X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Bozia, a tempka Ci zwyżkuje :-) mogę Cię zapytać ile masz lat?
    44, w kwietniu skończę 45..:)

ivf-ivf, kapturnica, efcia, moremi, Sabina, Luna76, Dziobak, caffe, BISCA, megan8, Mimbla, iwcia77, pierwiastka, satori, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    44, w kwietniu skończę 45..:)

O ja pie... dole :-) no to Cię podziwiam za determinację i Kajtek mały. Idziesz za ciosem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 11:34

Bozia3, Mega, kapturnica, efcia, dorbie, Sabina, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    O ja pie... dole :-) no to Cię podziwiam za determinację i Kajtek mały. Idziesz za ciosem :-)
    to dla mnie ostatni dzwonek...nie w sensie moich jajników - bo ja mam ok te sprawy i ginka mi często powtarzam, że mam organizm do ciąży, jak młódka...może to geny...bo np. mam tylko kilka siwych włosów - nie farbuję na razie...ale rozum podpowiada, że czas zakończyć rozmnażanie...:) Jeszcze tylko, żeby się udało z tą Lenką...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 11:40

ivf-ivf, kapturnica, efcia, Magda*, dorbie, ComeToMeBaby, moremi, peppapig, Sabina, gosia7122, Luna76, paszczakin, Dziobak, caffe, BISCA, megan8, Mimbla, ania.g, iwcia77, pierwiastka, mama78, satori, Simba, Misiabella lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    to dla mnie ostatni dzwonek...nie w sensie moich jajników - bo ja mam ok te prawy i ginka mi często powtarzam, że mam organizm do ciąży, jak młódka...może to geny...bo np. mam tylko kilka siwych włosów - nie farbuję na razie...ale rozum podpowiada, że czas zakończyć rozmnażanie...:) Jeszcze tylko, żeby się udało z tą Lenką...:)

Kurde, no to trzymam kciuki... za Lenkę :-)

Bozia3, Magda*, efcia, dorbie, ComeToMeBaby, peppapig, Sabina, paszczakin, Mimbla, iwcia77, pierwiastka lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    to dla mnie ostatni dzwonek...nie w sensie moich jajników - bo ja mam ok te sprawy i ginka mi często powtarzam, że mam organizm do ciąży, jak młódka...może to geny...bo np. mam tylko kilka siwych włosów - nie farbuję na razie...ale rozum podpowiada, że czas zakończyć rozmnażanie...:) Jeszcze tylko, żeby się udało z tą Lenką...:)

Bozia to życze Lenki z tego cyklu <3

mam pytanie, czy tylko jeden dzień miałaś śluz rozciągliwy? u mnie to zazwyczaj 5, a nawet czasami 7 dni płodnego
    od czego to zależy hm...

bry :-)

Bozia3, Mega, kapturnica, Sabina lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A tu moje chłopaki razem robią miny.Starszy wyraził zgode na publikacje swojej facjaty 8)

super chłopaki <3
    Kapta i mając takie dwa szczęscia, ciebie jakieś doły brały O.o

kapturnica lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    kapturnica wrote:
    A tu moje chłopaki razem robią miny.Starszy wyraził zgode na publikacje swojej facjaty 8)

super chłopaki <3
    Kapta i mając takie dwa szczęscia, ciebie jakieś doły brały O.o
    No wiesz hUrmony...To na bank to 8)

efcia, moremi, peppapig lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    Bozia to życze Lenki z tego cyklu <3

mam pytanie, czy tylko jeden dzień miałaś śluz rozciągliwy? u mnie to zazwyczaj 5, a nawet czasami 7 dni płodnego
    od czego to zależy hm...

bry :-)
    nie wiem - ja mam różnie z tymi śluzami....ale 5 dni to raczej nigdy...ja się wspomagam żelem c+ na wszelki wypadek...W cyklu udanym Kajtkowym też użyłam tylko żel...a rozciągliwego wtedy nie miałam w ogóle...

efcia, moremi, iwcia77, pierwiastka lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• efcia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    nie wiem - ja mam różnie z tymi śluzami....ale 5 dni to raczej nigdy...ja się wspomagam żelem c+ na wszelki wypadek...W cyklu udanym Kajtkowym też użyłam tylko żel...a rozciągliwego wtedy nie miałam w ogóle...

o widzisz, ja żelu nie potrzebuje, bo bym sie utopiła z nadmiaru ;D

u mnie zazwyczaj 3-4 dni rozciągliwy, a później 1-2 dni wodnisty i to naprawde sporo tego
    czyli co? wszystko działa jak nalezy, tylko jajka maja za grubą ochrone i nie chca pękać :/

P.S. pekaja zazwyczaj raz do roku, bo już dwie ciąże "nieudane" były

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 11:58

kapturnica, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    o widzisz, ja żelu nie potrzebuje, bo bym sie utopiła z nadmiaru ;D

u mnie zazwyczaj 3-4 dni rozciągliwy, a później 1-2 dni wodnisty i to naprawde sporo tego
    czyli co? wszystko działa jak nalezy, tylko jajka maja za grubą ochrone i nie chca pękać :/

P.S. pekaja zazwyczaj raz do roku, bo już dwie ciąże "nieudane" były
    skoro tak - to może trzeba pomóc im pękać? Monitorujesz to u gina?

efcia, Mimbla lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)
    Kapta ale super chłopaki, miny boskie :)
    Młoda zadowolona z prezentów od nieistniejącego Mikołaja :) jeszcze tylko gwiazdka (chce bluzę, ale jako wredna matka powiedziałam jej, ze za droga i na pewno nie dostanie - 144 zł z przesyłka), nie mogę sie doczekać jej miny jak odpakuje i ja zobaczy :)

efcia, ComeToMeBaby, moremi, dorbie, peppapig, kapturnica, Sabina, malgos741, BISCA, megan8, Mimbla, ania.g, iwcia77, pierwiastka, satori, Simba lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    skoro tak - to może trzeba pomóc im pękać? Monitorujesz to u gina?

monitorowałam z 2 lata temu, później odpuściłam, później znowu poszłam, monitorowałam 5 cykli i znowu odpuściłam
    miałam nawet pregnyl - końskie dawki i też nie pękały
    został mi już tylko palec bozi ;-)

a najlepsze jest to, że ciąze przychodziły jak nic nie brałam, nic nie monitorowałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 12:20

Mega, moremi, dorbie, kapturnica, Sabina, malgos741, BISCA, megan8, pierwiastka, Bozia3, Simba lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero zauważyłam, że minął mój 2000 post , cofnęłam sie policzyć i oto on:
    efcia wrote:
    nie wybrzydzaj, to właśnie ten jeden jedyny ;D

chodziło o plemnika ;-)

dorbie, moremi, Sabina, macduska, beates, iwcia77, pierwiastka, satori, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Bry :)
    Kapta ale super chłopaki, miny boskie :)
    Młoda zadowolona z prezentów od nieistniejącego Mikołaja :) jeszcze tylko gwiazdka (chce bluzę, ale jako wredna matka powiedziałam jej, ze za droga i na pewno nie dostanie - 144 zł z przesyłka), nie mogę sie doczekać jej miny jak odpakuje i ja zobaczy :)
    Tak, mój chce za 250zl i jeszcze nową judoge a to koszt ok 500 po zniżkach

• anna maria Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powaznie pytasz moglabym zmienic zdanie ? ,ja w tej kwestii zdania nie zmieniam ,nie karmilam Michala bo nie chcialam ,Heli tez nie karmilam bo nie chcialam ,ja z tych co pasa dzieci sztucznym mlekiem :-)
    ComeToMeBaby wrote:
    Ciekawe jakbyś potem zmieniła zdanie... Lipa. A kobieta zmienną jest. No - chyba, że istnieje też tabletka na "odsuszenie " pokarmu. Ale, zdaje się, takie cuda tylko w Erze.

kapturnica, Sabina, paszczakin, moremi, Mimbla, ania.g, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry jest slonce i kur..wieje :-) milego dnia

Sabina, peppapig, efcia, Simba lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta synow masz pieknych :-)

kapturnica, Sabina, peppapig, efcia, pierwiastka lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuchy! Ja odsypiałam dzisiaj. Na 8 do kościoła z mężem a córka z Kajtkiem została. Potem spałam oj jak mi dobrze... :-)
    U nas goście,ciasto wczoraj upieklam potem zdjęcie wstawie.
    Dobrego dnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 13:05

macduska, anna maria, moremi, efcia, Sabina, BISCA, gosia7122, iwcia77, pierwiastka, Bozia3, satori lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja dobrze widzę? DORBIE?! WOW!!!jest Twoja pięknota! :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

anna maria, efcia, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello niedzielnie .. ;) kawa wypita i do roboty... czas porządki świąteczne rozpocząć ;)
    Kapta super zdjęcie..
    Sabcia współczuję takiej wiadomości. <3

kapturnica, anna maria, moremi, efcia, pierwiastka lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
‹‹ 12543 12544 12545 12546 12547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ