasz, że w 7 dobie się unormowalo, to może u mnie też nie będzie dłużej trwało.
    A paradoksalnie chce mi się więcej pić

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)
    Wczoraj ambitnie zajęłam się wypiekiem ciastek paszczakowych.
    Bretońskie maslane super :-) proste i smaczne. Zostało 6 białek, więc zrobiłam trzy porcje gwiazdek. To miały być gwiazdki, a wyszło ch... penis wie co. Nie dało się rozwałkować, więc lepiłam coś na kształt talarkow. Umordowałam się przy nich, ale przynajmniej dobre. Ale maślane lepsze :-D

Sabina, ania.g, Aasiula, ivf-ivf, dorbie, Bozia3, Mega, efcia, malgos741, paszczakin, BISCA, Mimbla, iwcia77, pierwiastka, satori lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Nie jest tak źle, ale młody jak zassie, to ja pod sufit lecę, taki ból. Pocieszasz, że w 7 dobie się unormowalo, to może u mnie też nie będzie dłużej trwało.
    A paradoksalnie chce mi się więcej pić
    No to ,ze sie chce pic tonormalne.Ja poczatkowo jak jeszcze cieplo we wrzesniu bylo pilam po 4litry samej wody mineralnej plus soki itp.I wiecznie mnie ssalo pragnienie

moremi, dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie wszystko się we mnie trzęsie. Aż mi słabo. Przed chwila dowiedziałam się ze nasz znajomy, lat 49 się zabił. Dosłownie. Dziś rano poslizgnal się na schodach do domu i upadł do tyłu. Jego ojciec wezwalmpomoc bo mieszkali we dwoch. Taka głupia śmierć. A on miał takie dziwnie powiedzenie, jak sie z nim zegnalo i mówiło to do zobaczenie Krzysiu, to zawsze gadał, jak sie jeszcze będzie żyło :(

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Wiecie wszystko się we mnie trzęsie. Aż mi słabo. Przed chwila dowiedziałam się ze nasz znajomy, lat 49 się zabił. Dosłownie. Dziś rano poslizgnal się na schodach do domu i upadł do tyłu. Jego ojciec wezwalmpomoc bo mieszkali we dwoch. Taka głupia śmierć. A on miał takie dziwnie powiedzenie, jak sie z nim zegnalo i mówiło to do zobaczenie Krzysiu, to zawsze gadał, jak sie jeszcze będzie żyło :(

Moj mąż, zawsze mówił np. "jak dożyje to...", zginął w wypadku samochodowym. Zawsze się buntowalam jak tak mówił bo to według mnie było takie czarne prognozowanie przyszłości. Może to głupie... wiem. Przykre to Sabinko :-(

Sabina, Bozia3 lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci, te młodsze, zrobiły nam pobudke o 6.00.Tak więc, mam już prawie obiad gotowy ;-)

Dzień dobry i spokojnej niedzieli Wam życzę.

Sabina, dorbie, Mega, efcia, pierwiastka, Simba lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, nigdy nie wiesz kiedy się ta przysłowiowa noga powinie. Szkoda gościa, co tu mówić. Przykro mi.

Ivf-ivf, bardzo mi przykro, z powodu męża. Miałam podobnie. <3

Sabina, ivf-ivf lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś robię ciasto na pierniczki, doba w lodówce i będę piec, jak juz będą gotowe to się pochwalę.

ComeToMeBaby, macduska, efcia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholera Sabbcia.Przykre to strasznie

ivf-ivf lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu moje chłopaki razem robią miny.Starszy wyraził zgode na publikacje swojej facjaty 8)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/af5e9838e89d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 11:18

ivf-ivf, dorbie, Magda*, Bozia3, efcia, Mega, Aasiula, ComeToMeBaby, moremi, Niuta, anna maria, peppapig, Sabina, gosia7122, malgos741, sandra80, paszczakin, beates, Dziobak, Magdala, caffe, SolarPolar, BISCA, megan8, Mimbla, ania.g, iwcia77, pierwiastka, mama78, satori, Simba, Natka_79 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No piękne chłopaki :-) gratulacje.

kapturnica, Mega, efcia, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, super!☺

kapturnica, efcia lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Kapta mój pierwzy syn miał ząbki pierwsze w 3 miesiącu - więc to możliwe jest...:)

Nie świrujcie z tymi moimi ciałkami - bo mi się włos na głowie jeży na samą ewentualność bliźniaków....

U nas Mikołaj też był, ale tylko dla starszego - bo młody nie kuma czaczy...:)Starszy dostał wymarzoną maskę konia...jakiś kosmos...:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/da3e03fb036a.jpg

Kajtek dziś dorwał mojego laptopa i wyrwał mi z klawiatury 3 litery....wa mać no....

ivf-ivf, kapturnica, efcia, Mega, dorbie, moremi, Sabina, paszczakin, Dziobak, Magdala, caffe, SolarPolar, Mimbla, iwcia77, pierwiastka, satori, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, a tempka Ci zwyżkuje :-) mogę Cię zapytać ile masz lat?

Bozia3 lubi tę wiadomość

‹‹ 12542 12543 12544 12545 12546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ